stierace

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Používateľov profilový obrázok
kre
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 3. Mája 2006, 14:00
Kontaktovať používateľa:

stierace

Príspevok od používateľa kre » Utorok, 10. Júla 2007, 13:01

ak zistim, ze ten bordel co sa deje na celnom skle nie je vinou ostrekovacej lochtizbrndy, tak asi pride na rad vymena stieracov... nejake skusenosti? chcem kvalitu... vdaka

taketo? (bosch, valeo?)
Obrázok
Obrázok
Radšej mŕtvy ako druhý...

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Re: stierace

Príspevok od používateľa Rasťo » Utorok, 10. Júla 2007, 13:27

Kašli na značku - zajdi do Poľska a dostaneš slušné teflónové stierače za facku - som maenil na E11 a sú v pohode - stáli ma 300,-Sk...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

kre
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Utorok, 10. Júla 2007, 13:40

nemam cestu do polska, takze by ma to vyslo prilis draho :) ide mi o to, nech vidim poriadne von, ked prsi a niekto ide oproti, teraz je to strasne... a ked tento luxus ma stat 1.500 korun, tak budiz :( samozrejme by bolo fajn, keby som tento vydavok nemusel po pol roku opakovat... co je uz asi aj prilis dlha doba na polske vyrobky (aj ked iba 300,-)
Obrázok

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Utorok, 10. Júla 2007, 13:50

skusil si sheron rain-off?
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

kre
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Utorok, 10. Júla 2007, 14:10

mam tam naliaty RETECH letny koncentrat

http://www.retech.com/3w/index.php?inc= ... 12&lang=sk

co sa tyka jeho nedokumentovanych hydrofobnych vlastnosti - mozem potvrdit, ze su. pri jemnom dazdi a jazden nad 50km/h celkom ochotne "ujdu" vsetky kvapky zo stieranej casti... ale. problem je s tym, ze ked prejde stierac, zanecha za sebou jemny film z mikrokvapociek vody (co moze aj nemusi byt kvoli tej hydrofobii) ktora sa nasledne dost rychlo odpari. dost rychlo pre mna nie je postacujuce, proste to tam nechcem. a zda sa mi, ze je aj sklo mastne. lestil som ho a utieral pripravkom CANDIVETRO, taka pena, ale nezdalo sa mi to dostatocne, takze si ani nie som isty, ci je ta mastnota z toho retechu alebo z coho... musim to este raz prelestit poriadne a potom to vyskusat stierat iba vodou v dazdi a nasledne ostriekat okno... uvidim. ten retech som riedil dvoma druhmi destilovanej vody (druha iba demineralizovana) som rozmyslal, ze to preto sa to divne chova... alebo ze to zreagovalo s predoslym ostrekovacim roztokom neviem. uz som tam dvakrat nalial 2 deci vody a vyplachol. tak tam skusim dat nieco ine a uvidim... este stale to peni, takze vyplachnute to nie je...

jaj a na ten retech som mal zatial iba vyhradne pozitivne ohlasy, tak aj preto sa snazim hladat chybu inde, ale vyskusam vsetko.
Obrázok

drgi
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Utorok, 10. Júla 2007, 14:45

tie jemne gulocky robi aj sheron, zijem s tym. a ano, robi to mastnu vrstvu.

kre
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Utorok, 10. Júla 2007, 15:53

aha, tak dakujem za tento poznatok... sa mi zda potom, ze to nie je velka vyhra ale... cez den je to lahoda dzez a vsetko, ale v noci ked idem (kazdy den) a nebodaj prsi, tak mam co robit aby som sa udrzal na ceste miestami ked ide niekto oproti a osvetli mi celne sklo tak, ze nevidim von...
Obrázok

drgi
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Utorok, 10. Júla 2007, 16:36

ja zase radsej nestieram, ale sheron musi byt. radsej strpim tych par sekund, ako nevidiet nic bez sheronu a roztrhnutu pneu v strede dialnice netrafit iba zazrakom...

CelicaNR
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 3. Augusta 2004, 16:44
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa CelicaNR » Streda, 11. Júla 2007, 12:30

Kre: mas to jedno co kupis, lebo aj obycajne teflonove stierace za 200sk z tesca vykazuju rovnaku kvalitu ako znackove Valeo (hovorim z vlastnej skusenosti) za 700sk. Takze nabuduce uz kupujem radsej tesco.
Sweet and sexy..
tobe CH-R 1.8 Hybrid ... 11.1sec@0-60mph
Octavia RS 2.0 ... 6.9sec@0-60mph
exDucati 0.8 Monster ... 4.2sec@0-60mph
exCelica 2.0 GT with 3SGE ... 7.6sec@0-60mph

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Streda, 11. Júla 2007, 14:56

CelicaNR napísal:Kre: mas to jedno co kupis, lebo aj obycajne teflonove stierace za 200sk z tesca vykazuju rovnaku kvalitu ako znackove Valeo (hovorim z vlastnej skusenosti) za 700sk. Takze nabuduce uz kupujem radsej tesco.
Tesco stierace dodava Hobbycar-filson s.r.o.
Robil som im obchodaka.. su to lacaky znacky Made in China, no tie Valeo su mozno tiez z Ciny... :lol: clovek nikdy nevie
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

sokce
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Júna 2007, 09:39
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sokce » Streda, 11. Júla 2007, 15:58

Troška loosy otázka, ako všetky moje ostatné :D Ale chcem sa informovať, mám na mojej corollke ešte staré stierače, predpokladám že pôvodné, a možno by som ich aj vymenil, len neviem ktorá časť sa dá odňať, lebo keď som na to pozeral, mi to pripadalo ako zanitované... Priznávam sa, že som nemal extra čas na to... ale aj tak
Toyota Celica T20 1,8
EX - Toyota Corolla e11 1.4 16v, 3dv, rv 1997 - "snowwhite"
www.androidzone.sk

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Streda, 11. Júla 2007, 18:37

da sa dat dole gumena cast, ktora je vymenitelna a vlastne cely stierac by sa mal dat dole, teda mas ramienko, ktore drzi stierac a ten je odnimatelny...
IS300 2JZ-GE dream car

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Streda, 11. Júla 2007, 19:31

sokce napísal:Troška loosy otázka, ako všetky moje ostatné :D Ale chcem sa informovať, mám na mojej corollke ešte staré stierače, predpokladám že pôvodné, a možno by som ich aj vymenil, len neviem ktorá časť sa dá odňať, lebo keď som na to pozeral, mi to pripadalo ako zanitované... Priznávam sa, že som nemal extra čas na to... ale aj tak
dakedy ti to ukazem :), je pravda ze ak to prvy krat ides menit je to mierny chaoz ale principy su rovnake vsade. Teraz som na kRavke vymenil oba za 2minuty, aj menej. Stierac si odklopis od skla, nevyklanas ho, len mierne podla potreby, ak vobec... V smere ramena ho nevytiahnes, ale v protismere treba!, musis vytiahnut taky mensi plastovy drziacik ktory je v tom kovovom ramene pohyblivom zasunuty. Ten drziacik drzi vlastne stieraciu cast s gumkou. Opacnym pohybom nasunies novy stierac. Dolezite je dat to dolu, potom studuj princip fungovania a logicky to das naspat :) nie je to zlozite, poriadne sa na to pozri a ocami pochopis jak to tam je.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom
Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39

Príspevok od používateľa cahir » Utorok, 17. Júla 2007, 12:41

ja som kupil tesco stierace v priebehu roka 2x! a povedal som si, ze nikdy viac. potom som kupil valeo (dost palka oproti tesco shitom) ale vydrzali mi nejake 2 roky..? a dokonca tam vidno rozdiel v kvalite - mensi som kupil lacnejsi, nejaka nizsia trieda a ten 'hlavny' bol nieco udajne lepsie. uz neviem presne model, ale skutocne vykazoval ovela lepsie kvality co sa zivotnosti tyka.
takze moja skusenost hovori za kvalitne/znackove stierace.

ale tie aero od boschu su podla mna zbytocnost. gumicka je ta ista. a najma ak ti to ma niekto ukradnut....
ex: Corolla E12 1.4VVTi
ex: Mazda Miata Obrázok
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Utorok, 17. Júla 2007, 14:31

cahir napísal:ja som kupil tesco stierace v priebehu roka 2x! a povedal som si, ze nikdy viac. potom som kupil valeo (dost palka oproti tesco shitom) ale vydrzali mi nejake 2 roky..? a dokonca tam vidno rozdiel v kvalite - mensi som kupil lacnejsi, nejaka nizsia trieda a ten 'hlavny' bol nieco udajne lepsie. uz neviem presne model, ale skutocne vykazoval ovela lepsie kvality co sa zivotnosti tyka.
takze moja skusenost hovori za kvalitne/znackove stierace.

ale tie aero od boschu su podla mna zbytocnost. gumicka je ta ista. a najma ak ti to ma niekto ukradnut....
V tescu su autohobby produkty od fimy Hobbycar Filson, centrala v Prahe a sestra v Modre...
su to vsetko vyrobky made in china, takze opatrne!!!
IS300 2JZ-GE dream car

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných