E10 - Štartovanie - zaseknutie otáčok na zlomok sekundy
Moderátor: AndyGTP
E10 - Štartovanie - zaseknutie otáčok na zlomok sekundy
Zdar borci
Pri štartovaní lentilky mi po naskočení motora na zlomok sekundy, ako keby strhlo otačky kúsok naspat k nule a pak to normálne vystúpi na bežné otáčky.
Ako keby na zlomok sekundy niečo zablokovalo motor.
Nestáva sa to vždy, no pomerne často a dráždi mi to aj oči,keď vidím ako ručičku otáčkomera strhne nazad.
Sterol sa niekto s podobnym problemom?
Kde bude peso zakopaný ?
Ps: Prajem prima sviatky
Pri štartovaní lentilky mi po naskočení motora na zlomok sekundy, ako keby strhlo otačky kúsok naspat k nule a pak to normálne vystúpi na bežné otáčky.
Ako keby na zlomok sekundy niečo zablokovalo motor.
Nestáva sa to vždy, no pomerne často a dráždi mi to aj oči,keď vidím ako ručičku otáčkomera strhne nazad.
Sterol sa niekto s podobnym problemom?
Kde bude peso zakopaný ?
Ps: Prajem prima sviatky
Toyota Corolla sedan 11/96, 1332cm-55kw (lentilka)
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: E10- Štartovanie - zaseknutie otáčok na zlomok sekundy
Ak to robí len otáčkomer a motor šlape normáne, tak to bude len lankom k otáčkomeru - je kosa a akýkoľvek pohyb je preň šok - možno by ho stačilo trochu namazať...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
Rasto, nesranduj, k otackomeru lanko? to bol vtip?
otackomer je v jeho aute elektronicky, nie mechanicky! ak sa nemylim.
a pisal, ze to nerobi len otackomer, ale cely motor!
skorej to bude fakt nieco s volnobehom, ako som uz pisal, robia to aj ine auta..
skus to dat na diagnostiku, kedze som sa s tym nestretol.
skus to dat na diagnostiku, kedze som sa s tym nestretol.
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Rasťo
- Vševed
Gabo prvé E11 mali ešte mechanické otáčkomery... 
- Gabriel Nagy
- Vševed
no to je sila... auta z roku 89 vyssie som sa nestretol s takou chujovinou, ze mechanicky otackomer.... pixi moja rapida mala ele otackomer.... trochu mozno ot, ale podla mna k veci OT
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Rasťo
- Vševed
Akurát že tá jeho Corollka je 11/96...vieš??? 
- Gabriel Nagy
- Vševed
Rasto, hod mi nejake info o tom mechanickom otackomery... oki? lebo mechanicky tachometer chapem, no otackomer nie!
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- johnC
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 20. Februára 2006, 19:12
cele OT ale ja mam napr. lanko s bowdenom ukoncene v pocitadle km. a otackomer nemam
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !
.... ideal for mňa !
- macik
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 20. Februára 2007, 22:29
ja mam tiez E10 a otackomer vobec nemam 
ale tachometer mam elektricky
btw nesuvisi to spravanie auta so zimou?
napriklad nemas nejaky viskoznejsi olej alebo taka nejaka banalita?s
ale tachometer mam elektricky
btw nesuvisi to spravanie auta so zimou?
napriklad nemas nejaky viskoznejsi olej alebo taka nejaka banalita?s
Hunyadi ix20 1.6 CVVT
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km
faktom je, že mám pocit akoby to zacalo robiť až v zime..
Ono akoby to šklblo aj motorom. No len na zlomok sekundy a nie vždy
Ono akoby to šklblo aj motorom. No len na zlomok sekundy a nie vždy
Toyota Corolla sedan 11/96, 1332cm-55kw (lentilka)
- Gabriel Nagy
- Vševed
vravim, co tu citam tvoj prispevok, tak ako keby som sa ocitol v susedovej felde! presne! nastartujes, otacky vyskocia cez 1500 a zhurta klesnu takmer ze ti to zdochne, no len na chvilocku, hned potom hladko bezi volnobeh, ....hm? nieco podobne?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Stano_NO
- panic
- Dátum registrácie: Pondelok, 24. Septembra 2007, 11:32
Pedro a štartuješ s plynom alebo bez plynu ? Možno, že ti RJ urobí taký "prechod" po naštartovaní a pritom ti poklesnú otáčky.
A ďalšia vec - možno, že ten pokles otáčok spôsobuje nejaký spotrebič, s vyšším odberom prúdu - tým dôjde k pribrzdeniu motora vyšším odberom z alternátora a RJ to potom následne vykompenzuje zvyšením otáčok. No neviem
A ďalšia vec - možno, že ten pokles otáčok spôsobuje nejaký spotrebič, s vyšším odberom prúdu - tým dôjde k pribrzdeniu motora vyšším odberom z alternátora a RJ to potom následne vykompenzuje zvyšením otáčok. No neviem
Toyota Corolla E11 - sedan, 1332 cm3, 63 kW
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Nazdar prďoši, ste sa nejak moc vianočných cukrášov najedli, keď tu tak offtopikujete
Čo sa týka mechanického náhonu tachometra, tak ma to tiež prekvapilo, ale na E10 som ho veru nezaregistroval. Asi to bol nejaký výstrel do tmy u E11ky. Na českom fóre som našiel dôkaz, ktorý ma veru (na rozdiel od Drgiho, ktorý ostal chladný jak indián, keď som mu to ukazoval - myslím ten dôkaz) dostal:
http://img164.imageshack.us/my.php?imag ... adnho1.jpg
Napravo vidno otvor na mechanický náhon, ale asi je to naozaj iba u verzie bez otáčkomera, alebo čo...
Čo sa týka Pedrovho problému, tak by som sa asi riadil starým dobrým pravidlom, že problémy u motora môžu byť v podstate len dva: buď nieje čo páliť, alebo nieje čím páliť.
Takže buď nastane nejaký krátky výpadok v zapaľovaní, alebo v dodávke paliva.
Možno niečo v rozdeľovači, sviečkových kábloch alebo samotných sviečkach, ale to by asi blblo stále. Aj keď elechtryka je svyňa
Neviem, možno by som mrkol ešte na palivový filter. Možno je zahumusený a je ho treba vymeniť. Alebo zle utiahnutý a semtam si cucne vzduch, ale to je len taká hypotéza.
Čo sa týka mechanického náhonu tachometra, tak ma to tiež prekvapilo, ale na E10 som ho veru nezaregistroval. Asi to bol nejaký výstrel do tmy u E11ky. Na českom fóre som našiel dôkaz, ktorý ma veru (na rozdiel od Drgiho, ktorý ostal chladný jak indián, keď som mu to ukazoval - myslím ten dôkaz) dostal:
http://img164.imageshack.us/my.php?imag ... adnho1.jpg
Napravo vidno otvor na mechanický náhon, ale asi je to naozaj iba u verzie bez otáčkomera, alebo čo...
Čo sa týka Pedrovho problému, tak by som sa asi riadil starým dobrým pravidlom, že problémy u motora môžu byť v podstate len dva: buď nieje čo páliť, alebo nieje čím páliť.
Takže buď nastane nejaký krátky výpadok v zapaľovaní, alebo v dodávke paliva.
Možno niečo v rozdeľovači, sviečkových kábloch alebo samotných sviečkach, ale to by asi blblo stále. Aj keď elechtryka je svyňa
Neviem, možno by som mrkol ešte na palivový filter. Možno je zahumusený a je ho treba vymeniť. Alebo zle utiahnutý a semtam si cucne vzduch, ale to je len taká hypotéza.
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
- Gabriel Nagy
- Vševed
chmelo, nejak si mimo z toho mechanickeho nahonu, kedze tu spominas tachometra, to je uplne okej, no lenze mi sa bavyme o mechanickom nahone otackomeru
a to je to, co ja nechapem, mechanicky otackomer som este nevidel - tak toto bolo k tomu oftopicu.
tiez mam dotaz k tvojmu nazoru bud nieje co palit, alebo cim palit... to plati pri starsich motoroch s karburatormi a klasickymi kontaktovymi zapalovaniami. Vo svete modernych motorov s ECU, milionmi podtlakov a cidiel je to uz kapanek inak, hocijaka mala "blbost" moze robit to, co sa tu v nazve topicu uvadza!nieje to len mam benzin-mam, mam iskru-mam...
ja ti stale odporucam diagnostiku, kedze nik sa tu k danemu problemu konkretne nevyjadruje, ak ti nebude vyhadzovat ziadnu chybu, treba preventivne ten palivovy filter poriesit (ako chmelo pise), vycistit skrtiacu klapku, ak nepomoze, tak sa treba v AWF zastavit, resp u Vlasta (vela ludi ho odporuca, osobne ho nepoznam)
tiez mam dotaz k tvojmu nazoru bud nieje co palit, alebo cim palit... to plati pri starsich motoroch s karburatormi a klasickymi kontaktovymi zapalovaniami. Vo svete modernych motorov s ECU, milionmi podtlakov a cidiel je to uz kapanek inak, hocijaka mala "blbost" moze robit to, co sa tu v nazve topicu uvadza!nieje to len mam benzin-mam, mam iskru-mam...
ja ti stale odporucam diagnostiku, kedze nik sa tu k danemu problemu konkretne nevyjadruje, ak ti nebude vyhadzovat ziadnu chybu, treba preventivne ten palivovy filter poriesit (ako chmelo pise), vycistit skrtiacu klapku, ak nepomoze, tak sa treba v AWF zastavit, resp u Vlasta (vela ludi ho odporuca, osobne ho nepoznam)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Gabo, Mima nechaj vychutnávať si vianočnú atmosféru, ten za nič nemôže
Veď už nebuď taký úzkoprsý, Rasťo sa asi sekol, ale myslel na tachometer, ale máš pravdu, že som bol naozaj vedľa z toho, že do niektorých E11iek dávali mechanický náhon. Ako vravím, na žiadnej E10ke som sa s tým nestretol, tak ma to trochu prekvapkalo, že sa vrátili k tomu, čo používali o dve generácie Rolliek predtým
Čo sa týka múdrosti o pálení, tak upozorňujem, že je to nemám z vlastnej hlavy a podotýkam, že majiteľ tej dotyčnej hlavy má pravdepodobne viac odjazdené dozadu, ako my dvaja spolu dopredu
Koniec koncov, či už ide o podtlaky, elektroniku, alebo iné vyfikundace, vždy je výsledok rovnaký, teda musí byť čo páliť a čím páliť
4E-FE v E10 nieje až tak prehnane preplnený týmito vyfikundáciami a napríklad zapaľovanie má práveže riešené klasickým rozdeľovačom, takže preto to šacujem na nejaký malý zádrhel buď v zapaľovaní, alebo v dodávke paliva.
Pedro, ešte mi napadla jedna kacírska myšlienka. Skús svokrovi z jeho Karolíny čmajznúť sviečkové káble a uvidíš, či to náhodou nieje v nich
Chvíľu pojazdi s nimi a on nech pojazdí s tvojimi a ak to bude sekať aj jemu, tak je vec vyriešená...nech si on kúpi nové 
Veď už nebuď taký úzkoprsý, Rasťo sa asi sekol, ale myslel na tachometer, ale máš pravdu, že som bol naozaj vedľa z toho, že do niektorých E11iek dávali mechanický náhon. Ako vravím, na žiadnej E10ke som sa s tým nestretol, tak ma to trochu prekvapkalo, že sa vrátili k tomu, čo používali o dve generácie Rolliek predtým
Čo sa týka múdrosti o pálení, tak upozorňujem, že je to nemám z vlastnej hlavy a podotýkam, že majiteľ tej dotyčnej hlavy má pravdepodobne viac odjazdené dozadu, ako my dvaja spolu dopredu
4E-FE v E10 nieje až tak prehnane preplnený týmito vyfikundáciami a napríklad zapaľovanie má práveže riešené klasickým rozdeľovačom, takže preto to šacujem na nejaký malý zádrhel buď v zapaľovaní, alebo v dodávke paliva.
Pedro, ešte mi napadla jedna kacírska myšlienka. Skús svokrovi z jeho Karolíny čmajznúť sviečkové káble a uvidíš, či to náhodou nieje v nich
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných