musim sa s vami podelit o vcerajsi zazitok, alebo lepsie povedany o dnesny. A rad by som ziskal od vas radu.
STORY:
Po narocnej nocnej 25km ture v karpatoch v okoli Pezinskej Baby, som sa vracal s kamosom do BA, smerom do Mlynskej Doliny. Bolo cca 2.45 rano. Po odboceni smerom k hradu (na krizovatke na moste pri STv), som v spetaku zbadal majak hliadky. Tak som pekne zastavil, ztiahol okienko, privetivo sa usmial na oficiera a spytal sa, ci chce vidiet doklady
Tak som urputne hladal, moj spolujazdec tiez. Obaja v maskacoch, unaveni a zarasteni. Necudoval som sa, ked pan policajt sa spytal, ci si moze pozriet obsah kufra. Nenamietal som a vystupil som mu ho ukazat. Soferoval som bosy, lebo moje turisticke boty nemaju radi spojku a tie plasty nad pedalom, co som si vyskusal uz poobede a vzdy som sa rozbiehal ako cerstvy absolvent autoskoly. Takze som vystupil, otvoril kufor, ukazal mu komplet kufor, zapratany maskacovymi a vojenskymi vecami (chvalabohu bez zbrani, ci uz Airsoftovych alebo ostrych - este stastie ze sme ich nebrali) a zodpovedal na vsetky jeho "dotierave" ale velmi prijemne "komunikaciu rozvijajuce" otazky (ci sme polovnici, kolko to auto vytiahne, kolko som za neho zaplatil, atd.).
Po strastiplnom, asi 15min hladani STK som uz rezignoval a po vsetkej moznej argumentacii (ze ju niekde mat musim, lebo vsak ked som auto prihlasoval, musel som absolvovat STK...atd.) som sa ho zacal pytat ako sa to da riesit. Najprv ma trapil rieseniami typu
1. Zoberieme vam technicak + znacky
2. Dame vam zapis do karty vodica (mate iba 3 pokusy - potom preskusanie) + 2000 sk pokuta
3. Alebo to poriesime inak.
Skoro 3 hodiny rano, kopec prachov v penazenke, viete co som si vybral. I ked sprvu som mu tvrdil, ze nech mi trebars da aj zapis, ja problemy s policiou nemavam, na prachy nech mi vypise sek. Ale ked som videl, ze sa mu do seku nechce, tak som presiel na moznost 3.
Medzi tym este sa ma asi 3x spytal, ci som nepil, ani kvapku, lebo sa mi dako lesknu oci
Pekne sme sa pozdravili nakoniec, aj s kolegom sediacim v aute a odisiel som. End of Story.
PROBLEM:
Potrebujem teraz poradit, ak sa mi nepodari najst cerveny papierik, ci mi staci v aute nosit protokol z STK (ta velka A4), ktoru mam, alebo mam ist znovu na STK (teraz uz aj spolu emisnou) a minut dalsich par tisic ?
Dik za rady vopred.