E11 - palivový filter

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
herbobo
panic
Dátum registrácie: Pondelok, 23. Októbra 2006, 20:37

E11 - palivový filter

Príspevok od používateľa herbobo » Pondelok, 18. Júna 2007, 09:02

Zdravim vsetkych.Ulakomil som sa na lacny benzin v Tescu.Zo zaciatku dobre,ale raz tam mali take svinstvo ze corolka nechcela vobec slapat.Dal som liehu a dotankoval 100 okt.Potom to uz islo.Teraz sem tam zacne sklbat a nechce ist do vykonu pri zrychlovani.Musim trochu pocukat plyn.pedalom a vsetko je v poriadku.Chcem pre istotu vymenit palivovy filter ale neviem kde je .Ak viete tak poradte.Dakujem

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Re: palivovy filter

Príspevok od používateľa fajry » Pondelok, 18. Júna 2007, 09:09

je v motorovom priestore na pravo (ak sa pozeras na motor) pod posilovacom brzd. Je to taky cierny kuzel. Byva dost nizko a je k nemu neskutocne zly pristup. Pohladaj tu na fore. Uz sa to riesilo a su tu aj fotky niekde.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Re: E11 - palivový filter

Príspevok od používateľa chmelo » Piatok, 22. Júna 2007, 09:16

Tááákže takto, palivák sa vymieňa pomerne jednoducho. Karolína bola E10, ale E11 to bude mať rovnaké. Najlepšie je vyheverovať ľavú stranu, zhodiť koleso a cez otvor od kolesa k motoru ( sa mi zdá, že tadiaľ idú aj tyčky riadenia) uvidíš malý čierny valček s prívodom paliva zospodu a hore to potom vychádza do vstrekovania.
Odskrutkuješ vrchnú a spodnú matku (kvázi holender), ktorými sú prichytené palivové trubky na filtri.Potom musíš odskrutkovať dve skrutky, ktoré držia filter o kasňu a vyhodíš to von.
Naskrutkuješ filter o kasňu, nahodíš trubky s novými tesneniami, ktoré sú pri novom filtri a hotovo.
Potom pred štartovaním nechaj kľúčik v polohe štart, aby čerpadlo nacuckalo benzín, lebo inak budeš musieť chvíľu točiť motor naprázdno.
Dúfam, že je to zrozumiteľné.
Drž si
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Štvrtok, 23. Augusta 2007, 18:49

ak sa niekto chce inspirovat predoslym navodom, tu by som este poznamenal, ze cely system je pod miernym tlakom. odporuca sa otvorit nadrz (ako pri tankovani), aby ta to nepochcalo celeho.
mate niekto podobnu skusenost? ja nastastie len z pocutia. este som palivak nemenil. ale zase mi jeden kamos vravel, ze na ten spodny kvazi holender je treba specialny kluc. ta newim
herbobo, uz si to vymenil?
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Štvrtok, 23. Augusta 2007, 23:14

liguere napísal:ak sa niekto chce inspirovat predoslym navodom, tu by som este poznamenal, ze cely system je pod miernym tlakom. odporuca sa otvorit nadrz (ako pri tankovani), aby ta to nepochcalo celeho.
mate niekto podobnu skusenost? ja nastastie len z pocutia. este som palivak nemenil. ale zase mi jeden kamos vravel, ze na ten spodny kvazi holender je treba specialny kluc. ta newim
herbobo, uz si to vymenil?
Vidíš, s tým tlakom ma to vôbec netrklo. Ono, trošku paliva mi vždy vyžbrdlo, ale aj tak to vytečie pod auto, takže pokiaľ nemáš v hube cigáro, tak by sa nemalo nič stať ;-)
Ja som vždy odmontoval najprv vrchný holender, do trubiek sa dostal vzduch a palivo z filtra (teda väčšia časť) odtiekla späť do nádrže. Až potom som odmontoval spodný holender.
Na tie holendre nepotrebuješ nejaké špeci náradie, pokiaľ si dobre pamätám, tak som obidva odtiahol 12mm vidlicovým kľúčom.
Ináč máš pravdu, že herbobo na nás hodil bobek a skúsenosti si nechal pre seba :mrgreen:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

herbobo
panic
Dátum registrácie: Pondelok, 23. Októbra 2006, 20:37

Príspevok od používateľa herbobo » Piatok, 24. Augusta 2007, 23:28

chalani ,pardon,dlho som nebol na nete.Ktej montazi,pri nahadzovani je lepsie si najprv upevnit trubky a az potom prisrobovat o karoseriu.Potom az dotiahnut holendre na doraz.Z vrchu je najlepsia GOLA s co najdlhsim nadstavcom a zo spodu to bez zhodenia kolesa nejde.Filter co som menil nebol velmi zaneseny,este by vydrzal, pomerne lahko isiel prefuknut. Ale tie moje problemy s trhanim motora ma prinutili skusat vsetko mozne.

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Sobota, 25. Augusta 2007, 09:47

ja som to vymenil aj s vytocenym kolesom BEZ ZHODENIA, ale stvorcovy lavorik na unikajuci benzin bol nevyhnutnost u mna...

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Mathias
panic
Dátum registrácie: Piatok, 24. Augusta 2007, 15:33

Príspevok od používateľa Mathias » Nedeľa, 26. Augusta 2007, 19:47

No ja som tiež tankoval TESCO benzín a auto mi šklbe. Na diagnostike v servise vyhodilo, že to može byť nejaký merač hustoty vzduchu alebo niečo podobné a aj mi povedali že origi. diel stoji 7-7,5 tisic. zatial musím vyjazdiť tento tesco benzín naliať do plnej nádrže dáky sajrajt a potom sa uvidí. Dúfam že potom mi auto šklbať prestane...normálne sa začínam báť...
K tomu filtru, ten som raz s kamošom na inom Yarise menil ale to je trochu ine ako na tvojom aute...
Toyota Yaris 1.0, r.v. 1999

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných