e12 - automatická klíma

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
Marekloop
nula
Dátum registrácie: Sobota, 5. Februára 2011, 17:56

e12 - automatická klíma

Príspevok od používateľa Marekloop » Štvrtok, 23. Júna 2011, 11:01

Zdravím vás,
chcem sa spýtať nakoľko automatická je automatická klíma v Corolle (e12 r.v.2005)? Ide mi o informáciu, či keď zapnem na klíme funkciu "AUTO" má mi ovládať sama aj zapnutie/vypnutie "A/C", alebo to nedokáže? Neviem či mám v nej chybu a nefunguje mi ovládanie A/C cez funkciu AUTO. Alebo funkcia AUTO slúži len na ovládanie intenzity fúkania ventilátorov a oblastí kam fúka vzduch a k uchladeniu na požadovanú teplotu si nevie pomôct zapnutím A/C?

Vopred Dík za objasnenie... :)
___Corolla 1,6 S 3D - E12___
.....[81kW=110hp]/1225kg.....

ponco
panic
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Augusta 2010, 19:51

Re: e12 - automatická klíma

Príspevok od používateľa ponco » Piatok, 24. Júna 2011, 20:04

Nazdar, ked zapnes funkciu AUTO, klima si sama reguluje rychlost ventilacie, pripadne ked je vonku podobna teplota ako vnutri tak klimu vypina a nasava vzduch z vonku a ked sa teplotu vnutri trochu zvysi nad danu nastavenu teplotu automaticky zopne klimu.

Marekloop
nula

Príspevok od používateľa Marekloop » Nedeľa, 26. Júna 2011, 23:38

Tak to ju mam potom asi nejak dojebabranu :? Musim vymysliet nejaky sofistikovany test predtym ako sa vnej zacnem hrabat :) Som zvedavy kde bude ten pes zakopany...

Kazdopadne neviete o navode ako rozobrat panel s Automatickou klimou? Co som videl tak vsetci rozoberaju len panely s manualnou cez povestny srobik za ovladacom ventilatora :?:

P.S. Dik ponco za odpoved.

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Pondelok, 27. Júna 2011, 08:43

Ja mám taký tichý pocit, že sa klíma nevypína...aspoň nie úplne, lebo keď zapnem AUTO, cvakne klíma a aj keď vnútornú teplotu nastavím na maximum, tak ju nevypne...necvakne a neznížia sa otáčky motora :roll:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Príspevok od používateľa Max11 » Pondelok, 27. Júna 2011, 09:26

Ja som si vsimol u mna, ze klimu pri automatickom rezime zapina len niekedy. Mam taky pocit ,ze mi ju zapinalo hlavne ked boli vacsie tepla a auto bolo rozpalene. Pripadne ak bola klima zapnuta po poslednom pouziti myslim ,ze ostane zapnuta aj po dalsom starte. Ale nevsimol som si, ze by sa automaticky vypinala. Kontrolka svieti stale akurat niekedy sa mi zda ze ked netreba chladit tak fuci len normalny vzduch.
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

Marekloop
nula

Príspevok od používateľa Marekloop » Pondelok, 27. Júna 2011, 18:36

No z toho čo čítam tak je to čoraz nejasnejšie...pocovi zapína aj vypína a chmelovi s Max11 len zapína ale nevypne :?: A mne ani nezapne ani nevypne :) [ak jej netrvá dlhšie ako 30 sekúnd kým sa rozhodne - testoval som nastavovaním teploty z 20°C na min. pri AUTO=ON, A/C=OFF a potom z 20°C na max pri AUTO=ON a A/C=ON a ništ ,,, pre úplnosť vonkajšia teplota bola 20°C podľa vonkajšieho teplomera Corollky aj reálne]

Po dôslednom prečítaní manuálu str.219 "V režime automatického ovládania klimatizácia nastaví najvhodnejšiu rýchlosť ventilátora, prúdenie vzduchu, prívod vzduchu a zapnutie/vypnutie klimatizácie v závislosti na teplote."
Čiže AUTO musí ovládať aj A/C.
Z čoho mi plynie že mám AUTO - A/C ovládanie pokazené.

A teda vás prosím ak viete niekto ako rozobrať stredový panel s AUTO klímou poraďte mi ako nato. Skúšal som to dnes ako v tom videu s manuálnou ale podarilo sa mi podvihnúť len plast okolo radiacej páky. Ďalej neviem ako, bojím sa že polámem čo nemám a budem vŕzgať do konca života :)
A tiež kde sú umiestnené teplomery? Hlavne vnútorný, nakoľko vonkajší zjavne ukazuje správne hodnoty.

P.S.: Dík aj ďalším dvom pánom za pomoc.

ponco
panic
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Augusta 2010, 19:51

Príspevok od používateľa ponco » Pondelok, 27. Júna 2011, 21:47

Ja som mal podobny problem s klimou. Svietila mi kontrolka AC aj AUTO aj vsetky ostante kombinacie som skusal a teplota sa mi zdala vzdy rovnaka. Vonku bolo cca 20C tak sa mi to zdalo este normalne, ale ked sa poriadne oteplilo tak mi bolo jasne ze klima nejde i ked svietila kontrolka AC. Nakoniec bol problem v tom ze mi nezopinalo kompresor. Bal som sa ze kompresor je v cudu, ale nastastie bol len pretrhnuty jeden kablik za priehratkou spolujazdca. Predchadzajuci majitel sa asi snazil menit pelovy filter a zachytil kabelaz klimy. :razz:

Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Príspevok od používateľa Max11 » Pondelok, 27. Júna 2011, 22:55

Mrknem sa na to az budem najblizsie v aute. Ja mam len pocit ,ze mne klimu vypina aj zapina podla potreby ale kontrolka svieti stale. Napisal som to predtym menej zrozumitelne sorry :oops: Nikdy som si to vsak moc nevsimal, pretoze automaticka klima je prave od toho aby clovek vyuzival "set & forget" resp. nastavil teplotu a viac sa o to nezaujimal :) No nasadili ste mi chrobaka do hlavy tak dufam ,ze nezistim ze aj mne blbne :lol:
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

Marekloop
nula

Príspevok od používateľa Marekloop » Utorok, 28. Júna 2011, 19:13

Problém vyriešený = AUTO klíma je ozaj plne automatická :D
Bolo nato treba dva kusy človeka ale už všetko sedí všetko hrá :)
Pre AUTO klímu musí byť zapnuté aj AUTO aj A/C a vypína aj zapína ju automaticky, akurátne tak potichúčky že to je pozorovateľné len zvonka druhou osobou resp. pri zapnutí miernym poskočením otáčok pri vypnutí ešte miernejším až nepozorovateľným...a A/C svieti vkuse či chladí či nechladí...

Takže môžem ďalej kľudne spávať 8)

Ďakujem všetkým zúčastneným za interes :)

Today, tomorrow, pozajtra

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných