Tmavé fólie na zadnom okne

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Tmavé fólie na oknách

Mám na zadnom okne tmavú fóliu
17
49%
Mám tmavé fólie, ale nie na zadnom okne
2
6%
Nemám na oknách tmavé fólie a ani nechcem
5
14%
Nemám na oknách tmavé fólie, ale chcel by som ich
9
26%
Na zadnom okne by som ich zakázal
2
6%

Celkom hlasov: 35

Používateľov profilový obrázok
wilson
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 13. Apríla 2005, 10:52
Kontaktovať používateľa:

Re: Tmavé fólie na zadnom okne

Príspevok od používateľa wilson » Utorok, 22. Januára 2008, 20:16

tiež mám folie na oboch autách a tie najtmavšie aké sú povolené a som rád že ich mám. hlavne previa má sklá jak výklad a ked sa do oho oprie slnko,je to sakra poznať. o oslňovaní zozadu sa ani nejdem rozpisovať, iba tolko, že zrkadielko preklápam iba pri fakt riadnom xenónovom kreténovi so super hmlovkami za jasnej noci. problém s predomnouidúcim autom s foliami som zatie roky zatial nepostrehol.
Rommster 1.2 TSI 2012
MB Vito 111 CDI 2004
Previa D-4D 2002
Ex: Mondeo MK3 2004, sedan, 2.2TDCI, Titanium X
Ex: E10 1997, sedan, 1.3 EFI

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Utorok, 22. Januára 2008, 20:17

ludia ja by som zakazal vas :mrgreen:
ako mozete povedat, ze sa spoliehate na videnie skrz auto? ja som rad, ze aspon mimo sa tu ozval, lebo uz som sa zas citil jak debil. Lutujem ze najtmavsie nemam aj na corolle, ale iba na kravke, je to ovela lepsi a bezpecnejsi pocit. Ale potvrdzujem, ze som velmi rad, ked predomnou jazdia auta bez folii, lebo cez ne dobre vidim, ale zas ten odstup a vsetko ostatne, to je na vas. Takze ak nema folie ok, ale ak ma, tak si davam vacsi pozor. Ako vravi drgi: obehnut a neriesit. Ja si uz navzdy budem davat len tie najtmavsie folie, aspon ma nebude roentgenovat nejaky chumaj s dialkacmi.

takze ja som za folie.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

stanley
panic
Dátum registrácie: Piatok, 8. Júna 2007, 21:42

Príspevok od používateľa stanley » Utorok, 22. Januára 2008, 21:08

mimo napísal:tak ako som čítal som jeden z tých ktorých nenávidíte :( fólie som mal na každom aute a toto nie je výnimka :shock: a na zadnom mám presne tie najtmavšie aké sa dali dať...
a dôvody ? v prvom rade ked mi to čierne auto stojí na slnku tak sa interiér tolko nezohrieva,nieže by som tvrdil že tam je chládok ale to teplo je znesitelnejšie, mám to odskúšané na chorvátskom slnku, ked som tam bol jeden rok ešte s bielou E10 a nemal som fólie a po roku už s fóliami a verte že je to rozdiel ... za dalšie , neoslepujú ma autá za mnou jazdiace ( myslím ked je tma a majú pustené svetlá aj dialkové :D ) ... za dalšie , nikto mi nevidí čo mám v aute ( v tme je to absolútne nepriehladné ) resp v kufry ,ked som dal fólie tak som roletku hned vyrazil z auta ako nepotrebnú vec :lol:
argument že z auta s fóliami je dozadu zlý výhlad je absolútna pixovina , je to otázka zvyku nič viac,teraz ked náhodou šoférujem auto ktoré nemá fólie tak sa v ňom cítim ako v nasvietenom výklade :mrgreen:

a na záver... skúste uhádnuť či v tej bielej corole niekto sedí na zadných sedadlách :?: za spolujazdcom ...

Obrázok

odpoved áno sedí :lol:

a aby som nebol v offtopicu :lol: ked ide predo mnou auto z fóliami a samozrejme nič nevidím tak si dávam väčší odstup ako vždy ked je predo mnou kamión,dodávka alebo auto z tak zasratím sklom že nemusí mať ani fólie :mrgreen: a aj tak nič nie je videť ;-)

Zdravím všetkých zúčastnených.
S ,,MIMO-m,, môžem len a len SÚHLASIŤ !!!
Máš velkú pravdu.Ja mám na Avensise combi tiež tie najtmavšie folie a iné by som ani nedal.
Mal som ich na každom mojom aute. Výhlad mám úplne OK.
Čo sa týka toho zadného okna. Ja to, či auto predomnou má alebo nemá fólie vôbec neriešim.
Moju vzdialenosť za ním to neovplyvní. Čo mňa a malo by aj vás rozčuluje je auto idúce po stredovej čiare.Ideš za ním, čakáš na vhodnú situáciu a on nič, neuhne. A toto je problém. Toto by sme mali riešiť, takýchto ,,maďarov,, treba zakázať !!! Keby sa jazdilo po pravej strane pravej polovice cesty( aspon keď si predbiehaný ) nemuseli by ste sa pozerať cez auto pred vami.Atď, atď...
Podla mňa fólie (aj tie najtmavšie) ťa viac ochránia (aj posádku) ako ohrozia.
PS: dosť ma niektorí sklamali v tejto diskusii, mal som o vás vyššiu mienku. :(
Bez urážky. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie som si istý, no majsterko čo mi fólie lepil tvrdil, že tie zrkadlové sú zakázané a on ich vôbec nepredáva. Robí v tomto biznise už cca 10 rokov. :shock:
STANLEY 2,0 D-4D T.Avensis, combi, r.v. 2001

Ado
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 27. Júla 2005, 09:10

Príspevok od používateľa Ado » Utorok, 22. Januára 2008, 23:26

ja mám tiež tie najtmavšie fólie a je to super,a vôbec mi nevadí auto s fóliami ktoré ide predo mnou,ale inak najtmavšie fólie sú na zadnom okne zákonom zakázané a ako všetci vieme robí sa to iným kódom na okne aj ked fólie su rovnaké aj na bočných
Lexus RX 400h,2008
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Ex:Celica AT200,r.v.96
1.8,85kw
Ex:Celica AT180,r.v.92
1.6Sti,74kw

Robo
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 21. Novembra 2006, 11:15
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Streda, 23. Januára 2008, 07:28

AndyGTP napísal:ludia ja by som zakazal vas :mrgreen:
ako mozete povedat, ze sa spoliehate na videnie skrz auto? ja som rad, ze aspon mimo sa tu ozval, lebo uz som sa zas citil jak debil. Lutujem ze najtmavsie nemam aj na corolle, ale iba na kravke, je to ovela lepsi a bezpecnejsi pocit. Ale potvrdzujem, ze som velmi rad, ked predomnou jazdia auta bez folii, lebo cez ne dobre vidim, ale zas ten odstup a vsetko ostatne, to je na vas. Takze ak nema folie ok, ale ak ma, tak si davam vacsi pozor. Ako vravi drgi: obehnut a neriesit. Ja si uz navzdy budem davat len tie najtmavsie folie, aspon ma nebude roentgenovat nejaky chumaj s dialkacmi.

takze ja som za folie.

...no vidis Andy :D ...sam hovoris, ze ich mas a budes mat a hned na to, ze si radsej, ked ich auto pred tebou nema... Ja netvrdim ze, folie nemaju svoj zmysel co sa tyka tepla v aute a oslnovania a takisto netvrdim, ze netreba dodrziavat odstup.

Len sa mi uz viac krat stalo, ze caavo isiel predo mnou s ciernymi foliami, ze som videl dopredu maximalne velke trt a zrazu dal uuplne necakane plne brzdy. Stalo sa mi to uz viac krat napr. pred prechodom. Nech mi nikto nehovori, ale v meste maju vsetci mensie odstupy, ako mimo. A teraz pred "ciernym" sa dalsie auto v poslednej chvili rozhodne dat prednost chodcovi. Staci ze "cierny" nie je uplne sustredeny a vsimne si to v poslednej chvili a da plne brzdy, kedze ja za nim ani neviem ze auto pred nim brzdilo, lebo nic nevidim, tak pravdaze zacnem brzdit spolu s nim, co ale vacsinou nikto nezacne brzdit hned od podlahy... takze mne kym zase dojde ze fesak je uz prilepeny pneumatikami o asfalt, tak ma ma najskor tak v kufri... zatial som to vzdy zubami nechtami ubrzdil, ale uz som mal vela krat na male... takze pozor aby som neskoncil v niekom z vas :lol:

...takze este raz to zhrniem :mrgreen: ...netvrdim, ze cierne folie nemaju vyznam pre ich majitelov, tvrdim len, ze mozno keby ludia aspon na zadnom okne nemali uuuplne cierne folie, bolo by menej skrivenych plechov (lebo tretie brzdove je za normalnych okolnosti vidiet aj 2-3 auta dopredu)...
Toyota AVENSIS T25 1.8 VVTi
http://www.fotofot.sk

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Streda, 23. Januára 2008, 08:41

Robo,
prestan to zvalovat na folie. Fakt ma zaujima, co budes vraviet ked to auto nebude mat cierne folie, a zacne 'zrazu' brzdit.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

sw pegy
panic
Dátum registrácie: Streda, 22. Februára 2006, 10:13

Príspevok od používateľa sw pegy » Streda, 23. Januára 2008, 08:56

folie:mam, mal som a budem mat
napadla ma off-ova Almera za ktorou som isiel (odfotim ak ju stretnem) s napisom na zadnom skle: AK NEUBRZDIS - NEUKECAS
Carina E, SW 2.0 GLi, 3S-FE, T191

mil
panic
Dátum registrácie: Streda, 3. Januára 2007, 12:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mil » Streda, 23. Januára 2008, 09:06

ja by som si folie nedala lebo:
a) nepacia sa mi (esteticke hladisko :-) )
b) foliami je obaleny takmer kazdy mafos,a ini jednoduchi ludia, aby nedajboze nik nevidel kto je vo vnutri (diferencne hladisko) :-)
c) folie zhorsuju akukolvek viditelnost (hladisko bezpecnosti)
d) v aute je tma (hladisko bezpecnosti)
e) ak ma niekto oslnuje zozadu, sklopim zrkadielko a auta sa strasiem (hladisko ne/potrebnosti) :-)

p.s. nejake auta s foliami mame v robote, a neviem ci su to take shity, ale mne jednoducho vadi, ze nevidim tak dobre ako v normalnom aute..

paranormalny_somarik
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 11. Novembra 2007, 15:32
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa paranormalny_somarik » Streda, 23. Januára 2008, 09:09

Nemam folie, ale na nove auto si dam jemne folie okrem celneho skla vsade z tepelnych dovodov. Po vylozeni kariet na stol este komentar k tomu, co sa tu prebera.

Je uplne bez pochyb, ze za autom, ktore je nepriehladne, sa ide horsie. Kazdy normalny sofer sleduje, ak sa da, brzdove svetla niekolko aut dopredu a reaguje patricne uz na ne. Z toho potom vyplyva, ze ide z plynu hned, ako nejake stvrte auto vpredu rozsvieti cervenu bordel lampu. A to castokrat staci na spomalenie a nemusi uz brzdit, cim vlastne zmiernuje, alebo eliminuje harmonikovy efekt pri brzdeni prudu aut. Je asi zrejme, ze ak je auto pred vodicom nepriehladne, tak bud nevidi nic, alebo musi vytrcat trochu viac dolava, eventuelne vyrazne doprava spoza vpredu iduceho auta. Takze bud nevie reagovat, alebo pre to musi robit "pracu" navyse. Samozrejme nepriehladne auto je tak ofoliovane auto, ako velke SUVko, dodavka, ci nakladak. Ani cez jedneho nevidno a do urcitej miery to komplikuje soferovi jeho pracu. U kamionov a autobusov sa da predpokladat plynula jazda a aj v pripade krizovky im to brzdi na hovno, cize nie je to az taky problem, ako v pripade mensich, agilnejsich aut, medzi ktore patria aj ofoliovane osobaky. Dalsia vec je, ze nepriehladnost dodaviek ma svoje opodstatnenie, pouzitie SUV v meste a foliovnikov uz mensie. Percento aktualne nepriehladnych aut na ceste nie je az tak vysoke. Ak by ale boli vsetky nepriehladne, bola by to pre soferov trochu komplikacia, aspon teda pre tych, co sa sustredia na viac, ako iba na auto pred nimi. Minimalne by ta ich jazda nebola tak plynula a bolo by to viac brzda-plyn, co nesie so sebou negativne dosledky.

Napriek tomu, co som hore napisal, sa za folie na nikoho hnevat nemozno, povazujem to za chore. Neporusuje sa tym ziadny predpis, vodic nie je vyslovene nebezpecny v premavke, ma to pre majitela pozitiva v podobe tepelnej izolacie a vyssej bezpecnosti. A pre okolie to tiez nie je az taka zataz. Urcite by si vsak vodici takychto aut mali uvedomit to, ze su nepriehladny a preto sa mali snazit jazdit plynulejsie, ako ked maju auta, cez ktore dobre vidno. Pretoze jazdit za dodavkou/SUVom/foliovnikom, ktory jazdi jak kokot brzda-plyn, to uz naserie. Folie same o sebe nie.
Ked vam bliknem, prosim vas, nezavadzajte. Dakujem.

Rozkosny cierny oslik

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 23. Januára 2008, 09:12

Ono tá pravda je asi kdesi uprostred :roll:
V podstate ani nejde o to, či dodržiavať odstup, samozrejme, že áno. Skôr ide o to, že pokiaľ idem za kamiónom, tak je jasné, že nič cez neho neuvidím a podvedome sa podľa toho aj chovám.
U osobákov je trošku problém, že väčšina fólie nemá a je cez ne viacmenej "vidno", takže sa o čosi zlepšuje výhľad, aj keď minimálne. Tým pádom asi platí opak čo u kamiónov, teda, že podvedome čakám, že vidieť budem a keď to tak nieje, tak ma to prekvapká, alebo to človek berie tak, že pokiaľ nič nevidí, tak pred tým autom nič nieje.
Toť moja psychologicko-psychiatrická úvaha na toto ráno :mrgreen:

Ale asi všetci sa zhodneme na tom, že na načierno nastriekané zadné svetlá je najlepšie hodinárske 800 gramové kladívko ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

paranormalny_somarik
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 11. Novembra 2007, 15:32
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa paranormalny_somarik » Streda, 23. Januára 2008, 09:18

chmelo napísal:Ale asi všetci sa zhodneme na tom, že na načierno nastriekané zadné svetlá je najlepšie hodinárske 800 gramové kladívko ;-)
To hej, to ked mu s tym das zo dve zo tri po hlavke, tak sa mozno aj uvedmi. :idea:
Ked vam bliknem, prosim vas, nezavadzajte. Dakujem.

Rozkosny cierny oslik

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 23. Januára 2008, 09:30

Alebo radšej po hlavičke :mrgreen:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Streda, 23. Januára 2008, 10:11

No miláčiky - čo takto si prečítať vyhlášku?

Na zasklené plochy vozidla možno pripevňovať len priehľadné farebné fólie, ktoré nemenia ani nepohlcujú farbu predmetov, návestných svetiel a svetelných signálov a ak sú schválené.
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

Robo
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 21. Novembra 2006, 11:15
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Streda, 23. Januára 2008, 11:26

drgi napísal:Robo,
prestan to zvalovat na folie. Fakt ma zaujima, co budes vraviet ked to auto nebude mat cierne folie, a zacne 'zrazu' brzdit.
drgi, ale ja nikomu kto ma folie nenadavam, aby si to nebral osobne :mrgreen: . Len mi to pride ako logika, ze ked vidis reagujes skor, ked nevidis, nemozes reagovat... Folie su legal, takze s tym nic nezmozem a je to moj vlastny nazor a tvoj ti neberiem...

Vies niekto iny moze obhajovat aj cierne brzdove svetla tym, ze mas mat taky odstup, aby si stihol zareagovat a ked nestihnes, je to tvoj problem a nie problem toho co si zastriekal svetla na uhol... alebo co tak ofoliovat vsetky okna, odmontovat svetla a nariadit kilometrove rozostupy :lol:

...a este odpoved na tvoju otazku: ked to auto nebude mat folie a zacne "zrazu" brzdit, je dost mozne ze uz budem brzdit aj ja (lebo budem tu istu situaciu vidiet aj ja) a ked mu to aj tak napracem do kufra, je to uz moj problem a bez problemov budem niest nasledky...
Toyota AVENSIS T25 1.8 VVTi
http://www.fotofot.sk

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Streda, 23. Januára 2008, 11:37

je uplne logicke, ze ked vidis skor, reagujes skor.
a takisto mi prijde logicke, ze ked nevidim, tak sa drzim dalej ako ked vidim 8)
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných