Tmavé fólie na zadnom okne

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Tmavé fólie na oknách

Mám na zadnom okne tmavú fóliu
17
49%
Mám tmavé fólie, ale nie na zadnom okne
2
6%
Nemám na oknách tmavé fólie a ani nechcem
5
14%
Nemám na oknách tmavé fólie, ale chcel by som ich
9
26%
Na zadnom okne by som ich zakázal
2
6%

Celkom hlasov: 35

Robo
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 21. Novembra 2006, 11:15
Kontaktovať používateľa:

Re: Tmavé fólie na zadnom okne

Príspevok od používateľa Robo » Streda, 23. Januára 2008, 11:46

drgi napísal:je uplne logicke, ze ked vidis skor, reagujes skor.
a takisto mi prijde logicke, ze ked nevidim, tak sa drzim dalej ako ked vidim 8)
...drgi, takze schvalujes aj cierne brzdove svetla, lebo tato logika plati aj na to... :twisted: ...verim, ze teraz som ta uz uplne nastval, hehe ;-)

...za autobuso/kamiono/dodavkou je to logicke, ale preco si kua zneprijemnujeme zivot (alebo sprijemnujeme na ukor inych) ked nemusime ??????
Toyota AVENSIS T25 1.8 VVTi
http://www.fotofot.sk

Používateľov profilový obrázok
mimo
Mimo prevádzky
Dátum registrácie: Utorok, 28. Júna 2005, 21:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mimo » Streda, 23. Januára 2008, 11:56

mil napísal: foliami je obaleny takmer kazdy mafos,a ini jednoduchi ludia, aby nedajboze nik nevidel kto je vo vnutri (diferencne hladisko) :-)
nejak sa neviem nájsť v tom tvojom delení .... som myslel že aj úplne normálny ludia môžu mať fólie na aute .... alebo je to len výsada tých čo spomínaš ?

ale presne o to mi ide aby mi do auta nikto nevidel... ja osobne mám v aute autosedačku pre malú a nepotrebujem aby mi nejaký vyjebxný feťák rozbil okno a predal ju za 100Sk...(mám skúsenosť ale nie na šťastie vlastnú )
Toyota RAV 4 2,0 VVT-i (112 kW) Obrázok
Toyota Yaris 1.0 VVT-i (48 kW) Obrázok
ex:
Toyota Carina E 1.8 SW Obrázok
Corolla E10 1.4 XLi combi
Corolla E9 1.6 GTi

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Streda, 23. Januára 2008, 12:09

Robo,
v poslednom case som videl viacero aut, ktorym svietilo iba jedno brzdove svetlo (chvilu aj napr. sluzobna oktavka, ta ma nastatie aj tretie brzdove. ale to mi isto chmelo pokazil, lebo som mu nasiel na avensise nesvietiace svetlo :-) ), pripadne si len tak z nudy na dialnici pribrzdili...

ps: mna nenastves, to by si sa musel lepsie snazit ;-)
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

Robo
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Streda, 23. Januára 2008, 12:18

drgi napísal:Robo,
v poslednom case som videl viacero aut, ktorym svietilo iba jedno brzdove svetlo (chvilu aj napr. sluzobna oktavka, ta ma nastatie aj tretie brzdove. ale to mi isto chmelo pokazil, lebo som mu nasiel na avensise nesvietiace svetlo :-) ), pripadne si len tak z nudy na dialnici pribrzdili...

ps: mna nenastves, to by si sa musel lepsie snazit ;-)

...no ja len tak z nudy nebrzdim, ale niektori vodici ano, o to horsie, ked maju spominane folie... Ale tento problem je skor v meste, kde je husta premavka. No a ako to ze ti nefungovalo svetlo??? ...ved vzdy pred jazdou ich treba skontrolovat (ta v autoskole neucili? :mrgreen: )... aj ked nedomysleli, ako si brzdove skontroluje clovek sam... nastastie mame dnes tie svetla tri, takze snad aspon niektore fungovat bude...

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Streda, 23. Januára 2008, 12:31

napisem asi od veci,,ae ja si idem dat okna pokovit,,, je to lepsie ako folie.,,, viacej to vydrzi,,a cenovo je to na tej istej urovni,, jediny rozdiel je v tom, ze folie lepim doma,,, a pokovit to musim poslat do Dunajskej Luznej

PS: pre tych menej chapavych,,, mam poriesene karticky,, takze mozem lepit aj doma.

Youngblood
začiatočník
Dátum registrácie: Streda, 20. Júna 2007, 19:11

Príspevok od používateľa Youngblood » Streda, 23. Januára 2008, 22:04

AndyGTP napísal:ludia ja by som zakazal vas :mrgreen:
ako mozete povedat, ze sa spoliehate na videnie skrz auto? ja som rad, ze aspon mimo sa tu ozval, lebo uz som sa zas citil jak debil. Lutujem ze najtmavsie nemam aj na corolle, ale iba na kravke, je to ovela lepsi a bezpecnejsi pocit. Ale potvrdzujem, ze som velmi rad, ked predomnou jazdia auta bez folii, lebo cez ne dobre vidim, ale zas ten odstup a vsetko ostatne, to je na vas. Takze ak nema folie ok, ale ak ma, tak si davam vacsi pozor. Ako vravi drgi: obehnut a neriesit. Ja si uz navzdy budem davat len tie najtmavsie folie, aspon ma nebude roentgenovat nejaky chumaj s dialkacmi.

takze ja som za folie.
To Andy: Sorry brácho že som Ta nakecal na tie slabšie folie... Esteticky vypadaju 100% lepšie ako tie najtmavšie. Dokonca na Celicu som si nalepi ešte slabšie ako Tebe a možem Ti povedať že to vypada veeelmi dobre. Budúci tyždeň by sme mali dostat od importera niaku novinku... Mala by to byť fólia brutálne svetlá a priehladná s neskutočnymi parametrami, čiže policajtov nebude problém ukecat, resp nemali by si to ani všimnúť na predných oknách... Ked to bude tak ako to opisal moj kolega, tak to dam porad aj na čelné sklo. Vraj má cez 60% celkovo redukované žiarenie čo naša najtmavšia fólia má len 36% a nezrkadlí!!! Cena bude síce adekvátna parametrom, ale už sa na nu strašne teším.

K téme... Neschvalujem tie najtmavšie fólie. Mne osobne sa nepáčia. Som skôr za stredne tmavé alebo jemné fólie, ale nikdy som nemal problém s dobrzdovaním alebo sledovaním premávky pred zatmaveným vozidlom... Čo sa týka pomeru aut s fóliami a bez, by som to odhadoval tak 50:50

Čo sa ešte týka tmavosti fólií, mám skúsenosť s jedným Touaregom... pánko došiel za nami, že xce tie najtmavšie fólie čo máme, tak sme mu ich nalepili... na druhy den došiel, že mu to niak nesedí, že tie okná sa mu zdajú byť moc svetlé a že ako by sa to dalo vyriešiť. Tak dostal ešte jednu vrstvu tych najtmavších fólií... Cez tie okná nebolo vidiet z auta von skoro vôbec, neto donutra... Podla mna to auto vypadalo otrasne ale on bol spokojný...
Toyota Celica TS23, VVTL-i (2ZZ-GE)
Ex:Toyota Celica T23, VVT-i (1ZZ-FE)
If U dont fight, U lost allready!!!
トヨタ セリカ

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Streda, 23. Januára 2008, 22:41

Youngblood napísal: To Andy: Sorry brácho že som Ta nakecal na tie slabšie folie... Esteticky vypadaju 100% lepšie ako tie najtmavšie. Dokonca na Celicu som si nalepi ešte slabšie ako Tebe a možem Ti povedať že to vypada veeelmi dobre. ...
to je upne f pohode feri. ved to vyzera dobre a praca je skvela :) viem ze esteticky su lepsie tie co mam, no pre mna som neskor zistil, ze lepsie su tie tmavsie, aj ked verim ze to zmeni farbu jedneho dna :)

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

mil
panic
Dátum registrácie: Streda, 3. Januára 2007, 12:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mil » Štvrtok, 24. Januára 2008, 10:03

mimo napísal:
mil napísal: foliami je obaleny takmer kazdy mafos,a ini jednoduchi ludia, aby nedajboze nik nevidel kto je vo vnutri (diferencne hladisko) :-)
nejak sa neviem nájsť v tom tvojom delení .... som myslel že aj úplne normálny ludia môžu mať fólie na aute .... alebo je to len výsada tých čo spomínaš ?

ale presne o to mi ide aby mi do auta nikto nevidel... ja osobne mám v aute autosedačku pre malú a nepotrebujem aby mi nejaký vyjebxný feťák rozbil okno a predal ju za 100Sk...(mám skúsenosť ale nie na šťastie vlastnú )

..ani si sa tam nemohol najst,lebo ja som nerobila taxativny vypocet skupin ludi pouzivajucich folie..
Bolo to len jedno z hladisk, na zaklade ktoreho by som si folie nedala..(lebo tato skupina ludi folie pouziva na prvom mieste... )..

Vo vseobecnosti som liberalna, nech si ma kazdy co chce:- ked sa mu to paci, ak nekona v rozpore s predpismi a neohrozuje druhych..

gmork
panic
Dátum registrácie: Utorok, 21. Septembra 2004, 16:27

Príspevok od používateľa gmork » Štvrtok, 24. Januára 2008, 14:31

Rasťo napísal:No miláčiky - čo takto si prečítať vyhlášku?

Na zasklené plochy vozidla možno pripevňovať len priehľadné farebné fólie, ktoré nemenia ani nepohlcujú farbu predmetov, návestných svetiel a svetelných signálov a ak sú schválené.
tak ja soferujem z vnutra nie zvonka 8)
a pokial viem folie su zakazane len na prednych a celnom skle.
Ford Focus 1.8 '99
ex.: Toyota Carina II 1.6 XLi 16V '89

gmork
panic

Príspevok od používateľa gmork » Štvrtok, 24. Januára 2008, 14:40

Robo napísal:
drgi napísal:je uplne logicke, ze ked vidis skor, reagujes skor.
a takisto mi prijde logicke, ze ked nevidim, tak sa drzim dalej ako ked vidim 8)
...drgi, takze schvalujes aj cierne brzdove svetla, lebo tato logika plati aj na to... :twisted: ...verim, ze teraz som ta uz uplne nastval, hehe ;-)

...za autobuso/kamiono/dodavkou je to logicke, ale preco si kua zneprijemnujeme zivot (alebo sprijemnujeme na ukor inych) ked nemusime ??????
to je podla mna trochu rozdiel lebo ked mas folie na skle tak vidis ze auto brzdi ale ked ich ma zasprejvane tak vidis h.... ;)
Ford Focus 1.8 '99

gmork
panic

Príspevok od používateľa gmork » Štvrtok, 24. Januára 2008, 14:42

Robo napísal: Len sa mi uz viac krat stalo, ze caavo isiel predo mnou s ciernymi foliami, ze som videl dopredu maximalne velke trt a zrazu dal uuplne necakane plne brzdy.
takze ked dan necakane plne brzdy bez folii tak potom uz ubrzdis hej? :twisted:
Ford Focus 1.8 '99

Robo
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Piatok, 25. Januára 2008, 08:37

gmork napísal:
Robo napísal: Len sa mi uz viac krat stalo, ze caavo isiel predo mnou s ciernymi foliami, ze som videl dopredu maximalne velke trt a zrazu dal uuplne necakane plne brzdy.
takze ked dan necakane plne brzdy bez folii tak potom uz ubrzdis hej? :twisted:
no vies gmork, ale ked ma auto tmave skla a da plne brzdy, tak su to vzdy necakane plne brzdy, lebo neviem co sa pred nim deje... pokial by ich nemal, tak pred neho aspon trochu vidim a mozno nebudu take necakane...

...postreh zo vcerajsej sluzobky: dostal som novy peugeot 206 1.4HDI, jednoducho totalne leniva plechovica, ktora nad 100km/h uz vobec neakceleruje a ked clovek podradi do 4, tak motor uz ide vyskocit spod kapoty... Jednym slovom, kazde predbiehanie = adrenalinovy sport... pri Nitre som na dlhom rovnom useku zacal predbiehat, bo som videl ze to s prehladom stiham, keby sa predo mna nevytrtkalo Mitsubishi cierne jak rit :?. Ujo sofer zacal obiehat 2 za sebou nalepene kamiony o 2km rychlejsie ako isli oni... ja som mu bol zalepeny v kufri, len aby som to stihol aj ja a pixoval som jak chora vrana, lebo som cez neho vobec nevidel, kde uz su tie auta v protismere. Tak mi zostavalo len dufat, ze sa stihnem zaradit aj ja, kedze som na zaciatku videl, ze tie auta boli dost daleko... ale velmi prijemny pocit to teda nebol.

Ja viem, nie je to problem folii, ale toho sofera, ale prave u takychto soferov, kde musite rozmyslat a predvidat za nich, by som tie folie zakazal...

gmork
panic

Príspevok od používateľa gmork » Piatok, 25. Januára 2008, 09:14

ano je to problem vodica nie folii a ja osobne by som za hentakym kktom ani nepredbiehal 8)
Ford Focus 1.8 '99

Robo
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robo » Piatok, 25. Januára 2008, 09:29

gmork napísal:ano je to problem vodica nie folii a ja osobne by som za hentakym kktom ani nepredbiehal 8)
gmork, ale ja uz som predbiehal, ked sa mi on vyjebabral do cesty a spomalil ma...

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Piatok, 25. Januára 2008, 12:29

Robo: vytrubit, vyblikat a zaradit sa naspat, ak neuhne (na jeho povodne miesto). kvoli nejakemu debilovi co nevie podradit sa predsa nenecham zabit.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných