E11 - Vysoké hodnoty uhľovodíku HC na emisnej kontrole

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
Zmuro
panic
Dátum registrácie: Streda, 9. Marca 2005, 01:50
Kontaktovať používateľa:

E11 - Vysoké hodnoty uhľovodíku HC na emisnej kontrole

Príspevok od používateľa Zmuro » Streda, 7. Novembra 2007, 00:05

Zdravim vsetkych, neviem ci sa to uz niekomu stalo, ale chcel som si dat spravit povinnu emisnu kontrolu na moju benzinovu Corelu trosku v predstihu, kedze kazdy si to asi nechava ku koncu roka mam taky pocit-podla obsadenosti stanic STK v mojom okoli, ale na moje prekvapenie som na EK nepresiel. Lambda sonda aj kat. boli v poriadku, krasne cisla, ale hodnota uhlovodikov pri volnobehu dvojnasobne prekracovala limity-namiesto povolenych 100 som mal rovno 200..vraj mi nedokonale motor spaluje palivo. Neviete cim to moze byt? Vraveli mi ze to mozu byt sviecky, ale tie som toto leto menil, daval som origo Toyotacke DENSA doporucene pre tento motor, kable svieckove som zatial nemenil, a nechcem to robit naslepo=stoja 2600 Sk cela sada. Neviete niekto poradit v com moze byt zrada? Nemam vela km - realnych nieco vyse 123000. Moze to byt v svieckovych kabloch? Motor ma normalny zvuk, nevyzera zeby nieco vynechavalo...Do mesiaca to musim nejak zriesit, bo inak zas bude priestor na korupciu, a to by som velmi nerad...
Naposledy upravil/-a fajry v Streda, 7. Novembra 2007, 08:24, upravené celkom 3 krát.
Dôvod: upraveny nadpis
ex: Toyota Corolla E11 Liftback '98 1.4 63kw Linea Terra, Silver colour, spoiler edition, 141.000km
Honda Insight Elegance Hybrid; r.v. 2009; 1.3 IMA 65kW+10kW elektromotor; CVT prevodovka; Made in Japan
Don't tell me, that cars don't have a soul...

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Re: Problem s emisnou kontrolou - vysoke hodnoty uhlovodikov HC

Príspevok od používateľa drgi » Streda, 7. Novembra 2007, 00:27

skus novy vzduchovy filter a nejake vitaminy pre motor (aditiva, shell v power), poprehanat motor (na dvojke, trojke a az do obmedzovaca). EK rob samozrejme az ked je motor cely zohriaty (15km)
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Re: E11 - Vysoké hodnoty uhľ�odík� HC na emisnej kontrole

Príspevok od používateľa Rasťo » Streda, 7. Novembra 2007, 07:14

Drgi má pravdu - mohlo to kľudne byť aj studeným motorom - to potom aj tie naj agregáty majú zlé výsledky...držím palce na druhý pokus...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

janhranica
nula
Dátum registrácie: Štvrtok, 17. Mája 2007, 18:04

Re: E11 - Vysoké hodnoty uhľovodíku HC na emisnej kontrole

Príspevok od používateľa janhranica » Streda, 28. Novembra 2007, 23:30

Nazdar, presne takýto problém som mal na mojej maline pri prvej stk. Motor bol zahriaty na 101 %. Po odpojeni jednej hadicky zo sania sa to dalo odmerat v tolerancii, ale blbne pri tom dost volnobeh, takze ho bolo este treba upravit pocas merania - ale na treti krat som presiel. Ani kontrola na pocitaci v toyote nezistila nic - takze dalsie stk = korupcia. Pred asi dvomi mesiacmi som bol u kamarata nezavezne odmerat emisie a cuduj sa svete vsetko bolo ok. Ziadna oprava, výmena a pod. Mozno pomoze len vemena oleja, filtre a sviecky, nic ine som na aute inak nerobil.
Corolla E11, 1998, 1.4L, 63kW, 120.000km - "malina"

skmaros
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 15. Apríla 2007, 19:56
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skmaros » Piatok, 14. Decembra 2007, 17:58

Zdravim vsetkych, dnes som bol spravit povinnu emisnu kontrolu na moju benzinovu Corollu, ale na moje prekvapenie som na EK nepresiel. Lambda sonda aj kat. boli v poriadku. ale hodnota uhlovodikov pri volnobehu dvojnasobne prekracovala limity-namiesto povolenych 100 som mal az 240..vraj mi nedokonale motor spaluje palivo a dostane sa az do vyfuku nejaky zvytkovy benzin.. Neviete cim to moze byt? Vraveli mi ze to mozu byt sviecky, tak som dnes kupil NGK BKR5EYA-11.
zajtra ich nahodim a skusim druhy pokus na buduci tyzden ale skusim aj prevadzku emisnej kontroly.
km - realnych nieco okolo 220000. Moze to byt v svieckovych kabloch?
Motor ma normalny zvuk, nevyzera zeby nieco vynechavalo ide krasne pravidelne ziadne kolisanie otacok
auto mam od augusta 2007 a zatial som nabehal 6500km a ziadny problem som nezbadal
az dnes ta emisna ma dost sokovala. necakal som ze neprejdem.
Toyota Corolla Verso 1.8 MMT r.v.2009 158000km

ex:Toyota Corolla 1.4 E11 r.v. 7/1999
346000km
Obrázok
Toyota Avensis 2.0 T25 108kW, r.v. 6/2004 250000km
Obrázok

macik
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Februára 2007, 22:29

Príspevok od používateľa macik » Piatok, 14. Decembra 2007, 18:54

mohli by to byt aj tie sviecky - teda radsej nech su to len tie sviecky - mne po vymene sviecok klesla spotreba tak, ze som myslel ze mi niekto dolieva benzin :-)
Hunyadi ix20 1.6 CVVT
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Piatok, 14. Decembra 2007, 19:25

ja neviem, nejak sa tu rozsiruje neprejdenie E11 cez EK. Aj mna to postihlo, ale obvinil mi lambdu, ktoru mi potom original v Toyote skontrolovali a bola tip top. Takze som sa osral, alebo ma osrali, to je jedno. Takze neviem preco mame vsetci dodrbane EK.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

skmaros
panic
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skmaros » Sobota, 15. Decembra 2007, 11:47

no dnes som vymenil sviecky dal som tam tie NGK/BKR5EYA-11/
co som vcera kupil
ale ziadny rozdiel som nezbadal :(

asi bude rozumnejsie skusit ist inde na emisnu kontrolu

asi to maju kazdy inac rozstelovane tie pristroje na meranie emisii :roll:

346000km
Obrázok
Obrázok

Zmuro
panic
Dátum registrácie: Streda, 9. Marca 2005, 01:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zmuro » Nedeľa, 16. Decembra 2007, 20:13

Pre skmaros: Obavam sa ze inde ti ukaze to iste. Ked som cital tvoj prispevok, aj sa mi chvilu zdalo ze som to pisal ja-mas uplne ten isty problem, s ktorym som aj ja vlastne otvoril tento topic, takze v tom nie som sam a som rad ze sa takto mozme podelit o rady. Takze: nevsimol si si nahodou, ze ti vyrazne stupla spotreba? Lebo mne teda ano, z beznych 6-7 litrov az na 9. A prave preto s tym chcem nieco robit, lebo je jasne, ze nieco fakt nie je v poriadku...pred tyzdnom som bol na opakovanej emisnej, v predposledny den 30dnovej lehoty :D , vymenil som predtym iba vzduchovy filter, a vycistil svieckove kable, na viac som sa za ten mesiac casovo nezmohol, a velmi to nepomohlo. Poprehanal som predtym poriadne auto, aby bolo zahriate (20km na vyssich otackach) a ked som siel na linku, zhodou okolnosti nie na tu istu, ale na vedlajsiu (cize v pristroji chyba urcite nebude), tak mi vyplulo hodnoty o malicko lepsie, ked som mal na prvykrat HC od 200 az do 300, tak teraz to bolo 150, co je furt vela. Podotykam, ze nedavno som menil sviecky, dal som tam original Toyotacke DENSO doporucene pre 4E-FE motor, nepamätam si presne kodove oznacenie, olej davam vylucne plnu syntetiku, cize servis zanedbany urcite nebol, a mam takmer polovicu z tvojich kilometrov. Na tvojom mieste by som urcite na inu emisnu nesiel. Zbytocne vyhodis dalsich 500 Sk, to daj radsej do opravy. No ale teraz k vysledku mojej emisnej-cakali sme ci sa motor na volnobehu nespamäta asi 2 minuty, nepomohlo, hodnoty boli stale vysoke, a vraj bezny standard u vekovo aj kilometricky podobnych aut je HC=15, tak som sa ich rovno spytal, ci sa tomu neda nejak pomoct-jasne ze da! Na volante mi ukazal 3 prsty, rozumej 3 kilecka, tak som nevahal, vytasil z vrecka tri madony majstra pavla, a hned boli hodnoty tip-top. Aj ked to z duse neznasam, podlahol som celospolocenskemu fenomenu korupcie, aby som vyhovel byrokracii a opravu odlozil na kludnejsie obdobie. A vies ako to zrobil, aby hodnoty vyhoveli? Uplne primitivne-tesne po vytoceni auta do otacok nepockal technik tych stanovenych 12 sekund na ustalenie volnobeznych otacok, ale hned stlacil enter na klavesnici, a pocitac vyplul HC=40=vyhovuje. Ked to takto denne urobi len pri desiatich autach, tak mu vlastna vyplata sluzi len na prilepsenie, co je smutne. Este som si daval pozor, ako mu to dam, aby nas nebolo vidno na kamere, nakolko na kazdej linke maju tak po 2 kamery. Som spokojny, ze mam nalepku, ale nie som spokojny, ze auto nie je v poriadku. Na zaver ale musim povedat ze ti technici boli ustretovi, a dali mi par tipov, takze sa utesujem, ze som im vlastne zaplatil za diagnostiku - prve boli sviecky, tie mam ja ale nove. Potom ze to moze byt vo vzduchovom filtri-ten som vymenil a nepomohlo. Dalsia mozna pricina moze byt prave v kabloch, ktore su stare ako auto, maju 9 rokov, cize to by som chcel skusit dat premerat, a potom mi spomenuli este nastavenie vole ventilov-ze niektory z ventilov nemusi spravne zatvarat alebo otvarat ci tak nejak. To ale neviem ako sa da zistit, takze chcem zajst za jednym znamym mechanikom z Toyoty, ci sa mi na to nepozrie. Je pravda ze ak je moj motor zahriaty, tak po ustaleni na volnobehu ma nejake cudne vibracie-ako keby nepravidelny chod, alebo prilis nizke otacky, ale naposledy v servise pri diagnostike nic neukazalo, tak predpokladam ze to je skor nejaka mechanicka pricina. Kolko mas bezne volnobezne otacky na sprave z neuspesnej emisnej kontroly? Tolko zatim, dalsie postrehy pripojim ak budem mat nieco nove.
ex: Toyota Corolla E11 Liftback '98 1.4 63kw Linea Terra, Silver colour, spoiler edition, 141.000km
Honda Insight Elegance Hybrid; r.v. 2009; 1.3 IMA 65kW+10kW elektromotor; CVT prevodovka; Made in Japan
Don't tell me, that cars don't have a soul...

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Nedeľa, 16. Decembra 2007, 20:47

zmuro, ja som presiel EK tak isto ako ty, dvojnasobnou sumou. Rozoberali sme to inde, uz som sa cosi naplakal, ze kedysi som vedel zajazdit za max. 6,5L alebo nedajboze 7 a dnes sa pod 7 prakticky nedostanem, a som rad ze mam iba 7,4 a nie 7,8 ako to obcas vyleti. Nad 8 som este nemal, co by pri mojich dlhych jazdach bolo dost krute... Stav km 168tkm.

tip mojho podplateneho mechanika bol:
1. prilis velky otvor vyfuku (toto sme ale zamietli viaceri ludia, kebydaco, da sa to upchat handrou atd)
2. lambda sonda (toto mi ale v Toyo servise VYVRATILI, ze vse funguje TIP TOP, diagnostika ok, lambda ok)

moje tipy:
1. technik EK ma ojebal, videl lacny zarobok, nasiel si zamienku vyfuk a nedostatocne zahriaty motor (ktory mohol uz tak nejak vychladnut pri tom postavani a prvotne vypnutom motore).
2. technik EK ma fakt sikovne ojebal
3. technik EK ma neojebal a naozaj je niekde problem. Ja bohuzial neviem povedat ti som mal vysoke hodnoty uhlovodikov, lebo ten lofasz mi povedal, ze ukazuje mu to zle hodnoty na lambde a to si ja neviem dostacujuco interpretovat.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

skmaros
panic
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skmaros » Pondelok, 17. Decembra 2007, 07:32

co sa tyka spotreby tak tu su moje poznatky

24.9 - tankoval 40,19L/Vipower/ - 553km - spotreba 7,26L/100km /90% :cesta do roboty 9km a spet 9km/
12.10 - tankoval 37,93L/Vipower/ - 512km - spotreba 7,4L/100km /90% :cesta do roboty 9km a spet 9km/

dnes idem skusit 2.pokus emisnej skusky

ZMURO: na protokole mam volnobezne otacky 660ot/min

co sa tyka ceny tak prvy pokus emisnej ma stal 142 sk :)

vzduchovy filter som menil pred mesiacom
a svieckove kable mam tiez povodne /8 rokov/

346000km
Obrázok
Obrázok

grexos
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grexos » Pondelok, 17. Decembra 2007, 08:09

moja nenazrana 1.6 zere bezne 8-11 zalezi od vela veci ako jazdim a tak
ale emisnu asi zriesim podobne ako andy :)
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi

macik
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Februára 2007, 22:29

Príspevok od používateľa macik » Pondelok, 17. Decembra 2007, 13:10

skmaros napísal:co sa tyka spotreby tak tu su moje poznatky

24.9 - tankoval 40,19L/Vipower/ - 553km - spotreba 7,26L/100km /90% :cesta do roboty 9km a spet 9km/
12.10 - tankoval 37,93L/Vipower/ - 512km - spotreba 7,4L/100km /90% :cesta do roboty 9km a spet 9km/
Cez 7 mam teraz v zime aj ja - od jesene to pomalicky rastie s klesajucimi teplotami a na jar to zacne klesat. Toto je podla mna v pohode.
Hunyadi ix20 1.6 CVVT
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km

skmaros
panic
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skmaros » Pondelok, 17. Decembra 2007, 16:06

dnes sa mi nepodarilo urobit druhy pokus na emisnej ale iba preto ze mali pokazeny pristroj :cry: na meranie emisii
tak zajtra idem skusit niekde inde.

346000km
Obrázok
Obrázok

kici
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Marca 2006, 10:15

Príspevok od používateľa kici » Pondelok, 17. Decembra 2007, 16:12

A este ako dlho si prepaloval motor na vysokych otackach? Lebo ked som ho ja prepaloval priamo na emisnej, tak isiel na vysokych otackach aj takych 5 minut a az potom isli hodnoty dole.
Ja som spravil s 170tis km, sviecky myslim ze neboli nove, ale zase ani strasne stare, kable este od vyroby, filter siska, ventily boh vie kedy nastavene, kat povodny, lambda povodna, papka olej a spravil som. Po prepalovani uz skakali hodnoty tak, ako maju. Aj ja som ju predtym viac vytacal a nepomohlo, az na emisnej.
Ale mi riadne trhalo srdce, ked som ju drvil cca 5 minut na 4tis otackach.

Skus ju predtym riadne potocit naprazdno, daj jej tych par minut na 4tis otackach.
Lexus IS 200 1G-FE
Toyota Corolla E12 1,4 vvti
Yamaha XTZ 660 TENERE
EX - Toyota Starlet EP82 JednacelatriXLi

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných