Tak ako to riesite?
Zahmlievanie okien v zime
Moderátor: AndyGTP
Zahmlievanie okien v zime
Ked cestujeme viaceri v aute, tak sa zahlievaju skla. Ako nastavite ventilaciu (nemam klimu) aby sa vam nezahlievalo? Ja to riesim tak, ze nastavim na horuci vzduch prudiaci zvonka (na prvy stupen) a pripadne aj otvorim okno, aby sme sa neroztopili z toho tepla
Kupil som si aj pripavok proti zahlievaniu, zahlievaju sa sice menej ale predsa...
Tak ako to riesite?
Tak ako to riesite?
Toyota Auris TS Hybrid 2016
ex: Toyota Corolla e10 1995
ex: Honda Accord Tourer 2007
- riso
- panic
- Dátum registrácie: Utorok, 24. Októbra 2006, 09:52
- Kontaktovať používateľa:
no ide o fyziku...rosny bod, konkretne.
okna su v zime studene, a cim su chladnejsie, tym staci menej vlhkosti vo vzduchu, aby sa zarosili. takze musis eliminovat vlhkost vzduchu. ta sa zvysuje dychanim. dalej, cim bude v aute teplejsie, tym sa bude okno viac rosit. logicky.
takze treba vetrat, vetrat, vetrat (nemusis prave otvorenym oknom, ale aj silnou ventilaciou). teply vzduch sice odrosi predne okno, ale cim je v aute teplejsie, tym to bude horsie na zadnych.
preto netreba az tak velmi kurit. poriadny prud mierne tepleho vzduchu to spravi. ale zazraky prosim necakaj.
a nejake voloviny proti zahmlievaniu? ludia nenormalnym sposobom vyhadzuju peniaze. ach...
okna su v zime studene, a cim su chladnejsie, tym staci menej vlhkosti vo vzduchu, aby sa zarosili. takze musis eliminovat vlhkost vzduchu. ta sa zvysuje dychanim. dalej, cim bude v aute teplejsie, tym sa bude okno viac rosit. logicky.
takze treba vetrat, vetrat, vetrat (nemusis prave otvorenym oknom, ale aj silnou ventilaciou). teply vzduch sice odrosi predne okno, ale cim je v aute teplejsie, tym to bude horsie na zadnych.
a nejake voloviny proti zahmlievaniu? ludia nenormalnym sposobom vyhadzuju peniaze. ach...
Toyota Corolla Compact E11 (1999), 1332 cm3, 63 kW, 3d
- wilson
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
tie sajrajty síce fungujú, le iba chvilu. okno treba odmastiť hlavne, potom sa rosí menej. a s tým kúrením je to fakt. slabšou teplotou dosiahneš výraznejší efekt.
(stretol som pacienta, čo furt nadával na zarosené okná a on mal od kúpy auta prepnuté na vnútorný okruh a o páčke na prepínanie nemal ani šajn
... jo a všim sem si, že ked na htp zapnem vnútornú cirkuláciu a prepnem fukáre len na predné sklo, tak sa sama prepne na vonkajší luft...)
(stretol som pacienta, čo furt nadával na zarosené okná a on mal od kúpy auta prepnuté na vnútorný okruh a o páčke na prepínanie nemal ani šajn
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
ja som minule cestoval v pocte 3ks a akokolvek som sa snazil, zadne (zadne bocne a zadne kufrove) okna boli stale trochu zarosene. Predne okno a okna prednych dveri krasne ofuknes a odrosis len to treba vediet nastavit 
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Ja som raz kupil taku handricku proti zahmlievanie vo vypredaji na benzinke za cca 40SK, uz je tak rok po zaruke, mam to uz 2 roky ale stale to funguje, na jedno pretretie aj mesiac. Pri "zahmleni" to vytvori taku jemnu mokru vrstvu, ktora sice trosku skresluje, ale je prehladna. Na prednom to trosku vadi, ale na bocnych+zadne vpohode. A ked sa to zahmli, tak to len pretriem a za chvilu pohoda.
Lexus IS 200 1G-FE
Toyota Corolla E12 1,4 vvti
Yamaha XTZ 660 TENERE
EX - Toyota Starlet EP82 JednacelatriXLi
Toyota Corolla E12 1,4 vvti
Yamaha XTZ 660 TENERE
EX - Toyota Starlet EP82 JednacelatriXLi
Taku handricku som kupil aj ja, ale ako vidim, podla navodu (vycistit skla a na suchom povrchu s nou pretriet sklo) nefunguje. Vyskusam to ako to robis ty, ked budu zahmlene sklakici napísal:Ja som raz kupil taku handricku proti zahmlievanie vo vypredaji na benzinke za cca 40SK, uz je tak rok po zaruke, mam to uz 2 roky ale stale to funguje, na jedno pretretie aj mesiac. Pri "zahmleni" to vytvori taku jemnu mokru vrstvu, ktora sice trosku skresluje, ale je prehladna. Na prednom to trosku vadi, ale na bocnych+zadne vpohode. A ked sa to zahmli, tak to len pretriem a za chvilu pohoda.
Mimochodom vyskusal som to, ako ste mi poradili, dnes som siel do Blavy, traja sme boli a ziadne zahmlene skla neboli ! Zadne bocne nepocitam
Toyota Auris TS Hybrid 2016
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných