Thomas black Celica: ST185
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
- Thomas
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 15:25
Re: Thomas black Celica: ST185
Edit: Libor má pravdu, odklon sa dá nastaviť aj na tehlici vrchnou skrutkou..
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe=1bar, Tial Bov
Toyota Corolla 1,4 VVTi 2004
ex: 2x Celica AT180
- stenky
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08
mohol by si dat dake fotky teplos
ked nedas, poviem na teba ako si vystrajal jak pubertiak pocas testovacej 1.5h jazdy
ked nedas, poviem na teba ako si vystrajal jak pubertiak pocas testovacej 1.5h jazdy

- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
Podvozok uz mas nahodeny? Ake to je?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Legon
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
- Kontaktovať používateľa:
nooo nebud Labut daj ...
- Thomas
- Toyota guru
Tak vyskúšam to sem nejako dať aby to malo hlavu a pätu..
Celda potrebovala porobiť nejaké veci a na popud podobne postihnutých kamarátov som sa nechal nahovoriť že si budem všetko čo sa aspoň trochu dá robiť sám...konkrétne:
-tečúce servo čerpadlo (5000km-4dc kvapaliny na spodok auta)
-olej presakujúci z pod krytu rozvodov
-tečúce chladičové hadice
-odídená vodná pumpa
-pri tej príležitosti odstránenie komplet klímy
vodná pumpa po 5000km (neskoršie zistené že sa jedná o výrobok značky Starline, neviem ako sa to tam dostalo, ale potvrdili svoju povesť)

tu už nový značkový výrobok Made in Japan

kvôli strhnutej skrutke na vodnej pumpe musel ísť dole celý termostat housing a musel som použiť housing z druhého motora, plus kúpené tesnenie medzi housing a blok ktoré málokto mení

ešte pred tým prišlo na rad servo čerpadlo, kúpené tesnenie v Toyote a spravený komplet repas. Vyberať ho a dávať naspať neprajem nikomu a už to nechcem v živote robiť. (nápravnice dole, motor nechať na jednom silentbloku, spustiť ho a potom sa snažiť povoliť nepovolitelné skrutky, ešte že mám malé ruky), za pomoc pri repase ďakujem Števovi - Krackenovi, prebiehala u neho v dielni a v jeho réžii.

po daní dole krytu rozvodov zistené že tečie gufero olejovej pumpy pod georotorom. Najjednoduchšie riešenie bolo objednať guferko za pár eur. Z výmeny gufera bolo nakoniec výmena celej olejovej pumpy, nakoľko nešla povoliť remenica (skôr remenička), takže vejfuck dole, vaňa dole..naštastie som mal v garáži odložené nové čerpadlo ktoré som kupoval ešte na pôvodný motor kvôli problémom s tlakom oleja. Ale kedže som kúpil Toga - high volume pump tak sa nedala zameniť ani georotorová časť zo starým, aby som si ušetril robotu s olejovou vaňou..
tu obidve čerpadlá, na ľavo pôvodné, v pravo Toga (dá sa vidieť rozdiel v tvare georotorov, high volume má "ostrejšie" rádiusy, georotorová časť je celá "hlbšia" o pár mm, neviem presne, má menšiu remenicu o dva zuby)

tu ešte nejaké foto:

medzi tým sa mi podarilo vybrať klimakompresor, klima chladič a klimové trubky (to bola celkom sradne hlavne jedna je v celku od prepážky popod kocku abs až dopredu auta), myslím že som vymyslel pri tom aj nejaké nové nadávky.
Po zložení rozvodov a po vyriešení nejakých menších problémikov auto chytilo tak ako pred tým, keďže som rozvody robil prvý krát v živote tak som mal z toho celkom strach ale podarilo sa
Potom sa už len ponahadzovali periférie, servo, altík, nápravnice...
Tu ešte foto motorových silentblokov, ktoré sme odliali zo Stenkym, sú spravené tak že sme tam nechali pôvodnú gumu, uvidíme či to nebude praskať

Takže momentálny stav auta, tlak oleja sa zlepšil, takže High volume pump nebol iba marketing. Motorové silentbloky spolu s hliníkovými uloženiami nápravníc spravili z toho úplne iné auto, mám pocit akoby bol predok z jedného kusu, reakcia na plyn je úplne niekde inde a kam ho pošlem volantom tam ide...mínusom sú zvýšené vibrácie, ale už som si na to za 2dni zvykol takže ničo hrozné, odporúčam
Ďalšie úlohy sú:
-nový chladič + Evans +hadice (ktoré sú v nedohladne)
-podvozok
-pur do predných ramien
zatiaľ to musí stačiť, aby mi zostalo na benzín, za dva dni som vyjazdil 3/4 nádrže.
Každopádne mám dušu na mieste lebo viem že je auto Ok
Za pomoc ďakujem Krackenovi, Stenkymu, Andymu za dodávku dielov a priateľovi na telefóne Liborovi
Celda potrebovala porobiť nejaké veci a na popud podobne postihnutých kamarátov som sa nechal nahovoriť že si budem všetko čo sa aspoň trochu dá robiť sám...konkrétne:
-tečúce servo čerpadlo (5000km-4dc kvapaliny na spodok auta)
-olej presakujúci z pod krytu rozvodov
-tečúce chladičové hadice
-odídená vodná pumpa
-pri tej príležitosti odstránenie komplet klímy
vodná pumpa po 5000km (neskoršie zistené že sa jedná o výrobok značky Starline, neviem ako sa to tam dostalo, ale potvrdili svoju povesť)

tu už nový značkový výrobok Made in Japan

kvôli strhnutej skrutke na vodnej pumpe musel ísť dole celý termostat housing a musel som použiť housing z druhého motora, plus kúpené tesnenie medzi housing a blok ktoré málokto mení

ešte pred tým prišlo na rad servo čerpadlo, kúpené tesnenie v Toyote a spravený komplet repas. Vyberať ho a dávať naspať neprajem nikomu a už to nechcem v živote robiť. (nápravnice dole, motor nechať na jednom silentbloku, spustiť ho a potom sa snažiť povoliť nepovolitelné skrutky, ešte že mám malé ruky), za pomoc pri repase ďakujem Števovi - Krackenovi, prebiehala u neho v dielni a v jeho réžii.

po daní dole krytu rozvodov zistené že tečie gufero olejovej pumpy pod georotorom. Najjednoduchšie riešenie bolo objednať guferko za pár eur. Z výmeny gufera bolo nakoniec výmena celej olejovej pumpy, nakoľko nešla povoliť remenica (skôr remenička), takže vejfuck dole, vaňa dole..naštastie som mal v garáži odložené nové čerpadlo ktoré som kupoval ešte na pôvodný motor kvôli problémom s tlakom oleja. Ale kedže som kúpil Toga - high volume pump tak sa nedala zameniť ani georotorová časť zo starým, aby som si ušetril robotu s olejovou vaňou..
tu obidve čerpadlá, na ľavo pôvodné, v pravo Toga (dá sa vidieť rozdiel v tvare georotorov, high volume má "ostrejšie" rádiusy, georotorová časť je celá "hlbšia" o pár mm, neviem presne, má menšiu remenicu o dva zuby)

tu ešte nejaké foto:

medzi tým sa mi podarilo vybrať klimakompresor, klima chladič a klimové trubky (to bola celkom sradne hlavne jedna je v celku od prepážky popod kocku abs až dopredu auta), myslím že som vymyslel pri tom aj nejaké nové nadávky.
Po zložení rozvodov a po vyriešení nejakých menších problémikov auto chytilo tak ako pred tým, keďže som rozvody robil prvý krát v živote tak som mal z toho celkom strach ale podarilo sa
Potom sa už len ponahadzovali periférie, servo, altík, nápravnice...
Tu ešte foto motorových silentblokov, ktoré sme odliali zo Stenkym, sú spravené tak že sme tam nechali pôvodnú gumu, uvidíme či to nebude praskať

Takže momentálny stav auta, tlak oleja sa zlepšil, takže High volume pump nebol iba marketing. Motorové silentbloky spolu s hliníkovými uloženiami nápravníc spravili z toho úplne iné auto, mám pocit akoby bol predok z jedného kusu, reakcia na plyn je úplne niekde inde a kam ho pošlem volantom tam ide...mínusom sú zvýšené vibrácie, ale už som si na to za 2dni zvykol takže ničo hrozné, odporúčam
Ďalšie úlohy sú:
-nový chladič + Evans +hadice (ktoré sú v nedohladne)
-podvozok
-pur do predných ramien
zatiaľ to musí stačiť, aby mi zostalo na benzín, za dva dni som vyjazdil 3/4 nádrže.
Každopádne mám dušu na mieste lebo viem že je auto Ok
Za pomoc ďakujem Krackenovi, Stenkymu, Andymu za dodávku dielov a priateľovi na telefóne Liborovi
Naposledy upravil/-a Thomas v Utorok, 21. Mája 2013, 08:28, upravené celkom 1 krát.
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
Bravo, mistře 
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
parada..
roboty a roboty.. 
„ıɯɐɥou ǝɹoɥ ǝɾ ʇoʍız ɾoɯ ʎlǝɔ ǝz ʇıɔod ɯɐɯ ʎpǝʞǝıu”
- stenky
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08
Tomasa som za tento uspech povysil na vrchneho inziniera teamu Stenky Racing 
Kus dobrej roboty!
Kus dobrej roboty!

- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
včera večer som Tomáša aj s jeho krásavicou náhodou stretol - to auto vyzerá vážne POP..ČI! A ten zvuk výfuku a "odfuku" keď odchádzal ... uau! Tomáš super práca.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
no vidíš Tomáši. Ono to půjde. Gratuluji k povýšení v "Stenky racing" na garážmistra a jako logo použijte na vyvésku ten banán. Bude tam slušet.
corolla ae92gti
celica ra61
celica ra61
- Legon
- Toyota guru
Pekne CHLAPIKU !!! 
- smugi
- panic
- Dátum registrácie: Streda, 12. Januára 2011, 09:51
nie je nad skvely pocit z dobre vykonanej prace a ako bonus potom jazda na svojom aute ci vozidle
Na tie vibracie si si zvykol uz za dva dni ? Pozitivna sprava
well done
Na tie vibracie si si zvykol uz za dva dni ? Pozitivna sprava
well done
Good drivers have dead flies on the side windows. (Walter Röhrl)
"For a pure sports car, it must be internal combustion" (Mazda Motor Corporation's sports car chief Nobuhiro Yamamoto)
toyota MR2 MK1...nova laska
"For a pure sports car, it must be internal combustion" (Mazda Motor Corporation's sports car chief Nobuhiro Yamamoto)
toyota MR2 MK1...nova laska
- Thomas
- Toyota guru
Takže odkedy je auto pojazdné, najazdil som skoro 1000km, snažím sa ho dostať trochu do ruky a zvyknúť si naňho...momentálne ma trápia akurát predné čapy, ktoré síce už čakajú nejaký ten deň v garáži, ale neviem sa prinútiť mať auto chvíľu nepojazdné...dlhá zima sa na mne podpísala a užívam si ho kedy sa dá.
Inak auto začína celkom fungovať podľa mojich predstáv, motor frčí na svoj vek slušne a keď sa zohrejú tie postaršie gumy tak je to celkom sranda..
Tu nejaké fotky z mojich výletíkov po Rakúsku:

takto má vyzerať showroom Toyoty (objavil som náhodu v jednej rakúskej dedinke, keď to porovnám s Bratislavou tak je to smutné) + na dvore dalšia AE86..

tu už v pozadí Alpy

a tu čakáme so Stenkym na vhodný čas na malú naháňačku..

Inak auto začína celkom fungovať podľa mojich predstáv, motor frčí na svoj vek slušne a keď sa zohrejú tie postaršie gumy tak je to celkom sranda..
Tu nejaké fotky z mojich výletíkov po Rakúsku:

takto má vyzerať showroom Toyoty (objavil som náhodu v jednej rakúskej dedinke, keď to porovnám s Bratislavou tak je to smutné) + na dvore dalšia AE86..

tu už v pozadí Alpy

a tu čakáme so Stenkym na vhodný čas na malú naháňačku..

- Thomas
- Toyota guru
Tak mám jednu novinku, v utorok prebehla spontánna akcia, resp. som bol prizvaný pánom všetkých GT4-riek na Slovensku Danom či sa nechcem zúčastniť voľných jázd na SKringu. Na jazdu som sa necítil, tak že sa pôjdem aspoň previezť a pozrieť ako chalani jazdia.
Po príchode do depa a ďalšom prehováraní Danom, hodením za hlavu strachu o auto a zistení že je tam okrem nás ešte nejakých 5-6 áut, som na to prístúpil..mal som strach čo na to povedia gumy ktorých vek je už dvojciferné číslo a sériové brzdy.
Išli sme hneď prvú jazdu a bolo nás na trati cca 7 áut, čo mi maximálne vyhovovalo lebo som si mohol v kľude všímať auto bez toho aby som stále niekoho brzdil.
Dojmy z auta boli lepšie ako som čakal, totálne sériový podvozok (rozumej pôvodný, až na tyčky stabíku) fungoval OK, resp. som sa na jeho hranice nedostal. Gumy po zahrievacom kole držali ako prilepené (na moje veľké prekvapenie), na brzdy som chodil s veľkou rezervou takže to zvládli tiež. Motor vydržal (nešiel som stále plný kotel, predsa len 20 rokov je už nejaká doba, akurát pri plnom plyne na cieľovej rovinke to nezvládol náhon tachometra, takže teraz idem stále 0 a mám dalšiu vec na riešenie), ako veľké pozitívum hodnotím motorový olej ktorý, zvolil som Millers 10w-60NT, po celý čas neprekročil 120 stupňov pod filtrom, čo si myslím že je skvelá hodnota v relatívne teplom počasí a pri teplárni ako je 3s-gte, takže odporúčam.
http://www.nanodrive.sk/product/1171983 ... 0w60-nt-5l
tu nejaké foto
zostavička (ľudia aj celkom pozerali, aké veterány prišli
):

a tu oživené gumy
predné:

zadné:

takže ešte raz ďakujem chalanom za zavolanie a dokopanie na trať, skvelý zážitok
Po príchode do depa a ďalšom prehováraní Danom, hodením za hlavu strachu o auto a zistení že je tam okrem nás ešte nejakých 5-6 áut, som na to prístúpil..mal som strach čo na to povedia gumy ktorých vek je už dvojciferné číslo a sériové brzdy.
Išli sme hneď prvú jazdu a bolo nás na trati cca 7 áut, čo mi maximálne vyhovovalo lebo som si mohol v kľude všímať auto bez toho aby som stále niekoho brzdil.
Dojmy z auta boli lepšie ako som čakal, totálne sériový podvozok (rozumej pôvodný, až na tyčky stabíku) fungoval OK, resp. som sa na jeho hranice nedostal. Gumy po zahrievacom kole držali ako prilepené (na moje veľké prekvapenie), na brzdy som chodil s veľkou rezervou takže to zvládli tiež. Motor vydržal (nešiel som stále plný kotel, predsa len 20 rokov je už nejaká doba, akurát pri plnom plyne na cieľovej rovinke to nezvládol náhon tachometra, takže teraz idem stále 0 a mám dalšiu vec na riešenie), ako veľké pozitívum hodnotím motorový olej ktorý, zvolil som Millers 10w-60NT, po celý čas neprekročil 120 stupňov pod filtrom, čo si myslím že je skvelá hodnota v relatívne teplom počasí a pri teplárni ako je 3s-gte, takže odporúčam.
http://www.nanodrive.sk/product/1171983 ... 0w60-nt-5l
tu nejaké foto
zostavička (ľudia aj celkom pozerali, aké veterány prišli

a tu oživené gumy
predné:

zadné:

takže ešte raz ďakujem chalanom za zavolanie a dokopanie na trať, skvelý zážitok
Naposledy upravil/-a Thomas v Sobota, 29. Októbra 2016, 18:46, upravené celkom 2 krát.
- Legon
- Toyota guru
Tisko zavidim 
Edit> A zabudol som, HNEVAM SA ze si/ste nedali vediet ... MAM DOVOLENKU !!! (a vies ze som bol sam doma = +/- panom svojho casu... )
Edit> A zabudol som, HNEVAM SA ze si/ste nedali vediet ... MAM DOVOLENKU !!! (a vies ze som bol sam doma = +/- panom svojho casu... )
Naposledy upravil/-a Legon v Štvrtok, 18. Júla 2013, 22:17, upravené celkom 1 krát.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný