E12 - vŕzganie sedadla

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

dixo
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 14. Decembra 2006, 09:37

E12 - vŕzganie sedadla

Príspevok od používateľa dixo » Štvrtok, 14. Decembra 2006, 15:50

Zdravim all,cital som tu prispevok od niektorych majitelov E12ohladom neprijemnych zvukov respektive vrzgania zamku pasu,ktore sa prenasaju po celej sedacke.Rodicia maju tiez ten problem na svojej rolke,a kedze som predal svojho golfika a kupil tiez E12 3rocnu a po nasadnuti mi to vrzgalo jak na starej haraburde,tak som sa nato pozrel,a zistil som ze to robi ten kovovy drziak na ktorom je zamok pasu,je to cele pripevnene o sedacku na dlhej srube.Pri zapnutom pase a sebemensom pohybe to vrzga a clovek ma pocit ze to robia sedacky,lenze vsetkemu je na vine to uchytenie zamku o sedadlo.Treba zobrat silikonovy olej v spreji a pekne to postriekat okolo tej sruby,a nezabudnite celym tym drziakom poriadne hybat nech sa ten olej dostane vsade.Verte ale rodicom aj mne to pomohlo vrzganie je minulost,a moj tlak je uz stabilnych 120/80 :D
Ps- bol som majitelom vw ale som rad ze jeto uz zamnou. 8)

Používateľov profilový obrázok
cahir
MX-5 guru s malým zmrdom
Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39

Príspevok od používateľa cahir » Štvrtok, 14. Decembra 2006, 16:10

super :-)

a vitaj v klube ;-)

palubovka Ti nevrzga? v okoli radia, pri prechode nerovnostami?
ex: Corolla E12 1.4VVTi
ex: Mazda Miata Obrázok
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

dixo
panic

Príspevok od používateľa dixo » Štvrtok, 14. Decembra 2006, 16:47

zatial mi okolo radia palubovka nevrzga mam rolu kratko cca 3 tyzdne ale materi povrzgava hlavne v lete ked na to pecie slnko.Vsimol som si ze mam ja oj ona tam vyskoceny taky mali cudlik nad ramom radia,ked sa to prejavi aj mne tak to surovo prilepim.Uz som to chcel vyskusat ale zeny maju hlbsi citovy vztah ku autu tak mi to nepreslo :D

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Štvrtok, 14. Decembra 2006, 21:16

ste skvela rodina, 2 x E12 super gratulujem.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom

Príspevok od používateľa cahir » Štvrtok, 14. Decembra 2006, 23:33

dixo napísal:zatial mi okolo radia palubovka nevrzga mam rolu kratko cca 3 tyzdne ale materi povrzgava hlavne v lete ked na to pecie slnko.Vsimol som si ze mam ja oj ona tam vyskoceny taky mali cudlik nad ramom radia,ked sa to prejavi aj mne tak to surovo prilepim.Uz som to chcel vyskusat ale zeny maju hlbsi citovy vztah ku autu tak mi to nepreslo :D
ten cudlik.. to je divne. ja mam moju 2.5 roka a nic tam neni. ale urcite by som to nelepil.
prepokladam, ze sa tam asi zlomil nejaky 'stift' ktory drzi pri sebe tie dve vrstvy - makky povrch a tvrdy podklad, v ktorom je vlozene aj radio? ak mozes, hod sem foto. a teraz (ak je moj predpoklad ohladne zlomeneho 'stiftu' spravny) to odstava...?
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

dixo
panic

Príspevok od používateľa dixo » Piatok, 15. Decembra 2006, 09:32

ten cudlik je presne v strede radia na vrchu,a ma asi 0.5cm.Mam tam ja aj fotrovci medzi radiom a palubovkou presne taku velku medzeru aku ma velkost ten stuplik.Ked zatlacam palubovku smerom dole ku radiu tak to vydava ten charakterisitcky vrzgavi zvuk.Ked som bol v toyote na prehliadku tak som si vsimol u novych aut ze jeto pekne pri sebe spojene.Mozno sa mylim ale ked to zatlacam tak ten zvuk vydava ramcek radia.Z inakadial nam to zatial nevrzga. :)

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom

Príspevok od používateľa cahir » Piatok, 15. Decembra 2006, 10:55

ano to vrzganie ide nejak odtial. moze to by aj ten ramcek radia, alebo to moze byt v tom spoji - makky vrchny plast a ten spodny, kre je vlastne usadeny aj ten ramcek radia.

inak u mna to vyzera takto. . ziadna medzera. .
je to u Teba viditelne v porovnani s tymto?
Obrázok
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

Robo
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 21. Novembra 2006, 11:15
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Piatok, 15. Decembra 2006, 20:16

...tak to mne krasne vrzgaju aj sedadla :( ...ked sa usadzam do auta a zapriem sa o operadlo, resp. tie bocne molitanove vyplne, tak ten molitan vnutri v operadle vrzga jak besny...

...ale moja corollka ma 4 roky a palubka je ticho nastastie :lol: ...len SPZka mlati jak besna...

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom

Príspevok od používateľa cahir » Piatok, 15. Decembra 2006, 20:30

Robo napísal:...tak to mne krasne vrzgaju aj sedadla :( ...ked sa usadzam do auta a zapriem sa o operadlo, resp. tie bocne molitanove vyplne, tak ten molitan vnutri v operadle vrzga jak besny...

...ale moja corollka ma 4 roky a palubka je ticho nastastie :lol: ...len SPZka mlati jak besna...
ktora zadna? to je klasika. a nielen na corolle. staci prilepit obojstrannou paskou ramik o plech dveri.
len musis zvolit spravnu pasku. ja som mal najprv WURTH, vraj na taketo veci, ale ani nie po roku prestala lepit.
potom som kupil v tescu tusim taku ktora sa vola PROMIPASKA. je to specialne na lepenie bocnych list, odolna voci teplu, mrazu aj vode. taka gumovita. ta drzi svinsky. aj logo TS som nou pricapil.
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

Robo
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Piatok, 15. Decembra 2006, 20:33

v Tescu? ...pamatas si kolko stala? ...len mi je luto zasrat to tam paskou, ale asi nejde inak :( ...nerozumiem preco sikmooki nedali tie skrutky na stred, ale hore, potom jasne ze bucha.

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom

Príspevok od používateľa cahir » Piatok, 15. Decembra 2006, 20:36

neviem. mozno nejakych 60 korun? alebo 160? fakt uz nepamatam. ale zarucene pomohla. este som to urobil potom aj otcovi na civicu. tam mu tiez klepala, ale nie az tak vyrazne ako na rolle.
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

Robo
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Piatok, 15. Decembra 2006, 20:38

Diky 8) ...musim ju zbehnut kupit...

dixo
panic

Príspevok od používateľa dixo » Nedeľa, 17. Decembra 2006, 08:32

cahir napísal:ano to vrzganie ide nejak odtial. moze to by aj ten ramcek radia, alebo to moze byt v tom spoji - makky vrchny plast a ten spodny, kre je vlastne usadeny aj ten ramcek radia.

inak u mna to vyzera takto. . ziadna medzera. .
je to u Teba viditelne v porovnani s tymto?
Obrázok
Neviem ti nato odpovedat lebo tam kde to mne odstava tak akurat mas na tej foto dost to tmave.Ale myslim ze keby ti to odstavalo jak mne tak si to urcite hned vsimnes,a u mot.novinarov by to urcite nepreslo. :D

IgorR
nula
Dátum registrácie: Štvrtok, 14. Decembra 2006, 22:10

Moja skúsenosť s palubovkou

Príspevok od používateľa IgorR » Pondelok, 18. Decembra 2006, 09:42

Mal som podobný problém, asi po týzdni jazdenia na novej E12 sa začala nad rádiom v pravej časti tvoriť medzera a keď som pritlačil palubovku dole, tak to "krásne" zavŕzgalo. Robilo to najviac v lete, keď bola palubovka rozpálená. Keďže je to nove auto, šiel som s tým na reklamáciu, bolo mi prisľúbené že sa to vyrieši, len musia objednať nejaké úchytky celého rádia, vraj tie pôvodné sú slabé a rádio tlačí zdola na palubovku. Asi po 3 týždňoch som sa dostavil do servisu a keď som večer prišiel po auto, hneď som bol upozornený, že asi nebudem spokojný s opravou, lebo to vôbec nepomohlo, práve naopak, rádio nelícovalo uz aj smerom dopredu :( Ale bol som ubezpečený, že tento problém nie je ojedinelý, ale že musia požiadať Pražskú centrálu o schválenie dalšieho postupu. Ten ďalší postup spočíval v tom, že asi o mesiac som mal pristaviť auto a problém sa mal vyriešiť prilepením vrchnej časti palubovky o to rádio :o , ako som predpokladal, výsledok bol zasa väčšia katastrofa, a znova sa to malo riešiť ale už cez hlavného distribútora tuším v Belgicku. Takže prešiel daľší mesiac a znova som mal pristaviť auto do servisu ale tentoraz sa mala cela palubovka rozobrať. Na druhý deň som mal telefonát, že po rozobratí sa zistilo, že pri výrobe tam neboli namontované nejaké úchytky a preto bol cely tento problém, že sa musia objednať nové. Všetko prebehlo rýchlo, na tretí deň som si šiel po auto, menila sa celá palubovka, aj ten rámik okolo rádia, všetko konečne pekne lícovalo, ale už bol dôvod problému údajne v tom, že som si dal namontovať alarm nie v autorizovanom servise a že pri jeho montáži došlo k poškodeniu palubovky. Ale aj napriek tomu bola tato oprava vykonaná v rámci záruky. To som si overil u firmy, ktorá montovala alarm ale bol som ubezpečený, že pri montáži alarmu nedošlo k rozobratiu celej palubovky, len je spodnej časti a to nemohlo spôsobiť takúto poruchu. A naviac alarm sa montoval v čase, ked už to rádio nelícovali s palubovkou. Takže takto prebehla celá genéza môjho problému s vŕzgajúcou a nelícujúcou palubovkou, nakoniec všetko dopadlo dobre, aj keď mám dojem, že servis by už druhý krát toto neriešil v rámci záruky ale by zvalil celu vinu na zásah do vozidla zo strany majiteľa.

kre
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 3. Mája 2006, 14:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Pondelok, 18. Decembra 2006, 09:48

no jo, kym je auto v zaruke, tak sa oplati do neho investovat aspon do takej miery, ze si taketo prkotiny dam robit v autorizovanom servise... ja viem, ze sa to "neoplati" ale cert nikdy nespi a neviete kedy vam moze zacat vrzgat palubovka :)
Obrázok
Radšej mŕtvy ako druhý...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní