160 km/h, ano alebo nie

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

ste za to, aby sa zvysila rychlost na dialniciach?

Ano
43
75%
Nie
10
18%
Neviem
0
Žiadne hlasovania
Je mi to jedno
4
7%

Celkom hlasov: 57

ToyoCarE

Re: 160 km/h, ano alebo nie

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Pondelok, 10. Decembra 2007, 16:29

dobry napad,,, ale nedokazatelny,,, ak nejde priamo policajt za tebou,,, a neodfoti ta,,,tak nema dokaz o tom, ze si isla nie pr 80m ale 50,,, takze to neporiesi situaciu,,, aj ked ak by sa uzakonila 160,,,tak tie rozostupy by sa samozrejme museli zvysit

Používateľov profilový obrázok
chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Pondelok, 10. Decembra 2007, 22:41

Čo sa týka zvýšenia povolenej rýchlosti na diaľnici som za, určite by sme si ušetrili trochu nervov s orgánmi v tom cirkusantskom passatíku ;-)
Myslím si však, že toto nieje žiadne svetoborné riešenie hulvátstva a imbecilizmu na cestách. Kto jazdí jak prasa, tak bude jazdiť rovnako aj naďalej, či už je MPR 100, alebo 200.
Ono to potrebuje čas, aby tieto naše generácie postihnuté embéčkoidným a žigulákoidným malomeštiactvom vymreli, alebo sa naučili jazdiť ako ľudia a bude to v pohode ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Utorok, 11. Decembra 2007, 00:07

mozno by sa mala vybudovat paralelna dialnica,,, mozno ponad tuto,,, a tam by mohli jazdit vsetci bezohladni a arogantni jazdci,,, na drahych autockach,,, prripadne by sa tam mohli zrusit predpisy,,, a na tej terajsej by jazdili ti ostatni,,, myslim, ze to by bolo naj riesenie,,, mozno este lepsie ako zvysenie rychlosti,,, zoberte si, ze v rychlosti 100km/h sa prejde za 1s 27,7m,,, v rychlosti 130km/h za 1s 36,1m,,, a v rychlosti 160km/h za 1s 44,4m,,, rozmyslajte,,, pol sekundy trva kym zareagujeme my,, dalsiu pol sekundu trva kym zareaguju brzdy co nemusi byt pravda ,,zalezi na autach).

Youngblood
začiatočník
Dátum registrácie: Streda, 20. Júna 2007, 19:11

Príspevok od používateľa Youngblood » Utorok, 11. Decembra 2007, 20:51

Obavam sa toho, že aj ludia ktorý na to nemaju ani auto, ani skusenosti by sa tiež snažili isť tou rychlosťou... A to by rozhonde nemuselo byť bezpečné pre ostatnych učastnikov premavky... Predstavte si niaku fabiu 1,2HTP alebo nedajbože feliciu, ktora tu rychlosť sice s odretymi ušami, ale ajtak dá a to všetko na gumách 175/65/R14 alebo 165/75/R13!!! No fuj!!! A čo potom, ked je treba zastaviť? Skušal už niekto v takej rychlosti prudko brzdiť na fabii? Ja ano a to som mal gumy 195/50/R15... Auto zrazu nedržalo na ceste a zadok lietal ako sa mu len zaxcelo. Mal som čo robiť aby som auto udržal na ceste... No sorry ale nexcel by som aby niaky magor do mna vpalil koli iba tomu, lebo nema skusenosti a nezvladne svoje auto.

Každopadne mam z toho zmiešane pocity... Tot môj názor :oops:

Keby sa to predsalen planovalo, tak by som to obmedzil... Napr. technicke parametre tvojho auta by museli splnat niaku stanovenu normu, a keby ťa namerali rychlosťou nad 130 aj do 170 alebo pre mna za mna aj 180 a splnaš tieto podmienky tak by ta jednoducho pustili... Dajme tomu predpisany výkon motora, kotučove brzdy aj v zadu, rozchod kolies, šírka pneu a podobne... Proste nech auto z technickej stranky je v tej rychlosti bezpečne ovladatelne... :roll:
Toyota Celica TS23, VVTL-i (2ZZ-GE)
Ex:Toyota Celica T23, VVT-i (1ZZ-FE)
If U dont fight, U lost allready!!!
トヨタ セリカ

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Utorok, 11. Decembra 2007, 21:54

a postupne prideme na to, ze pausalne obmedzit rychlost na xxx km/h je blbost a kazde auto sa sprava inak. to bude prekvapenie, ze sa bude treba riadit zdravym rozumom 8)
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

paranormalny_somarik
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 11. Novembra 2007, 15:32
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa paranormalny_somarik » Utorok, 11. Decembra 2007, 22:14

Na 40ke sa vacsina smrdka tak 50-60km/h. Na dialnici niekde 120-130. Nemyslim si, ze 130km/h limit je pre slovenskych vodicov to, co ich drzi "na uzde". Skor je to spotreba, pripadne prilis vysoke zatazenie motora vzhladom na nizky vykon mnohych aut v SR.

Nech je kludne 160km/h na dialnici, drviva vacsina si bude dalej jazdit aj tak rovnako, ako dnes. Akurat sa mozno ti menej zdatni zacnu trosku viac zaujimat o to, co to tam v tom zrkadielku vonku vlavo vsetko vidno.

Co sa tyka povinnych odstupov, tak je to z mojho pohladu neprakticke z mnohych dovodov. Navyse ako mnohe ine obmedzenia, ludia sa zacnu pri soferovani viac venovat tomu, ako tento nezmyselny ciselny udaj dodrziavat a menej aktualnej dopravnej situacii okolo nich.

edit: formulacia
Ked vam bliknem, prosim vas, nezavadzajte. Dakujem.

Rozkosny cierny oslik

C3rn0
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Marca 2007, 09:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa C3rn0 » Utorok, 11. Decembra 2007, 22:26

Mna by len zaujimalo, kde tych 160km/h chcu povlit. Ako vsetci vieme v Rakusku to je tam, kde to povoli premenlive dopravene znacenie. To u nas nie je okrem mesta BA nikde.

Ja 160km/h beriem, ale rozhodne nie na sucasnom stave nasich dialnic. Bolo by to na par usekoch a tie hovadka by to pri merani urcite s radostou vyuzivali.
+10km/h by bolo mozno na mieste, +30km/h nechapem ako mohlo vzniknut... . Jedine ze by tym chceli "nahradit" 50tku v meste.

drgi
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Utorok, 11. Decembra 2007, 22:40

160kmh sa da chodit v aute s podpriemernym podvozkom (octavia1) na vsetkych dialnicnych usekoch a cestach pre motorove vozidla. kupodivu, neplati to pausalne, ale iba vtedy ked nie je velka premavka.

macik
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Februára 2007, 22:29

Príspevok od používateľa macik » Piatok, 14. Decembra 2007, 17:29

Podla mna, uplna zbytocnost, packa mozno nebude vyzerat ako "az taky velky" kkt, ked jazdi 200 a vychvaluje sa tym. Ludi s diagnozou Volkswagen Golf (cest vynimkam) od ohrozovania premavky neodradi ziadny zakaz. A co sa tyka vzdialenosti - vo vyhlaske je uz davno stanovene, ze vodic by mal dodrziavat primerany odstup. Bohuzial, nie kazdy si uvedomuje, ze je rozdiel medzi reakciou a brzdenim zo 120kmh a zo 60kmh. Kym vodic zareaguje trva to cca 1 sekundu. Pri 120ke za ten cas prejde 33 metrov.
Bohuzial potrestat borca co sa v 140ke niekomu lepi na zadny naraznik sa da az pri rieseni dopravnej nehody :(
Hunyadi ix20 1.6 CVVT
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km

Mexo
panic
Dátum registrácie: Utorok, 15. Augusta 2006, 12:13

Príspevok od používateľa Mexo » Sobota, 15. Decembra 2007, 06:31

Ja v tom vidim len barlicku, aby sa dalo beztrestne lietat po dialniciach. Kam sa vlastne vsedci tak ponahlate? Skuste si niekedy spravit ten cas a ist namiesto po dialnici po dedinkach. Ze jaka paradicka. A aky kludny clovek pride. Neveje mu sice haaaro, ale vidi aj pekene veci okolo seba. Keby sa s takymto kludom v dusi jazdilo aj po dialniciach tak by sa nemuselo vyblikovat a vytrubovat. A mozno by stacilo, keby sa pocas jazdy nemenili CDcka v radiu sucasne s malovanim si noveho oblicaju a zapalovania cigarety prekladane telefonovanim a keby si clovek dopredu premyslel co chce a kam a spravil si na to dostatok casu.
TOYOTA STARLET 1,3i 2E-E

paranormalny_somarik
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 11. Novembra 2007, 15:32
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa paranormalny_somarik » Sobota, 15. Decembra 2007, 10:20

Ja len neviem, kto vlastne definoval, ze 130km/h je kludna jazda a 160km/h je blaznive lietanie. Ale Einstein to urcite nebol.

Mimochodom ludia zijuci v tych malebnych dedinkach by tiez iste ocenili soferov kochajucich sa ich zivotnym prostredim.
Ked vam bliknem, prosim vas, nezavadzajte. Dakujem.

Rozkosny cierny oslik

wakkee
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 1. Júna 2005, 09:42
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wakkee » Sobota, 15. Decembra 2007, 11:29

po ceste cez dedinky neviem ci pridem kludny, je tam viac stresovych situacii ako na dialnici a urcite ich obyvatelia ti budu vdacny 8)
Today, Tomorrow, To ..... to co je? (R)
Speed's just a question of money. How fast can you go?

Opat Toyota
Obrázok

drgi
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Sobota, 15. Decembra 2007, 11:38

paranormalny_somarik napísal:Ja len neviem, kto vlastne definoval, ze 130km/h je kludna jazda a 160km/h je blaznive lietanie. Ale Einstein to urcite nebol.
to je predsa jasne, 130 kmh je tu uz dlho dlho, tak to musi byt spravne. to, ze od sedemdesiatych rokov sa diametralne zmenili auta, to uz akosi tvorcovia limitov zabudaju. a uz uplne vsetci zabudaju na nemecke dialnice.

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Sobota, 15. Decembra 2007, 14:27

mas pravdu a to rapidne sa zmenili tie parametre! takze dialnice 160km/h ;-)
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Sobota, 15. Decembra 2007, 16:41

ale co so starsimi autami,, ktory napr maju maximalku 170,,, a podvozky maju nalietane 200 000 a viacej,,, tym by som zakazal ist cez 130.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných