E11 4A-FE
Moderátor: AndyGTP
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
E11 4A-FE
Tak po tom, ako moja prvá Toyka - modrá E11 4E-FE išla definitívne sestre a mne ostala len MR-ka, došiel som k názoru, že budem potrebovať nejaké auto na zimu - také kúsok praktickejšie. Kupovať ho budem budúci rok v lete, alebo na jeseň.
Voľba zatiaľ padá na E11, alebo E112 (nemôžem si pomôcť, ale tieto Corollky mi proste sedia). Jednoznačne to bude motor 4A-FE - predsa je to už o niečom inom ako 4E-FE. Teraz ale prichádza na rad otázka, ako by sa z toho auta dalo urobiť za čo najmenšie peniaze niečo poriadne - taký ten low end funkčný tuning.
Jasná je výmena tlmičov za nové (kvalitnejšie KYB-y a nahodenie znížených tvrdších pružin), výmena brzdových kotúčov a padov za kúsky od Fensportu, alebo Bremba, výmena bushes za kúsky od Fensportu a výroba a montáž duralových výsuží do motorového prietoru a možno aj rámu dozadu do kabíny (top mounts - výstuže strechy).
Teraz ale príde tá sranda...čo s motorom? - jasné je nasávaci kit od KaN. Otázka je, či sa oplatí nechávať vyrobiť manifold (zvody)+high flow cat+cat-back u AMA-kov - všade čítam, že zvody u tohto typu motora sa moc vylepšiť nedajú - poriadne zvody 4-1 už totiž na 4A-FE nikto nerobí. Čo ale ďalej? Turbokity v ponuke sú - žiaľ len s neguľôčkovými turbínkami, ale sú. Ak to ale má byť urobené poriadne, bude musieť byť mierne znížený kompresný pomer a to si už neviem predstaviť, lebo Piston Kit-y na tento motor neviem nájsť. Popravde by som radšej išiel do poriadne prerobenej atmosféry, ako do turba - životnosť, komplikovanosť a pod.
Takže babo raď...
Voľba zatiaľ padá na E11, alebo E112 (nemôžem si pomôcť, ale tieto Corollky mi proste sedia). Jednoznačne to bude motor 4A-FE - predsa je to už o niečom inom ako 4E-FE. Teraz ale prichádza na rad otázka, ako by sa z toho auta dalo urobiť za čo najmenšie peniaze niečo poriadne - taký ten low end funkčný tuning.
Jasná je výmena tlmičov za nové (kvalitnejšie KYB-y a nahodenie znížených tvrdších pružin), výmena brzdových kotúčov a padov za kúsky od Fensportu, alebo Bremba, výmena bushes za kúsky od Fensportu a výroba a montáž duralových výsuží do motorového prietoru a možno aj rámu dozadu do kabíny (top mounts - výstuže strechy).
Teraz ale príde tá sranda...čo s motorom? - jasné je nasávaci kit od KaN. Otázka je, či sa oplatí nechávať vyrobiť manifold (zvody)+high flow cat+cat-back u AMA-kov - všade čítam, že zvody u tohto typu motora sa moc vylepšiť nedajú - poriadne zvody 4-1 už totiž na 4A-FE nikto nerobí. Čo ale ďalej? Turbokity v ponuke sú - žiaľ len s neguľôčkovými turbínkami, ale sú. Ak to ale má byť urobené poriadne, bude musieť byť mierne znížený kompresný pomer a to si už neviem predstaviť, lebo Piston Kit-y na tento motor neviem nájsť. Popravde by som radšej išiel do poriadne prerobenej atmosféry, ako do turba - životnosť, komplikovanosť a pod.
Takže babo raď...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
-
ToyoCarE
Re: E11 4A-FE
poradim len v jednej veci,, kontaktuj Jafera,,, on sa zivi vyrobou vyfukov,, napr vyraba ladene zvody HKS,,, a je ovela lacnejsi ako je AMA. Sanie mozes dat RAM INDUKTION od Injen,,, to ti prida nieco,,, skor ako Turbo by som pouzil kompresor,,, ma sice mensi plniaci tlak,, ale tym padom aj menej zatazuje motor,, a tlaci od zaciatku otacok,, kdezto turbo az od urcitych otacok,, a to nie nizkych.
- Rasťo
- Vševed
Vďaka za radu.
Čo sa týka kompresora, tak tu som v nepreskúmanej oblasti - to, ako pracuje a o rozdieloch voči turbu viem, ale fakt netuším, či sa dá nejaký kompresor fitnúť na 4A-FE (nehľadiac na supercharger z 4A-GZE).
Čo sa týka kompresora, tak tu som v nepreskúmanej oblasti - to, ako pracuje a o rozdieloch voči turbu viem, ale fakt netuším, či sa dá nejaký kompresor fitnúť na 4A-FE (nehľadiac na supercharger z 4A-GZE).
-
ToyoCarE
podla mna niekto musi nieco take vyrabat,,, treba len kontaktovat prislusne firmy,,co sa tym zaoberaju,,, nejake ti skusim zohnat,, len tak pre info.
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
ak to naozaj zrealizujes, drzim palce. sam som zvedavy kam to s nou dotiahnes. ja bych vsadil na tie zvody, ale nechaj si poradit pre typ motora, vykon, objem, ake poradie a ako ti urobia, ten vyfuk bude tiez ok. Toto je asi najschodnejsia cesta. Plus ak chces ten ram...vyhod zadny interier ako Elvis urobil.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Rasťo
- Vševed
Po zháňaní info na kopci fórach som došiel k názoru že :
- výmena len zvodov a sania pridá max. 10 koní a aj to, iba ak je to fakt dobre urobené. Pri použití superchargera, alebo turba je ale výmena týchto vecí nutná.
- ak turbo, alebo supercharger, tak minimálne piesty pre nižší kompresný pomer musia byť, inak motor po pár 10 tisíc km ide do šrotu - prax z USA. Sú použiteľné performance piesty z GZE verzie (rozdiel medzi 4A-FE a 4A-GZE je len v iných piestoch a inej hlave motora) - znížia kompresiu na 8:1, čo by mohlo stačiť. Tak isto tesnenia pod hlavu z GZE sú použiteľné - blok motora je ten samý. Teraz už len zohnať nejaký ten supercharger z GZE, aby nebolo priveľa roboty s napasovaním a cena bola predýchateľná. Piston kit-ov je jak nasratých - s tým problém nie je. Potom nahodiť namiesto ECU nejaké to APEXi, alebo ešte lepšie Hydru...a je to...
Kua ako ľahko sa to píše keď má človek hlavu v oblakoch. Som sa to pokúsil z časti rozpočtovať :
PODVOZOK : KYB + znížené športové pružiny - cca 13.000.- Sk
BUSHES - cca 5.000.- Sk
BRZDY - kit od BREMBO na DE nete 8.500,- Sk ale na SK netoch 12.000,- Sk - toto nikdy nepochopím
VÝSTUŽE - cca 3.000,- za matroš + fľaša + nejaká tisícka za robotu
MOTOR : KaN sanie 7.000.- Sk - isto sa ale dá urobiť a napasovať lacnejšie spolu s výrobou zvodov
VÝFUK - zvody+high flow cat+cat-back - no toto si ani nechcem predstaviť - min 20.000,- Sk
PISTON KIT - pre GZE - cca 6.000,- Sk
SUPERCHARGER - ani srnky netušia
TURBO KIT - s Garrett T20 Stage 1 (bez intercoolera a iných vecí) 35.000,- Sk
Stage 2 (komplet performance kit cca 60.000,- Sk
ECU - cena sa hýbe furt od 7.000 ,- Sk do nejakých 17.000,- Sk (ak sa použije turbo kit, tak netreba kupovť)
No - a som tam, kde som nechcel byť...
Si rovno môžem kúpiť nejaké nové auto...
Nože poraďte a pomôžte zreálniť a minimalizovať financie...
- výmena len zvodov a sania pridá max. 10 koní a aj to, iba ak je to fakt dobre urobené. Pri použití superchargera, alebo turba je ale výmena týchto vecí nutná.
- ak turbo, alebo supercharger, tak minimálne piesty pre nižší kompresný pomer musia byť, inak motor po pár 10 tisíc km ide do šrotu - prax z USA. Sú použiteľné performance piesty z GZE verzie (rozdiel medzi 4A-FE a 4A-GZE je len v iných piestoch a inej hlave motora) - znížia kompresiu na 8:1, čo by mohlo stačiť. Tak isto tesnenia pod hlavu z GZE sú použiteľné - blok motora je ten samý. Teraz už len zohnať nejaký ten supercharger z GZE, aby nebolo priveľa roboty s napasovaním a cena bola predýchateľná. Piston kit-ov je jak nasratých - s tým problém nie je. Potom nahodiť namiesto ECU nejaké to APEXi, alebo ešte lepšie Hydru...a je to...
Kua ako ľahko sa to píše keď má človek hlavu v oblakoch. Som sa to pokúsil z časti rozpočtovať :
PODVOZOK : KYB + znížené športové pružiny - cca 13.000.- Sk
BUSHES - cca 5.000.- Sk
BRZDY - kit od BREMBO na DE nete 8.500,- Sk ale na SK netoch 12.000,- Sk - toto nikdy nepochopím
VÝSTUŽE - cca 3.000,- za matroš + fľaša + nejaká tisícka za robotu
MOTOR : KaN sanie 7.000.- Sk - isto sa ale dá urobiť a napasovať lacnejšie spolu s výrobou zvodov
VÝFUK - zvody+high flow cat+cat-back - no toto si ani nechcem predstaviť - min 20.000,- Sk
PISTON KIT - pre GZE - cca 6.000,- Sk
SUPERCHARGER - ani srnky netušia
TURBO KIT - s Garrett T20 Stage 1 (bez intercoolera a iných vecí) 35.000,- Sk
Stage 2 (komplet performance kit cca 60.000,- Sk
ECU - cena sa hýbe furt od 7.000 ,- Sk do nejakých 17.000,- Sk (ak sa použije turbo kit, tak netreba kupovť)
No - a som tam, kde som nechcel byť...
Nože poraďte a pomôžte zreálniť a minimalizovať financie...
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
ak to ma byt auto na zimu, tak by si mal skor rozmyslat nad zvysenim podvozku, zakrytovanim spodku, a vyhrievanymi sedadlami, volantom a zrkadlami 
co sa tyka zvodov a vyfuku - zavolaj Jaferovi.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Rasto: nechcem Ti brati iluzie, ale z toho motora nic poriadne neurobis. Budu to zbytocne vyhodene peniaze. Ak chces poriadnu atmosferu, tak zober nejaky silvertop alebo blacktop (4A-GE 20V). To su 1.6 motory, ktore maju cez 150koni. A s tym motorom sa zu da aj jazdit a najma nieco robit.
Vyfuk + zvody + podvozok + brzdy schvalujem - to Ti urcite pomoze pre jazdne vlastnosti a jemne zvysi vykon. No tie zvysne veci ako turbo, uprava piestov, ... na 4A-FE eee ... Ja osobne by som do toho nesiel. Prilis velka cena a prilis maly vykon. Je to len moj nazor.
Vyfuk + zvody + podvozok + brzdy schvalujem - to Ti urcite pomoze pre jazdne vlastnosti a jemne zvysi vykon. No tie zvysne veci ako turbo, uprava piestov, ... na 4A-FE eee ... Ja osobne by som do toho nesiel. Prilis velka cena a prilis maly vykon. Je to len moj nazor.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- Rasťo
- Vševed
Fajry beriem, ale uvedom si jedno - koľko stojí nejaký ten 4A-GE or 4A-GZE motor na SWAP? - teda niečo použiteľné - nie komplet naopak... 70 - 90 tisíc?
Najsam easy by bolo kúpiť piesty z GE verzie a zohnať nejakú reconditioned komplet hlavu z GZE verzie aj s ECU - to by som sa dostal vlastne ku GZE motoru, ale také čosi nezoženiem ani keď sa pototo...
Najsam easy by bolo kúpiť piesty z GE verzie a zohnať nejakú reconditioned komplet hlavu z GZE verzie aj s ECU - to by som sa dostal vlastne ku GZE motoru, ale také čosi nezoženiem ani keď sa pototo...
- Rasťo
- Vševed
Drgi - to na zimu som myslel ako obrazne...toľko k podvozkudrgi napísal:ak to ma byt auto na zimu, tak by si mal skor rozmyslat nad zvysenim podvozku, zakrytovanim spodku, a vyhrievanymi sedadlami, volantom a zrkadlami
- Elvis
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 12:30
Rasto, ako Ti vraveli chalani, prdni na nejaky turbo kit a podobne veci. Chces predsa spolahlivost, lacnu prevadzku a to takouto upravou nedosiahnes.
Pozri, ja mam v corolle silvertop, 160PS, absolutna spolahlivost, ked chodim ako clovek tak to zere 7.5 litra, ked potrebujem tak nahanam na dialnici vw vr6-ky. Proste univerzalny motor a pracant. Ak by si mal vazny zaujem, viem o niekolkych silvertopoch a blacktopoch co su dostupne. Dalsia vec je samozrejme montaz, ale to je tiez zvladnutelne nakolko by Ti to mohli robit ludia co robili svojho casu aj tuto moju corollu.
Davat turbo na motor, kam nikdy nepatril a nebol, je VELKE riziko. ty vidis len nejake piesty ci taketo veci. A co zvysok? co spojka? Co poloosy? Co klby? co prevodovka? Si si isty ze toto nebude treba menit?
Pozri, ja mam v corolle silvertop, 160PS, absolutna spolahlivost, ked chodim ako clovek tak to zere 7.5 litra, ked potrebujem tak nahanam na dialnici vw vr6-ky. Proste univerzalny motor a pracant. Ak by si mal vazny zaujem, viem o niekolkych silvertopoch a blacktopoch co su dostupne. Dalsia vec je samozrejme montaz, ale to je tiez zvladnutelne nakolko by Ti to mohli robit ludia co robili svojho casu aj tuto moju corollu.
Davat turbo na motor, kam nikdy nepatril a nebol, je VELKE riziko. ty vidis len nejake piesty ci taketo veci. A co zvysok? co spojka? Co poloosy? Co klby? co prevodovka? Si si isty ze toto nebude treba menit?

Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
- Rasťo
- Vševed
Nechaj tak Elvis - už mám niečo prešpekulované a prediskutované s chalanmi s UK. Nebude to mať síce 150 hp, ale len cca 130, ale stačiť mi to bude a s vymenenou spojkou a upravenou G6 prevodovkou to bude slušný pracant - zachová sa nepriestrelnosť 4A-FE motora a zlepšia sa jazdné vlastnosti...
Vieš ako - ja ak kúpim starú G6R-ku s nabehanými okolo 200 tisícmi za 160 ticíc aj s prepisom, tak do toho nechcem vraziť viac, ako 50 ďalších tisíc a len ten silvertop by ma stál 70-80 litrov aj s montážou - na to sa môžem s prepáčním oné... Chcem slušné auto za rozumné prachy, nie žihadlo za ročnú mzdu...také už jedno koniec koncov mám...
Vieš ako - ja ak kúpim starú G6R-ku s nabehanými okolo 200 tisícmi za 160 ticíc aj s prepisom, tak do toho nechcem vraziť viac, ako 50 ďalších tisíc a len ten silvertop by ma stál 70-80 litrov aj s montážou - na to sa môžem s prepáčním oné... Chcem slušné auto za rozumné prachy, nie žihadlo za ročnú mzdu...také už jedno koniec koncov mám...
- grexos
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Vsak napis co konkretne ides spachat 
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
- Rasťo
- Vševed
grexos neboj nič - všetko bude rozoberané na tomto fóre aj s fotodokumentáciou, prachami čo do toho vtisnem a ľuďmi cez ktorých to zoženiem...momentálne všetko visí a padá na známostiach jednej kočky...a jej ochote niečo pre mňa urobiť 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných