Srandista - Corolla TS

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
Srandista
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46

Re: Srandista - Corolla TS

Príspevok od používateľa Srandista » Sobota, 21. Septembra 2013, 23:48

Tak som sa dnes vratil z dovolenky po Nemecku, ktoru som absolvoval v TSke... Najazdili sme cca 2500 km, a ked vyhodim ulet v podobe Nurburgringu, spotreba oscilovala okolo 9 litrov...

Ad Ring... Zelenym ringom som presiel, a napriek jednemu momentu s pretacavym smykom som to ukociroval vcelku dobre... Co mi vsak nespravilo radost bolo chladenie... V nejakom 18 km som si vsimol, ze mi zacala stupat teplota chladiacej kvapaliny a ani po kludnej jazde v okoli Ringu sa jej moc dole nechelo... Potom mi dokonca liezla par krat hore aj pri ceste po okreskach inde v Nemecku, zatial co na dialnici sa nikdy zo stredu ani nepohla... Neviem, pride mi, ze taketo divne spravanie sa deje od vymeny chladicu, nikdy predtym som nevidel palicku odlepit sa od stredu... Leak v sustave od vymeny ale nie je, aspon nie viditelny, nevie dakto, kde hladat chybu? Ak by mal pomoct prechod na Evans, idem do toho hned, len mi je divne, ze sa toto zacalo vyskytovat az po vymene chladica...

Inak cesta docela standardna, sli sme z Brna cez Prahu, na Nurburgring, potom na IAA do Franfurtu, pokracovali sme technickym muzeom v Sinsheime, a vylet sme zakoncili navstevou muzei Mercedes-Benz a Porsche v Stuttgarte, odkial sme sa opat cez Prahu dostali az do Brna. V dovolenkovom topicu to rozvediem podrobnejsie, len co pretriedim fotky. Cely vylet nam kazdopadne zabral 10 dni a fakt sa vydaril, obaja sme nesmierne spokojny.

Za CR hranicami bola tiez volna dialnica, a tak som s malym obmedzovacov v podobe priatelky skusil nejaky ten top speed run na Autobahne, bez toho asi navsteva Nemecka snad ani nemoze byt :) Nuz, na rovine som vytiahol tachometrovych 235 km/h, dole kopcom by som z toho vymackal este par km, mozno aj tych 250, ale aj ked nemam ziaden obrazovy zaznam (tazko budete v takej rychlosti sahat niekam po mobile/fotaku), viem ze otacky uz rychlo dokazali. Navyse kazdy, aj maly obluk na ceste v takej rychlosti nie je ziadna sranda, navyse so spolujazdcom na sedadle... Aspon som ale zistil, ze na sestke sa do liftu dostanem v 190 km/h :)

Na zaver prikladam jednu ochutnavkovu fotku...

Obrázok
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza
Obrázok

libor12
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Júna 2010, 19:42

Príspevok od používateľa libor12 » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 00:45

chladič "made in taiwan" a ušetřených 160euro nese své "ovoce". Pokud mne paměť nesali tak TS měla měděné jádro o síle 25mm jako gt4 6g. Počítám že ten co tam máš teď nemá jádro ani 17mm a je vyrobeny z prapodivné slitiny zinku a hliníku.
corolla ae92gti
celica ra61

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 00:55

Chladic je prvovyroba Toyota (katalogove cislo 16400-0D210), aspon tak sa tvari a tak ho mam nafakturovany od autorizovaneho servisu, vzhladom na to, ze druhovyroba nebola k zohnaniu do casu, kedy somto auto potreboval... Ziadne setrenie som teda nerealizoval... Podla Toyodiy ma ale TSka s 2ZZ rovnaky chladic ako 3ZZ a 4ZZ...
Obrázok

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 01:06

určitě neni stejný. Už jsem to řešil. Rozměrově ano ale má silnější jádro a je měděný. A stal "raketu". Tuším 11500czk. Porovnej si nový s původním. Taky by to mohlo způsobit špatné odvzdušnění.
corolla ae92gti
celica ra61

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 01:14

Bohuzial povodny teraz k dispozicii nemam... Hentie informacie som cerpal z Toyodiy, kde je uvadza, ze by mal byt rovnaky... Ak je to ale tak, ako vravis, tak ma v Toyote pekne natiahli, a budem to musiet riesit, nemozem nonstop sledovat teplomer chladiacej kvapaliny... Ak mozes, porad aspon, ako poriadne odzvdusnit system, tym by som zacal, vdaka...
Obrázok

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 01:59

v toydiy najdeš podle vin i ts kompresor jen nějak neni v seznamu dílů. :) na ts má toyota zvlášť aplikační katalog dílů které byly odlišné oproti ostatním motorizacím e12. Nevím kolik jsi ten chladič platil,ale mne se nezdá skoro 450euro za chladič málo. Odvzdusnuje se to sakra špatně. Tvrdí že prý se to odvzdušní samo,ale to je jen zbožné přání. Ve většině servisu tam kapalinu tahají podtlakem. Ty máš možnost to akorát postavit někde prudce z kopce otevřít naplno topení protáčet motor dokud půjdou bublinky.
corolla ae92gti
celica ra61

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 02:07

Za chladic som platil 5386 Kc po 15% zlave... Mas tam k tomu spravnemu chladicu nejake katalogove cislo?
Obrázok

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 03:36

podívám se po něm. Možná by nebylo od věci se podívat po nějakém aftermarket(mishimoto,koyo,griffin) nebo custom,za tu cenu. Hlavně se vyhní nějaké lákavé nabídce z Taiwanu.
corolla ae92gti
celica ra61

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 08:52

Tiez by som najprv vylucil zavzdusnenie, ale nechce sa mi verit, ze po 10 dnovej nakladacke by sa to neodvzdusnilo samo. Toyota nevyraba motory, ktore by mali konstrukcne nezmysly typu "najvyssi bod chlad.sustavy je vodna pumpa v motore" a podobne hluposti, kotre sa tazko odvzdusnuju. Pri otvorenom kureni a normalnej jazde sa musi ten system odvzdusnit na 95% uz po jednom/dvoch zopnutiach ventilatora.

Este si prosim ta skontroluj funkciu ventilatora, ci to dobre spina. Toto sa zvykne opomenut.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 09:37

Ventilator spina, tam problem nebude. Kazdopadne dnes budem pisat do Toyoty, a ked mi tam potvrdia to, co pise libor, tak im pojdem do servisu ten chladic, co mi tam namontovali otrieskat o hlavu a budem pozadovat vymenu za spravy s doplatkom.
Obrázok

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 12:01

bez doplatku, ved oni spravili chybu, uviedli ta do omylu... tak nech ho pekne vymenia bez naroku na doplatok... toto uz co sa deje...
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 13:55

tak číslo jsem nenašel. Ale porovnej starý a nový radiátor. Já si právě taky nejdříve přinesl z toyoty standartní chladič pro corollu. Až když jsem vyndaval starý,byl těžší a tlustší. A teprve až když ten člověk v prodeji dílů viděl rozdíl na vlastní oči,začal se po něm shánět. Když ho konečně sehnal,mluvil o nějakém seznamu dílů pro TS a TS kompresor. Je to už dva roky,takže už si pamatuju akorát tohle. Ještě mne napadla jedna věc,ale s tím snad nikdo nic nedělal. Termostat. Má v sobě díru,v tom plechu co sedí v těsnění. Když ji daš jinam systém se neodvzdušní.
corolla ae92gti
celica ra61

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Utorok, 29. Októbra 2013, 17:57

Tak damy a pani, pohodlne sa usadte, pretoze dnes tu pre vas mam pokracovanie vasho oblubeneho pribehu o chladeni!

Takze, po priblizne mesiaci som auto "odzimoval", a vydal som sa s nim na dohodnutu navstevu v servise, kde bola naplanovana kontrola CO2 v chladiacom systeme (ak vas zaujima ako, dajte si na youtube vyhladat "combustion leak test").

No a hadajte, prejavilo sa fuknute tesnenie? No samozrejme ze... nie.

Skusali sme, ci sa v sustave nachadza CO2 par desiatok minut a nic sa neukazalo. Tento krat ma vsak riesil veduci servisu, ktory bol uz od zaciatku skepticky voci povodnemu tvrdeniu, ze na aute je fuknute tesnenie... Skor si teraz mysli, ze problem je v... slabom chladici! A teraz co na to povedat, ked som to hovoril uplne od zaciatku?! Kazdopadne to malo aj pozitivny vplyv, a to tym, ze to servis dokopalo k tomu, aby sa naozaj zhanalo po tom, aky chladic ma ist skutocne do mojho auta. Tak som zvedavy, k comu sa dopracuju.

Az sa k niecomu novemu dostanem, budem vas informovat.
Obrázok

spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Utorok, 29. Októbra 2013, 19:20

serial na pokracovanie :roll:
inak fakt, kam to do riti servisovej spejeme ked zakaznik vie pomaly viac ako (autorizovany) servis :!: drzim palce nech z toho nie je nejaka mexicka telenovela ale len nejaky mini serial so stastnym koncom..

btw, predpokladam, ze silnejsi chladic po svojom omyle urcite ochotne a radi zaplatia oni :roll:

libor12
toyoťák

Príspevok od používateľa libor12 » Streda, 30. Októbra 2013, 08:05

Trošku se musím toho servisu zastat. Oni prostě dali chladič podle čísla,které jim vyhodí program dle vin. Kdybych ten chladič tenkrát neměnil sám,tak taky nic nevím. Prostě k TS corollam chybí dokumentace. Když se v toyota servise objeví TS kompresor tak se všichni utečou schovat a ještě lepší hláška je zajedte si jinam. :) na druhou stranu když jsem tam položil dva chladiče úplně rozdílné tak to najednou dohledat a objednat šlo. Mají v tom jen bordel bych řekl.
corolla ae92gti
celica ra61

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní