E10 - Štartovanie - zaseknutie otáčok na zlomok sekundy

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Re: E10- Štartovanie - zaseknutie otáčok na zlomok sekundy

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Sobota, 29. Decembra 2007, 00:49

svieckove kable ked su napixu chmelo, sprava sa to uplne inak, sorry... ale nerobi to len pri studenom starte, takze tato moznost nepripada do uvahy.... Neviem presne, co EFi motor obsahuje, ale rozhodne to nebude karbes a sviecky s mechanickym kontaktovym zapalovanim, takze to moze rozpravat i dedomraz, ze co k zapalu ide a co nie a moze mat odjazdene 10000x viac ako mi dokopy, pravda to uz nieje, veru nie, piseme 21 storocie a hold, cas sa zmenil, aj fungovanie motorov sa zmenilo:

chmelo, extra priklad pre teba a deda, co ma najazdene viacej, ako mi dvaja dokopy:-D nic proti, neber to ako urazku, ani ako rypanie.takze,... motor mam okej, zapalovanie, vsetko fici, startuje, ide,. vse okej, v blave na mierovej byvam, pred spanim stiahnem z celdy 3S-GE hadicku podtlaku z EGR a uz to nenastartujes, ani si tu hadicku nevsimnes... je co palit, je cim palit, predsa to nenastartujes.... takze tolko o tom dedkovi mrazikovi... :mrgreen: ;-) som zly, ja viem, nuz.....
Rasto presne popisal aj myslel, ze ten OTACKOMER je mechanicky... no doposial som nevydel, ze by auto vyrobene po devedesiatom roku malo MECHANICKY OTACKOMER... Tachomer ano... nuz tu sa RASTO bavi o OTACKOMERI.... ak to tak E9-E10 corolla mala, beriem.... ale neverIIIIIIIIIIIIM!!!!

chmelo, v dnesnom modernom svete neide uz len o to, ci je co palit a ci je cim palit... je to ponekud ovela komplikovaniejsie! ;-) ;-) ;-)
toyota gogogo
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Sobota, 29. Decembra 2007, 02:04

Skôr som myslel na poškodený sviečkový kábel, alebo skôr prívod do rozdeľovača, tým pádom by občasný výpadok prúdu (napríklad pri vibráciách) celkom pripadal do úvahy, či nie?
Čo sa týka 4E-FE, tak karbec som vôbec nespomínal, ale s tým kontaktným zapaľovaním ťa sklamem, lebo E10ny ešte rozdeľovač mali a to je fakt. Jeden príklad mám dole v garáži, takže ak máš chuť, tak to doleť mrknúť ;-)
Absolútne chápem to, čo hovoríš o spaľovaní v 21. storočí, ale stále sa bavíme o spaľovacích motoroch a ich základnom princípe. Možno to znie laicky, ale nehovorím o benzíne v nádrži a sviečke v motore. Musíš uznať, že pokiaľ odpojíš nejaký podtlak alebo kábel a motor prestane fungovať, tak je logické, že to ovplyvní funkciu karburátora/vstrekovania, alebo rozdeľovača/zapaľovania a tým pádom si zas pri probléme, že nieje čo, alebo čím páliť ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Sobota, 29. Decembra 2007, 10:12

som nepisal ze nemali rozdelovac, ale ci bol kontaktovy, alebo bezkontaktovy!!! dufam vtom vidime rozdiel, kedze kontaktovym sa nastavuje predzapal a vlastne cele zapalovanie kladivkom (nastavis odtrh podla polohy valca) a bezkontakt uz nastavis len stroboskopom :-) (da sa aj bez stroboskopu, ak drzis otacky stale cca na 3tis, deda plyn v tej istej polohe a rozdelovacom mierne otacas, ked mas najvyssie otacky, vtedy by to malo byt na 90% ;-) jeeeej, taky OT....
ktomu cim a co palit... legicke, nuz z akeho ula pohladu nato kukame, takze asi tymto uzatvaram ot...
svieckove kable... no to co popisujes, by robilo aj v inych otackach, nielen ked startuje... bude to ine!!!
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Pedro
panic
Dátum registrácie: Streda, 12. Júla 2006, 10:18

Príspevok od používateľa Pedro » Nedeľa, 30. Decembra 2007, 12:48

Len sa mi tu nezačnite hryzkať ku koncu starého roku :roll:
Každá rada dobrá ;-)

Ozaj Chmelíny, Good idea :D
Asi to oprobujem s tým svokrom.. Pak nech si kaufne nové..
A mám taký dojem jak to tu čítam, že mi kapánek začína hádzať jeden disk, čo som od Teba kaufol.
Asi poskúšam svokrové elektróny :lol:

/Ps: disky sú v pohode a už ich mám nahodené ;-)
Toyota Corolla sedan 11/96, 1332cm-55kw (lentilka)

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Utorok, 1. Januára 2008, 23:05

Hmmm, no musím priznať, že za čisto bezkontaktové, či lepšie povedané bezkontaktné zapaľovanie som vždy považoval až elektronické, alebo digitálne zapaľovanie, ale pravdou je, že v samotnom rozdeľovači medzi ramienkom a kontaktmi k dotyku nedochádza, takže ak je toto to správne kritérium, tak beriem späť ;-)
Pokiaľ to seká len po naštartovaní a po zohriatí už nie, tak samozrejme káble tiež vylučujem, aj keď náhoda je sviňa :roll:
Gabriel Nagy napísal:som nepisal ze nemali rozdelovac, ale ci bol kontaktovy, alebo bezkontaktovy!!! dufam vtom vidime rozdiel, kedze kontaktovym sa nastavuje predzapal a vlastne cele zapalovanie kladivkom (nastavis odtrh podla polohy valca) a bezkontakt uz nastavis len stroboskopom :-) (da sa aj bez stroboskopu, ak drzis otacky stale cca na 3tis, deda plyn v tej istej polohe a rozdelovacom mierne otacas, ked mas najvyssie otacky, vtedy by to malo byt na 90% ;-) jeeeej, taky OT....
ktomu cim a co palit... legicke, nuz z akeho ula pohladu nato kukame, takze asi tymto uzatvaram ot...
svieckove kable... no to co popisujes, by robilo aj v inych otackach, nielen ked startuje... bude to ine!!!
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

telekocar
panic
Dátum registrácie: Piatok, 8. Februára 2008, 16:32

Príspevok od používateľa telekocar » Utorok, 12. Februára 2008, 17:19

Gabriel Nagy napísal:chmelo, nejak si mimo z toho mechanickeho nahonu, kedze tu spominas tachometra, to je uplne okej, no lenze mi sa bavyme o mechanickom nahone otackomeru :!: :!: :!: a to je to, co ja nechapem, mechanicky otackomer som este nevidel - tak toto bolo k tomu oftopicu.

tiez mam dotaz k tvojmu nazoru bud nieje co palit, alebo cim palit... to plati pri starsich motoroch s karburatormi a klasickymi kontaktovymi zapalovaniami. Vo svete modernych motorov s ECU, milionmi podtlakov a cidiel je to uz kapanek inak, hocijaka mala "blbost" moze robit to, co sa tu v nazve topicu uvadza!nieje to len mam benzin-mam, mam iskru-mam...
ja ti stale odporucam diagnostiku, kedze nik sa tu k danemu problemu konkretne nevyjadruje, ak ti nebude vyhadzovat ziadnu chybu, treba preventivne ten palivovy filter poriesit (ako chmelo pise), vycistit skrtiacu klapku, ak nepomoze, tak sa treba v AWF zastavit, resp u Vlasta (vela ludi ho odporuca, osobne ho nepoznam) ;-)

by si sa divil kolko cidiel mozes potiahnut z motora a OBD sa na teba kuka ako keby si nic nespravil . .tomu by som zzasa tolko neveril aj ked urcite je to dobra pomoc. .

telekocar
panic
Dátum registrácie: Piatok, 8. Februára 2008, 16:32

Príspevok od používateľa telekocar » Utorok, 12. Februára 2008, 17:35

apropo k tym rozdelovacom . .myslim si ze tam xyba nebude. . skor si myslim ze daky snimac .. vzhladm na to ze to RJ je konstruovana vlastne iba ako citac impulzov. . a doxadza tu k zmene otacok .pomerne dost pozorovatelnej . tag daky snimacik bude vykazovat daky blud. .aj ked nevjem aky maybe poloha vacky atd. . aj ked nevjem ci u E11 bol

fred101
nula
Dátum registrácie: Štvrtok, 5. Marca 2009, 23:07

Re: E10 - Štartovanie - zaseknutie otáčok na zlomok sekundy

Príspevok od používateľa fred101 » Pondelok, 18. Mája 2009, 13:39

Nazdar chlapi mám podobný problem, štartovanie niekedy je ozaj problémové trvá 3x dlhšie ako pri studenom motore.
Robí asi snímač chladiacej kvapaliny, ojednal som nový vymením potom napíšem.
Je to problém so vzduchom.
Robí to klapka na nasávaní.Postavíte sa pred auto, na motore pravá strana pod sacou hadicou je elektromagnet ktorý riadi množstvo nasávaného vzduchu pri štarte, je prepojené so snímačom chladiacej zmesi.
Alebo to robí dopravné čerpadlo benzínu, to zistíte ľahko keď prepojíte na diagnostickej zásuvke 2 kontakty to dokážete spustiť na 10 sekúnd.
Aj mňa serie to štartovanie určite to dorobím, ale poznáte porekadlo že obuvník nemá poriadnu obuv.

Pekný deň Vám prajem. :evil:
Corolla 1,4 16V E10
http://www.auto-klima.cz

Obrázok

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní