Ako dlho mate svoje auto a kolko km ste na nom nadreli?

Fórum o všetkom a o ničom
Používateľov profilový obrázok
yeska
začiatočník
Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 14:46
Kontaktovať používateľa:

Rastislav

Príspevok od používateľa yeska » Piatok, 11. Mája 2007, 22:36

Pravdaže mi to povedali ''kámoši'' . Vedia že sa v autách nevyznám...a v konečnom dôsledku som rada, že viem na voľnej dráhe letiska zaparkovať :lol:

Pozrela som si Kačenku-ak sa nemýlim- a je do pohody, docela chutná taká obitá, aj som sa pousmiala, nad prirovnaním k cigánskym hračkám. Manželka je iste spokojná.

Fúha, teraz neviem ako sa volá ten na g...-super podrobne ti radil na čo sa máš pozrieť pri kúpe. Hm, dnešnému surfovaniu na nete blahorečím a snáď nájdem aj pre seba zopár skutočne odborných rád, no najskôr sa naučím zopár technických termínov, aby som vedela položiť otázku a nehabkala ako hotentod :wink:
...Toyota, rozhodne Toyota

Obrázok

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Piatok, 11. Mája 2007, 22:54

Len sa nedaj, hádam nás nejakí embéčkári nebudú poučovať o tom ako sa derú remene :evil:
Dá sa tu nájsť hafo informácií, je to dobré čítanie takto na večer. Len čo sa týka pracovnej disciplíny, tak to je horšie. Teda hlavne ak si dáš upozornenia na odpovede na robotný mail a celý deň sedíš za kompom ako ja. Potom to je už na pováženie. Len ma nebonzni v robote :shock:
Čo sa týka Kačeny, tak manželka začína mať pochybnosti, či sme to auto kúpili jej na jazdenie, alebo mne na bavkanie sa v garáži. Pravdou je, že čakám na ND od Leňulky, tiež z TTS, a chcem dať Kačenu trochu do poriadku predtým, než mangelína začne jazdiť.

yeska
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Rastislav

Príspevok od používateľa yeska » Piatok, 11. Mája 2007, 23:09

Pokiaľ si šéfom vo svojej práci, nemôže ťa rozhodiť nejaké to upozornie na odpovede :lol:
Ja som si stiahla notifikátor gmailu a je to pohodka. Zabliká mi obáločka a až keď si dorobím čo mám, až vtedy prečítam e-mail. V opačnom prípade by som sa z čísiel nevymotala a v práci by som mohla aj spávať.

Tvoja manželka by mala priasť blahom, keďže sa o jej autíčko dôsledne staráš :) Ak by s tým mala problém, kľudne ti pred dom zaparkujem moje a môžeš sa bavkať do sýtosti :lol: :lol:

Obrázok

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Piatok, 11. Mája 2007, 23:34

Ono je to väčšinou v pohode, len niekedy sa tu rozprúdi taká debata, že sa nemôžeš dočkať, kým príde odpoveď. Toto fórum je fakt návykovejšie ako napríklad icq, na ktoré som už rezignoval a pri robote ho proste nezapínam.
Čo sa týka Kačeny, povedzme si úprimne, že vy ženy viete čo robíte. Moja mangelína presne vedela ako to bude hneď od začiatku. Takže teraz sa len uchechtáva a uštipačne sa vypytuje, kedy sa už povozí. Ba veru, ešte nie dievča moje, treba nám vymeniť manžety na homokineťákoch, silentbloky na zadnom priečnom stabilizátore, rozvodový remeň a kladku, popri tom olej a filter, vzduchový filter a tak podobne. Toto nieje len tak hop na kravu a je teľa. No ona aj tak vie ktorá bije, tak sa uchechtáva ďalej.
Aspoň jej to viem logicky zdôvodniť však? Na to sme my inženýri ako stvorení.
S tým pradením je to na dlhšiu debatu, neviem či by si ti priadla, a ak tak ako dlho, keby sa ti chlap každý večer vyparil do garáže a hrabal sa v aute alebo inej pre rodinu užitočnej veci :roll:

No zdá sa mi, že tu ideme témou trochu mimo misu :wink:
Takže k téme:
Kačena má nabehané okolo 294 tisíc km. Ja som na nej za tie dva týždne najazdil tak 50 a mangelína ju viezla z Popradu, takže ona jej naložila cca 150km. Už sa teším, keď bude mať 300 tisíc, hádam buchneme šampus :lol:

yeska
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Rastislav

Príspevok od používateľa yeska » Sobota, 12. Mája 2007, 17:19

K tvojmu predošlému príspevku sa nezmôžem od smiechu na nič iné, ako na :) a prajem ti, aby sa ti Kačenka nielen vydarila, ale aby bola čo najskôr na cestách...
K téme: netuším koľko mám celkovo osobne najazdené, nikdy som si to nepočítala, a pri terajšej kúpe bolo uvedených ''vraj'' 110 tis. km a keďže si zatiaľ netrúfam ďalej ako do práce, veľa km som nepridala... (predtým som jazdila na volve a zatiaľ si s novým bejby na seba zvykáme)-čo sa určite rozbehne po kúpe navigačného systému. :wink:

Mimo témy: sakra, dnes som videla v tv ukážkový L.. a ono to malo nieže parkovacie senzory, ale normálne si auto po naprogramovaní samé zaparkovalo.....uff.

Obrázok

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Sobota, 12. Mája 2007, 18:47

ja z vas umrem :D rasto dufam ze na zraz prides a hodime rec.

btw: yeska, ty mas RAV4 3d tu taku tzv FunCruiser? cize akoby polo kabrio? som nepochopil ze kto ti kde co rozrezal pri okne nejak..

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

yeska
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

andy

Príspevok od používateľa yeska » Sobota, 12. Mája 2007, 19:15

Andy, neumieraj, kým nepochopíš, čo som chcela....tým rozrezaním akože povedať :lol:

BTW: Yes, lufťáček tomu hovorím, ale začínam premýšľať nad plechovou novou strechou....teda z nejakého vrakoviska, keďže neviem za normálnu cenu zohnať zadné new plexisklo/fólio/okno. Len neviem, či je to dobrý nápad :roll:
S.O.S.-ospravedlňujem sa za vyjadrovacie schopnosti, sama niekedy neviem, ako mám čo pomenovať. Ale variť viem :lol: :D

Obrázok

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Nedeľa, 13. Mája 2007, 12:06

Ty Yeska - to máš ako na tej RAV-ke soft top (vinylovú strechu)? - nejako som to nepostihol z Vašej diskusie... Ak hej tak bacha aby si nespadla z nôh keď sa dozvieš cenu toho hard topu čo chceš - na RAV-ky začne asi niekde na 500 eurách za kus z vrakáča, ktorý bude treba asi poopravovať...ale stále lepšie ako nový za 3000 eur... :wink:
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Nedeľa, 13. Mája 2007, 15:06

no fajn, dobre som to pochopil, dik za utvrdenie ze je to polokabrio funcruiser ci ako to nazyvali :) moze to byt sranda, nazivo som ju zblizka este nevidel len tusim raz prefrcala jedna taka okolo mna.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

yeska
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Rasťo

Príspevok od používateľa yeska » Nedeľa, 13. Mája 2007, 20:29

Páána beka, Rasťo...keby si ma treskol od chrbta do chrbta, malo by to rovnaký účinok :lol:
-že 500 eur.... Ja by som tú cenu ešte trošku skresala, takže ak nájdem niekoho spoľahlivého na klampiarinu, popozerám sa po tých vrakoviskách...
:lol: :wink:

Obrázok

yeska
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Andy

Príspevok od používateľa yeska » Nedeľa, 13. Mája 2007, 20:35

Andy, je to sranda, hlavne keď si trošku zajazdíš a potom pred barákom pol hodinu montuješ do pôvodného stavu, aby ti tam nedajbože nenocoval nejaký bezdomovec. Prípadne v nákupnom centre nehľadáš v prvom rade voľné parkovacie miesto, ale strážnika, ktorý po dvadsaťminutovom žmurkaní je ochotný strážiť tvoje auto a nie východ obchodu... :roll:
Ale inak je to paráda...

Obrázok

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Nedeľa, 13. Mája 2007, 21:40

Ty Yeska - ešte jedna možnosť - nájsť niekoho, kto sa vyzná v práci s laminátom.
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

yeska
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Rasťo

Príspevok od používateľa yeska » Pondelok, 14. Mája 2007, 08:04

...ospravedlňujem sa, ale nejako som to nepochopila-prečo s laminátom?
Ak môžeš, skús mi to vysvetliť :wink:
Zajtra sa stretnem s jedným automechanikom, vraj veľmi šikovným, tak by som mohla zmapovať rozsah jeho služieb...

Obrázok

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Pondelok, 14. Mája 2007, 08:11

Čau gazdiná, s laminátom preto, že laminátové strechy sa z laminátu vyrábajú :shock: Funguje to tak, že sa urobí kopyto, nato sa potom lepí sklenená tkanina a patlá sa to epoxidom alebo niečím podobným. Stvrdne to a môže sa to hodiť do autolaku. Je to trošku zjednodušený postup, ale približne tak...
Ten chlapík by ale musel byť fakt dobrý, aby to urobil presne a všetko sedelo tak ako má.
Ale nápad to zlý nieje.

yeska
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Rastislav

Príspevok od používateľa yeska » Pondelok, 14. Mája 2007, 08:35

Čavino, pracante... :)
Fajn, teraz som to s tým laminátom pochopila.
No myslíš si, že to vyjde lacnejšie ako kúpa z vrakoviska /ak sa zoženie/ a následné vyťukanie /klampiarske práce/?
Takmer rok som zháňala presne tento polo-cabrio typ auta aj s automatom /videla som ho na nejakej talianskej stránke/, trpezlivo som čakala kým sa objaví v ponuke na predaj, ale vtedy som mala v pláne parkovať v garáži. Garáž sa nekonala a takto si zhodenie strechy moc neužijem, keďže sa to dosť ťažko dáva späť a zakaždým si na tom polámem minimálne dva nechty. :roll:

Obrázok

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní