Potrebujem poradiť ohladne vyradenia z evidencie

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Používateľov profilový obrázok
AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Re: Potrebujem poradiť ohladne vyradenia z evidencie

Príspevok od používateľa AndyGTP » Štvrtok, 11. Júna 2009, 15:03

ja viem, ze sa da auto odovzdat aj bez toho aby tam doslo. Staci len kus c VINkom a papiere. Ale asi ako kde, vsak.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Youngblood
začiatočník
Dátum registrácie: Streda, 20. Júna 2007, 19:11

Príspevok od používateľa Youngblood » Štvrtok, 11. Júna 2009, 16:03

Takže možem dočasne vyradiť svoje auto z evidencie a keď nedojdem o dva roky tak mi papiere zlikviduju a auto zostane odhlásené??? Vtom prípade ale vobec nemusim riešiť rozoberačku a auto možem nechať v takom stave v akom je... Či som niečo nepochopil? Toto sa mi ale niak nepozdává... Neže z toho budem mať problémy...
Toyota Celica TS23, VVTL-i (2ZZ-GE)
Ex:Toyota Celica T23, VVT-i (1ZZ-FE)
If U dont fight, U lost allready!!!
トヨタ セリカ

sw pegy
panic
Dátum registrácie: Streda, 22. Februára 2006, 10:13

Príspevok od používateľa sw pegy » Štvrtok, 11. Júna 2009, 20:07

Ohladom vyradenia plati aj toto

http://www.levice.sk/?program=51&module ... _id_ci=403

Upozornenie OR PZ - vyradenie vozidla z evidencie

Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva PZ upozorňuje občanov na schválený nový zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý nadobudne účinnosť od 1. februára 2009. Nový zákon v prechodných ustanoveniach umožňuje vyriešiť spravidla dlhotrvajúci a v súčasnosti neriešiteľný problém – ako vyradiť z evidencie vozidlo, ktoré jeho držiteľ odovzdal do šrotu ešte pred tým, ako zákon o odpadoch ustanovil povinnosť odovzdávať takéto vozidlo autorizovanému spracovateľovi starých vozidiel a predložiť pri žiadosti o vyradenie vozidla potvrdenie o jeho odovzdaní na spracovanie.

V praxi to znamená, že po 1.februári 2009 bude umožnené občanom vyradiť fyzicky už neexistujúce vozidlo z evidencie na základe predloženého čestného vyhlásenia o skutočnosti, že vozidlo už fyzicky neexistuje. Takáto možnosť bude len v prechodnom období, najneskôr do 31.októbra 2009, pričom v čestnom vyhlásení musí držiteľ vozidla uviesť aj spôsob zániku vozidla.
Carina E, SW 2.0 GLi, 3S-FE, T191

Samuel
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Mája 2008, 18:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Samuel » Štvrtok, 11. Júna 2009, 20:23

Aha toto som si cital na dverach u policajtov ked som bol prihlasovat nove a zabudol som na to :D
Toyota Auris 1,6 Valvematic: 1ZR-FAE 6 M/T Navi Exclusive
Hyundai Accent 97 1,5 12V HB

liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Piatok, 12. Júna 2009, 09:04

Rasťo napísal:
fajry napísal:Kamarátova situácia. Má nové značky, papiere a vyrezanú časť pod predným oknom, kde je VIN. Ako odhlási toto auto?? Teraz raďte!
Požiadať o dočasné vyradenie z evidencie - aby to mal košér, tak aj na poisťovňu zájsť aby neotravovali a poliši boli happy. Fízlom odovzdáš značky a keď si do dvoch rokov po ne neprídeš, automaticky ich likvidujú - viem to, lebo sme takto zachraňovali jednu starú toyku pred odpisom...
no mne povedali na obvodnom urade dopravy (tam sa to odhlasuje), ze docasne si mozem vyradit vozidlo na hocikolko rokov.vypises ziadost a ked tam napises 2 roky, tak 2 roky. ked napises 10, tak ti vyradia na 10...ziadne take ze o dva roky ti fizli znicia znacky
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

Thomas
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 15:25

Príspevok od používateľa Thomas » Piatok, 12. Júna 2009, 09:11

Gabriel Nagy napísal:Tomino, tu cervenu uz rozoberam, poistku treba zaplatit do 13teho tento mesiac... no to nestiham este odovzdat na srotovisko.. co mam spravit? bo treba platit rocnu platbu... a dokonca majitel, co niesom ja, teda poistka aj auto je este na mene chalana.. ja som to kupil, rozoberam a nechavam si suciastky... takze mam to cele zaplatit a po par dnoch mi to vratia? alebo ako?
Gabo, máš v podstate 2 možnosti:
-nezaplatiť to, počkáš kým budeš mať potvrdenie o vyradení a na základe toho to zrušíš dodatočne. Vtedy Ti dajú doplatiť alikvótnu čiastku od výročného dátumu po dátum vyradenia, pretože za toto obdobie oni za teba ručia. (pokiaľ rozdiel nepresiahne mesiac pri ročnej platbe). Tam je jedine riziko keby si s vozidlom spôsobil nehodu, tak dostaneš sankcie, ale to v Tvojom prípade nehrozí myslím (už to nejazdí ;-) )
-zaplatiť na celý rok, po vyradení na základe potvrdenia zrušiť poistku k uvedenému dátumu s tým, že preplatok Ti vrátia (resp. chlapcovi, lebo na neho je poistka).

Len tým že je to písané na 3-iu osobu budeš potrebovať splnomocnenie od neho (alebo známeho v poistovni, aká je to poisťovňa ;-))
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe=1bar, Tial Bov

Toyota Corolla 1,4 VVTi 2004

ex: 2x Celica AT180

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Piatok, 12. Júna 2009, 09:33

vynikajuco... ja to zlikvidujem do dvoch tyzdnov, takze potom sa to zaplati.. vezmem chlapca, dam mu prachy na tie dva tyzdne a vybavime to. :-D dakujem..

nie, nejazdi to.. uz je vonku motor, predna naprava, riadenie.. dnes zadna naprava a este interier a bude to :-) takze uz to snad nehodu nesposobi :-)))

dakujem za info :-)
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných