Parkovací senzor Avensis
Parkovací senzor Avensis
Ahojte,
mám Avensis liftback z roku 2003. Vyskytol sa mi problém s parkovacím senzorom - keď zaradím spiatočku, začne hneď pišťať, akoby tam bola prekážka (a samozrejme nie je). Na senzoroch nie je žiadna prekážka, aj keď jeden sa mi zdá trochu zatlačený dovnútra, takže to môže byť tým.
Chcem sa preto len spýtať, či neviete, koľko taký senzor stojí (v prípade, že sa nebude dať nejako jednoducho opraviť), resp. kde to vedia dobre a za rozumnú cenu opraviť.
Vďaka.
MI
mám Avensis liftback z roku 2003. Vyskytol sa mi problém s parkovacím senzorom - keď zaradím spiatočku, začne hneď pišťať, akoby tam bola prekážka (a samozrejme nie je). Na senzoroch nie je žiadna prekážka, aj keď jeden sa mi zdá trochu zatlačený dovnútra, takže to môže byť tým.
Chcem sa preto len spýtať, či neviete, koľko taký senzor stojí (v prípade, že sa nebude dať nejako jednoducho opraviť), resp. kde to vedia dobre a za rozumnú cenu opraviť.
Vďaka.
MI
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
- Kontaktovať používateľa:
Re: Parkovací senzor Avensis
co tak skusit ich vsetky umyt, ten zatlaceny vytiahnut tak ako su ostatne?
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
Umytie som, samozrejme, skúsildrgi napísal:co tak skusit ich vsetky umyt, ten zatlaceny vytiahnut tak ako su ostatne?
Ten zatlačený sa síce zdá, že je trochu (ale skutočne len trochu) zatlačený, no s tým sa nedá nič robiť - jedine dať dole celý nárazník a nejako to zvnútra vytlačiť. Zvonka sa to totiž nedá nijako uchopiť ani inak vytiahnuť/vytlačiť
- wakkee
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 1. Júna 2005, 09:42
- Kontaktovať používateľa:
u inych znaciek pistanie hned po zaradeni spiatocky a nasledne uplne ignorovanie prekazky signalizuje chybu snimaca/ov. Takze ten jeden zatlaceny moze byt tym zatlacenim aj poskodeny, co elektronika hned vyhodnoti.
Mňa stáli komplet zadné parkovacie senzory asi 4000,- aj s displejom ktorý ukazuje vzdialenosť. Vrátane práce. Robil mi to autoelektrikár z toyoty ako fušku.
Hmm, môj Avensis displej nemá, takže by to malo byť aj lacnejšieolaf napísal:Mňa stáli komplet zadné parkovacie senzory asi 4000,- aj s displejom ktorý ukazuje vzdialenosť. Vrátane práce. Robil mi to autoelektrikár z toyoty ako fušku.
BTW: ten chlapík je z BA alebo okolia? Že by si mi dal na neho kontakt (ak by ti to nevadilo), ak by boli v servise pridrahí.
Nie je z Ba ale zo ZA. Alebo ako tu hovoríme: "ze žiliny"
Hmm, škodaolaf napísal:Nie je z Ba ale zo ZA. Alebo ako tu hovoríme: "ze žiliny"
ja mam ten isty problem, ale na rozdiel od Teba viem aj pricinu...
Stal som na parkovisku s autom... (sedel som v nom a cakal na polovicku, kym sa odbavi po nakupoch). Zrazu pocujem neprijemny skripot a auto sa zatriaslo... chalan ktory vychadzal z miesta niekde za mnou mi skrtol cez zadny naraznik a srajchol dva senzory... vystupil som, vytiahol ho z auta. Isiel som si do auta pre papier a pero, otocim sa a on fujazdi prec jak o zivot... Sedlak
Bol som v servise a dozvedel som sa nasledovne:
Senzor sa moze poskodit aj malym narazom. nemusi to byt vidiet, staci ak pritlaci naraznik a za senzorom zalomi kablik... senzor signalizuje poruchu...
tak som ich dal odpojit a pockam si kym ma prestane bavit pozerat do zrkadiel pri cuvani...
Stal som na parkovisku s autom... (sedel som v nom a cakal na polovicku, kym sa odbavi po nakupoch). Zrazu pocujem neprijemny skripot a auto sa zatriaslo... chalan ktory vychadzal z miesta niekde za mnou mi skrtol cez zadny naraznik a srajchol dva senzory... vystupil som, vytiahol ho z auta. Isiel som si do auta pre papier a pero, otocim sa a on fujazdi prec jak o zivot... Sedlak
Bol som v servise a dozvedel som sa nasledovne:
Senzor sa moze poskodit aj malym narazom. nemusi to byt vidiet, staci ak pritlaci naraznik a za senzorom zalomi kablik... senzor signalizuje poruchu...
tak som ich dal odpojit a pockam si kym ma prestane bavit pozerat do zrkadiel pri cuvani...
Avensis T 25 2.0 D-4D facelift
Avensis T 27 2.0
ex: Avensis T25 2.0 D-4D
Avensis T 27 2.0
ex: Avensis T25 2.0 D-4D
Hmm, tak to je sila. Nuž, aj takí ľudia sú ... 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní