chip 7.gen VVTL
Moderátor: Leňulka
-
C3rn0
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 20. Marca 2007, 09:30
- Kontaktovať používateľa:
chip 7.gen VVTL
Auticku sa +- pri 6500 ot zacina menit nielen casovanie ale aj zdvih ventilov takze chyta druhy dych. Celkovo sa k pri tomto motore vravelo, ze tento nabeh je trosku neskoro, rsp mohol by byt skor a toyota si "ladenie" tejto VVTLky nechava akoby v rezerve. Chip ako som pozeral na tento motory pridava okolo 25koni, co je v celku dost.
Momentalne ho nechcem a ani nebudem chciet, som dost tvrdy odporca tejto jednoduchej cesty zvysenia "vykonu" a znizenie zivotnosti. Len by som rad na tuto temu pocul ine nazory.
Momentalne ho nechcem a ani nebudem chciet, som dost tvrdy odporca tejto jednoduchej cesty zvysenia "vykonu" a znizenie zivotnosti. Len by som rad na tuto temu pocul ine nazory.
-
C3rn0
- začiatočník
Re: chip 7.gen VVTL
priebeh vykonu a krutaku pre VVTL by sa mi zisiel...
edit:
no ja magor, guugle 2sek.
http://www.toyota.sk/innovation/technol ... vtl_i.aspx
edit:
no ja magor, guugle 2sek.
http://www.toyota.sk/innovation/technol ... vtl_i.aspx
- Elvis
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 12:30
NEVERIM ze ti nejaky LEN chip ci uprava softu da na tomto motore 25 koni... to ze sa to vsetko deje az pri 6500 ma svoje opodstatnenie. Je to 1.8 atmo tak snad nechces mat tych cca 200 PS uz pri 3000 o/min???
Skor si pozri ponuku serioznych firiem a nechaj sa insporovat co vsetko sa da na tomto motore spravit. Zacal by som KVALITNYM vyfukom a sanim
Skor si pozri ponuku serioznych firiem a nechaj sa insporovat co vsetko sa da na tomto motore spravit. Zacal by som KVALITNYM vyfukom a sanim

Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
-
C3rn0
- začiatočník
kontrolovane aj na brzde, tych +23k tam je. Ale, ja to nechcem. Mne je uplne jasne co to prinasa, taktiez si nemyslim ze v toyote su magori. Taktiez viem presne ako VVTl funguje a do motora nechcem velmi jebat kvoli tomu ako je mechanizmus zmeny zdvyhu komplikovany. Turbo absolutne nie, nejdem s tym pretekat a neviem si predstavi kto by to vedel poriadne nastivt.
Takze pri com zacat, uprime do vyfuku sa mi velmi nechce. Ma niekto konkretnejsiu skusenost so sanim pri VVTL ?
Takze pri com zacat, uprime do vyfuku sa mi velmi nechce. Ma niekto konkretnejsiu skusenost so sanim pri VVTL ?
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
pokial sa nechces do motora rypat, tak nevymyslaj a zacni sanim, vyfukom, lepsim podvozkom, krajsimi kolesami, ... pokial na tom nebudes pretekat, tak ten motor Ti bude bohate stacit a sanie a vyfuk je vykon (resp. krutak) trosku zlepsia. A precitaj si svoje prispevky vyssie v jednom pises, ze do motora sa nechces rypat v druhom pisese, ze no tak co s motorom - trosku komicke 
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Na nejaký chiptuning sa vybodni - u atmo motorov sú to vyhodené peniaze.
Chalani Ti dobre radia - uprav najskôr podvozok - silentbloky (bushes) a poriadny podvozkový kit - až potom sa pusti do motora... Sanie je ale podľa zahraničných fór na týchto autách vyriešené dobre - moc Ti to nepridá. Lepšie to bude so zvodmi, high flow cat-om a výfukom (googluj a hľadaj - je toho kopa). Nezabudni však na fyzické možnosti motora vzhľadom k spoľahlivosti!
Chalani Ti dobre radia - uprav najskôr podvozok - silentbloky (bushes) a poriadny podvozkový kit - až potom sa pusti do motora... Sanie je ale podľa zahraničných fór na týchto autách vyriešené dobre - moc Ti to nepridá. Lepšie to bude so zvodmi, high flow cat-om a výfukom (googluj a hľadaj - je toho kopa). Nezabudni však na fyzické možnosti motora vzhľadom k spoľahlivosti!
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- ja_ma
- panic
- Dátum registrácie: Nedeľa, 14. Januára 2007, 09:51
Chip je nesmysl, neni to TDi.. No urcite zacni tim vyfukem.. Co se tyce filtru, pozor, jedine nejaky osvedceny kit, musi byt na ten filtr urcita delka sani... Vim co to udela, kdyz se da KN, odstini se ale da se na puvodni hadici.. Je to zmerene na brzde a vykon sel rapidne dolu... Sel cumel jak blby 
-
C3rn0
- začiatočník
Neviem, nepisem. Asi sme sa nepochopili. Do VVTL motora sa nema podla mna co vrtat. (uz z samotneho principu ako zmena zdvyhu pri toyote funguje). To som napisal aj v prvom poste, ze akykolvek chip a aj tento je podla toho co doteraz viem blbost. Ale ak by ma niekto presviedcal o opaku rozumnymi argumetmi, bol by som rad. Proste len ma zaujimalo ci niekto nema na tuto temu fundovanejsi nazor ako ja. (tych 23k+ som na VVTLku realne videl, avsak chalan mi nevedel ralne povedat cim to bolo, same bezne keci). Cize enught kecov k chipu.fajry napísal:pokial sa nechces do motora rypat, tak nevymyslaj a zacni sanim, vyfukom, lepsim podvozkom, krajsimi kolesami, ... pokial na tom nebudes pretekat, tak ten motor Ti bude bohate stacit a sanie a vyfuk je vykon (resp. krutak) trosku zlepsia. A precitaj si svoje prispevky vyssie v jednom pises, ze do motora sa nechces rypat v druhom pisese, ze no tak co s motorom - trosku komicke
K podvozku, VVTL TS je celkom sportovejsia ako VVTi 7th gen. Takze tu si myslim ze to bude na all day auto tak akurat, idem ale poguglovat. Co by ma trapilo uz keby som skocil do Brna na okruh tak by boli mozno brzdy. K saniu ako citam by som sa uchylil taktiez az potom ako najdem niekoho s vacsou skusenostou. Vyfuk aby mal zmysel aj so zvodmi je pre mna momentalne privelka invesicticia. Zbieram viac menej info aby som zistil co casom ak sa do niecoho pustim vlastne chcem.
Rozmyslam spravne ?
Rady s vdakou pocuvam...
- Elvis
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 12:30
tych 23PS je LEN kvoli cipu somarina, sam to spochybnujes tym ze ti ani majitel nevedel povedat cim to je. niektore motory maju uz od vyroby hodne vyssie vykony a zopar drobnostami ho mohol este navysit.
" Vyfuk aby mal zmysel aj so zvodmi je pre mna momentalne privelka invesicticia." Aby si nebol prekvapeny. Zrovna na tento motor som videl testy koncovych tlmicov, uz si nespomeniem aky casak ale tusim Turbo. Narast na brzde bol do cca 10PS, najlepsie dopadol tlmic TRD, za nim v tesnom zavese HKS atd, zmenila sa aj krivka. To iste mozem potvrdit aj ja, na mojej ex VVTi corolle po vymene Supersprintu bol rozdiel VELMI citelny. A neslo len o vykon ale hlavne o pruznost a reakciu na plyn v celom spektre otacok...
Na jednej strane sa tu chces pustat do uprav relativne draheho auta, na druhej strane tu places ze nemas peniaze. Tak neviem...
TTE a este napriklad HKS, robia presne na tento motor kompresor, ak mas prachy na toto, skusil by som to. Avsak mat na predku 200PS BEZ LSD je podla mna somarina, to uz sa poobzeraj po vyrobcovi tychto veci na tvoje auto.
" Vyfuk aby mal zmysel aj so zvodmi je pre mna momentalne privelka invesicticia." Aby si nebol prekvapeny. Zrovna na tento motor som videl testy koncovych tlmicov, uz si nespomeniem aky casak ale tusim Turbo. Narast na brzde bol do cca 10PS, najlepsie dopadol tlmic TRD, za nim v tesnom zavese HKS atd, zmenila sa aj krivka. To iste mozem potvrdit aj ja, na mojej ex VVTi corolle po vymene Supersprintu bol rozdiel VELMI citelny. A neslo len o vykon ale hlavne o pruznost a reakciu na plyn v celom spektre otacok...
Na jednej strane sa tu chces pustat do uprav relativne draheho auta, na druhej strane tu places ze nemas peniaze. Tak neviem...
TTE a este napriklad HKS, robia presne na tento motor kompresor, ak mas prachy na toto, skusil by som to. Avsak mat na predku 200PS BEZ LSD je podla mna somarina, to uz sa poobzeraj po vyrobcovi tychto veci na tvoje auto.

Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
-
C3rn0
- začiatočník
LSD = lambo style dors, ci co sakra ?
Nerob si zase zo mna srandu...
Nerob si zase zo mna srandu...
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
-
C3rn0
- začiatočník
Idem studovat. Uz sa mi ujasnuje predstave pre mna rozumneho performace tuningu... .
Vdaka pani, tesim sa na najblizsi, moj premierovy TTE zjazd.
- Sokol
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 18. Októbra 2005, 00:39
Žeby TTS?

Toyota RAV4 2,0,1AZ-FE,112kW,r.v.07 AT
ex:Toyota Avensis Liftback 3S-FE,2.0,16V,94kW,r.v.98
ex:Toyota Corolla 5D,4E-FE,1,3,16V,55kW,r.v.96
ex:Toyota Avensis Liftback 3S-FE,2.0,16V,94kW,r.v.98
ex:Toyota Corolla 5D,4E-FE,1,3,16V,55kW,r.v.96
-
C3rn0
- začiatočník
ako inak
.
Ahojte..Len k tomu chipu...Ovplivni uprava softu moc zivotnost motora? Pretoze tych 20PS tam je!!!!!!
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní