http://auto.idnes.cz/co-se-kazi-na-toyo ... jetiny_fdv
Co se kazí na toyotách? Nic
Moderátor: Elvis
Co se kazí na toyotách? Nic
Teraz prilozim polienko do TOYOTAckeho ohnika 
TOYOTA STARLET 1,3i 2E-E
Re: Co se kazí na toyotách? Nic
Blbost. Moj Avensis ma najazdene 89tis a odisli loziska v prevodovke a baterka, ale to neratam.Staci sa lepsie pozriet po tomto aj ceskom fore a zistis, ze tych poruch je vcelku dost. Napr. Avensis prevodovky. Stava sa zo mna Toy-skeptik.
- wakkee
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 1. Júna 2005, 09:42
- Kontaktovať používateľa:
bobnuc> kup si inu znacku a stane sa z teba toyota nadsenec
Pozri sa napr na bmwklube a tam uvidis co su to problemy s autami. Auto je tak spolahlive ako dobry je servis a jeho majitel. A baterku povazovat za chybu, to snad nemyslis vazne. 
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
bobnuc, Ty si myslis, ze ked si kupis Toyotu, tak sa Ti nikdy nic nepokazi? Prosim Ta, preber sa z toho sna! Toyota nie su auta, ktore sa VOBEC nekazia, ale su to auta, ktore sa kazia MINIMALNE oproti inym znackam. Zober si, ze TUV testoval 116 aut a najhorsia Toyota bola na 25. mieste, aj to len v kategorii 4 az 5 rokov. Ak sa bude o par rokov testovat toto iste auto, ale uz v starsej kategorii, tak bude zarucene vyssie.
Jednoducho nerozumiem ludom, ktori si myslia, ze kupou Toyoty zamavali servisom dozivotne. Blbost! Kazde auto sa kazi. Niektore menej, niektore viacej. Zalezi od konkretneho kusu, zalezi od toho ako sa majitel (ak ide o jazdenku) o auto staral a ako s nim jazdil. Ak si TUV reporty pozries za poslednych x rokov a vycucnes si z toho japonske znacky a obzvlast Toyotu, tak zbadas zasadny rozdiel medzi nou a inymi automobilkami co sa spolahlivosti a kazivosti tyka.
bobnuc, ak sa Ti Toyota nepaci, tak si kludne kup mazdu, opel, VW, skodofku ... a mozno budes pokojnejsi, alebo mozno nie. Ja som za posledne 4roky v nasej firme zazil obmenu znaciek. Najskor firma kupovala Daewoo a Skoda, potom zacali Suzuki, VW a audi. A prave ked som ja nastupil do firmy, tak vsetky stare auta sa predali a nakupila sa znacka Toyota s ktorou su ludia a aj vedenie velmi spokojni. Kazivost je minimalna! Na tych autach sa nalieta spusta km a strieda sa spusta ludi. Oproti predchadzajucim znackam je to neporovnatelne. A to sa jedna o cca 70aut! Casove rozpatie "testovania" predchadzajucich znaciek bolo cca 12rokov a prve Toyoty sa nakupili pred cca 6rokmi. Teraz sa ide pre technikov nakupit niekolko Oplov Astra Combi 1.6, tak sme zvedavi aka bude tam spolahlivost. Predsa Toyota v tejto kategorii a najma vo verzii combi nema nic
Zial ... inak by sme od Toyoty v tomto pripade neodbocili. Tymto som chcel len povedat, ze u nas jazdi asi 50 Toyot a je s nimi maximalna spokojnost, narozdiel od predchadzajucich znaciek. A je to komplet sortiment od Yariskov, Coroll, coroll verso, Avensisov az po Rav4, Auris a aj spriaznenu znacku Lexus.
Z toho clanku par faktov:
Jednoducho nerozumiem ludom, ktori si myslia, ze kupou Toyoty zamavali servisom dozivotne. Blbost! Kazde auto sa kazi. Niektore menej, niektore viacej. Zalezi od konkretneho kusu, zalezi od toho ako sa majitel (ak ide o jazdenku) o auto staral a ako s nim jazdil. Ak si TUV reporty pozries za poslednych x rokov a vycucnes si z toho japonske znacky a obzvlast Toyotu, tak zbadas zasadny rozdiel medzi nou a inymi automobilkami co sa spolahlivosti a kazivosti tyka.
bobnuc, ak sa Ti Toyota nepaci, tak si kludne kup mazdu, opel, VW, skodofku ... a mozno budes pokojnejsi, alebo mozno nie. Ja som za posledne 4roky v nasej firme zazil obmenu znaciek. Najskor firma kupovala Daewoo a Skoda, potom zacali Suzuki, VW a audi. A prave ked som ja nastupil do firmy, tak vsetky stare auta sa predali a nakupila sa znacka Toyota s ktorou su ludia a aj vedenie velmi spokojni. Kazivost je minimalna! Na tych autach sa nalieta spusta km a strieda sa spusta ludi. Oproti predchadzajucim znackam je to neporovnatelne. A to sa jedna o cca 70aut! Casove rozpatie "testovania" predchadzajucich znaciek bolo cca 12rokov a prve Toyoty sa nakupili pred cca 6rokmi. Teraz sa ide pre technikov nakupit niekolko Oplov Astra Combi 1.6, tak sme zvedavi aka bude tam spolahlivost. Predsa Toyota v tejto kategorii a najma vo verzii combi nema nic
Z toho clanku par faktov:
Kód: Vybrať všetko
Toyoty patří v nejnovějším TÜV Reportu k absolutní špičce neboli mezi vozy s nejmenším počtem závad. Ojeté toyoty jsou zkrátka sázka na jistotu.Kód: Vybrať všetko
Vůbec nejhorší umístění mezi sledovanými toyotami přináší nadprůměrné 25. místo avensisu mezi auty ve stáří čtyři až pět let. Všechny ostatní modely japonského výrobce jsou výše.Kód: Vybrať všetko
Pravděpodobnost, že majitel Toyoty Corolla odjede z technické kontroly bez oprávnění k další jízdě, je minimální. To platí dokonce také pro vozy staré 11 let. S vážnou závadou, která brání dalšímu ježdění bez servisního zákroku, se musí i v tomto na auto už pokročilém věku vyrovnat výjimečně. A víc než polovina jedenáctiletých vozů Toyoty Corolla nemá při prohlídkách ani jednu závadu.Kód: Vybrať všetko
To nejlepší však uvádí TÜV Report až nakonec. "Je až s podivem, jak se toyoty určené pro volný čas a do terénu málo kazí," uvádí ročenka německých technických kontrol na adresu Toyoty RAV4. A vzápětí chválí podvozek. U aut s pohonem všech kol a zvýšenou karoserií dostává od nejednoho majitele dost zabrat. Na SUV od Toyoty však není znát nic, co by ovlivnilo bezpečnou jízdu. "Nelze než doporučit, tady se při koupi nedá nic zkazit," uzavírá komentář k Toyotám RAV4 letošní TÜV Report.Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
bonuc - ako nechcem sa Ťa dotknúť, ale tie Tvoje "skúsenosti" nebudú spôsobené tým, že si sa nechal nabaláchať na kúpu vraku???
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Tak poprve napisal som, ze baterku neratam. A auto ma 90tis a nehnevajte sa na mna aby sa na takom aute robil zasah do prevodovky ked je este kilometrovo v zaruke tak to som teda necakal. Nemozem vediet ako na tom jazdil predchadzajuci majitel. Mal som informacie zo spolahliveho zdroja, ze sa o to staral a vzdy ked sa nieco stalo isiel do servisu. A vrak to urcite nie je. Kazdy posudzuje hocico ci uz je to auto alebo nieco ine na zaklade vlastnych skusenosti. Moje su zatial zle. Za rok budem mozno nadsenec a zabudnem na tieto prvotne patalie. Len som chcel zareagovat na temu "Co se kazi na toyotach?Nic" lebo mnohi tuna mi daju za pravdu, ze je to kravina.
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
vydrzala ti prevodovka 90tis? to je oproti firemnej nasej dodavke DUCATO velmi dobre... ta vydrzala len 60tis, kupovala sa nova za 110tis dovidopo, zase sa je...
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Tak Ti poviem bobnuc, že ľuďom na tomto fóre prešla rukami nejedna Toyka a čo sa spoľahlivosti týka, boli s nimi veľmi...ale veľmi malé trable - teda až na výnimky (však, ikoror
). A to, že tu rozoberáme problémy s motormi a kasňami? - však sa pozri o akých ročníkoch je reč...poväčšinou sú to vozy, ktoré keď porovnáš s ich rovesníkmi iných značiek, tak sú až príliš spoľahlivé a nadčasové.
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Mozno o tom to je. toyota pred 10-14 rokmi bola nieco ine ako teras. Globalizacia vladne svetom a globalizacia znamena: maximalny zisk pri minimalnych nakladoch. A ako sa da dnes minimalizovat naklady? Tak, ze sa jednotlive komponenty napr. loziska vyrabaju niekde v tretej krajine a nie len pre toyotu, ale aj dalsich x znaciek a ked sa nieco produkuje v milionoch a lacno tak sa to prejavi na kvalite o tom ma nikto nepresvedci ,ze to nie je tak(nielen auta,staci sa pozriet co robi napr. Haineken s pivom na Slovensku a inde vo svete). Ked som bol s tou prevodovkou v servise tak panko mi povedal to sa moze stat vsak loziska vyraba jeden vyrobca a montuju sa do vacsiny aut(kupujte original toyota nahradne diely, akurat krabicka je original toyota - mozno).Rasťo napísal: A to, že tu rozoberáme problémy s motormi a kasňami? - však sa pozri o akých ročníkoch je reč...poväčšinou sú to vozy, ktoré keď porovnáš s ich rovesníkmi iných značiek, tak sú až príliš spoľahlivé a nadčasové.
Moj nazor je, ze minimalizacia nakladov ide na ukor kvality a smola bola, ze sa to neprejavilo ked auto bolo v zaruke.
- CelicaNR
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 3. Augusta 2004, 16:44
Toto ste zacat asi ani nemali..
Nemat svoju terajsiu celicu, tak o tej predchadzajucej nemozem povedat ani dobreho slova. Teda mozem, vzdy na mna pekne pozrela. Pocnuc elektrikou, cez prevodovku az po motoricke diely to bola jedna velka diera na prachy. A to som si kupil dalsiu (mladsiu) celicu. Musim zaklopat, ze okrem brzd, jedneho kablika a hlupych zrkadiel (vyhrievanie) mi neodislo este nic. Za 3 roky cinnosti. CO JE NA 10 ROCNE AUTO ZAZRAK !!
Je mozne, ze ked sa to zacne sypat, tak sa to sype riadne a odchadza jedna vec za druhou, to netusim. Pravdou ale moze byt aj to, ze sa o auto treba starat, pravidelne nechat kontrolovat a nenarabat s nim hrubo. Ale o tom vacsina slovakov ani netusi...
Takze na SK okrem noveho auta neodporucam kupovat ziadne, pretoze presne ako pisete, zacina zrazu odchadzat prevodovka, spojka a kadeco, co by sa normalne nestavalo. Niekedy mam dojem, ze je to cele cielene, na SK trh sa dovazaju dokonca tie najmenej podarene kusy uz od novoty..
Toyotu mam rad .. odtial - potial.
Nemat svoju terajsiu celicu, tak o tej predchadzajucej nemozem povedat ani dobreho slova. Teda mozem, vzdy na mna pekne pozrela. Pocnuc elektrikou, cez prevodovku az po motoricke diely to bola jedna velka diera na prachy. A to som si kupil dalsiu (mladsiu) celicu. Musim zaklopat, ze okrem brzd, jedneho kablika a hlupych zrkadiel (vyhrievanie) mi neodislo este nic. Za 3 roky cinnosti. CO JE NA 10 ROCNE AUTO ZAZRAK !!
Je mozne, ze ked sa to zacne sypat, tak sa to sype riadne a odchadza jedna vec za druhou, to netusim. Pravdou ale moze byt aj to, ze sa o auto treba starat, pravidelne nechat kontrolovat a nenarabat s nim hrubo. Ale o tom vacsina slovakov ani netusi...
Takze na SK okrem noveho auta neodporucam kupovat ziadne, pretoze presne ako pisete, zacina zrazu odchadzat prevodovka, spojka a kadeco, co by sa normalne nestavalo. Niekedy mam dojem, ze je to cele cielene, na SK trh sa dovazaju dokonca tie najmenej podarene kusy uz od novoty..
Toyotu mam rad .. odtial - potial.
Sweet and sexy..
tobe CH-R 1.8 Hybrid ... 11.1sec@0-60mph
Octavia RS 2.0 ... 6.9sec@0-60mph
exDucati 0.8 Monster ... 4.2sec@0-60mph
exCelica 2.0 GT with 3SGE ... 7.6sec@0-60mph
tobe CH-R 1.8 Hybrid ... 11.1sec@0-60mph
Octavia RS 2.0 ... 6.9sec@0-60mph
exDucati 0.8 Monster ... 4.2sec@0-60mph
exCelica 2.0 GT with 3SGE ... 7.6sec@0-60mph
- wakkee
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 1. Júna 2005, 09:42
CelicaNR> vystihol si to velmi presne, bola to cierna diera, obaja o tom co to vieme
Ale za to to auto nemoze ale jeho predchadzajuci majitelia. Napr. avensis a lexus ma presvedcil ze existuju auta do ktorych sa len tankuje a sem tam povinna udrzba. Jo a kupit auto na Slovensku je hroza, vacsina ludi ho znici a nic neinvestuje. Pokial nejazdi, tak ho strelia. Slovensko je vazne len cintorin aut a to preto, ze niektori jedinci nie su ochotny investovat.
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Pripájam sa do bojového šíku Toyota "pozitívnych"
Trošku mi to pripomína situáciu v leteckej doprave, keďže je štatisticky považovaná za najbezpečnejšiu, ale keď sa niečo pojebabre, tak o tom vie celý svet. O tom, koľko ľudí bezpečne prepraví už ale vie málokto
Momentálne máme vo firme 15 Toyotiek a to v rozmanitej skladbe, od Yarisov cez Corolly, Previe, Avensis, Landcruiser až po Hiace, takže celkom slušná referenčná vzorka. Ak by som prirátal ešte Rollky, CarinyE, nejakú tú Camrynu a Jardov, z ktorých tie, čo nepadli v rámci búračiek za vlasť a terazky už jazdia úspešne u ďalších majiteľov, tak by toho bolo o čosi viac
Ešte čo sa týka využívania Toyot v rámci firmy musím povedať, že gro týchto áut točia kilometre aj po uplynutí leasingu, lebo sa dá spoľahnúť na to, že ešte pár rokov bez väčších investícií poslúžia.
V rámci najužšej rodiny nám poctivo slúžia 4 ďalšie kusy: Yaris, 4Runner a dve Rollky E10 a znova nepočítam Toyky, ktoré už frčia u ďalších majiteľov
Či vo firme, alebo v rodine sa jazdilo na všeličom. Fiatky, Renaulty, Embéčky, Fordy a neviem čo ešte, ale v spoľahlivosti jednoznačne vedie Toyota.
Samozrejme všetko sa dá a môže pokaziť, ale v globále musím uznať, že Toyka má vždy navrch a dúfam, že to tak aj zostane
Držme si
Trošku mi to pripomína situáciu v leteckej doprave, keďže je štatisticky považovaná za najbezpečnejšiu, ale keď sa niečo pojebabre, tak o tom vie celý svet. O tom, koľko ľudí bezpečne prepraví už ale vie málokto
Momentálne máme vo firme 15 Toyotiek a to v rozmanitej skladbe, od Yarisov cez Corolly, Previe, Avensis, Landcruiser až po Hiace, takže celkom slušná referenčná vzorka. Ak by som prirátal ešte Rollky, CarinyE, nejakú tú Camrynu a Jardov, z ktorých tie, čo nepadli v rámci búračiek za vlasť a terazky už jazdia úspešne u ďalších majiteľov, tak by toho bolo o čosi viac
Ešte čo sa týka využívania Toyot v rámci firmy musím povedať, že gro týchto áut točia kilometre aj po uplynutí leasingu, lebo sa dá spoľahnúť na to, že ešte pár rokov bez väčších investícií poslúžia.
V rámci najužšej rodiny nám poctivo slúžia 4 ďalšie kusy: Yaris, 4Runner a dve Rollky E10 a znova nepočítam Toyky, ktoré už frčia u ďalších majiteľov
Či vo firme, alebo v rodine sa jazdilo na všeličom. Fiatky, Renaulty, Embéčky, Fordy a neviem čo ešte, ale v spoľahlivosti jednoznačne vedie Toyota.
Samozrejme všetko sa dá a môže pokaziť, ale v globále musím uznať, že Toyka má vždy navrch a dúfam, že to tak aj zostane
Držme si
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
-
mil
- panic
- Dátum registrácie: Streda, 3. Januára 2007, 12:52
bobnuc napísal:Mozno o tom to je. toyota pred 10-14 rokmi bola nieco ine ako teras. Globalizacia vladne svetom a globalizacia znamena: maximalny zisk pri minimalnych nakladoch. A ako sa da dnes minimalizovat naklady? Tak, ze sa jednotlive komponenty napr. loziska vyrabaju niekde v tretej krajine a nie len pre toyotu, ale aj dalsich x znaciek a ked sa nieco produkuje v milionoch a lacno tak sa to prejavi na kvalite o tom ma nikto nepresvedci ,ze to nie je tak(nielen auta,staci sa pozriet co robi napr. Haineken s pivom na Slovensku a inde vo svete). Ked som bol s tou prevodovkou v servise tak panko mi povedal to sa moze stat vsak loziska vyraba jeden vyrobca a montuju sa do vacsiny aut(kupujte original toyota nahradne diely, akurat krabicka je original toyota - mozno).Rasťo napísal: A to, že tu rozoberáme problémy s motormi a kasňami? - však sa pozri o akých ročníkoch je reč...poväčšinou sú to vozy, ktoré keď porovnáš s ich rovesníkmi iných značiek, tak sú až príliš spoľahlivé a nadčasové.
Moj nazor je, ze minimalizacia nakladov ide na ukor kvality a smola bola, ze sa to neprejavilo ked auto bolo v zaruke.
cha..inac zavinac..s tymto aj suhlasim. Trochu sa to tak javi. Naklady sa znizuju a tak ako to robia ostatni, robi to aj Toyota..rocne o cca 10 percent, vraj bez vynimky
Na druhej strane..ja na toyoty nedam dopustit, stali sa mojou srdcovou..
Vo vseobecnosti je Toyota naozaj spolahlivym autom, v porovnani s inymi znackami, ale samozrejme model od modelu to moze byt lepsie/horsie.. (v tom pripade..smola..)
Myslim vsak , ze spolahlivost toyot potvrdi ktorykolvek automechanik..
Zdravy rozum vravi: ocakavat nulovu poruchovost pri akomkolvek aute je vysledok iba ak fantazie
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
uz som vam isiel barak podpalit, esteze si to uviedol na pravu mieru, lebo ja viem ze vy dvaja ste do toho nasypali kopec love, ale to auto malo okrem elvisa este milion ludi pred vami a preto tak zubozene dopadlo. teraz stale este jazdi a nic jej nie je. avsak aspon 10 majitelov ktori jej nakladali ak nie hodne viac, sa na tom ubohom aute, samozrejme prejavilo.wakkee napísal:CelicaNR> vystihol si to velmi presne, bola to cierna diera, obaja o tom co to viemeAle za to to auto nemoze ale jeho predchadzajuci majitelia. .
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Jednoduchá otázka: bol by niekto ochotný v dnešnej dobe dať za napr. Corollu v slušnejšej výbave cca 950 tisíc brmbolcov???bobnuc napísal:Mozno o tom to je. toyota pred 10-14 rokmi bola nieco ine ako teras. Globalizacia vladne svetom a globalizacia znamena: maximalny zisk pri minimalnych nakladoch. A ako sa da dnes minimalizovat naklady? Tak, ze sa jednotlive komponenty napr. loziska vyrabaju niekde v tretej krajine a nie len pre toyotu, ale aj dalsich x znaciek a ked sa nieco produkuje v milionoch a lacno tak sa to prejavi na kvalite o tom ma nikto nepresvedci ,ze to nie je tak(nielen auta,staci sa pozriet co robi napr. Haineken s pivom na Slovensku a inde vo svete). Ked som bol s tou prevodovkou v servise tak panko mi povedal to sa moze stat vsak loziska vyraba jeden vyrobca a montuju sa do vacsiny aut(kupujte original toyota nahradne diely, akurat krabicka je original toyota - mozno).Rasťo napísal: A to, že tu rozoberáme problémy s motormi a kasňami? - však sa pozri o akých ročníkoch je reč...poväčšinou sú to vozy, ktoré keď porovnáš s ich rovesníkmi iných značiek, tak sú až príliš spoľahlivé a nadčasové.
Tiež ma hnevá, že dnešné autá už niesú to čo bývalo, ale keď si spočítam jednoduchú rovnicu, tak sa nemôžem čudovať, že sa producenti snažia o optimalizáciu, v niektorých prípadoch až minimalizáciu nákladov a to na úkor "kvality", alebo akokoľvek to nazveme.
Vychádzam totiž z toho, že Karolína v slušnej výbave v roku 1995 stála cca pol melóna. Ak si zoberiem, že medziročný nárast cien bol odvtedy 5 %, a to je dosť optimistický údaj v rámci Slovenska, tak z tej pol melky je zrazu cca 950 tisíc brmbolcov. Samozrejme je to moc zjednodušený postup, nezohľadňujúci vývoj ceny ocele, miezd a ďalších vstupov, ale tak cez palec by aj mohlo byť, či nie?
Takže ešte raz: bol by niekto ochotný v dnešnej dobe dať za napr. Corollu v slušnejšej výbave cca 950 tisíc brmbolcov???
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní