Vysoká spotreba
Vysoká spotreba
Priatelia, jazdím na 2,0 VVTI r.v.2002 a v poslednej dobe mám kombinovanú spotrebu okolo 9l/100km. Dva mesiace do zadu to bolo okolo 7l celkom v pohode. Sviečky mám nové, filtre menené, vzduchový je športový značky KN, Chod motora normálny, zvuk pekný, čistý. Zdá sa mi, že poklesol aj výkon, pri predbiehaní. Ak ste sa s tým stretli, poraďte.
Ďakujem
Ďakujem
Naposledy upravil/-a koly13 v Utorok, 12. Augusta 2008, 21:47, upravené celkom 1 krát.
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
Re: Vysoká spotreba
lambda nehafruje?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Nie je to náhodou o tom, že Ti spotreba narástla po výmene vzduchového filtra sania za K&N???
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Ako zistím, že lambda sonda štrajkuje?
Je možné že výmenou filtra pôjde spotreba hore? Malo by to byť opačne.
Je možné že výmenou filtra pôjde spotreba hore? Malo by to byť opačne.
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
no nie, nemalo by to byt opacne!
len predajcovia tvrdia... mozno

ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
No v prvom rade neverim, ze na motore o objeme 2.0 si mal spotrebu 7litrov. Tieto motory sa u nas jazdia dennodenne a spotreba vychadza od 8,2 vyssie. V meste je to okolo 9litrov, mimo mesta okolo 8,2 az 8,5 litra.
Jazdis mesto, mimo mesta? Kolko km? ...
Jazdis mesto, mimo mesta? Kolko km? ...
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
V meste teraz mám v pohode cez 12l a mimo mesta 8,5l. Košice - Trenčín som spravil v priemere 6.9l (mám ľahkú nohu), takže teraz mám pocit, že sa niečo deje.
Nemenil si pneumatiky? Nemas ich podhustene? Olej vymenený?
Tazko povedat 8,5 litra mimo mesta je moc. Normalne sa zmestim mimo mesta pod 7.
s tym vykonom je to jednoduche. Vecer za mokra vytoc dvojku od spodu a ak nepreblikne trakcna kontrola pri cca 4000 mas problem. (pokial nemas extremne pneu).
Tazko povedat 8,5 litra mimo mesta je moc. Normalne sa zmestim mimo mesta pod 7.
s tym vykonom je to jednoduche. Vecer za mokra vytoc dvojku od spodu a ak nepreblikne trakcna kontrola pri cca 4000 mas problem. (pokial nemas extremne pneu).
Včul - Avensis T22 1AZ-FSE (dá sa) 
- Elvis
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 12:30
daval si sisku KN alebo vlozku? Niekedy pri vymene bezneho filtra za sisku mohol blbnut prietokomer/merac vzduchu, resp udaval blbe hodnoty.
Skus odpojit na noc baterku, malo by to totalne vymazat aktualne hodnoty v pamati RJ, rano este bez zapojenia baterky otoc klucom ako keby si chcel nastartovat. Nove hodnoty v RJ by sa mali dostat na normal po niekolko desiatkach km (je to relativne po kolko) a snad potom sa auto bude spravat tak ako ma. Skus, nic za to nedas.
A inak vysoka spotreba vs nizka pri vymene filtra za lepsi je na dlhsiu debatu. podla mna ak jazdis tak ako predtym nema ist preco hore.
Skus odpojit na noc baterku, malo by to totalne vymazat aktualne hodnoty v pamati RJ, rano este bez zapojenia baterky otoc klucom ako keby si chcel nastartovat. Nove hodnoty v RJ by sa mali dostat na normal po niekolko desiatkach km (je to relativne po kolko) a snad potom sa auto bude spravat tak ako ma. Skus, nic za to nedas.
A inak vysoka spotreba vs nizka pri vymene filtra za lepsi je na dlhsiu debatu. podla mna ak jazdis tak ako predtym nema ist preco hore.

Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Hmmm, hmmm, hmmm....nemôže byť problém v tom, že po namontovaní KN filtra tomu dávaš kapánek viac na frak?
S týmto motorom naozaj nieje problém jazdiť aj na 12 litrov, ale to už ho musíš držať dobre u huby
Ja jazdím s automatom momentálne za nejakých 9,5L/100km v kombinácii a celkom rýchlo. Ak prevažujú dlhšie cesty, tak ide v priemere za 8,5, ale dá sa ísť aj diétnejšie....napríklad, keď kéruje mangelína
S manuálom by som to videl tak o 1 až 1,2 litra menej, takže okolo tých 8,5 by sa to malo hýbať v kombinácii.
Ak si dal hrušku, tak platí presne to, čo písali chalani...teda ak ju varíš pod kapotou, tak nič pozitívne okrem akého, takého zvuku nič nečakaj.
Vložka do airboxu by problém robiť nemala...práve naopak, ale takisto to asi moc klokanov nepridá. Ten motor je sám o sebe dobrý, štvorcový, takže na bežné jazdenie a sem tam nejaké to "prefúknutie ventilov" je skvelý
Istý čas som mal tiež pocit, že AVE začalo trochu viac papať a skúsil som resetnúť ECU odpojením baťurky, ale nič to nepomohlo. Jedine plynulejšia jazda a toť vše.....jo a ešte som začal tankovať 95ku V Power a zdá sa mi, že to trošku pomohlo, ale to skôr bude len placebo efekt....ale aspoň, že má synátor radosť z tých vrčiacich Ferrari
Drž si
S týmto motorom naozaj nieje problém jazdiť aj na 12 litrov, ale to už ho musíš držať dobre u huby
Ja jazdím s automatom momentálne za nejakých 9,5L/100km v kombinácii a celkom rýchlo. Ak prevažujú dlhšie cesty, tak ide v priemere za 8,5, ale dá sa ísť aj diétnejšie....napríklad, keď kéruje mangelína
S manuálom by som to videl tak o 1 až 1,2 litra menej, takže okolo tých 8,5 by sa to malo hýbať v kombinácii.
Ak si dal hrušku, tak platí presne to, čo písali chalani...teda ak ju varíš pod kapotou, tak nič pozitívne okrem akého, takého zvuku nič nečakaj.
Vložka do airboxu by problém robiť nemala...práve naopak, ale takisto to asi moc klokanov nepridá. Ten motor je sám o sebe dobrý, štvorcový, takže na bežné jazdenie a sem tam nejaké to "prefúknutie ventilov" je skvelý
Istý čas som mal tiež pocit, že AVE začalo trochu viac papať a skúsil som resetnúť ECU odpojením baťurky, ale nič to nepomohlo. Jedine plynulejšia jazda a toť vše.....jo a ešte som začal tankovať 95ku V Power a zdá sa mi, že to trošku pomohlo, ale to skôr bude len placebo efekt....ale aspoň, že má synátor radosť z tých vrčiacich Ferrari
Drž si
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Ešte by bodlo, keby si uviedol typ auta a motora...tých dvojlitrov bolo totiž viac 
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
- hanz
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 14. Októbra 2004, 09:47
tak 2002 avensis moze byt myslim myslim iba t22 s motorom 1azfse
avensis T25 2AD-FTV
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Dával som tam vložku, takže to saje po starom potrubý.
V roku 2002 sa robil len jeden model 2,0 VVTi, aspoň čo ja viem.
- wakkee
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 1. Júna 2005, 09:42
pokial mas podozrenie na zvysenu spotrebu a styl jazdy sa nezmenil, tak odporucam navstivit diagnostiku aby si vylucil chyby lamda sondy pripadne ine. Inak pri vymene filtru za "sportovu" vlozku vela ludi zacne viac dupat na plyn aby sa presvedcilo ze ich investicia mala zmysel 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní