Prichadza jar a s nou aj cas prezuvat na letne papuce. A kedze toho tie moje maju uz skoro dost, tak zacinam hladat ich nahradu. Ako kazdy iny, pozrel som ake su moznosti, precital nejake testy, a dospel k zaveru, ze by som si mal vybrat Conti SC 5 alebo GY Eagle F1 AS2 a nebudem sklamany. Proti Conti som zaujaty. Nielenze som nevyhral ich zimu sutaz o nove pneu, ale hlavne, od vyroby obuva Focus ich SC 2-ky a nielen ja zastavam nazor, ze to boli dost zle pneu. Ano, SC 5 mozu byt uplne ine, ale tak psychicky blok nepusti. Takze GY, nazut, jazdit koniec filma...
No ale uz nejaky cas sa pohravam s myslienkou obut semi slick. Videl som ho uz na viacerych autach, aj tu na TTS. Ale som uplna lama a neviem, co by to zo sebou prinieslo. Tak poviem, co ocakavam a prosim kazdeho, kto ma skusenosti so semi slickmi, nech mi iluzie rozbije. Radsej ako by som rozbil auto, seba alebo nedajboze aj rodinu niekde v zaprsanej zakrute v horach.
Predstavujem si to tak, ze sa da kupit semi slick, ktory je schvaleny na pouzitie na cestach. Takisto si predstavujem, ze by som zohnal taky, ako mi treba. 225/40 R18 sa urcite robi, trapi ma skor hmotnostny index - ten mam mat 92
No a tym dobre spravy skoncili. Co bude semi slick robit pocas oktobroveho silneho dazda? Zabijem sa? Ako to bude s opotrebenim v porovnani s "beznou" gumou? Ak ho nezjazdim - ako rychlo starne? Prezije 3 roky? No a co potom hluk, tvrdost jazdy, spotreba ci ine podruzne veci? Co ine ma bude v pripade obutia semi slicku "tlacit pod zadkom"?
Focus mi nesluzi ako kazdodenne auto, spravi tak do 10tkm rocne. Rad si s nim zablbnem na okreskach alebo obcas aj slalome. Na okruh sa asi pozrie tento rok prvy raz, zatial neplanujem z toho robit pravidlo. Ale sluzi na prepravu mna a mojej rodiny kamkolvek nam treba ist. Bezpecnost nechcem obetovat. Za dazda sa nahanat nemusim ani nechcem. Ale krizova situacia moze nastat, gumy na mojom aute musia fungovat aj pri 10 stupnoch a dazdi.
Dakujem sa kazdy nazor a radu.. A prosim vedzte ze ano, som kniha nepopisana, netusim co to semi slick je.