splynovac do cariny II
Moderátor: Elvis
-
igor kurek
splynovac do cariny II
...zdravim. kupil som carinu II rok. 91 ale uz s plynom. majitel ho kupil v holandsku, kde ten plyn montovali. on to vtedy do tech. nazapisal. neviem ci sa to nedalo alebo bol vojak z povolania a tak predpokladam ze sa na to vybodol, ved ma sluzobny preukaz. teraz by som ten plyn chcel prihlasit. ved nam ten benzinik rastie. nemate s tym niekto skusenost. goro
- wilson
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
- Kontaktovať používateľa:
plyn mám, ale na formane a pasport (doklad o bezchybovosti zariadenia) vystavujú firmy, ktoré plyn montujú. s pasportom sa potom chodí aj na stk aj k policajtom aj tak. takže by som začal u nich, že či to vedia vystaviť, aj ked od toho nemáš doklady. pokial viem, tak plynová nádrž sa po niekolkých rokoch musí meniť (asi 7), takže by ťa to mohlo vyjsť aj draho.
dalšia vec je, že či vôbec majú cariny z r91. homologizáciu na plyn, poneváč ked som zháňal na moju corolu a kamarátovu camry, tak nikto oficiálne LPG nemontoval. ja som si ho nedal, kamarát ho v camry má načierno.
a vôbec, asi by som sa na to vyprd...
dalšia vec je, že či vôbec majú cariny z r91. homologizáciu na plyn, poneváč ked som zháňal na moju corolu a kamarátovu camry, tak nikto oficiálne LPG nemontoval. ja som si ho nedal, kamarát ho v camry má načierno.
a vôbec, asi by som sa na to vyprd...
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
ponevac nybrz, ale informacie ziadne
Igor, skus si pozriet http://www.lpg.host.sk. ak nenajdes svoje auto v zozname hromadne schvalenych typov, tak to bude komplikovanejsie a vyrazne drahsie. ak sa dobre pamatam, co som cital v novinach, individialna prestavba na LPG stoji okolo 30-40 tisic, ale v tom je asi aj cena splynovaca.
drgi
Igor, skus si pozriet http://www.lpg.host.sk. ak nenajdes svoje auto v zozname hromadne schvalenych typov, tak to bude komplikovanejsie a vyrazne drahsie. ak sa dobre pamatam, co som cital v novinach, individialna prestavba na LPG stoji okolo 30-40 tisic, ale v tom je asi aj cena splynovaca.
drgi
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
-
Emipov
- panic
- Dátum registrácie: Pondelok, 20. Marca 2006, 21:25
Corolla
Ja som tiez pomyslal na plyn, ale ako pisal drgi - individualna prestavba stoji nemale prachy. Instalacia LPG tak okolo 22, potom dodatocne povolenia a schvalenia +16 tisic. Navratnost investicie pri rocne nabehanych 15k km = cca.3 roky (u mojej Corolly 16,6 16V).
Mal by som ale otazocku - ma tu niekto skusenost s namontovanim LPG do Corolly? Nemoze to narobit nejaky vaznejsi problem? (nie som automechanik, tak sa pytam).
Napadla ma totiz prerabka nacierno, za to dam tak 6-7 tisic.
Tych 42 SK za benzin ma uz totiz riadne serie. V Polsku este dostanu ulavu na poistke ked maju LPG, a este akusi vyhodu, a u nas len hadzu polena pod nohy nasi birokrati

Mal by som ale otazocku - ma tu niekto skusenost s namontovanim LPG do Corolly? Nemoze to narobit nejaky vaznejsi problem? (nie som automechanik, tak sa pytam).
Napadla ma totiz prerabka nacierno, za to dam tak 6-7 tisic.
Tych 42 SK za benzin ma uz totiz riadne serie. V Polsku este dostanu ulavu na poistke ked maju LPG, a este akusi vyhodu, a u nas len hadzu polena pod nohy nasi birokrati
- drgi
- Vševed
Re: Corolla
kebyze vies aky 'cisty' a 'kvalitny' je LPG tu na slovensku, resp. v cechach, ani by si o tom neuvazoval. ojebava sa na pomere propan-butan (jeden z nich je lacnejsi, neviem ktory), pridavaju sa rozne odpadne plyny (nehorazne to nici motor). plyn je sice lacnejsi, ale mas vyssiu spotrebu, stratu vykonu, musis castejsie menit olej, podpaluju sa ti ventily lebo plyn dlhsie hori, nesmies do podzemnych garazi...Emipov napísal:Mal by som ale otazocku - ma tu niekto skusenost s namontovanim LPG do Corolly? Nemoze to narobit nejaky vaznejsi problem? (nie som automechanik, tak sa pytam).
plyn je teraz taky lacny, lebo ho tankuje minimum ludi. ked bude o plyn vacsi zaujem, cena pojde hore.
-
Emipov
- panic
- Dátum registrácie: Pondelok, 20. Marca 2006, 21:25
Drgi - to si ma nemilo prekvapil tou infomaciou ze nasi dobraci cosi pridavaju do LPG, s takym niecim som nepocital
Napisal si aj o vacsom opotrebovani/niceni motora - si si na 100% isty? Ja som kedysi cital nejaky clanok na nete (ani za joba ho teraz nemozem najst) kde pisali setrenie motora a nizsiu spotrebu oleja ako jednu z vyhod LPG.
Rovnako aj to parkovanie v podzemnej garazi-preco je s tym u LPG problem? Bol som presvedceny ze mnozstvo splodin pri LPG je ovela nizsie ako pri bezine...teraz som fakt uz na pochybach
Ak mas nejake blizsie info, prosim posli link.
Napisal si aj o vacsom opotrebovani/niceni motora - si si na 100% isty? Ja som kedysi cital nejaky clanok na nete (ani za joba ho teraz nemozem najst) kde pisali setrenie motora a nizsiu spotrebu oleja ako jednu z vyhod LPG.
Rovnako aj to parkovanie v podzemnej garazi-preco je s tym u LPG problem? Bol som presvedceny ze mnozstvo splodin pri LPG je ovela nizsie ako pri bezine...teraz som fakt uz na pochybach
Ak mas nejake blizsie info, prosim posli link.
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
ono aj mne vraveli ze LPG ma uplne bezostatkove spalovanie, tj motor menej trpi. s tymi garazami je to podla mna kvoli tomu, ze nedovolia tam vjazd pojazdnej bombe nie?
drgi, mohol by si este spravit osvetu ohladne zllozenia CNG autobusoveho plynu, LPG a zemneho plynu ci co to vsetko do tych aut davaju, aj tlaky su tam nejake ine v tych bombach tusim..ci ne?
drgi, mohol by si este spravit osvetu ohladne zllozenia CNG autobusoveho plynu, LPG a zemneho plynu ci co to vsetko do tych aut davaju, aj tlaky su tam nejake ine v tych bombach tusim..ci ne?
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- drgi
- Vševed
co viem, mi povedal jeden ujo, co sa tym seriozne zaoberal, viac nemozem povedat.
co sa tyka opotrebenia, myslim ze plyn hori dlhsie, takze vyfukove ventily su viac zohrievane ako pri spalovani benzinu. ak by bolo LPG ciste, tak by bolo super, a ked su v nom odpadove plyny s obsahom dechtu (vznikaju pri spracovavani a upravach ropy, uhlia...), tak plyn zhori a dech asi ostane, usadza sa na vstrekovacoch...
olej: ja som cital ze pri spalovani plynu vznikaju nejake kyseliny, ktore rychlejsie degraduju olej, takze treba menit castejsie.
osvetu neurobim, lebo az tolko toho neviem, a vygooglit si to moze kazdy sam a napisat sem
ale aspon jednu linku:
http://www.skoda.panda.cz/clanek.php3?id=398
co sa tyka opotrebenia, myslim ze plyn hori dlhsie, takze vyfukove ventily su viac zohrievane ako pri spalovani benzinu. ak by bolo LPG ciste, tak by bolo super, a ked su v nom odpadove plyny s obsahom dechtu (vznikaju pri spracovavani a upravach ropy, uhlia...), tak plyn zhori a dech asi ostane, usadza sa na vstrekovacoch...
olej: ja som cital ze pri spalovani plynu vznikaju nejake kyseliny, ktore rychlejsie degraduju olej, takze treba menit castejsie.
osvetu neurobim, lebo az tolko toho neviem, a vygooglit si to moze kazdy sam a napisat sem
ale aspon jednu linku:
http://www.skoda.panda.cz/clanek.php3?id=398
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných