Miguellito , "La Angelita" project

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
libor12
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Júna 2010, 19:42

Re: Project Yellow Mambaaa (resp. kto z koho)

Príspevok od používateľa libor12 » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 14:05

no Vlado ty jsi právě jediný komu to těsnění drží. Zkoušel jsem vše od Ra30 po Ra80. Různé utahováci momenty. Výsledek vždy stejný. Těsnění do 2000km v pi*i. To že se ty materiály roztahuji a o hodně jinak svědčí ta prasklina. Jak když říznes břitvou a ne v jednom případe ale vždy mezi stěnou 1-2 válce a na dvou motorech. Origo těsnění má dole takový ten šedivý materiál a na styku s hlavou je nerez v celé ploše.
corolla ae92gti
celica ra61

Používateľov profilový obrázok
miguellito
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 6. Júla 2008, 13:59

Príspevok od používateľa miguellito » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 15:18

dooobre volal som pisal som so vsetkymi ...pojde tam TOYOTA ORIGO na 3SGE/GTE...hrubku a velkost valcovych otvorov urci Kenny podla vybrusu atd...
...sak presne to s tou drsnostou stycnych ploch som riesil pred 2 rokmi,,,sak ja vsade pcham medeny sprej preto ma napadlo ze to koli nemu nebude tesnit...a ja tu vravim o tom ze vlastne tie 4 lemovacie kruzky na tesneni hlavy okolo dier valcov maju co ja viem1,5mm hej ??? a teraz zvysok tesnenia su len tri vrstvy medeneho plechu ,ktore maju dokopy kolko 0,5 -0.75mm!!?? takze hlava drzi o blok len na 4och kruzkoch od otvoru valcov v tesneni a to ostatne tesnenie je akoby "volne"

uz dufam kazdy vie co chcem povedat...a to ze kalina nedal lemy aj na vodne kanaly a este tam je vsade permatex...no tak proste vodna pumpa tadeto vsade vycurava vodu ameeeen...

ten Permatex je posrane medene mazadlo...ano ktore dobre prenasa teplo lebo je to cista med ale to je setko....a ked na to slo tesnenie kovove ---od kalinu tak nic poradne neprilahlo !!! a PLUS ...ako vravim kalina nevie do tych otvorov na chladiace kanaly urobit te lemovacie kruzky !!!cize jedno s druhym rovna sa :motor chcije do vsetkych stran aj vnutornych aj vonkajsich vodu.....a ano kenny a mattyno to uvarili preto lebo to najprv tymto sposobom vychcalo vodu a potom ten motor vlastne nie uvarili soryy ale upekli bez vody ...Vladovi to nahodou drzi bo mozno ma inu hrubku,mozno nedal permatex mozno inymi momentami dotahol..mozno..mozno...ale ako pise Andy treba ist co najvac na istotu takze ,ziadne kovove ani medene ale Origo Toyota bez permatexu...

K Ladeniu: Libor ale sak nam uz to drzi otacky na 1100 len to bolo 8 hodin piplacky atd... a aj by sme sa sli vozit keby sme nemali chcijuci motor co ma 105 stupnov....

k tomu AFR budiku....ved sme to podla neho aj naladili na tuto terajsiu verziu...ja som netvrdil ze sa to podla budika neda ladit !!! ja som povedal ze kym to poradne nestartovalo a nebezalo ...tak ten budik nam bol k hovnu lebo ma odozvu asi 10 sekund...preto kym motor nechcel poradne naskocit a drzat a budik bol na max.bohatej zmesi tak sme len odhadom tipli, ze bud je moc bohata zmes alebo este nezacal reagovat...

zajima ma hlavne knock ..ale to uz zriesim s Vladom bud v Ba alebo pride do ciech...a inak na tejto mape to hadam aj pojde uz sak keny skuski dat spatecku a aj dopredu a chcelo sa to pohnut tak uvidime...teraz sa musi zobrat tesnenie z Toy -dufam ze nepride za 2 tyzdne a nacita s atato mapa doleje sa voda a ide sa z garaze ....zatim tak v priebehu tyzdna dam vedet ako project pokracuje....zatial hawk a vdaka za nazory a rady

este nahodou nevie niekto aky rozsah ma origo toyotacky Knock senzor???az si aspon dam nejaku pribliznu hodnotu pre osobny klud ...thanx
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

JRD McLAREN
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 21. Októbra 2012, 21:45

Príspevok od používateľa JRD McLAREN » Nedeľa, 22. Septembra 2013, 18:02

hhmmm..
ja som teraz menil tesnenie na hlave na kombiku...
a aj "origo" klingerit tesnenie som nastriekal permatexom.. lebo uz bolo aj na bloku vyzrate... a drzi..

moje tesnenie drzi uz druhy krat...tiez z permatexom..
permatex som dal aj na tes. vyfukovych zvodov, a drzi...

..asi robim nieco zle...
Naposledy upravil/-a JRD McLAREN v Pondelok, 23. Septembra 2013, 14:43, upravené celkom 1 krát.
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
montaz Standalone a PiggyBack jednotiek

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Pondelok, 23. Septembra 2013, 14:22

:D alebo mas len stastie.... ne bez srandy...no vidis tak asi mas daky know how ktory pouzivas pri montazi...alebo mi proste kalina fakt vyrobil na hovno kusovku a je to tymi "nevyvlozkovanymi" dierami na vodu v tesneni...pretoze niekde sa chyba stat musela ked motor tece jak sito!!to neni ze jedno miesto po prehriati a uvareni motora a prasknuti tesnenia...sak je to dotahnute,tak bud moja elektricka vodna pumpa tlaci 300barov a preto to chcije o com pochybujem alebo su nedodrzane utahovacie momenty alebo voodoo...uz ma to cele unavuje hladat kde sa stala chyba stejne da kazdy ruky prec a cele si to zas len zaplatim ja a cas tiez neni zadarmo...takze uz len origo , urcite nepojdem znovu do instalacie koli ktorej sa teraz musi rozobrat pol motora--pojde tam Toyota bez Permatexu....vsak aj ked nebol permatex...jazdili uz aj 1000konove auta...takze taky nutny zase nebude a hlavne ked tam nedam kovove tesnenie...
a mozno sa musi permatex zapiect kym vytvrdne ja nevem..kazdopadne moj nemal kedy sa zapiect kedze ho voda vymyla z tesnenia este skor....je to podla mna tym tesnenim od Kalinu alebo dotahnutymi momentami,,,permatex ma bud ziadnu alebo len doplnkovu ulohu...
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

tofak
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22

Príspevok od používateľa tofak » Pondelok, 23. Septembra 2013, 21:08

No na 105ke som to tiez mazal, ale obycajnou vazelinou. Momentak bol taky ze nebol a tahal som teda riadne, jednu M10X... odtrhlo hlavicku a ta vazelina tam bola nato aby sa to tenenie trochu smyklo ked ho pucilo a ked sa to prehrialo ozaj sluzila ako lepidlo.
Ten lepsi prechod tepla?? ved ten treba do vody a nie liatina cez tesnenie do hlinika.
V 105 sa podkladali pod vlozky valcov tenke podlozky, aby boli vsetky rovnako vysoko a aby boli tak akurat na stacenie toho lemovania (malo ,tak to nedosadlo, vela, tak bolo volne tesnenie inde) tiez sa to niekedy nepodarilo na prvy krat, ale tesnenie stalo malo a nik si nelamal hlavu nad tym a bolo take hrube, ze sa pouzilo aj 2x. A po x km sa este pritiahlo a bolo. Ale to len na take spestrenie. Takze drzim palce, nech to ide ako 105...
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Sobota, 28. Septembra 2013, 23:12

tak tesnenie som osobne dorucil z toyoty kennymu .....dufam ze bude apollo ready buduci tyzden a doladi sa a po troch rokoch hibernacie prejde aspon za vstupnu branu....tu su fotky tesnenia z toy ...ano ma mrte zlozitu stavbu a zvlastne materialy...setky diery su pekne olemovane a dokonca je to lemovanie este aj zahladene s povrchom !!! ....atd atd....
ne tom myslim predposlednom obrazku ale vidno medzi lemovanim vo valcoch,ze tam je vynechane kus tej hlavnej hmoty medzi tymi kovovymi lemami ...je to tak aj na druhej strane-myslim tak ze vzdy medzi krajnym valcom a tym co je vedla neho .....nechapem ci to je tak naschval alebo len nemozne technicky vyrobit...

dalej sa chcem spytat ako je to s jazdenim na hodne bohatu zmes.....pridretie piestnych kruzkov koli tomu ze benzin "rozpusta" olejovu vrstvu na valcoch.....dalej "tavenie"sediel.....a dalej spalenie ventilov....hm? thanx

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Sobota, 28. Septembra 2013, 23:14

shit blby imageshack...tak je to na tom tretom a stvrtom obrazku vidno ten chybajuci matros...
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Sobota, 5. Októbra 2013, 12:19

tak vcera dotretice ...tesnenie kalinu som videl mozem ho odfotit..nevem ci to daco pomoze kedze som nebol pri vyberani z motora tak nevedno co sposobilo pruser ;-) ....no po mechanickej stranke zatial vyzera motor dobry akurat bol ocitit hovadsky smrad spalenej gumy ked sme sa sli povozit...nevem ci moja spojka za tie 3 roky na policke sa opotrebovala alebo to je dacim inym...jeden remen este pisti jak prasa bud ho vydrelo o nieco...alebo ho treba len este viac na maras dotahnut....

motor naskocil na upravenej mape...podarilo sa trochu zlepsit AF ratio z 10-11 na 12-13 ale to len na volnobeh po pridani plynu to ostava na 10 co je teda moc moc bohate....aj to kape furt pri zatazi ..dal som v noci na nej spanily prvy kilometer ale dochlo to asi 8 razy,samozrejme v tych najnevhodnejsich chvilach ...budem je mat v ba kto chce moze dojst kuknut...ale este dojde len na vleku...

dalsi pruser robia dva ventilatory ,ktore ked sa zapnu tak otacky idu hlboko do sraciek...dalsia vec je ze ked uz som siel napr.50 a preradil do trojky ,tak zvuk aj otacky robili divy a zdochlo...proste to pri uplnom pusteni spojky ani za jazdy neudrzi motor v chode ....jedine dole kopcom to islo do trojky akoby nemal krutak -resp krutak to ma bo to zrychlovalo minimalne jak brachova 2.5l ale ale ked pritlacim plyn akoze do kopca alebo po preradeni a pokuse akcelerovat tak amen...
nevem no uz len dufam ze Vlado bude mat free a dojdeme na nieco a povozime niekde do devinskej po rovinach a doladi sa to za jazdy, v aute....lebo vcera by to cez drietomu urcite nevyslo ....dufam ze to aj po tom minulom prevareni a detonaciach bude jazdit ako drak...bo uz caka dalsi project a tento uz unavujeeeeee
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

JRD McLAREN
začiatočník

Príspevok od používateľa JRD McLAREN » Sobota, 5. Októbra 2013, 19:33

aby si nebol z toho celeho taky deprimovany...

Obrázok

Obrázok

Srandista
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46

Príspevok od používateľa Srandista » Sobota, 5. Októbra 2013, 20:01

No a ja som konecne zistil, cim je Kenny taky vytazeny, ze sa teraz nemoze pozriet na to moje pravdepodobne fuknute tesnenie pod hlavou...
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza
Obrázok

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Nedeľa, 6. Októbra 2013, 21:21

inak Vlado tie fotky mi tu uz nezobrazuje na fore ,,si ich odstranil alebo ?......to boli fotky tvojho motora ?....nechapem co je akoze ne tych fotkach ? mas dodrbany motor ci ??....... jo no kenny je vytazeny ale zdaleka ne len mojim motorom....hold vela ludi z ceskeho aj slovenskeho klubu mu nanosilo svoje projecty a dakedy sa nestihaju potom robit ani te zacate. ale dobre uz prestavam jebat :D peace a piss to all hlavne nech setko zajtra dobre dopadne...
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Sobota, 12. Októbra 2013, 22:35

....tak zas skoro a nakonec nic.. nic....tentokrat upravena poistkova skrinka robi bordel....uz sa podarilo rozbehnut aj dokopca aj preradit atd....ale je to bohate velmi ze nap..u ... moc velke vstreky 440 bullshits...uz nejde dat otvorenie take male aby to fungovalo
...este ked sa doriesi ta poistkovka...tak sa znizi este o trochu tlak paliva ale nevem kolko je limit pre teto 440ky 2bar????? nevie ani jezisko....takze nastastie keny neupravil palivovu listu ale len streky ..takze daju sa asi moje seriove 330ky s tym ze pri vysokych otackach proste Tomei pusti dostatocny
tlak....
a tieto striky si dam na policku alebo jak nekto chce ??.... ale uz sme s Vladom uspesne upchavali premavku v ba :D neni nad to ked sa odjebe komplet elektrik v tom najnechcenejsom momente... chudak Mamba zas dostala dnes po drzke ...ventily....
jo no este bol upraveny predzapal....aj dalsie mapy...ale to uz neham na Vladovi jak chce neh popise ...ale to skor asi na Imf fore.....
tato kurna prva vlastovka ne a ne vzlietnut...davam temu tyzden a potom sa uz idem naplno ucit ...
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Nedeľa, 13. Októbra 2013, 20:59

Skrinka rozobrata a uz to nerobi ha, este vypnal jeden ventilator ale to uz tiez nerobi...je to fest bohate hlavne ked zapnem stretavacky tak to neudrzi volnobeh moc ani pri otvorenej skrtiacej kl. na 1.3 % .. s dennymi to jazdi lepsie...este treba muchy vychytat...a dat tie seriove vstreky a naladit riadne knock... a potom dam uz aj dake photos prip video ale to az s aez a pirelli a nalestenim ....zatim zdar
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Nedeľa, 13. Októbra 2013, 21:09

Drzim palce kamos :-) uz sa tesim jak keby moje bolo:-):-):-)
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

JRD McLAREN
začiatočník

Príspevok od používateľa JRD McLAREN » Nedeľa, 13. Októbra 2013, 21:52

vstreky este skusime rozdelit ... nech nejdu parovo..
rozbehneme plnu sekvenciu..

ale to musime nejako dostat ku mne pred garaz..

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní