E11 - Trhanie spojky pri studenom motore

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Re: Trhanie spojky

Príspevok od používateľa AndyGTP » Utorok, 2. Októbra 2007, 22:20

spojka je original, stavim sa ze u grexosa detto. tuto otazku sme "riesili" viaceri a davno. jendoducho obcas pri studenom motore sa zakucka ked prudsie pustis plyn (ani si nemusis uvedomit). dalej to neriesim. nie je to zavada.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

grexos
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Kontaktovať používateľa:

Re: Trhanie spojky

Príspevok od používateľa grexos » Streda, 3. Októbra 2007, 08:01

Je pravda ze to robi obcas. hlavne rano ale tiez to nie je 100% pravidelnost. cize to co pisal andy je celkom realne. ked som sa pytal PPC boys na zraze tak na mna kukali jak na cvoka chlapik pomackal spojku a povedal mi ze je OK. samozrejme ze asi seriozna navsteva serv by bola lepsia. necham to zatial tak. prednejsie su teraz ine veci na aute co treba povymienat. Idial by oblo kaby sa vyjadrili viaceri vlastnici E11 ci to uz zazili. Ale ked andy vravi ze to tu riesili tak asi nic nove :)
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi

johnC
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 20. Februára 2006, 19:12
Kontaktovať používateľa:

Re: E11 - Trhanie spojky pri studenom motore

Príspevok od používateľa johnC » Streda, 3. Októbra 2007, 10:03

ja mam problem autoskolaka pri nizkych otackach a po dobrych x vela km bez prestavky ked je uz raidne vsetko zahriate atd..
inak povedane moja spojka ako mozno viete bola repare ale iba z polovice a tak ostala trocuh citliva , co u mojej skulavej znamena ze musim robit "odpichy" lebo jemne otcovske pohynanie je dost problem
drzim im :)
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !

liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Streda, 3. Októbra 2007, 18:12

aj mne to niekedy robi, ale skor ked robim odpichy. jemne otcovske pohynanie zvlada praveze pekne.
ked sa chcem na studenom pred niekoho v krizovatke pichnut, skace jak koza. doslova, predok skace hore dole, asi nie celkom tak, ako ked ma autoskola natankovany skakaci benzin
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Streda, 3. Októbra 2007, 23:02

tu ste mi trochu pripomenuli este jednu vec. na klzkom povrchu pri plnom zabere (predbiehanie, prudka jazda do kopca) alebo na nerovnostiach sa dost pretacaju kolesa, resp. diferak nezvlada a jednym trhne kolesom a podobne. to len taky offtopic k divnemu trhaniu auta, ked uz sme to načali. zvykol som si na to, ze musim si davat viac pozor, nie je to prijemne na mokre ked na kaluzi vam zarve motor, strata vykonu na 1 kolese a uberam plyn abych nesiel do smyku. na nerovnostiach je to detto. tu si vsimam a kladiem basnicku otazku, akoby to bolo so svornejsim diferencialom.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Streda, 3. Októbra 2007, 23:32

mas recht,,, stalo sa mi na celice aj totok,,, ze na vlhkom povrchu to poskakuje ked preklzuje koleso,,, ale to by som dal na vrub zlym pneu,,, nie diferaku,,,

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Streda, 3. Októbra 2007, 23:37

ah jasne, jasne, f podstate tak som to myslel ja brzda :D ale chcel som tu otazku polozit ze ktohovie ako by to so svornejsim dopadlo. je mi jasne ze uz su pneu zjazdenejsie :idea:

sokce
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Júna 2007, 09:39
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sokce » Štvrtok, 4. Októbra 2007, 08:37

No je to aj pneu, ale bude to aj niečo iné čo sa týka Andyho, lebo to robí aj mne :D (nemáme všetci corolly? :mrgreen: )
Toyota Celica T20 1,8
EX - Toyota Corolla e11 1.4 16v, 3dv, rv 1997 - "snowwhite"
www.androidzone.sk

grexos
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grexos » Štvrtok, 4. Októbra 2007, 11:58

Hehe dnes som pustal ludi na prechode a len co presli tak som si zaskackal na aute som muse; vyzerat zas jak pako :D
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Štvrtok, 4. Októbra 2007, 13:22

nejde mi do hlavy,, ze vam to tak skace,,, u nba sa to napravilo,,, a som v tom, ze jazdil na spojke,, a nieco jej urobil,,, kedze viem aky styl jazdy ma,,, ale ze vam to robi casto,,, to nechapem,,, podla mna to nieje normalne,, a nieco nebude v poriadku,,, ako presne sa to prejavuje? naskakuje motor,, alebo cele auto,, predok alebo nieco ine?

liguere
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Štvrtok, 4. Októbra 2007, 21:27

no naskakuje auto, nie motor. samozrejme predok, lebo hrabu predne. akoby tie pneu neboli okruhle ale nejake osemuholniky. tu sa da spekulovat o zlom tlaku v pneu, zlych pneu, tlmicoch a dalej a dalej, nieco v prenose sily, spojka napr.
ale kedze problem mi je znamy, viem tomu pri jazde predist a riesit to nemienim. v anglicku nebudem na veky a auto si asi nenecham. aj skoda

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Štvrtok, 4. Októbra 2007, 22:10

Kua chlapi, či nebude problém v tom medzikuse medzi sedačkou, pedálmi a volantom :mrgreen:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Piatok, 5. Októbra 2007, 00:08

este ma napada, ze moze byt nieco chybne na naprave,,, ci niesu vymlatene silentbloky na ramenach,,, to by vysvetlovalo, ze to naskakuje,,, mozno by nestalo za vela namahy dat niekoho, nech sa pozera ked ,, ti to hrabe,,, myslim kolesa,, heh,,, nechsa pozrie,, ci to koleso len normal preklzuje,, ci poskakuje smerom dohora,, alebo dostran,,, ak dohora,, tak tlmice,, ak do stran,,tak nieco s ramenom.

liguere
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Piatok, 5. Októbra 2007, 00:14

mne osobne sa zda ze urcite dohora. proste tak to citim. ale je mi to cudne, obvinovat napravu a tlmice(aj ked som s tym trochu zacal), lebo jazdne vlastnosti sa mi zdaju velmi slusne. sedi dobre, neplave, nic na nerovnostiach nebucha...

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Piatok, 5. Októbra 2007, 00:23

cosi musi byt zle,,, alebo je to tak od vyroby(?),, to sa mi nezda,,, mne to preklzne na Celde vzdy ked sa rozbieham,, a potom aj na dvojke,,, ale skace to len ked je mokro,,, a to je chyba pneu,, mam Nokian NRH2,,, akonahle obujem zimaky,,tak uz ani na vode to neskace.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní