E12 - vŕzganie plaubovky

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
cahir
MX-5 guru s malým zmrdom
Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39

Príspevok od používateľa cahir » Piatok, 3. Júna 2005, 08:59

sak hej asi pojdem... len ked si spomeniem na nase kvalitne servisne sluzby, mam najvacsiu chut si to urobit sam...
ex: Corolla E12 1.4VVTi
ex: Mazda Miata Obrázok
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

Thorius
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 5. Novembra 2006, 22:02

Príspevok od používateľa Thorius » Utorok, 7. Novembra 2006, 17:40

cahir: ako si pochodil s tou reklamaciou? Ja mam podobny problem, mne vsak vrzga nieco pri drziakoch zamkov bezp. pasov. A je jedno ci je interier studeny alebo vyhriaty, obcasne to vrzga... zacalo to robit ked malo auto pol roka teraz ma rok a pol a este sa to neodstranilo! Bol som s tym v AT Toyota ZA a tam mi nad tym krutili nosom, ze tam mam nechat auto, ale ja auto potrebujem lebo jazdim do Talianska a som tam aj 8 mesiacov z roka ....

a este ma serie palivomer .... zasekava sa a kontrolka zacne svietit ked je v nadrzi este 12 - 15 litrov nafty ! V manuale je napisane, ze ju ma zopnut pri stave 5-7 litrov!
JAPAN CARS RULEZ!

COROLLA 1,4 D4-D WAGON E12T

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom

Príspevok od používateľa cahir » Utorok, 7. Novembra 2006, 22:34

Thorius napísal:cahir: ako si pochodil s tou reklamaciou? Ja mam podobny problem, mne vsak vrzga nieco pri drziakoch zamkov bezp. pasov. A je jedno ci je interier studeny alebo vyhriaty, obcasne to vrzga... zacalo to robit ked malo auto pol roka teraz ma rok a pol a este sa to neodstranilo! Bol som s tym v AT Toyota ZA a tam mi nad tym krutili nosom, ze tam mam nechat auto, ale ja auto potrebujem lebo jazdim do Talianska a som tam aj 8 mesiacov z roka ....

a este ma serie palivomer .... zasekava sa a kontrolka zacne svietit ked je v nadrzi este 12 - 15 litrov nafty ! V manuale je napisane, ze ju ma zopnut pri stave 5-7 litrov!
takze zhrniem..
- klepanie zadnej znacky som vyriesil podlepenim toho plastoveho ramika. najprv som mal pasku wurth, ta vydrzala cca rok. potom som kupil v tescu lepiacu pasku na bocne listy, ktora je vode, mrazu a teplu odolna a drzi to jak SVINA. aj "TS" logo mam tym vzadu nalepene.

- vrzganie palubovky som nejak prestal riesit, nejak to asi prestalo, alebo som si zvykol neviem. ale teraz mi niekedy 'drnci' pri urcitych vibraciach plastovy dekel co je okolo rychlostnej paky. ten drzi iba na takych zuboch, ktore sa daju nahmatat pod tou kozenkou co je nou obalena paka. ale za to moze niekolkonasobna demontaz daneho dielu, nakolko mi tam 2x vyberali radio. tak sa to asi nejak rozhegalo. som rozmyslal, ze to iba vytesnim, ale mozno to dam urobit v toyote, ked je to v zaruke. . nech sa staraju.

- vrzganie pasov. tiez som to mal. aj kamarat. ono to vrzga bud niekde v zamku, alebo uchyte toho pasu (ta kokova cas, co vedie od zamku k sedacke. robilo mi to hlavne vtedy, ked sa pas nasponoval a pritiahol ten zamok.
bol som s tym v servise, NO PROBLEM. ze to objednaju, a daju mi vediet kedy mam doniest auto. vraj to bude trvat cca 30 minut. tak sa tak stalo, a nakoniec som zistitl, ze sme sa ani nepochopili, lebo mi vymenili cely pas! :))))) som sa pobavil, zistil som to tak, ze mi siel uplne lahucko natiahnut. (clovek si ani neuvedomi, ako sa zmeni charakter toho navijania za nejaky ten rok. tak si vravim, ze uz na to kaslem. a ono to prestalo robit. . samo. ale podla mna treba to tam mozno iba dotiahnut alebo co. myslim, ze priamo v zamku to nebude.
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

Thorius
panic

Príspevok od používateľa Thorius » Utorok, 7. Novembra 2006, 22:43

aspon jedno pozitivum ... viem, ze to vrzgalo viacerym.
Mne v AT Zilina povedali, ze sa s tym este nestretli (samozrejme) pokusne mi vymenili zamok pasu, lebo aj ja som si sprvu myslel, ze to bude v tom zamku. Ale teraz sa to objavilo este raz a brutalnejsie a aj na strane spolujazdca.

Tak som zvedavy co este poriesim na toto tema .....
JAPAN CARS RULEZ!

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom

Príspevok od používateľa cahir » Utorok, 7. Novembra 2006, 22:45

mozno treba pockat, kym sa to 'zabeha" zanesie prachom, bordelom a cojaviem cim ;-)
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

Thorius
panic

Príspevok od používateľa Thorius » Utorok, 7. Novembra 2006, 22:50

to bude trvat !!! cistim interier pravidelne ....

No uvidime co mi na to vsetko povedia v Toy.
JAPAN CARS RULEZ!

kre
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 3. Mája 2006, 14:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Streda, 8. Novembra 2006, 12:07

z vasich problemov u mna nic, ale aby mi malo nebolo tak mam svoj :) pri 150 - 165km/h mi nieco niekde drnci :) ja neviem co ani kde, ale dost to rusi. ako keby nejaky pliesok bol v prievane a rezonoval. netusim co... niekde v oblasti palubovky, pod celnym sklom, alebo neviem. pri vyssej rychlosti to potom ustupi...
Obrázok
Radšej mŕtvy ako druhý...

Thorius
panic

Príspevok od používateľa Thorius » Streda, 8. Novembra 2006, 14:36

z toho by ma asi porazilo... to je moja cestovna rychlost....

este ze nechodim tak casto pomaly aby mi nevrzgali tie moje pasy.... :-)
JAPAN CARS RULEZ!

kre
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 3. Mája 2006, 14:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Streda, 8. Novembra 2006, 16:49

kaslat na tu rychlost, mne ide o princip. ja na to nejak dojdem, co to je a kde to je :)
a nechodim casto tak rychlo...
Obrázok
Radšej mŕtvy ako druhý...

AlfGordon
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 21. Novembra 2005, 16:31

Príspevok od používateľa AlfGordon » Štvrtok, 9. Novembra 2006, 09:55

Pridavam sa k postihnutym vrzganim - tak isto nieco v uchyteni bezpecnostneho pasu na vodicovej strane - mozno aj u spolujazdca, ale kedze si vacsinou auto uzivam sam, postrehol som to len u seba.
A obcas sedacka - tiez moja strana, spodny diel - sedak. Snazim sa nehmyrit, ale obcas to nase*ie, ked tam pocut vrzganie nejakej pruziny.
Skusim jemne naznacit na garancke, mozno s tym nieco urobia.
Ten zamok pasu este mozno prefuknem WD40 a uvidime.
Corolla kombi 1,4 D-4D, 66kW
Auris 1,33 Dual VVT-i, 74 kW
Avensis T27

Elvis
Toyota guru
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 12:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Elvis » Štvrtok, 9. Novembra 2006, 09:58

CAHIR - z vlastnej skusenosti ti poradim s tou SPZ - kup si obojstrannu pasku v baumaxe, staci ta slabsia 20kg/m, spz ocisti tech benzinom, tak isto aj miesto kam to pojde, polep celu zadnu stranu spz tou paskou (ale daj si zalezat) a potom to tam capni, silno pritlac a mas popici upgrade a nie hnusny hrkajuci ramik... ja to mam na kazdom aute a funguje to spolahlivo. plus je aj to ze bez poskodenia tu spz nedas dole...
Obrázok
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv

Ado
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 27. Júla 2005, 09:10

Príspevok od používateľa Ado » Štvrtok, 9. Novembra 2006, 10:28

Elvis napísal:CAHIR - z vlastnej skusenosti ti poradim s tou SPZ - kup si obojstrannu pasku v baumaxe, staci ta slabsia 20kg/m, spz ocisti tech benzinom, tak isto aj miesto kam to pojde, polep celu zadnu stranu spz tou paskou (ale daj si zalezat) a potom to tam capni, silno pritlac a mas popici upgrade a nie hnusny hrkajuci ramik... ja to mam na kazdom aute a funguje to spolahlivo. plus je aj to ze bez poskodenia tu spz nedas dole...
aj prednu na MR-ke máš prilepenú tou páskou :lol:
Lexus RX 400h,2008
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw

wilson
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wilson » Štvrtok, 9. Novembra 2006, 10:35

heh, sedačky vrzgocú aj mne, ale viac spolujazdec ako ja :roll:
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI

Thorius
panic

Príspevok od používateľa Thorius » Štvrtok, 9. Novembra 2006, 16:44

he , wilson, lenze tvoja rolla ma uz nieco preskakane...( s tym vekom auta si to neber osobne, moj bracho ma taku istu ako Ty)

a toto su nove auta ! a ti technici sa tvaria akoze sme nic o tom este nepoculi!!!! A ked este vidim v ZA tie vselijake vyznamenia zo sutazi tak sa mi chce grcat! to akoze v com sutazia? v potriasani si ruk?!

Kamarat mal Golfa IV a a sa mu to sralo ako na pase, ale ked pocul to vrzganie na mojej polrocnej toy, tak si zo mna neprestava utahovat!
Teray kupil G. V a ma pokoj, vsetko sedi ako pribite!!!
JAPAN CARS RULEZ!

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom

Príspevok od používateľa cahir » Štvrtok, 9. Novembra 2006, 20:42

thorius> nechapem v com je ale problem. ked ti technik nie je schopny opravit to vrzanie, tak sa stazuj vyssie. .
nastastie mna to tak nesralo a nebolo to ani tak markantne. ale u teba to bude asi o nieco horsie. .
jednoducho trvaj na oprave. je to nove auto a nestalo 200 tisic!
ak nepochodis, pis staznost importerovi. proste treba sa domahat svojich prav. najhorsie je, ze v za je len jeden servis. tu v ba je to relativne lepsie, lebo je tu nejaka ta konkurencia. .
alebo ked pojdes cez tyzden okolo hormenj stredy, skus si vopred s nimi dohodnut termin, podla toho co tu citam, je to GLOBALNY problem E12tiek.. takze urcite sa to musi dat nejak.
vraj totiz v hornej strede je velmi dobry servis.
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných