E9, E10, E11 - debata o oleji
Moderátor: AndyGTP
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Kontaktovať používateľa:
Nie Andy. Vlasto ma E10 1.3!AndyGTP napísal:vlasto ma ale tusim 1,6?!?!?! nie?? ale v poho..
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- scooby
- začiatočník
- Dátum registrácie: Streda, 28. Decembra 2005, 23:43
no ked pisete o oleji ma teraz napadlo. Moju Corollu som dal mangelke, pri toyotackych dni otvorenych dveri som na zdvihaku zistil ze mi tecie olej, tack som dal vsetko pretesnit - vymenit simeringy.
Pred tyzdnom mi zena hovori ze obcas jej blikne kontrola oleja, tack reku ze pozrem kolko tam je, kua ledva sa omocila spicka palicky, takze fakt minimum. Tack som dolial liter ale ked som pozrel kolko sa najazdilo bolo to len 5tis km, co je nic. Takze este mi niekde unika olej, asi sa spaluje, ale nejaky velky dym som si nevsimol.
Kde sa to este moze tratit, ako to odstranit a kua co to zase cca stoji?
Inak som si vsimol olejove skvrny na vrchu motora pri kabloch, len neviem ci to uz bolo alebo to je odteraz.
Pred tyzdnom mi zena hovori ze obcas jej blikne kontrola oleja, tack reku ze pozrem kolko tam je, kua ledva sa omocila spicka palicky, takze fakt minimum. Tack som dolial liter ale ked som pozrel kolko sa najazdilo bolo to len 5tis km, co je nic. Takze este mi niekde unika olej, asi sa spaluje, ale nejaky velky dym som si nevsimol.
Kde sa to este moze tratit, ako to odstranit a kua co to zase cca stoji?
Inak som si vsimol olejove skvrny na vrchu motora pri kabloch, len neviem ci to uz bolo alebo to je odteraz.
Fiat Stilo W 1.9 JTD
Fiat Panda 1.1
eX Toyota Corolla 1.4i E11
eX Toyota Celica 2.0 gti ST202
Fiat Panda 1.1
eX Toyota Corolla 1.4i E11
eX Toyota Celica 2.0 gti ST202
Castrol Protection je v maloobchodnej sieti predavany ako Castrol GTX 3. Je dobry do starsich motorov (okolo 100 000 a viac) lebo ma vyzsiu vyskozitu a vytvara na povrchu motora hrubsi film a tym motor trocha vytesnuje, takze priaznivo vplyva na tlaky vo valci. Ja ho tiez davam, zhanaju mi ho v jednom autoservise. Ked nahodou nemam tak v poho dam GTX3
Priatelia, uz ste niekto citali toto?
http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... _komentare
treba si to pozriet od spodku smerom hore.
Castrol predava jeden druh oleja pod dvoma nazvami, jeden pre servisy a druhy pre maloobchod.
Co sa tyka vymeny oleja, zalezi to od motora nie oleja. Ak sa jazdi viacej po meste tak si s kludnym svedomim tu vydrz mozete znizit az o 30 percent.
Pri dnesnej kvalite motorovych olejov sa vam v podstate ani nepodari znicit samotny zakladovy olej v motorovom oleji, ale vycerpate aditiva, ktore su v tom oleji, hlavne sa olej stava kyslim a posobi agresivne na motor (vravim o benzinovych motoroch)
A este jedna vec, neverte tak marketingom, v beznom maloobchodnom predaji v podstate ani skutocny synteticky olej neexistuje a nakoniec je to jedno, lebo ak je olej v nejakej vykonnostnej triede tak musi splnat parametre dane pre tu triedu aj keby bol z bravcovej masi robeny
)
Este nejake obrazky z mudrych programov

Priatelia, uz ste niekto citali toto?
http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... _komentare
treba si to pozriet od spodku smerom hore.
Castrol predava jeden druh oleja pod dvoma nazvami, jeden pre servisy a druhy pre maloobchod.
Co sa tyka vymeny oleja, zalezi to od motora nie oleja. Ak sa jazdi viacej po meste tak si s kludnym svedomim tu vydrz mozete znizit az o 30 percent.
Pri dnesnej kvalite motorovych olejov sa vam v podstate ani nepodari znicit samotny zakladovy olej v motorovom oleji, ale vycerpate aditiva, ktore su v tom oleji, hlavne sa olej stava kyslim a posobi agresivne na motor (vravim o benzinovych motoroch)
A este jedna vec, neverte tak marketingom, v beznom maloobchodnom predaji v podstate ani skutocny synteticky olej neexistuje a nakoniec je to jedno, lebo ak je olej v nejakej vykonnostnej triede tak musi splnat parametre dane pre tu triedu aj keby bol z bravcovej masi robeny
Este nejake obrazky z mudrych programov

Naposledy upravil/-a Mexo v Štvrtok, 2. Novembra 2006, 22:16, upravené celkom 1 krát.
TOYOTA STARLET 1,3i 2E-E
No stahoval som to ako Vivd workshop ale ukazuje, ze to je nieco ine, ale sem tam pise, ze je vivid
) A je to cesky.
K tomy Castrolu. Je to naozaj tak, pokial das do afta olej rovnakej vykonnostnej kategorie tak je uplne jedno ci das olej za 100 korun alebo za 1000. Oba musia mat rovnake parametre, minimalne take ake pripusta konkretna vykonnostna kategoria co je stale dostacujuce pre naroky, ktore ma motor na olej.
Ja mam castrol za veeeeeelmi vyhodnu cenu, este lespiu ako madit tak preto ho davam. Inac by som tiez madit daval.
Ked uz o tom hovorim, Castrol v podstate nieje vyrobca oleja
) Olej sa sklada z dvoch zakladnych casti - zakladoveho oleja a aditiv. Zakladovy olej vyrabaju vacsinou velke rafinerie ropy a co sa tyka aditiv tak su na svete len dve vacsie firmy, ktore sa tym zaoberaju. Vsetci ostatvny co robia motorove oleje su vlastne len miesaci.
K tomy Castrolu. Je to naozaj tak, pokial das do afta olej rovnakej vykonnostnej kategorie tak je uplne jedno ci das olej za 100 korun alebo za 1000. Oba musia mat rovnake parametre, minimalne take ake pripusta konkretna vykonnostna kategoria co je stale dostacujuce pre naroky, ktore ma motor na olej.
Ja mam castrol za veeeeeelmi vyhodnu cenu, este lespiu ako madit tak preto ho davam. Inac by som tiez madit daval.
Ked uz o tom hovorim, Castrol v podstate nieje vyrobca oleja
TOYOTA STARLET 1,3i 2E-E
- Komanche
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 16. Augusta 2004, 12:49
vizwilson napísal:aký je totok software čo ukazuje kolko čoho?
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 5721#25721
TOYOTA TEAM CR
http://www.azbrusivo.cz - kompletní nabídka brusiva - většina sortimentu skladem. Jsme autorizovaným partnerem Snap-on a distributorem Desoutter pro Českou republiku. Dále nabízíme nářadí Milwaukee, AEG, Ryobi, ...
http://www.azbrusivo.cz - kompletní nabídka brusiva - většina sortimentu skladem. Jsme autorizovaným partnerem Snap-on a distributorem Desoutter pro Českou republiku. Dále nabízíme nářadí Milwaukee, AEG, Ryobi, ...
Re: Koľko oleja?
Tak a je to tu.Musim menit olej a prv nez ma odsudite za OT precitajte si to a ak vas mozem poprosit poradte,lebo som v koncoch.Mam Corollu 1.4 VVT-i 71kw motor s oznacenim 4ZZ-FE(r.2001 facelift).Ten pako co som ju od neho kupil si uz nepamata co tam nalial.A tu sa zacina moj pribeh.Surfujem po nete a tych infosiek je strasne mnoho ale vazne som v koncoch.Este by som pochopil aku mam dat vyskozitu ale netusim ci syntetik alebo polo syntetik.Aj ked viem,ze ten mitus polosyntetik a syntetik je blbost aj tak to ty magory davaju na tie obaly.A jeden ,,mechanik'' mi povedal,ze ak neviem co tam bolo naliate mam tam dat polosyntetik.lebo ak by som tam dal syntetik a bol by tam predtym pouzivany polosyntetik tak zevraj tym mozem poskodit tesnenie pod hlavou.Bud ma dobre ojebabral ale clovek co sa do toho rozumie ako hus do piva (a to som teraz ja) to vazne neberie ako srandu.Zvlast ked tu svoju slecinku tak velmi zboznujem.Ozaj a co su tie cisla ktore sa udavaju za vyvyskozitou? (napr. 5W-30 a potom su tie cisla+pismena).Takze si to zhrnieme.Co tam naliat ak neviem co tam bolo liate a hlavne cele oznacenie oleja ktory mam kupit.Vrele diky.PLEACE HELP
Toyota Corolla 1.4 VVT-i 71 Kw r.2001
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
sorry, ze ti neodpoviem uplne... polosyntetiku, ked fakt nevies co tam bolo...
A nie tesnenie pod hlavou odide, ale najskor loziska klukovky a ojnic...
A nie tesnenie pod hlavou odide, ale najskor loziska klukovky a ojnic...
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- wilson
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
aj ja sa pridám, takžko mi je zistiť aký je tam olej (bo aj ja som dával do e10 valvoine a nálepky som mal Castrol
), ale tiež budem meniť, tak doporučite niečo do ropožrouta... a kolko...
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Podľa veku afta šacujem, že tam liali "plnú" syntetiku, ale to je len môj osobný názor. Viskozita 5w-40, 5w-30 alebo 0w-30. Možno by stálo zato zistiť, aký olej je tam predpísanýDEMARCO11 napísal:Takze si to zhrnieme.Co tam naliat ak neviem co tam bolo liate a hlavne cele oznacenie oleja ktory mam kupit.Vrele diky.PLEACE HELP
Wilson: detto, čo sa týka typu oleja, v múdrej knižke k Previi uvádzajú 5w-30ku ako ideálny pre totok afto s ohľadom na spotrebu a štartovanie v chladnejšom počasí. Množstvo u benzínu je 4,3L s filtrom, 4,1L bez filtra, u nafty je to 5,7L s filtrom a 5,1 bez filtra. Ja sa vždy riadim ryskou, tam nemáš čo pokaziť
Čo sa týka značky, tak podľa vlastných skúseností doporučujem Valvoline. Dobrá kvalita a dobrá cena
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných