regulátor tlaku paliva

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
tomastrnava
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Novembra 2005, 11:19
Kontaktovať používateľa:

regulátor tlaku paliva

Príspevok od používateľa tomastrnava » Sobota, 12. Novembra 2005, 19:05

má niekto skúsenosti s regulátorom tlaku paliva? mal by sa zvýšiť výkon. len či to stojí za tie prachy. ceny sa pohybujú okolo 7000 Sk. a všimol som si že je to rozdelené podla typu auta. neviete prečo? ak by ste niekto mal hocijaké info, bol by som vám vďačný.
Naposledy upravil/-a tomastrnava v Nedeľa, 13. Novembra 2005, 00:24, upravené celkom 2 krát.
corolla E9 1991 hatchback
Obrázok

tomastrnava
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomastrnava » Sobota, 12. Novembra 2005, 19:08

na http://www.autodoplnky.cz píšu:

Tento palivový ventil zvyšuje výkon motoru během akcelerace, obohacením palivové směsi. Pracuje stejnou rychlostí i se stejným průtokem paliva jako originál ventil. Montáž je velice snadná, díky podrobnému montážnímu návodu, který je přiložen v balení. Princip činnosti: Elektrické palivové čerpadlo zásobuje vstřikovací zařízení palivem pod vysokým tlakem, který je kontrolován a udržován originál palivovým regulátorem. Na originál regulátoru se nedá žádným způsobem modifikovat tlak a většinou je konstantně nastaven na 3 bary. Během akcelerace, ale motor potřebuje více paliva pod vyšším tlakem než dodává originál regulátor, tím je výkon a zrychlení motoru omezeno. U našich výkonných palivových regulátorů je možné pomocí stavěcího šroubu přímo regulovat tlak paliva. Regulátory jsou dostupné s přednastaveným tlakem 2, 3 a 3,5 baru ( dle typu vozu ). Během akcelerace se tlak zvyšuje 1,7 krát rychleji než u originál regulátoru, což umožňuje daleko lepší přísun paliva, lepší spalování a požitek z jízdy a zrychlení Vašeho vozu. Vyšší tlak paliva rovněž lépe obohacuje palivovou směs čímž podněcuje lepší spalování. Výsledky z POWER regulátorem paliva jsou následující: - lepší pocit z jízdy, žádné ztráty na výkonu během akcelerace a až 8% nárůst výkonu Vašeho vozu. POZOR, pouze pro benzínové motory.[/url]
Obrázok

Elvis
Toyota guru
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 12:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Elvis » Sobota, 12. Novembra 2005, 20:10

tak na toto ti dam jednoznacnu a priamu odpoved - VYHODENE PENIAZE! Za to si radsej kup nieco do podvozku co ti spravi 100x vacsiu radost (nove stabilizatory, rozpery, lepsie oblozenie a kotuce atd). takyto regulator paliva je blbost nakolko je tam velmi vela prvkov ktore vysledny tlak ovplivnuju. A nechapem co tam moze stat 7000, kokos...

perly ako "během akcelerace, ale motor potřebuje více paliva pod vyšším tlakem než dodává originál regulátor" snad ani nemozu mysliet vazne... to je normalne ze trestny cin odrbu toto
Obrázok
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv

tomastrnava
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomastrnava » Sobota, 12. Novembra 2005, 20:45

ELVIS máš s tým vlastnú skúsenosť? alebo poznáš niekoho kto to vyskúšal? videl som to na viacerých upravených autách od dosť renovovaných tuningových firiem. mohlo by to mať niečo do seba. samozrejme na úkor spotreby. ale to sa dá regulovať. tlak od výrobcu je nadstavený na priemer- tak aby to málo žralo a aby to aj malo nejaký výkon. ak zvýšiš tlak, spotreba ti narastie možno aj na 30 l/100 km ale mohlo by to zabrať.
alebo do čoho by si doporučil zainvestovať, aby nabehlo pár koníkov navyše?
Obrázok

Elvis
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Elvis » Sobota, 12. Novembra 2005, 21:02

Pozri sa, zda sa mi NEPREDSTAVITELNE ze by konkretne toyota davala regulator ktory by nestihal davkovat palivo pod zatazou, totalny nezmysel, kolko paliva si RJ vypyta, tolko jej cerpadlo doda, co este viac na tomto menit? Pri extremnych upravach sa samozrejme uz meni aj toto cerpadlo (pal pumpa) pripadne vstrekovace co maju tiez svoj limit.
Ja s tym priamu skusenost nemam (teda co je priama) nakolko by som za to nedal ani korunu, ale poznam okolo seba vela ludi co to ma a efekt = 0.0, samozrejme v zaciatkoch som aj ja zvazoval ci do toho dat prachy alebo nie, a na seriovom motore je to nezmysel, totalny.

"tlak od výrobcu je nadstavený na priemer- tak aby to málo žralo a aby to aj malo nejaký výkon" s tym regulator NIC nema.

Nenapisal si aky mas motor, ale ak ches vykon tak ho vydoluj inde, nie v tomto nezmysle. Priplat si este zopar korun a radsej si kup znackovy vyfuk (tlmic koncovy) ked uz chces vyssi vykon. Odporucam Supersprint za cca 10 000,-. Na mojej corolle spravene vyfukove potrubie robili zazraky (katalizator nechaj tam kde je ak ho mas, vyhod stredny rezonator, nahrad ho rovnako hrubou rovnou rurou ako zbytok a potom dozadu kup ten znackovy tlmic pre tvoj motor) pripadne sa pohraj so sanim. Ak mas ale 1.3 ci podobny objem tak kasli na to a radsej tam supni rovno vyssi objem, Z HOVNA BIC NEUPLETIES!

tomastrnava napísal:ELVIS máš s tým vlastnú skúsenosť? alebo poznáš niekoho kto to vyskúšal? videl som to na viacerých upravených autách od dosť renovovaných tuningových firiem. mohlo by to mať niečo do seba. samozrejme na úkor spotreby. ale to sa dá regulovať. tlak od výrobcu je nadstavený na priemer- tak aby to málo žralo a aby to aj malo nejaký výkon. ak zvýšiš tlak, spotreba ti narastie možno aj na 30 l/100 km ale mohlo by to zabrať.
alebo do čoho by si doporučil zainvestovať, aby nabehlo pár koníkov navyše?
Obrázok
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv

KRON
panic
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Novembra 2005, 23:20

Príspevok od používateľa KRON » Sobota, 12. Novembra 2005, 21:26

Neviem ci je to az taka blbosl- bohatost zmesi je velmi obmedzena EKO. normami. Teoreticky- ak mas starsi model t.j. lamndu pred katom je pravdepodobne ze riadiaca jednotka si sama neupravuje dlzku vstreku,to znamena ze zvisenim tlaku dostaneme do valca viac paliva aR.J. to nezmeni.
COROLLA 1,6 liftback E10

tomastrnava
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomastrnava » Sobota, 12. Novembra 2005, 21:28

díky ELVIS, asi si mi ušetril 7000. asi by ma porazilo keby som nezbadal žiadny rozdiel. ale ešte to úplne nezamietam. výfukové potrubie budem prerábať koncom roka, kedy má jeden známy v dielne málo roboty a bude sa mi môcť poriadne venovať. teraz som ho len trošku zaplátal, bo som tam mal riadnu dieru. ten supersprint za 10 000,- je fakt taký dobrý? pretože sa dajú zohnať aj podstatne lacnejšie športové koncové tlmiče

inak mám 1.6

len pre info článok z časáku:

http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=3cc ... ft=5334652
Obrázok

KRON
panic

Príspevok od používateľa KRON » Sobota, 12. Novembra 2005, 21:58

co chces menit aky vyfuk, mas tam ladeny remus, vyhod kat. adaj tam dynamizer.A mimochodom neni 1.6 tka ako 1.6tka ta tvoja ma minimalne 165kobyl
COROLLA 1,6 liftback E10

tomastrnava
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomastrnava » Sobota, 12. Novembra 2005, 22:01

kebyže mám remus tak nemením, ale ten sebring má zvuk ako uvrešťaná kosačka. dnes som sa na ten výfuk riadne pozrel a je hnilý ako ...
Obrázok

KRON
panic

Príspevok od používateľa KRON » Sobota, 12. Novembra 2005, 22:34

zozenieme koncovku s dynamizerom A DAJ SI SEM UZ FOTO TEJ KOSACKY
COROLLA 1,6 liftback E10

Elvis
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Elvis » Nedeľa, 13. Novembra 2005, 00:14

tomas ty mas tu zltu e9? silver top 20v? tak tam by som v ziadnom pripade nelaboroval s nejakym tlakom paliva. vravim ti, za tie prachy si radsej kup nieco do podvozku.
ja som mal 1.6 vvti a tam ten vyfuk spravil strasne veci. ale ako som pisal, to bol presne na tento motor, takze to ze tam mas nejaky sebring (ci remus, vyraba to ta ista firma) este nic neriesi, ak je na iny motor tak ti moze aj skodit.
Si pisal ze sa daju zohnat aj ine, lacnejsie vyfuky. Ano, ale prave v tom je ten rozdiel, nalepit si tam polsky shit za par korun je dobre akurat pre toho co potrebuje aby mu to hucalo. Radsej dat niekolko krat viac za poriadnu vec ako za atrapu...

a pamataj:
NIE SOM TAKY BOHATY ABY SOM SI KUPOVAL LACNE VECI...
Obrázok

Elvis
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Elvis » Nedeľa, 13. Novembra 2005, 00:17

a aby som nekecal len tak do vetra, pred amaterskymi pretekmi na jankovom vrsku (kde som jazdil s corollou) som sa bavil s clovekom co zavodne jazdi a padla rec aj na toto, vysmial ma ze je to "pekna sracka", ja by som este dodal ze dkonaly placebo efekt
Obrázok

tomastrnava
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomastrnava » Nedeľa, 13. Novembra 2005, 00:23

ELVIS - asi si ma presvedčil. kašlem na ten regulátor. nevieš, kde by sa dal zohnať ten výfuk so zlavou? a prečo si myslíš že katalizátor by mal zostať. nie je to troška brzda?
Obrázok

Elvis
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Elvis » Nedeľa, 13. Novembra 2005, 12:01

na tej zlave prave pracujeme, bude to importer supersprintu firma mototechna z BB.
Ja si , na rozdiel od inych, myslim ze vyfuk je veda a nie len zbytocna sucast motora. Atmo motor pracuje s urcitymi protitlakmi (napr hlavne aby ti motor pracoval najucinejsie v urcitych otackach, ide tam napr o vyplach valca atd), u turba je to podstatne ine nakolko turbo ma samotne urcity protitlak.
Tebe pomoze iba jedno - skusat, skusat, skusat. Teda das von kat a odmeras zrychlenie (napr GPS zariadenim), potom spat a uvidis rozdiel. A takto pokracujes az najdes optimum pre tvoje auto. Odstranenie katu moze ale nemusi pomoct. Ci je to brzda, tazko povedat, ako kde a ako kedy.

Ale si mi neodpovedal, mas tu zltu e9 co ma silver top motor?
Obrázok

tomastrnava
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomastrnava » Nedeľa, 13. Novembra 2005, 16:20

Elvis napísal: Ale si mi neodpovedal, mas tu zltu e9 co ma silver top motor?
ano
Obrázok

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní