Aký benzín tankujete????
Moderátor: AndyGTP
Aký benzín tankujete????
Ahojte.
Ľudkovia boží,aký benzín, resp. kde tankujete??? Ja mám Corollu 97 1,3Xli...Tankovával som prevažne na Tescu...Cca pred mesiacom mi mechanik kukal auto, a povedal mi,že by som mal zmeniť čerpačku, petože mám zadrbaný motor a vraj aj preto mi auto trochu strácalo v poslednom čase výkon...Poslúchol som ho, dojazdil som do prázdnej nádrže a dal som tam V-Power. Do toho mi dal mechanik nejaké aditívum na prečistenie aneviem na čo ešte...Následne mi auto začalo dymiť ako sviňa...Ešte som dal od vtedy dve plné nádrže a motor sa skludnil, je tichší a určite je výkonnejší, aspoň pocitovo...Každopádne dojazd na plnú nádrž je tiež väčší...Teraz neviem, či si to namýšľam, alebo majú na tom po.ebanom Te.cu fakt taký blbý benzín...Inak môžem do tej Karolíny naliať aj V-Power Racing???
Ľudkovia boží,aký benzín, resp. kde tankujete??? Ja mám Corollu 97 1,3Xli...Tankovával som prevažne na Tescu...Cca pred mesiacom mi mechanik kukal auto, a povedal mi,že by som mal zmeniť čerpačku, petože mám zadrbaný motor a vraj aj preto mi auto trochu strácalo v poslednom čase výkon...Poslúchol som ho, dojazdil som do prázdnej nádrže a dal som tam V-Power. Do toho mi dal mechanik nejaké aditívum na prečistenie aneviem na čo ešte...Následne mi auto začalo dymiť ako sviňa...Ešte som dal od vtedy dve plné nádrže a motor sa skludnil, je tichší a určite je výkonnejší, aspoň pocitovo...Každopádne dojazd na plnú nádrž je tiež väčší...Teraz neviem, či si to namýšľam, alebo majú na tom po.ebanom Te.cu fakt taký blbý benzín...Inak môžem do tej Karolíny naliať aj V-Power Racing???
- smutok
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aký benzín tankujete????
v-power racing ti bude na nic vykon ti to nezvysi a motor precisti aj obycajny v-power za mensie pNa slovensku skoro vsetky pumpy odoberaju od slovnaftu mozno okrem OMV aj to skor iba na zapade slovenska. Hlavny rozdiel je v pridanych aditivach, ktore sa pridavaju zvlast pri capovani v rafinerke. Tesco a podobne lacne cerpacky nepridavaju ziadne aditiva, je tam len to co pridal vyrobca. To ma za nasledok vacsie usadzovanie karbonu. Osobne si myslim, ze dlhodobe tankovanie v-power je uplne zbytocne staci tankovat kvalitny benzin na preverenj cerpacke, zname meno nie je zaruka kvality preto najlepsie je vyskusat viacero cerpaciek a tam kde sa autu bude najviac lubit, tankovat.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Platí zásada že treba brať na čerpačke, kde sa premelie najviac áut strednej triedy - tam si pumpári nedovolia robiť hovadiny s palivami. Ja osobne tankujem kde príde a beriem to najlacnejšie čo je a nemám problémy - možno práve preto, že furt mením čerpačky a motor v Kačene je už aj tak pred smrťou, ale stále ťahá jak besný... 
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- Compact E10
- panic
- Dátum registrácie: Nedeľa, 21. Marca 2010, 17:26
Ja som mal vzdy pocit ked som natankoval na Shell obycajnu 95 natural ze to auto islo "najkultivovanejsie" mozno len pocit ale myslim ze maju dobry benzin. Tu v PK ako sa ide na vinicne je Gulf pumpa tak s nou mam tiez dobre skusenosti co sa tyka pomer cena/kvalita benzinu. Ale inak nebol nikdy problem Slovnaft, OMV. Problem som mal iba na Avanti ked som natankoval a isiel do kopca tak som podradoval jak divi a tocil vzdy 2-jku lebo to vobec na ten benzin netahalo a zralo to strasne takze Avanti=UZ NIKDY. Inak na takych pumpach ze Jurki, Tesco a podobne som nikdy netankoval takze neviem posudit ale ani tam nikdy tankovat nepojdem.
Toyota Corolla E10 4E-FE 16V, 55kW
Ono je to aj vec cistenia tankov. A to nezavisi uz teda od znacky, ale od samotnej pumpy a majitelovi.
Skoda Octavia Tour II 1,6 MPi 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4 VVTi 12/2008
Toyota Corolla E15 1,4 VVTi 12/2008
Ked mozem napisat vlastnu skusenost....mam 18-rocnu Corollu E10, tankujem skoro vzdy len natural tesco plus na kosickom hypertescu a na aktualnej emisnej kontrole som mal vsetky hodnoty takmer ukazkove.
Ja tankujem prevazne na OMV a Slovnaft. Ked som vsak po viacerych tankovaniach na OMV natankoval na Slovnafte, prvy pocit po stlaceni plynu som mal taky, ze to ide o dost zivsie. Ktovie teda...
Toyota Auris TS Hybrid 2016
ex: Toyota Corolla e10 1995
ex: Honda Accord Tourer 2007
ex: Toyota Corolla e10 1995
ex: Honda Accord Tourer 2007
No ja som sa rozhodoval co tankovat... v podstate je na vyber:
1. surovy slovnaft benzin (tesco, carrefour...)
2. aditivovany slovnaft benzin 95 ( OMW, Slovnaft, shell...)
3. super aditivovany benzin Carrera 95, V-power
4. 100oktanovy nezmysel...
Skusal som 2x plnu nadrz carrera 95 a teraz som natankovam obycajnu 95tku.
Rozdiel vo vykone - nic
Rozdiel v spotrebe - nic
Rozdiel v cene - 6centov/l
Subjektivne ide motor hlucnejsie na obycajny natural, po doliati oleja do plna ale zas ide subjektivne tichsie... cize toto by som nebaral do uvahy.
Nakoniec som dosiel k zaveru, ze nieco ako kvalitny benzin na slovensku nieje, dolezitejsie ako vyber benzinu je vyber pumpy aby tie sracky co splnaju normu este viac nedegradovali pumpari.
Perlicka na zaver, do felicie sa 80tis km netankovalo nic ine ako agip/esso a carrefour benzin a isla bez zasahu. Je pravda ze poslednych 10tis obcas pri preradeni rychlosti klesli otacky tak, ze motor zakapal ale to bolo asi len zasratou skrtiacou klapkou:)
1. surovy slovnaft benzin (tesco, carrefour...)
2. aditivovany slovnaft benzin 95 ( OMW, Slovnaft, shell...)
3. super aditivovany benzin Carrera 95, V-power
4. 100oktanovy nezmysel...
Skusal som 2x plnu nadrz carrera 95 a teraz som natankovam obycajnu 95tku.
Rozdiel vo vykone - nic
Rozdiel v spotrebe - nic
Rozdiel v cene - 6centov/l
Subjektivne ide motor hlucnejsie na obycajny natural, po doliati oleja do plna ale zas ide subjektivne tichsie... cize toto by som nebaral do uvahy.
Nakoniec som dosiel k zaveru, ze nieco ako kvalitny benzin na slovensku nieje, dolezitejsie ako vyber benzinu je vyber pumpy aby tie sracky co splnaju normu este viac nedegradovali pumpari.
Perlicka na zaver, do felicie sa 80tis km netankovalo nic ine ako agip/esso a carrefour benzin a isla bez zasahu. Je pravda ze poslednych 10tis obcas pri preradeni rychlosti klesli otacky tak, ze motor zakapal ale to bolo asi len zasratou skrtiacou klapkou:)
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999
- Ivan-LM
- začiatočník
- Dátum registrácie: Streda, 21. Mája 2008, 09:26
zážitok dnes na Slovnafte: kupoval som benzín do kosačky, píly a mopeda spolu 3 litre do bandasky. Keďže som nevidel na ceny 95 a 99+ zdvíhal som pištole, aby sa mi zobrazili na dyspleji. Keď som sa rozhodol a chcel som si teda natankovať, nechcelo mi zapnúť pištole, tak som sa šiel opýtať k pokladni že čo sa deje a pani mi povedala že už som si nabral za 3 centy a že mi to teda stoplo, aj keď mi ani z pištole ani len nekvaplo.Nechcel som sa tam hádať pre tri centy, tak som jej to zaplatil, ale keď tak teraz uvažujem 3 centy X 200 áut denne X 365 dní v roku, no už asi budem chodiť na inú pumpu. Aj keď to bude asi skôr záležitosť konkrétnej pumpy ako celej spoločnosti 
Corolla E11 STD červená-sedan, r.v.1998,
moped Stadion S11, r.v. 1958
moped Stadion S22, r.v. 1962
JAWA 350/638 r.v. 1988
moped Stadion S11, r.v. 1958
moped Stadion S22, r.v. 1962
JAWA 350/638 r.v. 1988
- KLingO
- začiatočník
- Dátum registrácie: Streda, 1. Júla 2009, 16:29
no ci tam neposlat SOI 
EX:Auris 2009 1,6Vmatic M/T ExNavi
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných