Mam Avensis T25 2.0 benzin 2004 108kW ( 1AZ-FSE )
Uz pol roka sa mi masivne stracala chladiaca kvapalina, riesil som to obcasnym dolievanim, po mrazoch mixovanim G12 a destilky a ked mi vybehla kontrola teploty do maxima, vypol som motor a odstavil auto na kraji a pockal. takto som jazdil po BA.
Davnejsie predtym, mi uz 2x tiekla chladiaca, raz som menil vodnu pumpu a 2.krat to bol chladic. aktualne chladic netiekol a pri vodnej pumpe bolo sucho.
Teraz sa mi uz ale zacal stracat aj olej posledne 2 mesiace a na hladine chladiacej bolo vidiet olejovy film. Bolo podozrenie na tesnenie pod hlavou a pri ciastocnom rozobrani sa zistilo, ze to slzi tam.
Neautorizovany servis, ktoremu verim, hlavu vymontoval, zistil, ze nedrzala vacsina hlavovych srobov. Hlavu idu dat vybrusit, kupil som nove tesnenia, vsetko by bolo fajn a tento prispevok by nevznikol, keby:
Servis mi oznamil, ze potom ako vybrali hlavu, zistili, ze 1 vstrekovac je zlomeny a dalsi nalomeny. Ze tam vidiet pozostatky lepidla, takze predosly majitel uz nieco s tymi vstrekovacmi robil.
Jeden vstrekovac stoji v Toyote 560EUR, takze vas prosim o nazor/informaciu:
1. Ci mohol servisak pri vyberani hlavy tie vstrekovace poskodit, resp. ci by sa to stalo aj v Toyota servise (i ked to je uz pase :-/ ale zaujima ma to )
2. V inom vlakne niekto pisal, ze avensis by mi mal hlasit cez kontrolku, ze je vstrekovac pokazeny, takze: Je to dokaz, ze kym som odovzdal auto do servisu, vstrekovace boli OK? Je sanca, ze toto vyargumentujem a mozem ziadat o nahradu?
3. Kde by som zohnal vstrekovace lacnejsie, 1100EUR + cena za servis, sa mi nejak do auta vrazat nechce, to ho radsej predam na diely a kupim si ine auto. hmm?
3a) je realne ich zohnat na vrakovisku?
3b) existuje predajca neoriginalnych vstrekovacov?
3c) repasacia? ako zistim, ale mam vstrekovace vlastne (vyrobca) - je to na nich napisane?
3d) original diely inym kanalom ako cez Toyotu (nejaky velkosklad) ?
dakujem za akekolvek rady a postrehy!
Moj najvacsi problem je taky, ze som sa do toho auta asi zalubil za tie 4 roky.