stierace

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Používateľov profilový obrázok
epto
panic
Dátum registrácie: Streda, 16. Apríla 2008, 22:51

Re: stierace

Príspevok od používateľa epto » Utorok, 13. Mája 2008, 00:01

stierace? vytrhnem, pokryvim, polamem, odhodim, ulavi sa mi. :)

No ja mam so stieracmi tiez vselijake skusenosti. Priznam sa, potrpim si na ciste sklo a ked stierace zapnem tak musia stierat vsetko a na prvy sup.
Este na Favorite som vyskusal hadam aj 10 druhov. Od obycajnych cez teflonove, potom take modre (gumicka), zlte a priesvitne. Nic nefungovalo k mojej spokovnosti dlhsie ako 2 tyzdne. Potom som kupil grafitove. hned bolo vidiet ten rozdiel. No od rychlosti asi 90 km/h vodicov stierac nechaval cmuhu (nezotrete miesto) presne vo vyske oci.
Tak som kupil druhe ramienka, take sivostrieborne so spojlerom (akoze tuning :) Vyzeral som s tym ako nejaky Tesco tuzer ale dolezita bola funkcnost. Isli do nich take gumicky, do ktorych sa po stranach vkladali kovove listy.
Vydrzali celu zimu a to je co povedat, kedze v zime si stierace velmi neoddychnu.

Teraz na Avensice mam tie stierace co maju v kludovom stave (nezalozene) prehnuty tvar ako vesiak (klasicky dreveny) - cize nieco take ako bolo spominane hned na zaciatku (BOSH). Gumicky su sice obycajne cierne ale mam uz zakupene grafitove.
Zatial som spokojny, stierace maju rovnomerny pritlak po celej dlzke.

Mexo
panic
Dátum registrácie: Utorok, 15. Augusta 2006, 12:13

Príspevok od používateľa Mexo » Utorok, 20. Mája 2008, 22:29

Ja uz asi rok pridavam do ostrekovacovej kvapaliny taky pripravok, vola sa to "CW 1:200 SUPER". Najlacnejsie to maju zatial co som videl na ESO pumpe. Pridavam to v polovicnej davke ako predpisuju a odvtedy mam pokoj od cmuh a inych prilepenych veci na skle. Streknem, par krat zotriem a cisto, ze by sa aj jest dalo. Vrelo odporucam. Cena je do 300 korun, ale vydrzi to dlho. Ta jedna flaska mi vydrzala celu zimu a to som jednak niekolko odmeriek daroval a v zime furt striekam na okna, bo hnoj z cesty sa mi na ne vali.
Stierace mam za nejakych 150 korun ALCA a som s nimi spokojny. Nieje to uplna spica, ale taky lepsi priemer. Akurat na buduce si uz kupim s kridelkami, lebo ked idem rychlejsie tak mi smerom hore odskakuju. Mal som tam chvilu aj tie najdrahsie BOSH, ale nejako sa im nepacilo na mojom skle a zle zotierali.

Este jedna rada. Flasa je na vrchu zuzena a potom opat rozsirena. Ta rozsirena cast funguje ako odmerka. Naplna sa tak, ze sa flasa na spodku stlaci a vrch sa naplni. Ale treba to stlacat pri zavretom vrchnaku, lebo inak ostane flasa zmacknuta :-).
TOYOTA STARLET 1,3i 2E-E

kre
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 3. Mája 2006, 14:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kre » Utorok, 27. Mája 2008, 17:06

dlho som sa neozval do vlastnej temy... tak len male postrehy. nakoniec som kupil Valeo, take tie jedno-lamelove (podobne bosch aerotwin) a bol som s nimi velmi spokojny... potom som prisiel do bratislavy k priatelke a na druhy den som ich uz nemal. nejaky chrapun... co dodat... ani nemusim podotknut, ze na ziadnej pumpe nemali normalne stierace v podobnom rozmere ako ja potrebujem a kvoli tomu sa mi nechcelo vycalovat vysoke pumpove ceny na dve dvojice... tak som po ceste do NR stal na kazdej benzinke a umyval okno (lebo samozrejme mrholilo a bola mokra dialnica). no co, skusenost... (odftedy nosim v kufri povodne toyotacke, tusim optifit) no a mam kupene nove Valeo znova. uz nechodim tak casto do BA, tak som vacsi cavo :) v nitre mi ich hadam neujekradnu. ale aby som ich len nechvalil, tak tieto sa im velmo nepodarili, ta 550mm cast je tak troska nepodarena v zmysle, ze smerom hore nechava 10cm siroky nezotrety pas. samozrejme ze mi to vadi, tak som ohlasil chlapika na reklamaciu... ked povie ze nie, tak mu ho nastrcim do... vyfuku.
no a tak...
jaj, no a americke suciastky, japonske suciastky, ruske suciastky... je to jedno, aj tak sa to vsetko vyraba v cine...
Obrázok
Radšej mŕtvy ako druhý...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných