5Gen celica 156ps vs. IIgen Koktavia cca 130ps
Moderátor: Leňulka
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
-
JaFer
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Novembra 2006, 22:11
musím súhlasiť máš pravdu záleží čo od toho chce ked chcem aby auto vyzeralo ako lízatko tak dám aj 17 ale potom nebudem provokovať šprintami a neviem čím ešťe lebo aj tuning sa delí na viacero spôsobou interier ,exterier,výkonový atď všetko do kopy nejde a ked zoberem velkosť a váhu 16 kola a mizerný kruťak tak rátaj že pri tých kolách strácaš 30-50 Nm a to je na taký slabý kruťak ktorý má vela auto ktoré ma kruťk niekde 250 hore si to môže dovoliť ako nechcem ťa odhovárať od kolies vyzerá to pekne ale nie je to na žiadne preteky na jazdenia tuning zraz a imidž to hej ale ale zabudni na závod .mison napísal:gabo..neber to vazne... 16" su akurat. musis vediet co od toho auta chces..
CELICA 2,0GT-i 16v 3S-GE 110kW výfukové systémy
-
JaFer
- začiatočník
tak čuduj sa svete ja idem na celike 70 na 5 asi pri 1500ot. a pridáš a pekne bude zrýchlovať až po 210 ak nie viac tomu neveríš ,že? ale je to tak ak Vám tie auta tak nejdú tak máte niekde asi problémmison napísal:inak na margo octavie a rozsahu vykonu v otackach..teraz som isiel na letisko po kolegov.. a len tak som pridal z 5ke..od 100km/h.. a2tis rpm.. auto pekne zrychluje a tak by zrychlovalo az po cca 180km.
- Voloďa
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 12. Septembra 2005, 14:10
samozrejme, ze velkost kolies sa nema prehanat, ale tvrdit, ze 16-17 patri len na cukriky je trochu odvazne. Ak totiz chces riadne sportove vykony, chces drzat aj v zatacke a chces aj zastavit - a na to potrebujes dostatok priestoru na brzdy a dostatocne velku stycnu plochu pneumatika-vozovka 
Toyota Celica GT 2,0 16V - ST202 3S-GE
r.v.1997
r.v.1997
-
JaFer
- začiatočník
vy si vážne myslíte že sa chcem s Vami všetkými hádať chceš povedať že 205/60/16 lepšie drží ako 205/60/14 pochybujem nakolko sú jednako široké a čo s tým majú spoločné brzdy? asi len tolko že na 16 ích skôr prehreješ nakolko je tam iná páka od strdu osi čiže aj večšia sila na brzdiče čiže musíš kapánek viac pritlačiť pedál a styčná plocha pneumatiky a vozovky zasa neviemVoloďa napísal:samozrejme, ze velkost kolies sa nema prehanat, ale tvrdit, ze 16-17 patri len na cukriky je trochu odvazne. Ak totiz chces riadne sportove vykony, chces drzat aj v zatacke a chces aj zastavit - a na to potrebujes dostatok priestoru na brzdy a dostatocne velku stycnu plochu pneumatika-vozovka
-
JaFer
- začiatočník
jasné no ideál by bol aj 7J ale v pohode a 205//60/14 aj ja zhánam lebo tam mám 195/65/14ja_ma napísal:Tak ja si myslim ze alternativa jsou opravdu ty 15, nejake lehke a na to gumy 205/50(55)...
Nevim jak vy, ale vsechny co znam a maji origo 14, tak tam maji nejake 185/60 14". Vozite nekdo ty 205/60 14" ??? Jakou siri by vlastne ta 14 musela mit, abych tam ty 205 dal? staci 6J?
to ti bude..len za aku dobu... ja sa tu s tebou nepotrebujem hadat.. ja som nenarocny clovek a octavia by mi uplne stacila.JaFer napísal:tak čuduj sa svete ja idem na celike 70 na 5 asi pri 1500ot. a pridáš a pekne bude zrýchlovať až po 210 ak nie viac tomu neveríš ,že? ale je to tak ak Vám tie auta tak nejdú tak máte niekde asi problémmison napísal:inak na margo octavie a rozsahu vykonu v otackach..teraz som isiel na letisko po kolegov.. a len tak som pridal z 5ke..od 100km/h.. a2tis rpm.. auto pekne zrychluje a tak by zrychlovalo az po cca 180km.
-
JaFer
- začiatočník
tak si ju kúp nie? ja mám to čo chcem mať ale koktávia by to nikdy určite nebolamison napísal:to ti bude..len za aku dobu... ja sa tu s tebou nepotrebujem hadat.. ja som nenarocny clovek a octavia by mi uplne stacila.JaFer napísal:tak čuduj sa svete ja idem na celike 70 na 5 asi pri 1500ot. a pridáš a pekne bude zrýchlovať až po 210 ak nie viac tomu neveríš ,že? ale je to tak ak Vám tie auta tak nejdú tak máte niekde asi problémmison napísal:inak na margo octavie a rozsahu vykonu v otackach..teraz som isiel na letisko po kolegov.. a len tak som pridal z 5ke..od 100km/h.. a2tis rpm.. auto pekne zrychluje a tak by zrychlovalo az po cca 180km.
- Voloďa
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 12. Septembra 2005, 14:10
[/quote]vy si vážne myslíte že sa chcem s Vami všetkými hádať chceš povedať že 205/60/16 lepšie drží ako 205/60/14 pochybujem nakolko sú jednako široké a čo s tým majú spoločné brzdy? asi len tolko že na 16 ích skôr prehreješ nakolko je tam iná páka od strdu osi čiže aj večšia sila na brzdiče čiže musíš kapánek viac pritlačiť pedál a styčná plocha pneumatiky a vozovky zasa neviem
ale asi stejné samozrejm pokial nemáš pásy môžeš si tam dať aj 21 pokiaľ si nerožšíriš nápravy stabylita bude tá istá len brzdenie a akcelerácia bude na tých 14 vo výhode a vrav si čo chceš a výrobca asi tiež vedel čo robí.[/quote]
Ad1: Pokial kazdy prispevok, ktory Ti absolutne neprikyvuje povazujes za hadanie, asi je nieco zle
Ad2: Ak zvacsis prieme valca (pri zachovani jeho sirky), jeho dotykova plocha s podlozkou priamoumerne zvacsi.
Ad3: Co s tym maju spolocne brzdy? Pod vacsie rafiky sa zmestia vacsie. A brzdenie (rovnako ako akceleracia) tiez dost suvisi s tym, aku velku dotykovu plochu mas a ake dobre gumy mas
Ad4: Vyrobca dobre vedel co robi na zaciatku 90-tych rokov, kedy aj pneumatiky boli niekde inde. Alebo si vtedy pocul o beznom pouzivani takych nizkoprofilacov ako teraz? Preto museli byt dafiky mensie, aby sa tam baloniky zmestili...
Ad4:
Ad1: Pokial kazdy prispevok, ktory Ti absolutne neprikyvuje povazujes za hadanie, asi je nieco zle
Ad2: Ak zvacsis prieme valca (pri zachovani jeho sirky), jeho dotykova plocha s podlozkou priamoumerne zvacsi.
Ad3: Co s tym maju spolocne brzdy? Pod vacsie rafiky sa zmestia vacsie. A brzdenie (rovnako ako akceleracia) tiez dost suvisi s tym, aku velku dotykovu plochu mas a ake dobre gumy mas
Ad4: Vyrobca dobre vedel co robi na zaciatku 90-tych rokov, kedy aj pneumatiky boli niekde inde. Alebo si vtedy pocul o beznom pouzivani takych nizkoprofilacov ako teraz? Preto museli byt dafiky mensie, aby sa tam baloniky zmestili...
Ad4:
Toyota Celica GT 2,0 16V - ST202 3S-GE
r.v.1997
r.v.1997
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
vymena nazorov.... mne sa to takto paci, ako to mam, proste 15ky sa mi tam uz zdaju byt male.... 205/50/R16 je to, co tam mam a nevymenim... co sa tyka sprintu, ak to dosiahnem na tychto pneu, tak to bude super. 18r hladky dvojliter zvitazi nad 1r 1,9TDI chip....
ak nie, nevzdam sa
ak nie, nevzdam sa
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
-
JaFer
- začiatočník
vy si vážne myslíte že sa chcem s Vami všetkými hádať chceš povedať že 205/60/16 lepšie drží ako 205/60/14 pochybujem nakolko sú jednako široké a čo s tým majú spoločné brzdy? asi len tolko že na 16 ích skôr prehreješ nakolko je tam iná páka od strdu osi čiže aj večšia sila na brzdiče čiže musíš kapánek viac pritlačiť pedál a styčná plocha pneumatiky a vozovky zasa neviemVoloďa napísal:
Ad4:[/quote]to s tebou úplne súhlasím ked vymeníš kotúče brzové doštičky + ích unášače tak áno ,brzdy sme vyriešily ,ale čo vymeníš aby to akcelerovalo ? motor? jednoducho tie kola musí niečo roztočiť a niečo zastaviť .a dotyková plocha ked hovoríme o jednakej šírke pneumtiky tak nezáleží na jej velkosti či myslíš že hej ? podla mňa je to jedno
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní