Príspevok
od používateľa paranormalny_somarik » Nedeľa, 18. Novembra 2007, 16:09
Gabo, nesiel som tade, mas pravdu, zhora to vyzera na dve zakruty. Porovnavam tie polomery zakrut akurat s tymi, co poznam. Rovnako tazke auto s nizim vykonom nemoze byt rychlejsie ako auto s vyssim vykonom LEN PRETO, ze je to naftak, za tym si stojim. Vynimku tvoria tie pomale 180ky, co nie je vas pripad.
Rasto:
Ad1: Myslim, ze teraz motkas nieco, co je uplne nepodstatne v TEJTO debate.
Ad2: Povedal som, ze je tam nasobenie aj otackami, ktore su premennou. Ale vsak nechodme okolo horucej kase, toto je ten vztah: HP=TORQUE * RPM / 5252 Nic ine tam nevstupuje, ani to, ci svieti slnko, ani to, ci Jurki zase bral benzin zo spodku vagona.
Ad3: Pod rizikom, ze sa budem opakovat - krivka krutiaceho momentu vyjadruje, ako motor taha v spektre otacok - RELATIVNE. Cize napriklad zatah pri 2000ot. vs. zatah pri 4000ot. Ak bude mat 100Nm pri 1000ot. a 150Nm pri 3000ot., tak motor pri odmysleni si vonkajsich odporov (valivy, aerodynamicky) bude poskytovat 1.5nasobne zrychlenie pri 3000otackach oproti 1000otackam. To je cele, co ti krivka momentu hovori. Ak chces vediet, ako taha skutocne motor v ABSOLUTNYCH cislach, potrebujes mat informaciu, pri akych otackach dosahujes tieto hodnoty krutaku. Ci teda motor toci maximalnych 3000otacok, 6000otacok, alebo 20000otacok. A to uz sa dostavame k vykonu. Cim vyssie otacky dokaze motor tocit, tym vacsi vykon dosahuje a tym bude to zrychlenie auta v ABSOLUTNYCH cislach vacsie. Ten clanok sa mi citat nechce, prepac. Vsak zacituj, co ta tam zaujalo a s cim som v protireceni.
Ad4: Nesutazia preto, lebo kamion by vzdy prehral s F1. To nic nemeni na tom, ze nikdy nie je nezmyslom postavit proti sebe dve lubovolne auta, uz len pre tu srandu, aky bude vysledok. Preco su dobre exhibicie formula proti DTM a podobne? Z pohladu formule je DTM podstatne vacsia sunka, ako Octavia z pohladu aj neviem ako naslapanej Supry.
Ked vam bliknem, prosim vas, nezavadzajte. Dakujem.
Rozkosny cierny oslik