Celoročné svietenie

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Používateľov profilový obrázok
Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Re: Celoročné svietenie

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Utorok, 2. Októbra 2007, 14:56

ToyoCarE napísal:ono,, ked budem mat na Carinke xenony,,,tak budem svietit aj ked nebudem musiet,,, ved sa treba pochvalit,, nie? teraz vazne,,, zrejme bude tych co su za tolko ako tych co su proti,, a asi to tu mi neporiesime,, ani sa ten zakon nestiahne hned keby sme tu prisli k jednoznacnemu rozhodnutiu ze netreba svietit,,, jednoducho, 100 ludi 100 nazorov,, pockajme si na prvy rok po zavedeni tohto nariadenia co to prinesie,, pokial to znizi nehodovost,,tak to je dobre nariadenie,, ked nie,,tak sa nic nezmeni,,, asi sa nenajde nikto,, kto by to zrusil.
presne tak, mam COOL BLUE H4-ky a tiez svietim, ta nech sa kochaju, ne?

ty kokso, sme sa zhodli na niecom? :lol: :lol: :lol:
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

academic
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Apríla 2007, 12:39

Príspevok od používateľa academic » Utorok, 2. Októbra 2007, 15:58

ToyCare ...XENONY nie su povolene...teda tie cinske sady za 6-12 000 .....znamy si to dal, zastavili ho policajti ..."otvorte kapotu" a hned mu zadrzali technicak. Teraz si vraj idu na to posvietit. Treba dat dobre zarofky ..typu Philips X-treme Power alebo od Osramu nejake silver..... su vraj dobre. Mate s tym skusenosti?
Obrázok

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Utorok, 2. Októbra 2007, 18:38

Osram Silver Star, alebo ved aj tie COOL BLUE su COOOOOOOOL,... maju predlzenu svietivost, a nieje to len marketingovy tah, je to fakt pravda!!! SilverStar by mali mat este viacej predlzenu svietivost, avsak svetlo nejde do modra, skor do biela.
IS300 2JZ-GE dream car

cahir
MX-5 guru s malým zmrdom
Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39

Príspevok od používateľa cahir » Utorok, 2. Októbra 2007, 18:55

osram silverstar su dobre, len zivotnost je nizsia ako u beznych. aspon co som mal H7. vydrazali necely rok.
cool blue su viac na efekt ako uzitok, nie su zle, ale ak ti ide v prvom rade o intenzitu svetla, silverstar je lepsia volba.
ex: Corolla E12 1.4VVTi
ex: Mazda Miata Obrázok
Lexus IS200 Obrázok
Honda PCX

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Utorok, 2. Októbra 2007, 21:21

cahir napísal:osram silverstar su dobre, len zivotnost je nizsia ako u beznych. aspon co som mal H7. vydrazali necely rok.
cool blue su viac na efekt ako uzitok, nie su zle, ale ak ti ide v prvom rade o intenzitu svetla, silverstar je lepsia volba.
Suhlasim s cahirom. Coolblue ma kolega na aute, ale ja ked na nom idem, tak som slepy. Svieti to uplne inak a podla mna ovela menej ako Silverstar, ktore mam na Avensise.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Utorok, 2. Októbra 2007, 21:26

nejdem sa velmi rozpisovat k tomuto,, bo to je odbocenie od temy,, ale ja robim vsetko preto,, aby som mal atestovane scvetla,,, ked nezozeniem na Carinku,, ,tak tam drbnem z Camry,alebo z Karoliny,,, z kazdej je jeden tip,, ktory sa podoba,, a pri troske uprav sa to da napasovat,,, koniec OT

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Utorok, 2. Októbra 2007, 21:57

cahir napísal:osram silverstar su dobre, len zivotnost je nizsia ako u beznych. aspon co som mal H7. vydrazali necely rok.
Nuž, keď off topic tak poriadny :lol: Celkovo mám pocit, že H7ky vydržia o dosť menej ako H4ky. Raz som sa na to pýtal "odborníka" predavača a vysvetlil mi to tým, že H4ky sa prepínajú medzi diaľkovými a stretávačkami a preto vydržia dlhšie. Nuž, fantázii sa medze nekladú a tak som sa radšej viac nepýtal. Ono je to asi súhrnom niekoľkých faktorov, ktorými sa H7 odlišuje od H4, podľa mňa hrá úlohu hlavne veľkosť(žiarovky samozrejme :mrgreen: )
Ako som už pár krát bol býval spomínal, tak mne sa osvedčili Tungsram Megalight +60%, svietili o dosť belšie a silnejšie a nemali žiadne tie tuzingové, kvázixenónové nádychy.
Dajú sa zohnať aj 90 a 100 wattové H4ky, ale pokiaľ viem, tak nemajú homologizáciu. Na druhej strane neviem, či by liprcajti požadovali vymontovanie a kontrolu žiaroviek. Len potom pozor na spálenie paraboly, vlastnú skúsenosť s tým som už tuším tiež kdesi spomínal :roll:

PS. Drgi, dúfam, že Fajry dostane čierny bod, alebo odtlačok prasiatka do zrkadielka za účasť na offtopicu a kvótovanie predchádzajúceho príspevku :mrgreen:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

academic
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Apríla 2007, 12:39

Príspevok od používateľa academic » Utorok, 2. Októbra 2007, 22:14

jaky offtopic? ved je to o svieteni :evil:
ocuj chmelko.....tie 100/90 som pouzival na Felde a ked tam tu malu parabolu nerozpustili...tak uz neposkodia nic :lol:
skusim Tungsram ako vravis...lebo mi ide o ciste a silne svetlo.....raz som sa viezol s jednym tuzerom a mal modre ziarovky....svietilo to o polovicu slabsie a vypadalo to ako - k....- nechapem, ako s tym mozu jazdit. Nuz ale....
Obrázok

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Utorok, 2. Októbra 2007, 22:24

O svietení áno, ale nie o žiarovkách :roll: V tejto téme ide totiž o hlboký psychologický rozkol medzi svietiacimi a nesvietiacimi účastníkmi cestnej premávky. Niečo na spôsob "Zločin a trest" od Dostojevského :mrgreen:
No ja som do Karolíny narval tie 90ky a po čase mi pekne upiekli spodnú časť oboch parabol. E10 má totiž tie paraboly dosť úzke a žiarovka je veľmi blízko spodnej ploche. Brácho mal 100wattové v E11ke a frčali bez problémov, tam je totiž parabola úplne inak tvarovaná. Vo Felde neviem, ale v rámci toho, že parabola je na tomto type auta hádam jedinou bezproblémovou a nehŕkajúcou časťou, tak je to možné.
S pozdravom
Raskoľnikov ;-)

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Utorok, 2. Októbra 2007, 22:32

chvilu mal otec na celde ziarovky 100/90 a kazd ynam preblikaval,, ze moc svietime,, tak su na polici v garazi,,,

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 3. Októbra 2007, 00:03

Tak ma ešte napadlo, že mi si tu turbujeme mozgy kvôli tomu, či je dobré celoročné (teda aj denné) svietenie a viacmenej všetci jeho odporcovia, ktorých som sa pýtal to majú vyriešené.
Nesvietia len z dvoch príčin:
1. Pri svietení im brutálne vyskočí spotreba. To by som rád vedel o koľko litrov na sto kilometrov???
2. Keby museli svietiť celý rok, tak by museli častejšie meniť žiarovky, čo by ich určite zruinovalo. Podľa mojich skúseností, keď som musel v priemere raz ročne vymeniť jednu H4ku, tak to bolo moc.

Takže tu vlastne zbytočne plýtvame energiou na tieto naše polemiky. Pragmatik z ľudu to má vyriešené einzwei. Hlavné je ušetriť stovku ročne na žiarovke a nula celé prd litra benzínu na sto kilometrov :roll:

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Streda, 3. Októbra 2007, 00:33

kde chodis na tieto rozumy? inak aj mne to zacina liezt poriadne na nervy,,, nic sa vlastne neprerobi na celorocnom svieteni,,, ide len o totok: aby zeleny mohli vyberat pokuty na dalsie ich aktivity,,, bo ako tak vsimam,,ked im zacinaju dochadzat bubaky,,tak hned hodia nejaku eksn,,, a maju na vyplaty,, preto su niektori zhavi pri kontrole auta,, bo si mozno uvedomuju, ze kvoli takemu zmrdovi akeho prave tyraju budu na konci mesiaca mat milionovy usmev od ucha k uchu,, a zena dostane konecne nove strinfle, co jej slubuje nejaky ten rocik. Len sa to zabalilo a nejak sa to vezie na "kuazi BEZPECNOSTI" how dohovoril som,,, PS: kto nepije s nami,, pije proti nam.

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Streda, 3. Októbra 2007, 02:04

chcete povedat, ze Osram cool blue su "tuzingove" ziraovky? to sa mylite, su lepsie, nez klasicke H4-ky a nie na picu stoja 290sk kus.... pa :!:
ano, su efektnejsie nez silverstar, ale maju len o cca 30,m dlhsiu svietivost, oproti silverstar, ktore maju o cca 50m....
IS300 2JZ-GE dream car

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 3. Októbra 2007, 08:12

Nuž, také rozumy na mňa hádzali tí, s ktorými som diskutoval o celoročnom svietení a nesúhlasili s ním. Tým som chcel len povedať, že v tom ich nesvietení nieje nejaký háčik týkajúci sa bezpečnosti alebo užitočnosti, ale proste len choré názory. Toť vše.
Ja svietim celý rok a mám to vyriešené.
ToyoCarE napísal:kde chodis na tieto rozumy? inak aj mne to zacina liezt poriadne na nervy,,, nic sa vlastne neprerobi na celorocnom svieteni,,, ide len o totok: aby zeleny mohli vyberat pokuty na dalsie ich aktivity,,, bo ako tak vsimam,,ked im zacinaju dochadzat bubaky,,tak hned hodia nejaku eksn,,, a maju na vyplaty,, preto su niektori zhavi pri kontrole auta,, bo si mozno uvedomuju, ze kvoli takemu zmrdovi akeho prave tyraju budu na konci mesiaca mat milionovy usmev od ucha k uchu,, a zena dostane konecne nove strinfle, co jej slubuje nejaky ten rocik. Len sa to zabalilo a nejak sa to vezie na "kuazi BEZPECNOSTI" how dohovoril som,,, PS: kto nepije s nami,, pije proti nam.

Dark
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 26. Októbra 2006, 19:14
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dark » Piatok, 5. Októbra 2007, 14:59

ToyoCarE napísal:chvilu mal otec na celde ziarovky 100/90 a kazd ynam preblikaval,, ze moc svietime,, tak su na polici v garazi,,,
noc sviety ?????a co potom robia popelnice fabie ???? ved nemaju ani clunku na stretavacky ............ja pouzivam stocky uz naky dlksy cas a nikdy som s tym nemal problem...ani pri stk...

a celorocne svietenie ??? blbos ...ked to schvalia tak potom na co schvalovali pred par kokmy zakon o svieteni na motocikloch ???? ved to bolo kvoli bezpecnosty aby sa uz zdialky vydelo ze je to motocykel a tymto to straty vyznam.....ide proste o prachy ludia si uz zvikly na zimne svietenie a polisi proste nemaju na com vyberat pokuty a tu maju zase zlatu banu pretoze to chvilku potrva kym si motoristy na to zviknu....aked si zviknu tak opet vymyslia nieco ine...a takto dokola....
. . . celica 1,6 16v 4A-FE 77kW/105k 1993 liftback . . .
Obrázok
ex:Toyota celica 1,6sti 77kW 1992 sedan us verzia
ex: Alfa Romeo 156 2.0 TS 114kW/155k 1998
ex: fiat 126 :) malo kW
ex: skoda 110R tuning

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných