E9 corolla skapina na volnobehu

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
ivo_PN
panic
Dátum registrácie: Pondelok, 11. Januára 2010, 13:43
Kontaktovať používateľa:

E9 corolla skapina na volnobehu

Príspevok od používateľa ivo_PN » Pondelok, 28. Marca 2011, 23:50

Zdravim potreboval by som poradit v tom, kde mam hladat chybu ked mi skapina auto na volnobehu, aj ked je zvyseny.
Auto skape aj za jazdy pri preradovani alebo aj na volnobehu normalne. Sem tam aj za jazdy. Otacky nekolisaju proste len skape... Ked som ho skusal vytocit, tak isiel bezproblemov do otacok, takze benzinu dostava dost...
Palivovy system je OK. Zapalovanie je OK. Hadicky na karburatore vymene, tesnenie pod filtrom zalepene, filter pred nedavnom meneny, takze falosny vzduch by nemal eventualne kade tahat.

Problem bude pocitam ze v nejakom volnobezom ventile alebo spinaci alebo niecom takom. Len neviem ako je tam ovladany volnobeh, ci elektronicky alebo mechanicky....

Zaujimave je ze to robi len pri zohriatom motore a takisto potom nechce startovat za tepla.

Prosim o pomoc. Uz som fakt nasrany ked mi to skape na jednej ulici 10 krat.
Toyota corolla E9, hatchback, 1,3 12V karburator, r.v91 strieborna metla

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Re: E9 corolla skapina na volnobehu

Príspevok od používateľa Rasťo » Utorok, 29. Marca 2011, 07:15

Sú to podtlaky, resp. jeden z ovládacích prvkov na karbci - treba zložiť dekel vzducháča a pohrať sa s tým.
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Utorok, 29. Marca 2011, 08:24

pri vymienani hadiciek si neotocil nahodou niektore to "UFO" opacne ? oni su totiz v jednom smere priechodne v druhom nepriechodne. Tak to vizera ze ja som sa pri meneni tych hadiciek v jednom pomylil.

Mne sa tazko zohrieval motor na teplotu polovica ukazovatela (predpokladam ze tam je to optimalne) takze mam este aj teraz v teplejsom medziobdobi pol chladica pokrytu kartonom a otacky pri zahriati mam 600 - 800 ako kedy a ak je okolo 600 tak mi to obcasne skape, ale pripisujem to tomu ze mam predzapal nastaveny podla oka/ucha takze obcasne "zle odpali" a v tomto okamihu akoby mal tendenciu zdochnut v tych nizuckych otackach.

S tym startovanim za tepla sa to obcas stava aj mne, doteraz som to neodladil, on nastartuje ale na niekolko sekundove tocenie cca 3 - 5 s. a jemne cvicenie s plynom.

ivo_PN
panic
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ivo_PN » Utorok, 29. Marca 2011, 16:11

No, ono je to tak, ze ja som povymienal hadicky a potom som s tym jazdil bez problemov asi este mesiac. Az potom to zacalo blbnut. Myslim si, ze keby som to zle poskladal tak by sa to prejavilo omnoho skor. Takze myslim ze chyba bude niekde inde. Zohrieva sa uplne normalne tak ako predtym. Predzapal a celkovo karburator bol nastaveny este od vyroby. Takze uz lepsie to ani nemoze byt.
Ako je prosim vas ovladany volnobeh. Je tam nejaky elektronicky spinac alebo snimac skriacej klapky alebo take volaco?

ivo_PN
panic
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ivo_PN » Pondelok, 11. Apríla 2011, 00:20

Páni potreboval by som schému zapojenia podtlakov na toyote E90 2E.
Karburátor bez katalyzátora. Ak máte niekto prosím poslite mi to alebo to zaveste tu. Velmi by mi to pomohlo. Dakujem.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných