Srandista - Corolla TS

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
Srandista
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46

Re: Srandista - Corolla TS

Príspevok od používateľa Srandista » Streda, 30. Októbra 2013, 08:32

libore, ja to beriem, fakt. Sam som sa ich pytal, kolko TSiek im chodilo do servisu, a typek si uprimne spomenul len na jednu. Takze sa da pochopit, ze s tym az tolko skusenosti nemaju.

Co ma vsak trocha udivuje, ze ked som to o chladici hovoril na zaciatku, po tom co si mi to povedal, tak vsetci hovorili, ze je to blbost, ze to bude to tesnenie (na zaklade maleho stupnutia tlaku v sustave po nastartovani studneho motora, nie podla skusky CO2 v sustave), a sami teraz zaradili spiatocku a idu sa po tom zhanat. Zober si, ze keby som bol uplny BFU, tak bych samozrejme dal na vyjadrenie servisu, dal by som na stol 25000 Kc, spravila by sa oprava tesnenia a... Problem by pravdepodobne nezmizol... Nechcem to zakriknut, dufam ze to bude fakt len tym chladicom, ale nepride mi to uplne v poriadku...
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza
Obrázok

tofak
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22

Príspevok od používateľa tofak » Štvrtok, 31. Októbra 2013, 07:43

Byt na tvojom mieste tak som cely stastny ze dostali rozum a idu cestou vymeny chladica. Asi by som odchadzal odtial so slzami v ociach keby som vedel, ze idu sahat do motora.
Takze vsetci drzme palce, nech mas pokoj a v podstate aj ja uz budem mat pokoj od toho brrr pocitu.
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Štvrtok, 31. Októbra 2013, 14:45

Opat mam nove info!

Po obdobi "ticha" (ticho bolo len tu v mojom topicu na fore, ale prebiehala cula debata medzi mnou a ceskym zastupenim Toyoty) sa veci zacali docela hybat. Okolo spravneho chladica na moje auto zatial nic nove, ale riesi sa to (tento krat uz mam spravnu municiu podporujucu moje argumenty, takze to nenecham zhodit zo stola), kazdopadne sme pri vcerajsom teste zistili, ze ani ventilator asi nie je uplne bez poruchy. Ventilator je totiz v klude az do 97°C, kedy sa podla vsetkeho zopne naplno, a chladi, az do nejakych cca 90°C... Technici v servise sa ale dnes pozreli do manualu, a zistili, ze pri tejto teplote by sa ale mal spustat az 2. stupen fukania, ten ktory fuka naplno, ale uz pri nizsich teplotach by sa mal rozbehnut 1. stupen, ktory fuka slabsie. V servisnych materialoch som k tomuto skutocne nieco nasiel, ale nie som z toho uplne moc mudry, moze mi to niekto potvrdit (libor?)?

Inak je vidiet, ze aj autorizak vie, ked sa chce a ked je treba, problem je bohuzial ten, ze za normalnych okolnosti sa im zjavne moc nechce a tak sa o nich potom siri (bohuzial opravnena) povest o vymienacoch a prevadzkovateloch metody pokus-omyl... Naozaj ich k poriadnej praci treba dokopat a umlatit argumentami, inak je clovek v pasci. A problem je, ze odhadom tak 99% ludi navstevujicich autorizovany servis o svojom aute v porovnani so mnou vie uplne hovno, takze k jednaniu, ake momentalne so servisom vediem, sa nikdy nedostanu, a iba prikivuju hlavou na to, co "treba" vymenit... Momentalne vsak musim servis pochvalit za korektne jednanie a evidentnu snahu problem poriesit, skoda len, ze to neslo hned od zaciatku...

tofak: uprimne, viem, ze aj keby tam to fuknute tesnenie bolo, v autorizaku si ho opravovat nenecham. V pripade tejto opravy by som to okamzite niesol tunak kusok Kennymu, voci nemu mam presne tu doveru, ktoru som nedavno voci autorizaku docela stratil. A nemal by som problem ho nechat motor do srobika rozobrat a potom opat poskladat...
Obrázok

libor12
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Júna 2010, 19:42

Príspevok od používateľa libor12 » Sobota, 2. Novembra 2013, 01:16

celý problém ts je že se na nich použili nestandartní díly které jak je vidět nikdo neevidoval nebo hodně špatně. Mám manuál kde je pouze teplotní čidlo on/off spinajici právě v 97st a vypnout 90. To bude zřejmě případ normální e12 a chod ventilátoru 2zz by měla řídit ecu motoru. Jenže našel jsem i to samé pro obyč e12 a naopak. A teď si vyber.
corolla ae92gti
celica ra61

libor12
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Júna 2010, 19:42

Príspevok od používateľa libor12 » Sobota, 2. Novembra 2013, 01:20

jednou jsem kdysi někde četl,že ts a ts kompresor dělalo tte až tady v evropě z obyčejných e12tek. Kompresory určitě ale s ts nevím. Možná právě proto ten chaos s nd.
corolla ae92gti
celica ra61

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Sobota, 2. Novembra 2013, 09:09

Super! Som rad, ze sa veci pohli a uz sa skutocne riesia. A extra rad som za to, ze to vyzera tak, ze motor ostane nedotknuty. Drzim palce.
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

tofak
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22

Príspevok od používateľa tofak » Štvrtok, 21. Novembra 2013, 08:28

Ako?? pokracujete s chladenim??
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Štvrtok, 21. Novembra 2013, 12:55

Stale je to v stave riesenia, zatial ziadne nove info, urcite sem potom napisem.
Obrázok

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Streda, 11. Decembra 2013, 22:40

Trocha s oneskorenim, ale predsa napisem nieco nove k tejto telenovele...

Nie, spravny chladic sa stale nenasiel... Kazdopadne, pocas uplynulych tyzdnov sa mi pri poslednej navsteve slovenska podarilo stretnut s PuLom, s ktorym som mal moznost porovnat chladenie... A prisli sme na to, ze prakticky pri vsetkych rezimoch mal jeho motor min. o 5° nizsiu teplotu. A aspon sme zistili, ze sahara spusta vzdy pri tej istej teplote (97°C) a ventilator sa pri tom rozbehne naplno, cize ziadne dvojstupnove chladenie. Este raz sa tytmo chcem PuLovi podakovat, ze si nasiel cas a mohol som tak pozbierat potrebne udaje z prvej ruky.

A kedze mi to nedalo, stale som sa v tom vrtal, a prisiel som na pomerne zaujimavu vec. Vzdy, ked som dosiel rano k autu, ktore stalo v noci pred domom, bola expanzka plna, a zaroven chladic nebol. Vzdy som pred odchodom musel precerpat zmes z expanzky do chladica... Par krat som to spravil, a potom som si povedal, ze to urcite nie je normalne, a jal som sa do servisu, kde som ich poziadal o viecko k chladicu (vzhlaodm na to, ze mam povedomie o pretlakovych a podtlakovych ventiloch, ktore sa v nom vyskytuju). Ziadne viecko na sklade nemali, ale podarilo sa nam oskalpovat E12, ktora im tam stala v bazare na predaj. Viecka sa teda vymenili, a sup s nim trocha na cesty, nech sa to vyskusa. A ake bolo moje prekvapenie (no vlastne, ani nie), ked som na druhy den zistil, ze hladina v expanzke sa nezmenila, a v chladici nie je pod vieckom sucho, ked ho rano otvorim. Takze za vinnika urceny podtlakovy ventil, ktory si nedokazal pri chladnuti motora cucnut zmes z expanzky, a tym padom mi stale v chladici nejaka ta kvapalina chybala a zavzdusnovala system. Viecko sa mi podarilo zohnat bokom za daleko lepsiu cenu, aku mi ponukali v servise za nove, a momentalne jazdim bez prehrievania, s tym, ze zatial som autu nedaval uplne za usi, bo stale cakam na nejake to vyjadrenie ohladom chladica. Kazdopadne pri normalnej jazde uz aspon nemam bobky, ze motor prehrejem len tak.

Pokracovanie opat nabuduce...
Obrázok

spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 14. Decembra 2013, 19:35

Este ze si taky iniciativny :) Ako sa vravi, vsetko zle je na nieco dobre. Mam pocit, ze ked sa tato telenovela skonci tak budes povazovany za miestneho guru co sa TSky tyka :) Prajem dobre chladenie :)

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Štvrtok, 19. Decembra 2013, 13:05

spider, myslim, ze za miestneho TS guru sa uz povazovat mozem. Aspon ak plati, ze medzi slepymi je aj jednooky kralom :D

Inak chcem vyskusat este jednu vec, ale budem sa tomu venovat az po novom roku, kedze s autom teraz stejne skoro vobec nejazdim a v tomto vianocnom obdobi nie je zas tolko casu nazbyt. Kazdopadne chcem zas pootravovat servis, a zistit, kedy si pretlakovy ventil vo viecku chladica povie, ze uz ma toho dost a zacne cez ventil pustat kvapalinu von. A to preto, lebo samotne viecko uz par rokov ma, a casom predpokladam zacne kvapalinu pustat uz pri nizsom tlaku. Tlak je v systave tvoreny teplotou, a to znamena, ze mu staci nizsia teplota na to, aby zacal kvapalinu prepustat. A presne tomuto chcem zabranit, takze ak sa ukaze, ze viecko uz je moc slabe, budem musiet zohnat nejake fungl nove, ci uz zo servisu, alebo od chalanov z Nipponcars alebo podobne...
Obrázok

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Štvrtok, 19. Decembra 2013, 14:06

greedy, blitz po 35evri idu cca... 1,3Bar to ti by ti malo bohate stacit .-) Davaju to na oturbene 2JZ bez problemov :-)
a v kombinacii s EVANS nezovries uz nikdy :-)
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Štvrtok, 19. Decembra 2013, 17:11

ano, ale tam je v podstate zbytocne dimenzovat viecko na tak vysoky tlak, lebo cielom tych vysokych tlakov je iba posunut bod varu na nejakych 110-115°C zhruba. A to by ti pri zmene typu chladiva bolo zbytocne.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Štvrtok, 19. Decembra 2013, 17:25

ano, no dvojita ochrana nieje zla :-)
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Štvrtok, 19. Decembra 2013, 18:49

No lenze ja musim v prvom rade ochranit tunajsi setup, do Evans pojdem, az ked budem vediet, ze sa do chladiacej sustavy nebude zasahovat. Nechcem si tam teraz naliat Evans, keby sa mi mal este v blizkej buducnosti zasa menit chladic. Bo pochybujem, ze by servis pochopil zadanie, ze zachytte chladiacu kvapalinu, a znova ju tam nalejte, a nedolievajte ju klasickou zmesou... Preto teraz viecko (ak bude treba) a vyhladovo Evans.

Plus je tu este otazka, ci sa nemoze nieco poskodit, kebych dal na chladic viecko s moc posunutym hranicnym tlakom. Ci ostatne sucasti chladiacej sustavy budu pripravene na pripadne zvyseny tlak, ktory potom moze nastat.
Obrázok

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných