Odhlučiť E11?

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Radofun
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 9. Septembra 2010, 15:47

Odhlučiť E11?

Príspevok od používateľa Radofun » Štvrtok, 9. Septembra 2010, 16:02

Zdravím Vás, v prvom rade som rád, že existuje toto fórum. :roll:

Moja otázka je veľmi stručná:
Chcem si odhlučniť moju Corollu a tak sa Vás pýtam, aký materiál použiť, a samozrejme, kam to všetko napchať.

Ďakujem

Používateľov profilový obrázok
jarson
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 12. Mája 2008, 17:09

Re: Odhlučiť E11?

Príspevok od používateľa jarson » Štvrtok, 9. Septembra 2010, 21:59

skus take tie stuple co sa predavaju v obchode s ochrannymi pracovnymi pomockami a napchat asi najlepsie do usi :D :D :D
...,prepac... no nie , vazne, myslym, ze material sa vola dynamat a asi najlepsie zacat podlahou,kufrom a blatnikmi zvnutra interieru. nerobil som to ,ale takto nejako som to videl robit. A nepcha sa to ale lepi.
Skus funkciu "hladat" hore na lište , aj tu sa na to uz niekto pytal.
Civic 1.8 FD7 06 Turkey Obrázok
Carina E 1.6 XLi Lift japan 92Obrázok
Carina E 1.8 GLi Lift UK 96 R.I.P.

moschino
lexusák
Dátum registrácie: Nedeľa, 7. Júna 2009, 23:00

Príspevok od používateľa moschino » Štvrtok, 9. Septembra 2010, 22:28

Ja osobne by som neodhlucnoval s dvoch dovodov a to: odhlucnis jednu cast nap. motor a zacne ta stvat hluk od vyfuku a tak dalej proste ak si puntickar ako ja tak sa na to vykasles. A druhy dovod ak sa do toho pustis tak rozobeties cely interier co nieje take strasne ale priprav sa na to ze ti zacne v nom nieco vrzgat ci skripotat co ta bude viac hnevat ako prirodzeny hluk motora... zdar!
EX: TOYOTA Corolla E11

ist das auto und LEXUS!

Radofun
panic

Príspevok od používateľa Radofun » Štvrtok, 9. Septembra 2010, 22:55

No, to som si aj myslel, ze ked je ten diel tam od zaciatku, tak je to usadene a potom, ked to vyberiem a dam spat, nebodaj nieco o nieco opriem, tak sa mozem aj zblaznit a cim viac to budem znova a znova rozoberat, tym viac sa to rozklepe.

2 jarson: samozrejme, ze som daval hladat.

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Piatok, 10. Septembra 2010, 08:57

Niečo nájdeš tu - samo je to už trochu iná kategória prác... viewtopic.php?f=6&t=1717&hilit=AE92&start=105
Či už požiješ Dynamat, alebo inú bitumenovú (asfaltovú) záležitosť s Al fóliou na vrchu, je na Tebe. Pri správnom polepení tlmiacim materiálom na správne miesta ho nebudeš ani veľa potrebovať a efekt bude značný.
Odporúčam:začať dverami - tie sa Ti budú robiť najľahšie bez pracného rozoberania interiéru:
- opatrne strhnúť PVC fóliu pod tapacírom dverí a presne podľa nej vyrezať tlmiaci materiál a nalepiť ho pred zakladaním tapacíru - na koniec montáže dverí, namiesto tej fólie.
- na vonkajší plech dverí z jeho vnútornej strany tiež nalepiť tlmiaci materiál - je na Tebe či polepíš celú plochu, alebo len spodnú polovicu.
Výsledok: - bude to lepšie hrať, lebo Ti vznikne akoby uzavretá ozvučnica s úplne inými rezonančnými parametrami a počuteľne sa Ti zníži hlučnosť v kabíne - zároveň odporúčam vymeniť repro v dverách za niečo kvalitnejšie - náhradu plastových držiakov pod repro nájdeš tu: http://shop.hifol.eu/product_info.php?c ... ts_id=1547 - cena myslím viac než primeraná
Keď budeš mať hotovo, ozvi sa - máš čo robiť na celý víkend... ;-)

PS: Bacha - tlmenie auta je návykové - vytlmíš dvere a bude Ti to málo - vytlmíš kufor a bude Ti to málo- vytlmíš podlahu a všetky možné plechy kasne a furt budeš odniekiaľ počuť nejaký hluk - Ťa to bude štvať.
Potom Ti muzika bude blbo hrať a vymeníš polovicu komponentov a aj tak Ti to nebude stačiť... :lol:
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

Radofun
panic

Príspevok od používateľa Radofun » Piatok, 10. Septembra 2010, 16:08

:lol: Hej, hej, viem si predstavit. To kolko ks toho dynamatu sa asi na taku vec minie?
Ak nie si spokojny s kvalitou audia, tak si pustaj kvalitnejsie mp3ky :lol:

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Sobota, 11. Septembra 2010, 07:54

mp3? - to myslíš vážne? - to by som si rovno mohol pustiť zašumené rádio... Som stará škola - ja moc mp3 a audio CD z nich vyrábané nemusím - navyše ich rozoznám od poriadnych CD na prvé počutie.
Na dvere by Ti malo bohate stačiť 5-6 veľkých sheetov - si to pomeraj.
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

patres
toyoťák
Dátum registrácie: Sobota, 24. Júla 2010, 16:29

Príspevok od používateľa patres » Sobota, 11. Septembra 2010, 08:16

v tomto davam rastovy za pravdu je kua velky rozdiel medzi mp3 a audiom...napr. Alpine este par rockov dozadu svoje naj-serie radii vobec neobohacoval o mp3ky koly kvalite zvuku...
celica 7.gen-105kw vvti
celica 1.gen TA28 ST

Obrázok

mr.fatal
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Apríla 2009, 23:40
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr.fatal » Nedeľa, 12. Septembra 2010, 09:56

Presne tak, audio CD ma z mp3 neporovnatelnu kvalitu, aj ked zas nosit v aute 100 CD nie je bohvieco :) Ak pouzivat mp3 tak radsej len co najvyssi bitrate, ideal 320 kbps. A k tomu tlmeniu, je som teraz vytlmil zadnu cast auta okolo reprakov, dost podstatne to vylepsilo kvalitu zvuku. Teraz sa chystam tlmit predok. Pouzivam tlmiace platy STP, za tu cenu celkom stacia a svoju funkciu splnia.
Toyota Corolla E10 1.3 4E-FE
Honda Civic sedan 1.5 VTEC LS
EX: Skoda 130 L 5 Speed

patres
toyoťák
Dátum registrácie: Sobota, 24. Júla 2010, 16:29

Príspevok od používateľa patres » Pondelok, 13. Septembra 2010, 07:32

mr.fatal napísal:Presne tak, audio CD ma z mp3 neporovnatelnu kvalitu, aj ked zas nosit v aute 100 CD nie je bohvieco :) Ak pouzivat mp3 tak radsej len co najvyssi bitrate, ideal 320 kbps. A k tomu tlmeniu, je som teraz vytlmil zadnu cast auta okolo reprakov, dost podstatne to vylepsilo kvalitu zvuku. Teraz sa chystam tlmit predok. Pouzivam tlmiace platy STP, za tu cenu celkom stacia a svoju funkciu splnia.
Nazdar ... daj nejaku stranku aby sme mohly pozriet co a jako to je tie platy, lebo aj ja rozmyslam nad tlmenim tak pozeram co by bolo najvyhodnejsie...
celica 7.gen-105kw vvti
celica 1.gen TA28 ST

Obrázok

Radofun
panic

Príspevok od používateľa Radofun » Streda, 15. Septembra 2010, 15:02

http://www.trinasty.sk/vmchk/AutoHifi/P ... ution.html

Ake repro y ste odporucili? teraz tam mam povodne. nie ze by zle hrali, ale basy im blizia.

Radofun
panic

Príspevok od používateľa Radofun » Štvrtok, 30. Septembra 2010, 16:19

http://www.trinasty.sk/vmchk/AutoHifi/P ... ution.html
Tu som nasiel nieco lacnejsie... by mohlo stacit. nie?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných