Corolla alebo Civic - rady pred kúpou
Moderátor: AndyGTP
Corolla alebo Civic - rady pred kúpou
zdravim vsetkych..
dufam, ze tuto temu nebudete brat ako rypanie:)
moje moznosti a ocakavania su:
do 100-150 papierov, bud zachovale alebo lacnejsie + oprava, aj ked osobne neopravim nic, servisy nepoznam, a zobralo by to hodne casu;
a vydrz, nech to aspon par rokov jazdi..
co si myslite, ktore z tychto dvoch vyjde ekonomickejsie, ktore sa lahsie dava dokopy pri pripadnej poruche, s ktorym by jednoducho bolo menej starosti a vyslo menej nakladne.(tak cca vseobecne, viem ze zalezi od kusu..)
o vzhlad sa zial zaujimat nemozem, budem rad, ak utiahnem financne toto (aj ked niektore civiky nevyzeraju vooobec zle:). kazdopadne, bol by som za 4 dvere namiesto dvoch, a neaka ta elektrika potesi. inak velku zataz tomu autu, az na blavacke cesty netipujem.
a este ps; ak tu tato tema bola, neprejdite ma na prechode, hladal som ju ale nenasiel:)
dufam, ze tuto temu nebudete brat ako rypanie:)
moje moznosti a ocakavania su:
do 100-150 papierov, bud zachovale alebo lacnejsie + oprava, aj ked osobne neopravim nic, servisy nepoznam, a zobralo by to hodne casu;
a vydrz, nech to aspon par rokov jazdi..
co si myslite, ktore z tychto dvoch vyjde ekonomickejsie, ktore sa lahsie dava dokopy pri pripadnej poruche, s ktorym by jednoducho bolo menej starosti a vyslo menej nakladne.(tak cca vseobecne, viem ze zalezi od kusu..)
o vzhlad sa zial zaujimat nemozem, budem rad, ak utiahnem financne toto (aj ked niektore civiky nevyzeraju vooobec zle:). kazdopadne, bol by som za 4 dvere namiesto dvoch, a neaka ta elektrika potesi. inak velku zataz tomu autu, az na blavacke cesty netipujem.
a este ps; ak tu tato tema bola, neprejdite ma na prechode, hladal som ju ale nenasiel:)
ACA30-1AZFE-2006
EE111-4EFE-1998
EE101-4EFE-1996 ex
EE111-4EFE-1998 ex
EE111-4EFE-1998
EE101-4EFE-1996 ex
EE111-4EFE-1998 ex
- grexos
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
- Kontaktovať používateľa:
Re: corolla alebo civic - rady pred kupou
V podstate ti mozem povedat iba o corollach. moju som kupil vo velmi dobrom stave za 155 (1.6 liftback) a pohybuju sa aj lacnejsie. pri kupe rataj s rezervou pretoze vela ludi predava s tym ze treba vymenit olej a rozvody a este k tomu poistka a prepis takze 10 litrov navyse +-. Corolla je spicka v spolahlivosti. je celkom priestranna aj ked velmi velki ludia maju vzadu problem a nemozu sediet vystrety (typ E11). kufor si myslim ze je tiez celkom velky. jedine co na nej menim su veci ktore sa menia bezne. ale vela zalezi aj od toho v akom stave ju kupis. ak sa v tom nevyznas zober si mechanika zo sebou. viem ze su tu chalani (minimalne jeden) co predavaju. ale ked som porovnaval firemnu carinu a civic z toho isteho roku tak civic uz bol v horsom stave po priblizne rovnakom pocte km. ale k tomu sa musia vyjadrit mudrejsi ako ja
skus pohladat dole v sekcii predaj auta alebo tu http://www.autobazar.eu/sk/results.php? ... ada%9D+%21
skus pohladat dole v sekcii predaj auta alebo tu http://www.autobazar.eu/sk/results.php? ... ada%9D+%21
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
co sa tyka teorie, ako hladat vozitko, tej uz mam nastudovanej az-az... ale skusenosti nulove, takze mi to moze byt prd platne:)
najradsej by som zobral mechanika so sebou, len to je problem, ze nikoho takeho nepoznam, a navyse, ked sa najde auto v dakych hornych dolnych, kde tam ja vezmem kohosi, co sa vyzna, a navyse co by som mohol mat aspon malu istotu, ze to ohodnoti pravdivo
najradsej by som zobral mechanika so sebou, len to je problem, ze nikoho takeho nepoznam, a navyse, ked sa najde auto v dakych hornych dolnych, kde tam ja vezmem kohosi, co sa vyzna, a navyse co by som mohol mat aspon malu istotu, ze to ohodnoti pravdivo
ACA30-1AZFE-2006
EE111-4EFE-1998
EE101-4EFE-1996 ex
EE111-4EFE-1998 ex
EE111-4EFE-1998
EE101-4EFE-1996 ex
EE111-4EFE-1998 ex
- grexos
- Toyota guru
to je asi pravda. ja som bral kamarata takze som to mal v tomto ohlade v suchu. drzim palce nech nieco vymyslis a onedlho sa mozno uvidime na nejakom zraze
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
- sokce
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Júna 2007, 09:39
No ja Ti môžem tiež napísať akurát tak skúsenosti s mojou corollou, alebo tatkovou volgou
ja mám 1,4L hatchback, e11, ako grexos, akurát že trojdverové
a tiež som veľmi spokojný aj s priestrannosťou (som dosť široký človek
) .
Inak jeden chalan C3rnO tu predáva za tušim 105tis. modrú... je pekná, na vlastné kuky ju vidím niekoľko krát do týždňa
Ale ty si písal že chceš 5dv. tak skús hľadať 
Inak jeden chalan C3rnO tu predáva za tušim 105tis. modrú... je pekná, na vlastné kuky ju vidím niekoľko krát do týždňa
Toyota Celica T20 1,8
EX - Toyota Corolla e11 1.4 16v, 3dv, rv 1997 - "snowwhite"
www.androidzone.sk
EX - Toyota Corolla e11 1.4 16v, 3dv, rv 1997 - "snowwhite"
www.androidzone.sk
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
pisc:
podla mojho skromneho nazoru kupis lepsiu Corollu, ako Civic - s hondou vacsina mladych nevyburenych pubertakov jazdi ako so zavodnym autom.
Pozri sa na toto: http://toyotateam.sk/forum/viewtopic.php?f=19&t=1127
Na lacne nahradne diely mame na fore Lenulku (http://www.dicompracing.com)
podla mojho skromneho nazoru kupis lepsiu Corollu, ako Civic - s hondou vacsina mladych nevyburenych pubertakov jazdi ako so zavodnym autom.
Pozri sa na toto: http://toyotateam.sk/forum/viewtopic.php?f=19&t=1127
Na lacne nahradne diely mame na fore Lenulku (http://www.dicompracing.com)
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Myslím, že chalani s Tebou v pohode prejdu po BA bazároch...a možno má Elvis niečo čo by potreboval "na ruke"...
Byť Tebou idem do E11-tky - je to už lookom moderný voz a dá sa splašiť v dobrom stave od 120 tisíc. Vyjde Ti za Tvoje prachy síce asi len 63 kW 1.4L benzínový motor - ale je fakt spoľahlivý. S klímou by som v tejto cene asi moc nepočítal, ale čert vie - možno aj motyka vystrelí. No a čo sa týka mechanika - však tam dole - v BA máte Vlasta (chudák chalan - ten robí vozy hádam polke BA Toyoťákov
- ako nie že by sa kazili, ale je ich celkom dosť).
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- macik
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 20. Februára 2007, 22:29
hh, vlasto sa namaka... furt jak tam dojdem tak ma okolo dvora hotovu toyota flotilu 
Hunyadi ix20 1.6 CVVT
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km
- grexos
- Toyota guru
ja som inak este E11 bez klim. nevidel takze ich je asi celkom dost
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
ja si dovolim sa vyjadrit aj k hondam, podobne ako drgi. Poznam nejakych hondistov, dve mam aj odskusane. Potvrdzujem, ze Civicy su drahsie, ovela castejsie obetou tuningu, jazdia na nich najma pubertaci a ludia co si obcas nieco liecia, ale nie vzdy prosim. Je plno normalnych hondistov ale zhodol som sa aj s nimi, ze je tazsie najst dobreho Civica za normalne peniaze. Vseobecne u verejnosti panuje nazor, ze Civicy su krajsie.
Dobre ale robis, ze auto nekupujes podla vzhladu. Ja osobne by som ti odporucil kupit Sokolovu Corollu E10 z kosic, je to auto, ktore sa predava uz dlhsie, ma totiz avensisa a viaceri to auto pozname. E10, tj 7. generacia Corolly 92-97 sa ti bude ako novemu zaujemcovi o toyotu pacit zrejme dizajnovo viac, tak to chodi zvacsa.
Odporucam sa ti zamerat na dve generacie Corolly, E10 a E11, tj 92-99/2001 Corolly. LAhko si u nich overis ze boli vyrobene v Japonsku tym ze VIN kod auta a podvozku sa zacina pismenami JT. Ak kupis "JT" Toyotu, mas vacsiu sancu na uspech a dlhu zivotnost. S tym ze 5d hatchback E10, sa mi javi pre teba ako najlepsie riesenie, kedze 5d liftback E11 sa nepaci kazdemu.
Do Bratislavy ti 1.4 (55/65/63kW v zavislosti od generacie) motor uplne staci.
Alebo sa kludne pozri aj po Civicoch generacii v rokoch cca 95 - 2001. Je tam vela analogie medzi Corollou a Civicom. Zelam stastny vyber.
Dobre ale robis, ze auto nekupujes podla vzhladu. Ja osobne by som ti odporucil kupit Sokolovu Corollu E10 z kosic, je to auto, ktore sa predava uz dlhsie, ma totiz avensisa a viaceri to auto pozname. E10, tj 7. generacia Corolly 92-97 sa ti bude ako novemu zaujemcovi o toyotu pacit zrejme dizajnovo viac, tak to chodi zvacsa.
Odporucam sa ti zamerat na dve generacie Corolly, E10 a E11, tj 92-99/2001 Corolly. LAhko si u nich overis ze boli vyrobene v Japonsku tym ze VIN kod auta a podvozku sa zacina pismenami JT. Ak kupis "JT" Toyotu, mas vacsiu sancu na uspech a dlhu zivotnost. S tym ze 5d hatchback E10, sa mi javi pre teba ako najlepsie riesenie, kedze 5d liftback E11 sa nepaci kazdemu.
Do Bratislavy ti 1.4 (55/65/63kW v zavislosti od generacie) motor uplne staci.
Alebo sa kludne pozri aj po Civicoch generacii v rokoch cca 95 - 2001. Je tam vela analogie medzi Corollou a Civicom. Zelam stastny vyber.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
dakujem za vsetky vase reakcie, je to tazka volba...
vedeli by ste mi pls este poradit, kde sa na tom aute nachadzaju stitky, ktore by nebolo zle skontrolovat? (98r, 5dv)
vedeli by ste mi pls este poradit, kde sa na tom aute nachadzaju stitky, ktore by nebolo zle skontrolovat? (98r, 5dv)
ACA30-1AZFE-2006
EE111-4EFE-1998
EE101-4EFE-1996 ex
EE111-4EFE-1998 ex
EE111-4EFE-1998
EE101-4EFE-1996 ex
EE111-4EFE-1998 ex
- grexos
- Toyota guru
v motorovom priestore je to celkom dobre viditelne - na ociach
ale ja mam turecku corollu aspon podla paprierov bo na stitok som nepozral a no problem 
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
GREXOS COZE?????????? NEVER FIZLOM a papierom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
davaj sem VIN kod! kua ma NESTRAŠ!
:D:D
davaj sem VIN kod! kua ma NESTRAŠ!
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Csabika
- začiatočník
- Dátum registrácie: Piatok, 27. Apríla 2007, 20:47
Ja som tiež rozhodoval medzi Civicom a Corollou, aj sme išli s skmarosom sa povozit na jednom vyhliadnutom civice, ale volako to nebolo ono, potom som zbadal tuto moju terajšiu corollu a čo budem vypisovať, bola to láska na prvé naštartovanie
ako som do nej sadol , pomyslel som si, že no táto musí byť moja, a keď sme sa na nej previezli, no sadla mi ďaleko lepšie ako civic, potom som sa tu poradil viewtopic.php?f=6&t=1730&st=0&sk=t&sd=a a bolo to. Inak čo píšu hore, že počítaj 10 tis navyse je pravda, ja som tiez dal vsetko co moze byt kriticke vymenit a odvtedy pohoda. Ozaj môžem tu napísať, že som SPOKOJNÝ s tým autom. Vlastne sme spokojní celá rodinka. A v kombi je strecha este o nieco vyssie, takze vzadu moze sediet aj vyssí. Inak ja mám japonskú mám VIN začínajúce sa na JT. Niekde som čítal, že kombičká E11 robili len v Japonsku. Inak VIN máš hneď ako otvoríš kapotu tak oproti pod čelným sklom v motorovom priestore vyrazene do karoserie.
Inak tu píšu to kde boli robene rozne verzie: http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... icle=10426
Inak tu píšu to kde boli robene rozne verzie: http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... icle=10426
E11 WAGON 2.0 D = Hihinka
MADE IN JAPAN

MADE IN JAPAN
Caves, mno moooj kamos z Humenoi ma civika 1,5VTEC r.v.96 a si ho velmo pochvaluje.
Auto slape jag hodinky, potichucky, svizne jazdi az sporotvo, ale musi sa o neho pekne starat.
Mne povedal jeden znamy, ze Hondy vyzaduju lepsiu starostlivost jag Toyotu, ta to mas tag... a fcul budz mudry

Auto slape jag hodinky, potichucky, svizne jazdi az sporotvo, ale musi sa o neho pekne starat.
Mne povedal jeden znamy, ze Hondy vyzaduju lepsiu starostlivost jag Toyotu, ta to mas tag... a fcul budz mudry
Ex. Toyota Corolla E11 liftback, 4E-FE 1.3, iris metalýza, r.v. 1999
Toyota Verso 1.6 benzín, r.v. 2011
Kec ne toyotu ta co potom...
Toyota Verso 1.6 benzín, r.v. 2011
Kec ne toyotu ta co potom...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných