vela oleja spoterbuje

všetko o tomto modeli

Moderátor: Leňulka

Používateľov profilový obrázok
liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Re: vela oleja spoterbuje

Príspevok od používateľa liguere » Štvrtok, 6. Novembra 2008, 11:52

po rozobrati a poskladani motor uz nikdy nebude to,čo predtym. sebelepsi mechanik to uz nezlozi tak ako vo vyrobnom zavode (plati duplom, ak to bolo japan made)
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Štvrtok, 6. Novembra 2008, 14:24

Nesúhlasím... Je viac dôvodov, ale:
Ad1: únava materiálu - nové súčiastky budú isto v lepšej kondícií, aj keď nabudú špičkovej kvality
Ad2: nie všetci mechanici sú fušeri
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

liguere
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Štvrtok, 6. Novembra 2008, 14:58

ja nehovorim ze su fuseri. tak som to nemyslel.
ale ked chlapikovi v tovarni prejde cez ruky x motorov denne (sak nemontuje 1 clovek cely motor, je to na linke), urcite to vie urobit lepsie ako aj ten najlepsi mechanik, ktory sklada mozno 1 za mesiac (ako komplet myslim, jasne ze napr. tesneni pod hlavou alebo nejake podobne veci vymeni mechanik viac). nehovoriac ked cast skladaju aj roboty.
proste si myslim, ze rozobraty a zlozeny si uz tak pekne a dobre nesadne ako origos

miro81
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2005, 16:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miro81 » Štvrtok, 6. Novembra 2008, 15:16

Možno v našich podmienkach máš z časti pravdu (určite sa aj u nás nájdu, len treba hľadať), avšak keby si toto napísal na US, nemeckom dokonca aj na maďarskom fóre, tak Ťa asi ukameňujú...ono totiž nie všetko čo výjde z továrne je dokonalé (žeby 1ZZ-FE :D ) a niekedy sú to práve šikovné ručičky geniálnych mechanikov, ktoré tomu dokážu dodať tú správnu chuť :D
exCelica 2.0 GTi, 115kW r.v. 1994
Honda Prelude 2.0, r.v. 1993 US import
TURBOed Celica 1.8 S r.v. 2000
Mazda RX8,2003, 231 BHP

liguere
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Piatok, 7. Novembra 2008, 08:05

dokonale nie je nic, samozrejme. akurat tu este vstupuju faktory ako napr. vyvazenie klukoveho mechanizmu, teda v pripade ze aj piesty menis pri GO, alebo vybrusis kluku. nechcel som, aby to vyznelo, ze po nejakych opravach rozsiahlejsich to mechanik posklada nejak extremne horsie. som len nadviazal na to, ze tam niekde vyssie kolega spominal, ze mu motor ide inak ako predtym. ze sa mu zda lepsi tah v nizsich otackach a zase vo vyssich asi trochu horsi. tak som sa pokusil napisat, preco to moze byt tak.
cize nechcel som tvrdit, ze sa motor zhorsi po zasahu slovenskych mechanikov (no ale ved to su tiez len ludia, jeden schopny druhy nie), ale ze to proste moze chytit nejaku zmenu v charakteristike; po zasahu
cize vsetci mechanici, neukamenujte ma, my sme vsetci radi ze nam na auta ma kto dozriet, ked treba

aspire
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 17. Apríla 2008, 19:04

Príspevok od používateľa aspire » Piatok, 7. Novembra 2008, 18:34

Vo vyrobnom procese ma kazdy presne definovane co ma robit a taky clovek tam zatiahne maximalne tak 8 skrutiek momentovym klucom. Ako taky proces sa navrhuje na kazdu operaciu zvlast, cize ak streba zoskrutkovat len nejaku cast ta je castou celku, a prava tato cast je niekedz velmi dolezita. No ale co tym chcem povedat, ze ak je niekto sikovny mechanik ma potrebne zariadenia a nastroje a samozrejme vedomosti, tak v tomto pripade dam prednost tomu mechanikovi. Vo vyrobnom procese dochadza, dochadzalo a bude dochadzat k zasadnym chybam,vies ked ma niekto priskrutkovat na 300 motorov po 8 skrutiek a este sa k tomu zle vyspi tak potom mas zvolavaciu akciu priamo od vyrobcu :mrgreen: . Nie ze by tam nebola kontrola ale ludskz faktor tazko ovplyvnis. Osobne si mylsi ze ak ma niekto poskladat jeden motor za mesiac urcite je to kvalitnejsia praca. S tym vyrobnym procesom mam dobre skusenosti, niekedy su na linke hotove trdla (bez urazky) :D
Nie je dôležitá rýchlosť ale Zábava :-D

Mitsubishi Grandis 2,4L - All for Family
Ex : Corolla E11 - 1.4 86 PS

liguere
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Pondelok, 10. Novembra 2008, 10:14

to je pravda, vo vyrobnomo procese som tiez stravil nejaky cas, v anglicku, a je mi jasne preco su japan made auta bohovske a v anglicku made, aj ked toyoty, uz to neni ono. bo ti anglani su tak tupi, ze to az bolelo miestami.sak nie vsetci,ale...
ok,koncim OT

akurat vo vyrobnom zavode by mali mat vselijake tie pripravky a pomocky,co nesu standard vybava servisu. aby sa ten ludsky faktor minimalizoval.cize trochu je tam ta montaz blbovzdorna.
ale ako som uz pisal, som nechcel tvrdit, ze motor po GO bude poskladany mechanikom na pi..., len to, ze po takom zasahu sa netreba cudovat zmenam, ze proste ide trochu inak. ono aj zabeh nieco urobi, novy motor mas tzv. zrychlenym zabehom pripraveny trochu z vyroby, potom ti ho zbehaval prvy majitel. a po GO si to musis hold zmaknut sam

celica t23
panic
Dátum registrácie: Piatok, 23. Mája 2008, 16:03

Príspevok od používateľa celica t23 » Pondelok, 10. Novembra 2008, 19:26

chalosi ja pojdem asi do vymeny, na 2ZZ-GE. nasiel som cely komplet VVTL-i motorek aj s elektronikou a ECU nabehanych ma asi 50 000 len neviem co s tym starym sice mi to asi pojde z poistky ale aj tak keby ze niekto chce 1ZZ-FE tak dajte vediet alebo mi aspon cca povedzte co si zan mozem vypytat :)
VVTL-i

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Pondelok, 10. Novembra 2008, 20:07

Ak papá olej, tak ten motor hodnotu ani nemá, lebo jeho prava vyjde asi viac ako nový kus...
Good luck s tým swapom a nezabudni na upgrade podvozku a bŕzd... ;-)
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

celica t23
panic
Dátum registrácie: Piatok, 23. Mája 2008, 16:03

Príspevok od používateľa celica t23 » Pondelok, 10. Novembra 2008, 23:34

podvozok apgrejt uz ma davnejsie a tie brzdy mozno TAROX ale sak uvidime ted hlavne ju treba dat do kopy lebo jeden ...ehm... z malacek ci odkial to do mna narval na trnavskom na krizovatke, ked som stal na cervenej. :cry: pochopitelne, no nie!!! takze v sobotu ide na vyrovnavanie nosnika zadneho. ale diky. Tak keby nahodou chcel niekto motor na jednu sezonu do nejakeho zavodneho auta tak vie kde ho najde:)
VVTL-i

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných