Celoročné svietenie

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Používateľov profilový obrázok
AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Re: Celoročné svietenie

Príspevok od používateľa AndyGTP » Streda, 12. Septembra 2007, 20:10

drgi napísal:inac, no offense, ale ked za sera, alebo dazda vidim niekoho ze nesvieti, na 90% je to mimobratislavska znacka. preco :-(
potvrdzujem, ale radsej nepridavam komentare, lebo budem upaleny za "blaváckosť". Na druhej strane som aj tak pysny, ze u nas je o 100 percent viac zodpovednych a svietivych ludi za zlych podmienok poveternostnych a ludia o sto percent viac respektuju "blikajuci reminder" v protismere, ktory na nich pustite, aby zapálili žižu.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Streda, 12. Septembra 2007, 22:26

sorry,,, ale nepomoze vam to,, ze svietite za kazdych okolnosti,,, blavaci jazdia mimo BA ako sialenci,,, zazivam to kazdy den ked jazdim,,, bezohladne,,, plna ciara je asi pre vrtulniky,, aby vedeli, ze nejde o morzeovku,,, zakazy,, to je predpotopny vynalez atd,,, sorry,, ale nemohol som si to odpustit.

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Streda, 12. Septembra 2007, 22:46

ToyoCarE napísal:sorry,,, ale nepomoze vam to,, ze svietite za kazdych okolnosti,,, blavaci jazdia mimo BA ako sialenci,,, zazivam to kazdy den ked jazdim,,, bezohladne,,, plna ciara je asi pre vrtulniky,, aby vedeli, ze nejde o morzeovku,,, zakazy,, to je predpotopny vynalez atd,,, sorry,, ale nemohol som si to odpustit.
tak to sa potom hlasim k blavakom aj ja, pretoze ani pre mna plna ciara, ani dve plne ciary nie je ani len psychologicka bariera. vidim ze sa da obiehat, tak obieham. nejaka morzeovka na ceste ma nerozhodi ;-)
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Streda, 12. Septembra 2007, 23:33

sorry ze tu tlacim OT,, ale ked pre teba neplati ani dvojita ciara,,, tak si pre mna nebezpecny maniak,,, asi tam nieje pre srandu,,, asi je tam preto, ze je to nebezpecne miesto, takze to ponahlanie sa sa da zistit podla toho,, kolko je popri ceste miest,, kde zomreli ludia,, aj oni sa na 99% niekde ponahlali,,, ak chces zomret za kazdu cenu,, prosim,, ale sam,,, pre mna su pravidla cestnej premavky na to,, aby som sa bezpecne dostal z bodu A do bodu B. Predbiehat sa da mozno o kilometer dalej,, kde to moze byt bezpecnejsie. Preto som pri tych km co som najazdil nemal nehodu. A to jazdim vela,, a mam za sebou trening,, otec za mladi zavosne jazdil do vrchu. Ale mam rozum,, ktory mi sluzi na to,, aby som jazdil ako clovek. Konec OT.

K svieteniu,,, ono sa pride na to,, ze celodenne svietenie nepovedie k znizeniu nehodovosti,,, neexistuje totiz ani jedna studia,, ktora by vedela na 100% povedat, ze svietenie by urcite znizilo nehodovost,,, takze postupne budu nasledovat dalsie staty,, ktore urobia to, co chce Rakusko. Ja by som dal zakon,, ze za znizenej viditelnosti (sero, pod mrakom, dazd atd) by sa muselo svietit,,, aj vyberat pokuty by mohli,, ale nie ked svieti slnko ako dive,, to je pritiahnute za vlasy.

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Štvrtok, 13. Septembra 2007, 00:26

ToyoCarE napísal:sorry ze tu tlacim OT,, ale ked pre teba neplati ani dvojita ciara,,, tak si pre mna nebezpecny maniak,,, asi tam nieje pre srandu,,, asi je tam preto, ze je to nebezpecne miesto, takze to ponahlanie sa sa da zistit podla toho,, kolko je popri ceste miest,, kde zomreli ludia,, aj oni sa na 99% niekde ponahlali,,, ak chces zomret za kazdu cenu,, prosim,, ale sam,,, pre mna su pravidla cestnej premavky na to,, aby som sa bezpecne dostal z bodu A do bodu B. Predbiehat sa da mozno o kilometer dalej,, kde to moze byt bezpecnejsie. Preto som pri tych km co som najazdil nemal nehodu. A to jazdim vela,, a mam za sebou trening,, otec za mladi zavosne jazdil do vrchu. Ale mam rozum,, ktory mi sluzi na to,, aby som jazdil ako clovek. Konec OT.

K svieteniu,,, ono sa pride na to,, ze celodenne svietenie nepovedie k znizeniu nehodovosti,,, neexistuje totiz ani jedna studia,, ktora by vedela na 100% povedat, ze svietenie by urcite znizilo nehodovost,,, takze postupne budu nasledovat dalsie staty,, ktore urobia to, co chce Rakusko. Ja by som dal zakon,, ze za znizenej viditelnosti (sero, pod mrakom, dazd atd) by sa muselo svietit,,, aj vyberat pokuty by mohli,, ale nie ked svieti slnko ako dive,, to je pritiahnute za vlasy.
ToyocarE: musim sa zastat DRGIHO a ANDYHO... Blavakov(tych sikovnejsich, lepsich, sviznejsich) ti, co jazdia u Vas ToyocarE su nie blavaci, ale vacsinou slovaci jazdiaci na BA autach. Jazdil som sice len "tri" roky Blavu, uz v nej nemam problem a velmi sa mi paci ich styl pohotovej a rychlej jazdy... kebyze sa to ma plazit ako v inych mestach, hold, zapcha by bola za dve cervene na trnavskom myte!!! ci barskde...
co sa tyka dvoch plnych ciar, poznam x,y miest, kde je to ku..a zbytocne!!! takze opatrne stym "nebezpecnym maniakom"!
,,, ak chces zomret za kazdu cenu,, prosim,, ale sam,,, -nemyslim, ze drgi patri medzi tych vodicov!asi si celkom nepochopil, co chcel napisat tym, ze dve plne prenho niesu psychologickou barierou!!!
sorry za celkove OT,
Mne svietenie vyhovuje, jazdi sa mi ovela pohodlnejsie, ked viem ze vidim a som videny!!! ;-) ;-) ;-)
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Štvrtok, 13. Septembra 2007, 07:51

ako chces,,, ale zeby s tych 50 aut,, co stretnem za den boli vsetko ludia co len jazdia na ich autach,,, nejdem sa hadat,,, jazdite si ako chcete,,, ale ked sa musim uhybat pomaly za zvodidla,, lebo pan na BA aute predbieha,,a oproti ide kamion a je odo mna vzdialeny tak na 50m,,, tak potom nech idu do riti aj s ich jazdenim,,, to je naprosto bezohladne jazdenie,, a inak ako maniacke to nenazvem,,, asi si to est enezazil,,, ale ja to zazivam kazdy den. A trpnem,,, aby na tej krajnici nebol nejaky chodec,,, bo vtedy by som, bol naplno vinny,,,, opakujem,,, to svietenie im sice neupieram,, ,ale ten styl jazdy ano,,, a uz sa k tomu nebudem vyjadrovat,, bo zasik som sa nechal uniest k OT,,,,

grexos
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grexos » Štvrtok, 13. Septembra 2007, 08:23

Pridam trosku z mojej skusenosti.

svietim stale uz len zo zvyku bo celu autoskolu som robil po tme takze medzi prve veci co spravim je ze roznem. V BA sice svieti dost ludi ale 100% to neni a vadi mi hlavne ked ma predbieha niekto neosvetleny lebo casto ho vo spatnom neni vidiet v spravny cas.

je pravda ze v BA niektori jazdia skutocne ako prasata na tomu zodpovedajucich prasackych autach ale ani ludia s inou SPZ co jazdia ako prasata v BA nejsu vynimkou. Tak isto kdekolvek v SR alebo aj CR ktoru mam celkom zivo v pamati. (najhorsi status si u mna drzia mesta ako SC a DS a vozidla ako prassat a chrochtavka ale to je ina tema)

mimo BA moze cloveka sokovat to ze blavaaaci jazdia drsnejsie a trosku inak. Myslim, ze za to moze prisposobenie sa meststkej premavke (tym neospravedlnujem prasata).

predbiehat... ja plnu a ani dvojitu nepredbieham (teraz nemyslim situaciu kedy nebudem nikoho vytlacat z cesty to je kretenizmus sam o sebe) a to nie preto ze by som sa bal zelenych ale proste tie ciary tam ujovia nekreslia na srandu kralikov a zvacsa maju opodstatnenie Aj ked aj vynimky sa najdu.
---
to len tak moj skromny nazor aby sme ludi nehadzali do jedneho vreca len preto ze su odniekadial aj ked casto mavaju ludia z istych miest podobne samovrazedne sklony. No vacsina tychto sklonov sa vsak stahuje na cele slovensko a co je smutnejsie casto je priamo umerna sprostosti cloveka a tu uz miestom kde byva neovlyvnime pretoze dnes je tazke byt sprosty pri takej konkurencii.
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi

Sokol
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 18. Októbra 2005, 00:39
Kontaktovať používateľa:

Re: Celoročné�vietenie

Príspevok od používateľa Sokol » Štvrtok, 13. Septembra 2007, 10:25

Vela aut s BA znackami vobec nie su Blavaci,ale miestni ludia,sediaci vo firemnych autach,kde hlavne sidlo ma firma v BA a pobocku v danom meste.
Za zlych podmienok,ako napr.znizena viditelnost,dazd,sero je prikazane svietit,nie je to sice v zakone,ale vo vyhlaske to mas.
Co sa tyka mna,niekedy cez den svietim,inokedy nie,no napr.ked idem cez den a hoc je slnecno,prechadzam usekom,kde je les,alebo velka hustota stromov a teda trosku mensia viditelnost,svetla zapinam.
Toyota RAV4 2,0,1AZ-FE,112kW,r.v.07 AT
ex:Toyota Avensis Liftback 3S-FE,2.0,16V,94kW,r.v.98
ex:Toyota Corolla 5D,4E-FE,1,3,16V,55kW,r.v.96

yeska
začiatočník
Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 14:46
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yeska » Štvrtok, 13. Septembra 2007, 13:23

Hovorte si čo len chcete, osobne mať tú právomoc, tak nariadim celoročné svietenie bez akejkoľvek diskusie.

Nerozumiem, čo sa viete o tom toľko baviť, idividuálne svietenie je podľa môjho osobného názoru nie práve najšťastnejšiou voľbou, takže ako som už napísala, som za celoročné ''vidieť a byť videnou''.

Zvykla som si svietiť okamžite po naštartovaní, rovnakú ohľaduplnosť očakávam od každého vodiča a keď vidím v premávke neosvetlené auto... (myslím si o šoférovi svoje)
...Toyota, rozhodne Toyota

Obrázok

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Štvrtok, 13. Septembra 2007, 13:41

Yeska, stopercentne súhlasím ;-) ;-) ;-)
Čo sa týka zvýšenej alebo zníženej viditeľnosti, kto bude rozhodovať o tom, či je viditeľnosť taká alebo onaká??? Bude to ráno rádiu alebo čo???
Terazky, keď je vonku šero alebo chčije jak bláznivé, tak polovica ľudí si povie, že ešte vidia a tá druhá zapne svetlá, respektíve ich má zapnuté celý rok.
Môj názor je, že u nás je aj tak pol roka noc a minimálne polovica dní je uchcaných, takže nieje čo riešiť. Keď môžu mať severské štáty celoročné svietenie, tak prečo nie u nás. Čo sme v Karibiku???
Čo sa týka blavákov a neblavákov, tak tvrdenie, že autá s BA značkou, ktoré jazdia neosvetlené, alebo ako pošuci nešoférujú blaváci je pixovina jak voda v koši. Väčšií alibizmus som dlho nepočul :evil: Takisto, že mimoblavácky šoféri nevedia jazdiť. Každý sme odniekiaľ a všade sa môže jazdiť trošku ináč a zato, že v meste, na sídlisku alebo dedine idem 60 neznamená, že som sedliak z dediny. Proste beriem na vedomie, že z poza každého rohu mi môže vybehnúť decko a potom si budem do konca života trieskať hlavu o stenu :roll:
Čo sa týka nadávania a rozčuľovania sa na prasce za volantom a v zlom počasí nesvietiacich imbecilov som absolútny demokrat. Denne stretávam slovákov, čechov, poliakov, nemcov, talianov, rakúšanov, kamiónistov, dodávkárov, bicyklistov, osobákov, blavákov, kysučanov, žilinčanov, košičanov, embéčkárov, soplíkárov, citrónistov, toyoťákov a neviem akých icikov, ktorý totálne spĺňajú tieto kritériá.
Takže asi toľko. Hawgh, dohovoril som!
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Štvrtok, 13. Septembra 2007, 15:02

ToyoCarE napísal:ako chces,,, ale zeby s tych 50 aut,, co stretnem za den boli vsetko ludia co len jazdia na ich autach,,, nejdem sa hadat,,, jazdite si ako chcete,,, ale ked sa musim uhybat pomaly za zvodidla,, lebo pan na BA aute predbieha,,a oproti ide kamion a je odo mna vzdialeny tak na 50m,,, tak potom nech idu do riti aj s ich jazdenim,,, to je naprosto bezohladne jazdenie,, a inak ako maniacke to nenazvem,,, asi si to est enezazil,,, ale ja to zazivam kazdy den. A trpnem,,, aby na tej krajnici nebol nejaky chodec,,, bo vtedy by som, bol naplno vinny,,,, opakujem,,, to svietenie im sice neupieram,, ,ale ten styl jazdy ano,,, a uz sa k tomu nebudem vyjadrovat,, bo zasik som sa nechal uniest k OT,,,,
za tri roky som najazdil asi tak 200tis km... tak som sa zo vsetkym stretol... ;-)
IS300 2JZ-GE dream car

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Štvrtok, 13. Septembra 2007, 19:25

drgi napísal:tak to sa potom hlasim k blavakom aj ja, pretoze ani pre mna plna ciara, ani dve plne ciary nie je ani len psychologicka bariera. vidim ze sa da obiehat, tak obieham. nejaka morzeovka na ceste ma nerozhodi ;-)
tak potom vitaj! :mrgreen: ale ne, treba povedat ludia, ze znacky su dobra vec, informuju o nebezpeci, nie su tam na 90 percent pre srandu, ale clovek, ktoremu plne funguju zmysly a je dostatocne inteligentny si moze dovolit obcas "vyjebat so systemom", ked si mysli, ze ho sikanuje (tych zvysnych 10 percent vodorovneho a zvisleho dopravneho znacenia), resp. ked vie, ze nic sa nestane, ze ma situaciu pod kontrolou. Okrem toho, niektore znacky su "nadhodnotene na danom mieste", pretoze su stavane aj na podpriemerneho vodica, na toto musime mysliet, ze su pre vsetkych, lenze ak si (opravnene, ovsem!) doverujeme, ze mame naviac, da sa to s prizmurenym okom porusit. Priklad: stopka na krizovatke, ktoru poznam ako vlastnu dlan, mam dobry rozhlad a vyhlad a onehda tam byvala Daj prednost v jazde. Riesenie? Vyjebem so systemom pri rychlosti 30km/h krochkajuc na dvojke a s nohou pripravenou brzdit. Priklad2: dvojita ciara a zakaz objehania + pomalsie vozidlo predo mnou + teplo + sucho + slnko + idem 120. Riesenie? Zhodnotim situaciu a razom mysickou obehnem. Cesta je siroka. Priklad3: Bratislava - Dunajska Streda. Obojsmerna premavka. Dve auta obiehaju kamion a este si zakyvaju. Nemozne??? Nie! Tolerancia, chapavost a realita! Kamiony sa stiahnu a dve auta sa zmestia! Obcas to niekto nechape, ale "domaci" to praktizuju nonstop! Je to tam nepisane pravidlo ze 4 auta sa zmestia! Inteligenti si aj bliknu smerovkami.

Co ma obcas stve je fakt, ktory tu popisal grexos a naznacil aj Gabo s ToyoCarE. Vo vacsich mestach to zije, jazdi sa tu razantne, dynamicky. Mna prisernym sposobom vytaca prispatost niektorych kutov (vidiek je ok...chapem, ale taka Trnava, ktora sa hra na cosi,cim nie je, je PRISERNA dzedzina ohladne tychto veci). A GABO to skvele zhrnul s tym jazdenim. Naozaj, v meste na koniec zelenej a oranzovu este prejde kordon aut sviznym a stale bezpecnym sposobom, ale v takej TRNAVE napriklad ma ide rozhodit, ze par krat uz som skoro nabural, lebo je zelena, ale ten clovek proste uplne spomalene sa vlecie akoby sa nechumelilo a za nim nebola kolona aut a ZAFLEKUJE hned stotinu sekundy pred tym ako naskoci oranzova.

Ja si myslim, ze riadenie vozidla nepatri do ruk kazdemu, lebo sa jedna o suhrn koordinovanych cinnosti vyzadujucich urcite mentalne a fyzicke predpoklady & kvality. Znie to strasne xenofobne, ale bohuzial je to pravda. Dnes mame rovnopravnost na vsetko, ale obcas nemyslime na nasledky niektorych vágnych obmedzeni. To sa tyka aj testov sposobilosti na riadenie motoroveho vozidla. Obsluhovat stroje v Jaslovskych Bohuniciach tiez nemoze hocikto. Princip je rovnaky.

PS: Co sa tyka Skodoviek z okresu SC a DS, som sa fakt nasmial, lebo rovnaky pocit mam aj ja, hodne tu jazdim a naozaj je to s nimi niekedy o dusu. KAmaratovho stryka&tetu na choppri setal minule sedlak v oktavke v SC z bocnej cesty priamo na superfrekventovanej hlavnej...absolutne neuveritelne a nechutne arogantne. Vysledok: celozivotny sen v kybli, pobyt v nemocnici atd.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Štvrtok, 13. Septembra 2007, 19:48

ono mas pravdu,,, niekde su znacky nezmyselne,,, a da sa ist,, ale pokial je stopka na dobre viditelnej krizovatke,, tka to moze byt preto, ze za 100m od krizovatky stoja zeleny,, a zdvihnu autoritativnu pazu,,, nahodia milionovy usmev a smelo sa spytaju,, ste si vedomi akeho ste sa dopustili prietupku?

podla mna,, by mal kazdy adept na vodicsky preukaz ist na psychologicke vysetrenie,,, a na test reakcneho casu,,, ovela menej blbych vodicov by nejazdilo.

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Štvrtok, 13. Septembra 2007, 19:48

ANDY: kraasne... som sa davno takto nezasmial ;-)
ciuz schvalia celorocne svietenie, alebo nie, svietme, ak to uzname za vhodne, ked si to ziada bezpecnost a plynulost cestnej premavky, aby sme stastne dorazili do ciela kazdy den! :) :D :) :D :)
"Toyotaci, budme vsetkym prikladom"!
IS300 2JZ-GE dream car

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Štvrtok, 13. Septembra 2007, 19:53

svietenie:
ja som za, ale potom nech svieti KAZDY, vratane bicyklistov, chodcov, kocikov, maciek a psov, konov...
dufam ze v stojacej kolone mozem vypnut na chvilu svetla, aby som tomu za mnou nevypalil oci, alebo radsej nie? rovnako ako v noci neblikam smerovkami, ak za mnou stoji auto, lebo je mu to iste neprijemne.

jazdenie cez ciary, cez limity, vytvaranie si vlastnych pravidiel, pouzivanie vlastneho rozumu:
z fleku vam mozem vymenovat zopar zakrut, kde je legalne ist 90, ale spolahlivo vas to zabije alebo zmrzaci. preco tam nie je znacka s obmedzenim rychlosti? pretoze kazdy sudny clovek so zvyskami rozumu tam spomali. ak vidim ze niekde treba spomalit tak spomalim, ak vidim ze sa da ist rychlejsie, tak idem rychlejsie. nevidim dovod preco na rovnej sirokej ceste nejst 120-140. iste, 7 vs 8 minut pri ceste do roboty nie je rozdiel, ale 4 a 5 hodin pri ceste do Kosic rozdiel je, a nevidim dovod preco by som mal ist 90, ked 140 ten moj sluzobak zvlada bez vacsich problemov. nikoho som este svojou jazdou nezabil, ani neohrozil (nejake to obmedzenie by sa naslo, priznavam)
takisto na vas bliknem dialkovymi, ak budem mat pocit ze v lavom pruhu na dialnici zavadziate, alebo obiehate prilis pomaly.

zite s tym 8)
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní