OT: pokuty na Slovensku, vymahatelnost, promlčecí lhůty atd.

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Michal_FZS
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 2. Novembra 2006, 22:04

OT: pokuty na Slovensku, vymahatelnost, promlčecí lhůty atd.

Príspevok od používateľa Michal_FZS » Streda, 21. Februára 2007, 14:31

Ahoj chalani, omlouvám se za off topic, ale chtěl bych poradit od domorodců ;) v pondělí jsem si to fičel z BA na Brno a nějak jsem si nevšiml zaparkované Fabie na jedne benzince... vysledkem je slozenka na 2.000 SK :( (161 na 130)
teď se chci zeptat:
1. co se stane když to nezaplatím ? existuje nějaká možnost vymahatelnosti, když jsem cizí státní příšlušník?

2. můžou na to přijít třeba na hranicích až na SK zase pojedu?

3. jaká je promlčecí lhůta?

uvítám jakoukoliv radu... nejsou to všechny peníze, hlavně zdraví... ale přece jen na rozhazování právě nemám :(

btw. cestou do BA jsem jel po D1 a nějak jsem přehlídl stacionární radar, který tam máte... zachytil jsem jenom záblesk.. rychlost obdobná.. co mě čeká v tomto případě?

díky Michal

Používateľov profilový obrázok
AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Streda, 21. Februára 2007, 14:40

Michal, kde si videl na D1 ten stacionarny? daj vediet kde bol. Co sa tyka zablesku, normalne by ti mala dojst posta domov. Kedze si cudzi statny prislusnik, je to tazsie, v niektorych krajinach to ani NERIESIA. Avsak nesmieme zabudnut, ze nase (po-hlavne) organy nemaju jazykovu barieru a su celkom zvyknute na spolupracu, je teda dost mozne ze ta fotografia bude prenasledovat. Ale skor by som sa obaval nezaplatenia tej pokuty. Ak uz ti raz vystavili blok a poznacili si tvoje udaje a OP napriklad, asi by som to neriskoval. Nabuduce radsej chod 150, to sa da zvladnut, aj pribrzdit, obcas aj ukecat. 161 je uz vela. Sory ze som ti konkretnejsie nepomohol, ale naozaj moj nazor je nespoliehat sa na premlcanie prilis... predsalen CR+SR=CSSR...

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Streda, 21. Februára 2007, 14:52

Skus pozriet forum na Autorevue.cz (http://garaz.autorevue.cz), tam sa tusim nieco podobne riesilo.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

Michal_FZS
panic

Príspevok od používateľa Michal_FZS » Streda, 21. Februára 2007, 15:56

díky za příspěvky chalani

no na buduce pojedu raději 130, nestojí mi to za to. Navic prislusnik mi rovnou rekl, ze bez debat, ze musi plnit plan apod. .... jinak auto bylo sluzebni, takze napsane na firmu.. pravdou je, ze sice maji moje udaje a ja vypsany doklad o pokute a slozenku, ale ta je jaxi splatna jen na vasi poste.. resp. u nas ji zaplatit nemuzu a realizovat transfer do zahranici s prislusnymi poplatky se mi prave moc nechce, stejne jako si udelat vylet na slovenskou postu...

k tomu stacionarnimu radaru je více na http://www.sme.sk/c/2914950/novy-radar-na-d1.html

jinak drgi, nemas v te diskuzi nejaky presnejsi odkaz? nic jsem tam nenasel, ani v diskuzi o radarech :(

MIREKK
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 2. Apríla 2006, 11:07
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MIREKK » Streda, 21. Februára 2007, 15:58

Ten radar na D1 je medzi Piestamy a Novym Mestom nad Vahom niekde pri odstavnom parkovisku hradok alebo tak neako sa to vola. Fotia v oboch smeroch
http://www.4age.net
ex car:Toyota Corolla E9 Gti 3D Hatchback, engine:4AGE 20 valve

AlfGordon
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 21. Novembra 2005, 16:31

Príspevok od používateľa AlfGordon » Streda, 21. Februára 2007, 16:08

Ad stacionarny radar: neviem do akej miery su flexibilni a s akym odstupom posielaju fotecky, no dufam, ze im to tam len blyska a nic viac, inak pojdem rovno na 20 rokov do vyhnanstva za Ural.
Podarilo sa mi pred mesiacom v jeden den na ceste do Trencina aj s5 oboma smermi aktivovat blesk s prislusenstvom, a do dnesneho dna nastastie nic neprislo. No je pravda, ze mozno im trva, kym zistia, ktora firma pouziva to ktore auto z leasingovky.
A kedze som si nedal pozor, na rovnakom mieste pred dvoma tyzdnami sa mi "zadarilo" zase. Bola uz riadna tma, tak som si len vsimol blesk a infra lampu (prasce). Uz by to tam niekto mohol poriadne oznacit.

Takze pokial ide o stacionarny "blyskac", dufajme spolocne, odchyt na mieste je ale s velkou pravdepodobnostou dost tazke ukecat.
Corolla kombi 1,4 D-4D, 66kW
Auris 1,33 Dual VVT-i, 74 kW
Avensis T27

drgi
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Streda, 21. Februára 2007, 16:20

Michal_FZS napísal:jinak drgi, nemas v te diskuzi nejaky presnejsi odkaz? nic jsem tam nenasel, ani v diskuzi o radarech :(
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... +slovensko

Michal_FZS
panic

Príspevok od používateľa Michal_FZS » Streda, 21. Februára 2007, 16:41

dík drgi... tak jsem se tím prolouskal.. no nějaká zásadní informace tam nebyla.. jedni říkali neplatit, druzí vytahovali exekutory... tak fakt nevím.. :cry:

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Štvrtok, 22. Februára 2007, 08:24

Aj odchyt sa da ukecat. Znamy si to raz nerozvazne kalil 120 km/h pred PKO. A akosi ho tam namerali a stopli. Ked policajt prisiel k okienku, len sucho povedal: Pan vodic, 120!!!!! A znamy vytiahol 120 korun z penazenky a s velkym usmevom povedal policajtovi: Cakal som ze to bude viac. Policajt sa tak zacal rehotat, ze ho nakoniec pustil
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

Michal_FZS
panic

Príspevok od používateľa Michal_FZS » Štvrtok, 22. Februára 2007, 11:36

no kuki, tak ten "muj" moc smysl pro humor nemel... vsiml jsem si, ze me zmerili, tak jsem se zaradil tesne za bus v pravem pruhu a typek na me cekal v levem.. kdyz jsem ho mijel, tak zacal zurive mavat rukama, tak jsem trochu spomalil a pokracoval dal.. zeleny muzicek bohuzel nelenil, skocil do trojkoveho BMW a jel za mnou... no, tak jsem usoudil, ze to nema moc cenu a zastavil pri kraji... chvilku jsme diskutovali (snazil jsem se po dobrem), lec marne.... takze ted zvazuji co dal.. na zaplaceni mam cas do 7.3, pak nevim... znami se strasne divili, ze mi vubec dali slozenku.. jejich zkusenost byla vetsionou zadrzeni pasu a jed sehnat nekde prachy.. zadna slozenka nic.... ze by meli spatne zkusenosti s placenim, resp. neplacenim touto formou u cizich statnich prislusniku?

drgi
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Štvrtok, 22. Februára 2007, 22:43

presunute do Všeobecného fóra.

Robo
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 21. Novembra 2006, 11:15
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Sobota, 24. Februára 2007, 13:15

Ten radar na D1 je presne na 108 kilometri... Mne sa ho este nepodarilo aktivovat (aj ked som si zatial vzdy spomenul v poslednej chvili :roll: ) ...a ci je naozaj aktivny? ...to fakt neviem. Ale radsej ho neskusam :twisted:

Tak ak niekto vie, ci je to len bliskajuca atrapa, alebo fakt posielaju domov pohladnice, dajte vediet :)

mil
panic
Dátum registrácie: Streda, 3. Januára 2007, 12:52
Kontaktovať používateľa:

Re: OT: pokuty na Slovensku, vymahatelnost, promlčecí lhůty

Príspevok od používateľa mil » Pondelok, 26. Februára 2007, 10:19

Michal_FZS napísal:Ahoj chalani, omlouvám se za off topic, ale chtěl bych poradit od domorodců ;) v pondělí jsem si to fičel z BA na Brno a nějak jsem si nevšiml zaparkované Fabie na jedne benzince... vysledkem je slozenka na 2.000 SK :( (161 na 130)
teď se chci zeptat:
1. co se stane když to nezaplatím ? existuje nějaká možnost vymahatelnosti, když jsem cizí státní příšlušník?

2. můžou na to přijít třeba na hranicích až na SK zase pojedu?

3. jaká je promlčecí lhůta?
Mily Michal:-)
..no,premlcanie je dvojrocne..a samoska ze na hranici o tom budu vediet..aj ked nevravim, ze Ta hned pri prvej navsteve odchytia.. Ale databazy existuju a technicky pokrok sa zacina prejavovat aj u nas :-) takze je to asi len otazka casu kedy to, ze si cudzinec nebude prekazkou na vymahanie pokuty.. Osobne by som zaplatila. Podla mna nestoji za to, aby som sa pri kazdom prekracovani hranice triasla od strachu, ze co ked ma "chytia" :-)
..rozhodni sa samozrejme sam..je to dost jednoducha logika..

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Pondelok, 26. Februára 2007, 10:45

tak isto kolegovci povedali, ze je potrebne zaplatit. Spolupraca CZ a SK policie je uz na vyssej urovni. Min. na hraniciach Ta budu pri dalsej navsteve cakat!
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Pondelok, 26. Februára 2007, 11:14

heh, zmen auto a na hranici ziadny problem :lol:
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných