Tlmiče

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Štvrtok, 23. Novembra 2006, 16:17

chalani zlati, ste su sami od seba rozpracovali temu, co som chcel zacat, tak sa pridam. Hadam ste este odpovede nevystrielali a cosi mi este pekneho poviete. Dam to v bodoch, nech nezabudnem.

1) Aj mne robi to, ze ked prejdem cez retarder napr., tak to buchne. Vzadu to robilo hlasno, vpredu tak polohlasno. Vzadu som vymenil stabilizatory (800SK aj s robotou) a prestalo to - vrele doporucujem. Vpredu som sa na to este nemrkol ale asi to dam kuknut.

2) Aj mne letne kolieska pekne zarezavaju do blatnika - alebo naopak ? :shock: No, kazdopadne som to nechal zbrusit a je to lepsie, teraz to vsak tusim chyta uz o naraznik. Je to aj kvoli tomu, ze ma uz par krat zostrelili rozni soferi zozadu na krizovatke a mam to vzadu teda asi mierne poposuvane ci pokryvene. Toyota aj TUV tvrdi, ze na E10ku sa daju dat sedmicky disky a 215 ka guma, cize to neni mozne, aby neburany kus takto vyvadzal. Treba zbrusit lem, je ho tam kopu (teda na E10, neviem ako E9)

3) uz dlhsie sa zamyslam nad novymi tlmicmi/strunami a som nesmierne vdacny za tuto diskusiu. Ide o to, ze ani netusim, co chcem. Viem len to, ze sa mi auto prilis hojda a take blbosti ako retarder mi prilis zatlacia kolesa a neviem, co mam menit. Zaroven by som asi vyriesil problem s tym skrkanim pneu o blatnik, lebo mne to skrtne az skoro na doraze. nechcem do toho vrazit zbytocne peniaze, nepotrebujem najlepsi model ani velku vydrz (jazdim malo). Nechcem ani auto znizovat ani nejak extra pritvrdit. Auto mi plava a na jamach a retarderoch je tvrde, takze tam asi nieco bude zle. Prosim o napady, rady, skusenosti... dik

4) Drgi, tak predsa si FEI!!!

5)blackend - ja som tiez prvak IS na FEI, sa mozno aj pozname!!!!!!

6) CelicaNR, ten dobry mechanik je kde? By som tiez vyuzil jeho sluzby!!!
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

riso
panic
Dátum registrácie: Utorok, 24. Októbra 2006, 09:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa riso » Štvrtok, 23. Novembra 2006, 17:02

kuki napísal: 1) Aj mne robi to, ze ked prejdem cez retarder napr., tak to buchne. Vzadu to robilo hlasno, vpredu tak polohlasno. Vzadu som vymenil stabilizatory (800SK aj s robotou) a prestalo to - vrele doporucujem. Vpredu som sa na to este nemrkol ale asi to dam kuknut.
a ja ze to buchanie je z kufra, ze mi tam vzdy nieco poskoci. pravy zadny tlmic moze byt teda robity? sak mi merali a ze su este v norme. som ani netusil, ze to moze byt tlmic...dik kuki :)
Toyota Corolla Compact E11 (1999), 1332 cm3, 63 kW, 3d

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Štvrtok, 23. Novembra 2006, 19:00

kuki, vrelo odporucam vymenu tlmicov za Kayaba Excel-G, jemne tvrdsia charakteristika...atd...uz sme to tu veeeelakrat rozoberali, povrtaj sa tu, ale naozaj ja som bol tak spokojny s tymi tlmicmi, jazdne vlastnosti pridali tomu autu hodne, pretoze sa podstatne zlepsili. Ocenis ze ti nebude prdel lietat co odchadzajuce tlmice napriklad sprevadza.

riso-buchot moze byt zo vselicoho, zvacsa daco bud skace v kufri, alebo su to uvolnene stabilizatory ci tycky stabilizatorov a ich gumene ulozenie, alebo tlmice ktore odchadzaju. Vymenou tlmicov za nove sa buchot nevytrati, len zmeni charakteristiku podla mna /nebude to taky ten zalostny tlmeny buchot ked sa vam tresne prdel o dorazy v tlmicoch/ lebo e11, tym padom aj starsie, nie su az tak dobre odhlucnene este, ako e12.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

kuki
toyoťák

Príspevok od používateľa kuki » Štvrtok, 23. Novembra 2006, 19:25

risko, nie tlmic mi to robil, ale stabilizator - silent blok stabilizatora - teda tie gumy, co ho drzia. Bol to taky buchot, ze som myslel, ze sa mi vyfuk odtrhava, alebo take cosi. Po vymene prestal na 100%, proste je to ticho. A za 800Sk.... no pohoda. Risko, este jedna rada, ak je to hlasne a je to ten stabilizator, zistits to, ked vlezies pod auto a pobuchas po nom. Mne to na pobuchanie dalo rovnaky zvuk ako na retarderi. To vyskusas kdekolvek takto podomacky :wink:

kuki
toyoťák

Príspevok od používateľa kuki » Štvrtok, 23. Novembra 2006, 19:28

AndyGTP - dik za typ, uz som pochopil, ze tie Exel-G tu ospevujete. ja len neviem, ci to odstrani to, co chcem. neviem ci menit struny alebo tlmice a ci to pomoze. Viem, co chcem, len neviem, ako to dosiahnut. najprv by som rad zistil ako, az potom isiel utracat korunky. Nehovoriac o tom, ze je to vela koruniek...

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Štvrtok, 23. Novembra 2006, 19:29

Andy - dobre napisane!

Riso: po tom, co som videl Tvoj kufor sa necudujem, ze Ti tam nieco bucha ;-) Vsak tam vozis malu dielnu :lol: Povykladaj to a budes mat ticho ;-)
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

kuki
toyoťák

Príspevok od používateľa kuki » Štvrtok, 23. Novembra 2006, 19:41

fajry, aj ostatni, tak myslite, ze struny menit netreba, ze za to, co popisujem moze tlmic?

riso
panic
Dátum registrácie: Utorok, 24. Októbra 2006, 09:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa riso » Štvrtok, 23. Novembra 2006, 19:59

fajry napísal:Andy - dobre napisane!

Riso: po tom, co som videl Tvoj kufor sa necudujem, ze Ti tam nieco bucha ;-) Vsak tam vozis malu dielnu :lol: Povykladaj to a budes mat ticho ;-)
:D :D :D je dost mozne... :D

a mam podozrenie, ze je to mozno hever v kufri (v tej dutine).

fajry, a to si nevidel, co som nakupil po stretku v Ikei. nosim tam teraz 14 dni 12 poharov, aby som ich nezabudol zobrat na oslavu sesternici. :D

buduci rok planujem vyrovnat tu skrytu buracku a vymenit tlmice...a tie kayaby si asi nenecham ujst. minimalne zatial vpredu.
Toyota Corolla Compact E11 (1999), 1332 cm3, 63 kW, 3d

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Štvrtok, 23. Novembra 2006, 20:34

kuki - pruziny by mali vydrzat velmi vela. niektore zdroje (o.i. aj velmi kvalitna a spolahliva publikacia Drgipédia) uvazdaju ze k oslabeniu nedochadza casto a pruziny "by" mali vydrzat mozno aj zivotnost auta.

takze pruziny nemen, predpokladam ze mas o dost menej nez 200 000km nie? zivotnost original Toyota tlmicov, teda pardon Kayaba z prvovyroby, olejove tlmice, bola v mojom pripade cca 140tkm u zadnych, ale to uz boli makke dost. 4ks novych KYB ExcelG ma vysli aj s montazou a novymi puzdrami (gumene prachovky s dorazmi) na 16 000sk. Vyborna investicia, skoda ze mi najebali auto...ale to je uz vedlajsie... Nove KYB by mali vraj s kludomvydrzat dalsiu 100ku

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Štvrtok, 23. Novembra 2006, 20:43

nove tlmice robia zazraky ;-) Mne dnes menili tlmice na mojej rozdr....nej sluzobnej Skode Felicia. Samozrejme, ze som im povedal, aby tam supli Kayaby ;-) A rozdiel bol dooost citelny! Ked uz nie Toyota, tak aspon japonske tlmice :lol: :lol:
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

kuki
toyoťák

Príspevok od používateľa kuki » Štvrtok, 23. Novembra 2006, 21:29

dik chlapi. ja mam 130 tis. a vsetko na podvozku je od vyroby. Makke to je, ale zas znie az tak strasne a zadok mi teda rozhodne nelieta. na tie tlmice si dlho brusim zuby, ale 16 tis je dost. Najma ak mam v plane teraz aj ine drahe zalezitosti, este aj PC kupovat... tak ale ak by som mal nejake tie korunky, tak urcite tie kayaby tam pojdu. Mozno na nejakom minizraze skusim, co vam kayaby porobili s corollkami a presvedci ma to. Zatial to necham asi odlezat, na jar pride nova vlna uprav. Len ked to vsetko stoji tak vela a asi kazdy z nas by si toho na aute vedel tooolko noveho predstavit...

Teraz dotiahnem ten unik oleja, v pondelok pridu gumicky a idem do AWF na vymenu. A potom pride to Car PC, co som spominal a sedacky som chcel, kridlo uz mam na vsetky smery rozbabrane... same korunky

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Piatok, 24. Novembra 2006, 14:44

jedine kayaby tam davaj. inak olutujes /trvacnost/. Vidim ze mas origo 130 000km stav, presne ako mna, za takych MAX 10 000km ta to caka, potom budes mat o to vacsi sok pri prechode na nove tlmice hehe. Ale never tomu ze mas este dobre tlmice, su sice fajn este a pouzitelne, ale najlepsie maju DAVNO za sebou.

kuki
toyoťák

Príspevok od používateľa kuki » Utorok, 5. Decembra 2006, 14:34

Chlapi, co hovorite na KYB GX2, cim sa lisia od ExcelG, su to horise, alebo lepsie? Dik

Gabo
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 31. Mája 2006, 16:53

Príspevok od používateľa Gabo » Utorok, 12. Decembra 2006, 19:35

Ja mam 170tis. km a tak sa zda, ze mam este origo tlmice :) Pocut ich ale len pri vacsich dierach.
Toyota Auris TS Hybrid 2016
ex: Toyota Corolla e10 1995
ex: Honda Accord Tourer 2007

aladar99
nula
Dátum registrácie: Štvrtok, 7. Decembra 2006, 16:08

Príspevok od používateľa aladar99 » Streda, 13. Decembra 2006, 10:08

riso napísal:
kuki napísal: 1) Aj mne robi to, ze ked prejdem cez retarder napr., tak to buchne. Vzadu to robilo hlasno, vpredu tak polohlasno. Vzadu som vymenil stabilizatory (800SK aj s robotou) a prestalo to - vrele doporucujem. Vpredu som sa na to este nemrkol ale asi to dam kuknut.
a ja ze to buchanie je z kufra, ze mi tam vzdy nieco poskoci. pravy zadny tlmic moze byt teda robity? sak mi merali a ze su este v norme. som ani netusil, ze to moze byt tlmic...dik kuki :)
Keď ti to bucha z kufra (ako zle ulozeny hever :)), je to velmi pravdepodobne len ta guma, co stoji par 100SK.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných