160 km/h, ano alebo nie
Moderátor: Elvis
Re: 160 km/h, ano alebo nie
môj názor
160 áno ale:
tretí pruh a definovať aj minimálne rýchlosti v jednotlivých pruhoch, aby sa nejaký chrapúň rútiaci sa 95 nesnažil polhodinu predbiehať niekoho kto ide 90
priklad
1.pruh nad 90
2.pruh nad 110
3.pruh nad 130
a pokuty takisto ako keď prekročíš rýchlosť
160 áno ale:
tretí pruh a definovať aj minimálne rýchlosti v jednotlivých pruhoch, aby sa nejaký chrapúň rútiaci sa 95 nesnažil polhodinu predbiehať niekoho kto ide 90
priklad
1.pruh nad 90
2.pruh nad 110
3.pruh nad 130
a pokuty takisto ako keď prekročíš rýchlosť
Dudo
Corolla 1.4
1997,63kW
Avensis 2.2 D-4D
2006, 110kW
Corolla 1.4
1997,63kW
Avensis 2.2 D-4D
2006, 110kW
-
C3rn0
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 20. Marca 2007, 09:30
- Kontaktovať používateľa:
Myslim ze som sa aj ja v predchadzajucich prispevkoch snazil popisat (priblizit) k idealnemu stavu parametrov ciest, ktory u nas, ale aj niekde inde nikdy nenastane. Organy sa maju k nemu snazit priblizit.
Myslim ze sa zhodneme, ze by bolo nanajvys vhodne, keby nam motoristom, bolo umozne jazdit vacsou rychlostou ako 130km/h vsade tam, kde to bezpecnost za normalnych podmienok dovoluje po vacsinu dna aj na sucasnych cestach. Skor sa bojim tej 110tky a naslednej buzeracie policajtami, ktory stale ukladanie pokut povazuju za istych druh osobnej pomosty voci celej spolocnosti za to, ze oni nie su dostatocne finance ohodnoteny.
Cize pouzit bezne pouzivany system, premenliveho dopravneho znacenia, ktory by na jednotlivych usekoch podla roznych parametrov (denna doba, zasah dispecingu, atd. ) dovoloval menit MPRku. Takto by sa rychlejsie dalo jazdie nie len na tych par oplotenych, dokonale rovnych usekoch cely den, ale napr aj medzi BA a TN od 21:00 do 06:00.
Rozhodne s vacsou rychlostou by vsak mal prist zakaz predbiehania kamionov. Aj ked kamionistov plne chapem, treba sa zamerat potom na to, ako dostat pretazene 20rocne avie z tychto ciest. Cize taktiez zvysit aj minimalnu dovolenu rychlost na dialnici.
Nu a k tym mantinelom cestarom, nastavit otacanie vozdiel udrzby na dialnici a nedajboze v strede zakruty ako to je medzi Trencinom a Piestanmi, to chce mat vsetko zdravy rozum na alkoholickej kure v Bulharsku od narodenia.
Vyrozpraval som sa, hned mi je lepsie
Myslim ze sa zhodneme, ze by bolo nanajvys vhodne, keby nam motoristom, bolo umozne jazdit vacsou rychlostou ako 130km/h vsade tam, kde to bezpecnost za normalnych podmienok dovoluje po vacsinu dna aj na sucasnych cestach. Skor sa bojim tej 110tky a naslednej buzeracie policajtami, ktory stale ukladanie pokut povazuju za istych druh osobnej pomosty voci celej spolocnosti za to, ze oni nie su dostatocne finance ohodnoteny.
Cize pouzit bezne pouzivany system, premenliveho dopravneho znacenia, ktory by na jednotlivych usekoch podla roznych parametrov (denna doba, zasah dispecingu, atd. ) dovoloval menit MPRku. Takto by sa rychlejsie dalo jazdie nie len na tych par oplotenych, dokonale rovnych usekoch cely den, ale napr aj medzi BA a TN od 21:00 do 06:00.
Rozhodne s vacsou rychlostou by vsak mal prist zakaz predbiehania kamionov. Aj ked kamionistov plne chapem, treba sa zamerat potom na to, ako dostat pretazene 20rocne avie z tychto ciest. Cize taktiez zvysit aj minimalnu dovolenu rychlost na dialnici.
Nu a k tym mantinelom cestarom, nastavit otacanie vozdiel udrzby na dialnici a nedajboze v strede zakruty ako to je medzi Trencinom a Piestanmi, to chce mat vsetko zdravy rozum na alkoholickej kure v Bulharsku od narodenia.
Vyrozpraval som sa, hned mi je lepsie
- liguere
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
no tak to tu budeme mat, od februara. na niektorych usekoch dialnic pribudnu znacky na zvysenie max. rychlosti. tusim zvysuju aj minimalnu konstrukcnu rychlost na 80. podla mna, mali by pribudnut aj zakazy vjazdu aviam a podobnym srandam, lebo niektore tu 80 splnaju. ale len sotva tolko aj pojdu. taktiez suhlasim s nazorom ze je max. debilne aby sa niekde uprostred dialnice otacali cestari. tolko mozu dojst a odhrnut / posypat / tych par km po najblizsi most
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
-
ToyoCarE
neurazaj avie,, mali sme donedavna turbinu,, a ta na dialnici v pohode chodila 110.
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
ale nie plne nalozena.... a ked je prazdna, tak nezaraba..
vtom sa snad zhodneme 
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
-
ToyoCarE
mno,, my mame nabytkovu firmu,, takze my vozime velke objemy,, ale nie vahu,, preto aj ked bola nalozena do plna skrinkami, ,tak 100 v pohode
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- liguere
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
toyocarE tvojej avii udelujem vynimku. samozrejme ze sa to nemoze brat pausalne, tie stare (hlavne bez turba) su fakt skoro vsetky total sroty, tie novsie (druha polka 90.rokov a neskor), a najme oturbene, tie netreba zakazovat.
ale vozidlo (a nie je to babeta alebo bicykel), ktore do kopca blokuje plne nalozeneho kamiona, by fakt nemuselo zasmradovat nas vzduch - osobny zazitok, peknych par rokov dozadu. som stopoval, zobrali ma dvaja borci na ivecu, tusim 440k. mali to nalozene nejakymi malinovkami, cize naves sice nebol napraskany na full objemu, ale na vahu ano. no a prislo stupanie, vsetci vieme ako tahaju plne nalozene kamiony - 40 ton - do kopcov, a uplne v pohode sme obehli malu skrinovu aviu. ten fakt keby isiel o chlp pomalsie tak uz asi cuval. ved to aj S1203 ide lepsie
ale vozidlo (a nie je to babeta alebo bicykel), ktore do kopca blokuje plne nalozeneho kamiona, by fakt nemuselo zasmradovat nas vzduch - osobny zazitok, peknych par rokov dozadu. som stopoval, zobrali ma dvaja borci na ivecu, tusim 440k. mali to nalozene nejakymi malinovkami, cize naves sice nebol napraskany na full objemu, ale na vahu ano. no a prislo stupanie, vsetci vieme ako tahaju plne nalozene kamiony - 40 ton - do kopcov, a uplne v pohode sme obehli malu skrinovu aviu. ten fakt keby isiel o chlp pomalsie tak uz asi cuval. ved to aj S1203 ide lepsie
terazky avensis combi t25 1.8vvti
- Flicker
- panic
- Dátum registrácie: Štvrtok, 26. Februára 2009, 18:15
Pripajam sa k zastancom nazoru,ze ci 130 alebo 160 stale je to len cislo a ovela viac zalezi na zdravom usudku vodicov.
Presiel som si trasu UK - Kosice 2 krat, isiel som cez Francuzsko, Belgicko, Holandsko, Nemecko, Rakusko, Madarsko a naozaj vidiet v niektorych krajinach rozdiel v mentalite a vodicskych schopnostiach....samozrejme aj cesty su rozne.
Kym v Rakusku a Nemecku som ochotne a rad pocestoval 170km/h v takom Belgicku, pripadne Madarsku za Budapestou by som nad 140 asi ani nesiel...
Presiel som si trasu UK - Kosice 2 krat, isiel som cez Francuzsko, Belgicko, Holandsko, Nemecko, Rakusko, Madarsko a naozaj vidiet v niektorych krajinach rozdiel v mentalite a vodicskych schopnostiach....samozrejme aj cesty su rozne.
Kym v Rakusku a Nemecku som ochotne a rad pocestoval 170km/h v takom Belgicku, pripadne Madarsku za Budapestou by som nad 140 asi ani nesiel...
Toyota Corolla E11 1.3 G6 3dv. rv.1998 /// a este popis pre zeny: je MODRA
- johnC
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 20. Februára 2006, 19:12
rychlost je relativna... bavil som sa s vodicom na tych cestnych brzdach Aviach z SPP....da sa ist na nich aj 70, ale je to ako na inom ist 130
k topicu - jednoznacne by sa spomalenie v meste malo vykompenzovat zrychlenim mimo mesta, asi by som veeelmi vela prispieval na stat ak by som mal IS 460..
k topicu - jednoznacne by sa spomalenie v meste malo vykompenzovat zrychlenim mimo mesta, asi by som veeelmi vela prispieval na stat ak by som mal IS 460..
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !
.... ideal for mňa !
- shuster
- panic
- Dátum registrácie: Štvrtok, 5. Júna 2008, 12:59
Ked mam na benzin tak chodim miestami 190 (alebo skor 185? - konstrukcna rychlost) 
...ale vazne sa da len na zopar usekoch (dlhyyyyyyyyyyyyyyyyych rovnych)
...ale vazne sa da len na zopar usekoch (dlhyyyyyyyyyyyyyyyyych rovnych)
Trochu budem OFF Topic ale je tu nejaké dieťa či len dospelý ? 
LOVE YOU COROLLA
A to ako myslis
Ja nebudem Off Topic,takze ak sa da aj viac,ale len na chvilu(slovenska siet dialnic je mala) a okrem toho,par krat mi niekto skocil do mojho rychlejsieho pruhu a v takej rychlosti to nieje sranda.
Takze 160 na dva pruhy je asi risk,vzhladom k tomu co som napisal.Na tri pruhy kludne 160-
Ja nebudem Off Topic,takze ak sa da aj viac,ale len na chvilu(slovenska siet dialnic je mala) a okrem toho,par krat mi niekto skocil do mojho rychlejsieho pruhu a v takej rychlosti to nieje sranda.
Takze 160 na dva pruhy je asi risk,vzhladom k tomu co som napisal.Na tri pruhy kludne 160-
Toyota Corolla E12 1.4 3D
Mam sice 210 koni, ale som proti. Podobne ako ine krajiny vychodneho (a aj juzneho) bloku, vodici tu na to nedozreli a sa nevedia sprat do koze. Na arogantnych vodicov je to sice uplne jedno aka je rychlost ale ked pojdete 160 aj tak vam tam vbehne ten kamion - videl som uz aj 3 v troch pruhoch vedla seba na D1 v Cechach. Ked sa vam zabije niekto v rodine budete inak hlasovat. Ale moze byt aj neviem aka novela, pokym sa nemera, pokym policajt moze zmazat zaznam a zobrat hotovost, tak je to vsetko jedno ci tam je 140 alebo 160.. Ja si dovolim vytocit tak maximalne 1tku a dvojku a potom sa krotim. Stejne budem jazdit 140 uz len koli sutrom co lietaju z kamionov do skla a karoserie. Ten usek kde sa bude moct ist 160 namiesto 140 urcite niekomu usetri par minut..
Lexus RC-F, 2017
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných