E10 - Chvenie na spojkovom pedáli
Moderátor: AndyGTP
E10 - Chvenie na spojkovom pedáli
Zdravim,,,
Mam taky dotaz ci to robi aj niekomu inemu alebo len mne... ked idem takych 100 a hore, tak ked polozim nohu na spojkovy pedal len tak z lahka aby som spojku nevymackol, tak citim take chvenie,,, take trasenie. Ma to aj nekto iny ci len ja?
Mam taky dotaz ci to robi aj niekomu inemu alebo len mne... ked idem takych 100 a hore, tak ked polozim nohu na spojkovy pedal len tak z lahka aby som spojku nevymackol, tak citim take chvenie,,, take trasenie. Ma to aj nekto iny ci len ja?
Naposledy upravil/-a drgi v Utorok, 30. Októbra 2007, 21:07, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: upraveny nadpis
Dôvod: upraveny nadpis
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chvenie na spojkovom pedali
kedze v manuali k autu je napisane, ze si nemas odkladat nohu na spojkovy pedal, tak je myslim zbytocne toto riesit. proste tam tu nohu nedavaj 
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Ono to bude asi tým, že máš zapnutý motor. Skús ho vypnúť a určite to prestane. Ak nie, tak treba navštíviť lekára
Ale vážne. Je to normálne, motor vibruje a prenáša sa to aj na spojkový pedál. Pokiaľ ti to nevykĺbi členok, tak to nerieš
Ale vážne. Je to normálne, motor vibruje a prenáša sa to aj na spojkový pedál. Pokiaľ ti to nevykĺbi členok, tak to nerieš
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Chlapy si nerobim prdel,,, nie som debil ktory nevie ako vyzera motor ok?
robi mi to iba vo vyssich otackach a pri ziadnom inom motore mi to nerobilo. A je mi jasne, ze nebudem pocas jazdy vymackavat spojku, bol by som debil. A pytam sa preto,,, b osom pocul aj nejake zaujimave zvuky ako keby od rozvodovky v tych otackach...
robi mi to iba vo vyssich otackach a pri ziadnom inom motore mi to nerobilo. A je mi jasne, ze nebudem pocas jazdy vymackavat spojku, bol by som debil. A pytam sa preto,,, b osom pocul aj nejake zaujimave zvuky ako keby od rozvodovky v tych otackach...
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Kontaktovať používateľa:
vlado: vieme, ze nie si kreten a vyznas sa trochu do aut, ale toto je dooost blba otazka. Ak je totiz motor v pohybe, tak vsetko, co je s nim priamo ci nepriamo spojene sa chveje. A spojka je ovela citlivejsia ko si myslis. Pokial uz mas troska vybehany nejaky silentblok na motore alebo prevodovke, tak sa to chvenie moze zdat vacsie. No nic sa napriek tomu nedeje.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- chmelo
- Toyota guru
Kua, Vlado ide to z teba jak z chlpatej deky. Skús to popísať viac obšírne. Začal si len chvením, preto sme to viacmenej hádzali z pleca na pleco. Potom si písal o zvukoch a pazvukoch a to môže byť už iné kafe.
Napíš, čo máš za auto, napr. Škoda Fabia 1,2 HTP
a ako ti to tam ševelí a trasie.
Ak sa poriadne nevymáčkneš, tak je to potom jak v tom vtipe: Koľko? Dva! Čo dva? Čo koľko???
Napíš, čo máš za auto, napr. Škoda Fabia 1,2 HTP
Ak sa poriadne nevymáčkneš, tak je to potom jak v tom vtipe: Koľko? Dva! Čo dva? Čo koľko???
Pardon, to som zabudol spomenut, je to corolla 1,3XL rv.95.
No praveze to chvenie citim na tom pedili len ked posujem tie pazvuky. Neviem terza presne pri akych otackach to robi,,,ale priblizne ku prikladu. Ked mam napr 3000ot/min. tak nie je pocut vobec nic a aj ten pedal je dlubny, necitim na nom vobec nic, ale pri takych 3500-4000ot/min uz pocujem take pravidelne ale prerusovane hucanie. Keby to bolo stale tak by to mohli byt gumy bo tie maju svoje tiez za sebou, ale ked vymacknem spojku tak to stichne. Podla mna by to mohlo byt aj nieco v rozvodovke nie?
dufam, ze uz je to lepsie...
No praveze to chvenie citim na tom pedili len ked posujem tie pazvuky. Neviem terza presne pri akych otackach to robi,,,ale priblizne ku prikladu. Ked mam napr 3000ot/min. tak nie je pocut vobec nic a aj ten pedal je dlubny, necitim na nom vobec nic, ale pri takych 3500-4000ot/min uz pocujem take pravidelne ale prerusovane hucanie. Keby to bolo stale tak by to mohli byt gumy bo tie maju svoje tiez za sebou, ale ked vymacknem spojku tak to stichne. Podla mna by to mohlo byt aj nieco v rozvodovke nie?
dufam, ze uz je to lepsie...
- chmelo
- Toyota guru
No, to isté auto, ten istý motor a dokonca aj ročník som mal aj ja a nič podobné mi to nerobilo, takže usudzujem, že nejaký problém tam naozaj bude
Môže to byť prevodovka, možno dostávala dosť do držky, ale to je ťažko posúdiť. Olej v nej bol menený pravidelne?
V horšom prípade to môžu byť odchádzajúce ložiská na kľuke a tým pádom sa to bude len zhoršovať a asi dosť rapídne. Brácho mal podobný problém na AVE a musel som ho napokon ísť odtiahnuť od Ružomberka domov, lebo to podcenil. Takže netreba čakať ale konať
V každom prípade by bolo lepšie dať Karolínu mrknúť nejakému dobrému mechanikovi. V najlepšom prípade to bude len nejaká prkotina a ty budeš vyškerený jak konzerva. Teda aspoň dúfam.
Drž si
Môže to byť prevodovka, možno dostávala dosť do držky, ale to je ťažko posúdiť. Olej v nej bol menený pravidelne?
V horšom prípade to môžu byť odchádzajúce ložiská na kľuke a tým pádom sa to bude len zhoršovať a asi dosť rapídne. Brácho mal podobný problém na AVE a musel som ho napokon ísť odtiahnuť od Ružomberka domov, lebo to podcenil. Takže netreba čakať ale konať
V každom prípade by bolo lepšie dať Karolínu mrknúť nejakému dobrému mechanikovi. V najlepšom prípade to bude len nejaká prkotina a ty budeš vyškerený jak konzerva. Teda aspoň dúfam.
Drž si
No olej bol v prevodovke meneny pred nejakymi 5 tis. a aj v motore... Davam jej len to najlepsie. Idem to este preskumat, kedy to presne robi,,, ci to robi len pri urcitych otackach abo pri urcitej rychlosti, to by mi mohlo tiez dost napovedat. Nooo je pravda, ze som ju trosku vyskrtil do kopcov, ked bolo 5 ludi v aute, tak som ju tlacil na homolku
Ale je to taky hnusny zvuk,,, nie silny, ale taky neprijemny. Na sikmooku nedam dopustit, musi byt v poriadku, musi 
- chmelo
- Toyota guru
Ešte ma napadlo, že brašulovi tie ložiská hučali a potom už aj klepali hlavne pod záťažou, bez ohľadu na rýchlosť. To len tak na okraj 
No mam pocit, ze su to loziska na rozovodovke,,, super 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných