E10 - brzdy - problém
Moderátor: AndyGTP
E10 - brzdy - problém
Cafte Toyotaci.
Mam takyto problem: vcera som si to sypal po dialnici a ked som potreboval pribrzdit - noha aj s pedalom do prazdna... ako keby som mal zavzdusnene brzdy... , pri opatovnom stlaceni pedalu uz mali brzdy takmer normalny nabeh. Poledny krat som brzdil pri vjazde na dialnicu (bez problemov ako aj predoslych 120km po okreskach). Neviem ci to moze mat nejaku suvislost, ale bolo asi 35 C a dialnicny usek cca 35 km som isiel asi 160km/h. Vecer to uz bolo OK (ale uz som isiel veeeelmi pomaly...) . Neviete co by to mohlo byt? Mnozstvo brzd. kvap. sa nezmenilo - mohla mi jednoducho zovriet?
Vdaka za ev. pomoc
Mam takyto problem: vcera som si to sypal po dialnici a ked som potreboval pribrzdit - noha aj s pedalom do prazdna... ako keby som mal zavzdusnene brzdy... , pri opatovnom stlaceni pedalu uz mali brzdy takmer normalny nabeh. Poledny krat som brzdil pri vjazde na dialnicu (bez problemov ako aj predoslych 120km po okreskach). Neviem ci to moze mat nejaku suvislost, ale bolo asi 35 C a dialnicny usek cca 35 km som isiel asi 160km/h. Vecer to uz bolo OK (ale uz som isiel veeeelmi pomaly...) . Neviete co by to mohlo byt? Mnozstvo brzd. kvap. sa nezmenilo - mohla mi jednoducho zovriet?
Vdaka za ev. pomoc
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: E10 - brzdy- problem!!!
No pokial si iba isiel po dialnici (a nebrzdil, nemal si prehriate brzdy) a zrazu si zabrzdil a brzdovy pedal bol uplne makky, tak by som to videl na zavzdusnene brzdy alebo hlavny brzdovy valec zly. Ine vysvetlenie Ti neviem povedat.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Zovrieť ti to mohlo, treba mrknúť, či nemáš pridreté piestiky a tým pádom by to mohlo spôsobovať, že sa platničky nevracajú a príliš sa zahrievajú.
Kedysi som mal podobný problém na R5ke s posilňovačom, membrána už bola totiž v prdeli a pedál mi mäkol. To bolo však počuť ako to fučí a robilo to aj pri stojacom aute a naštartovanom motore. Po stlačení pedála bolo počuť to fučanie a pedál postupne klesol až na podlahu. Tiež sa pri vypnutom motore nedal pedál našlapať až na tvrdo. Teda ak si to dobre pamätám
Kedysi som mal podobný problém na R5ke s posilňovačom, membrána už bola totiž v prdeli a pedál mi mäkol. To bolo však počuť ako to fučí a robilo to aj pri stojacom aute a naštartovanom motore. Po stlačení pedála bolo počuť to fučanie a pedál postupne klesol až na podlahu. Tiež sa pri vypnutom motore nedal pedál našlapať až na tvrdo. Teda ak si to dobre pamätám
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
zavzdusnene? ale ako sa zavzd. ked predtym a aj po vychladnuti bolo vsetko ok? (zeby boli brzdy saoodvzdusnovacie?fajry napísal:No pokial si iba isiel po dialnici (a nebrzdil, nemal si prehriate brzdy) a zrazu si zabrzdil a brzdovy pedal bol uplne makky, tak by som to videl na zavzdusnene brzdy alebo hlavny brzdovy valec zly. Ine vysvetlenie Ti neviem povedat.
na ten valec som myslel aj ja, ale keby odisiel - pedal by podla mna stvrdol...
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
suflikar napísal:zavzdusnene? ale ako sa zavzd. ked predtym a aj po vychladnuti bolo vsetko ok? (zeby boli brzdy saoodvzdusnovacie?fajry napísal:No pokial si iba isiel po dialnici (a nebrzdil, nemal si prehriate brzdy) a zrazu si zabrzdil a brzdovy pedal bol uplne makky, tak by som to videl na zavzdusnene brzdy alebo hlavny brzdovy valec zly. Ine vysvetlenie Ti neviem povedat.)
na ten valec som myslel aj ja, ale keby odisiel - pedal by podla mna stvrdol...
kedy si naposledy menil brzdovu kvapalinu?
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
vdak za typ chmelo - mam taky pocit ze kolesa boli "teplejsie" ako by som si to predstavoval...
skusim sa na to vecer pozriet
skusim sa na to vecer pozriet
drgi - to netusim, ale na TK presne pred mesiacom bolo vsetko ok, ale urcite ju dnes vymenim ked rozhadzem kolesa
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Na začiatok ti stačí vyheverovať každé koleso zvlášť a skúsiť, či sa dá pretočiť. Nemalo by prekonávať nejaký extra odpor. Trenie tam určite je a brzdy sa môžu mierne zahrievať aj bez przdenia, ale nemalo by to byť nejak extrémne. Pokiaľ máš po jazde horúce nielen brzdové kotúče a bubny, ale aj disky kolies, tak je kdesi zrada.
Drgi má však pravdu s tým "samoodvzdušňovaním", každopádne na no hoď očko, nech sa kdesi nevysekáš
Drž si
Drgi má však pravdu s tým "samoodvzdušňovaním", každopádne na no hoď očko, nech sa kdesi nevysekáš
Drž si
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
- johnC
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 20. Februára 2006, 19:12
ako casto by som mal ja menit brzdovu kvapalinu????
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !
.... ideal for mňa !
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
tusim raz za 2 roky, a nesmie mat bod varu nizsi ako 165°C (tusim). meni sa preto, lebo brzdova kvapalina absorbuje vlhkost zo vzduchu, a pri brzdeni zacne voda v kvapaline vriet, zmeni sa na paru a para je stlacitelna. potom mozete pedal presliapnut aj cez podlahu a brzdy nebudu brzdit.johnC napísal:ako casto by som mal ja menit brzdovu kvapalinu????
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
dodrzuj 30tkm, to je v plane udrzby. Ja sa tym riadim... na 2r serem lebo najazdim hodne. Okrem toho je to platne aj pre spojkovu kvapalinu a za 300sk je to vymenene aj s materialom hocikde (nie v BA ovsem myslim..)
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných