Corolla E9 - Kúpa

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
ivo_PN
panic
Dátum registrácie: Pondelok, 11. Januára 2010, 13:43
Kontaktovať používateľa:

Corolla E9 - Kúpa

Príspevok od používateľa ivo_PN » Pondelok, 11. Januára 2010, 16:32

Zdravim. Pani chcel by som sa spytat, po com idu taketo corolly konkretnejsie 1,3, 55kw, z 91 roku udrziavane, nikdy nenaburane a s dobrym motorom?
Ja viem ze cena je velmi individualna podla stavu, ale chcel by som vediet ze asi od- do.
Mam na ruke jednu toyotku, a neviem ci ju mam zobrat... stav toho auticka je vynikajuci motor netlaci ani nezere olej, pristroje funguju jak maju a kasna je tiez pekna, az na dva fliacky na lemoch. Je to 5 dverova verzia. Bez posilovaca a centralu... Ale inac veelmi cistucka a pekna. Vsetky opravy boli robene v servise. Problem je len, ze 1/2roka stala.

A este. Co mam skontrolovat po kupe? asi vymenit vsetky naplne... mozno rozvody... a co este?
Co na tychto autach najcastejsie odchadza?
Dakujem.
Toyota corolla E9, hatchback, 1,3 12V karburator, r.v91 strieborna metla

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Re: corolla E9

Príspevok od používateľa Rasťo » Pondelok, 11. Januára 2010, 16:48

Toto autíčko má aj Legon. Cenu ťažko odhadnúť, ale nehrdzavé v pôvodnom stave (nebúrané) a s dobrým motorom (málo nalietané), by mohlo s tou motorizáciou stáť nikde okolo 1200-1400 euro. Motory 2E boli ale podtlaková džungľa - Legom môže o tom rozprávať...takže bacha na to.
Inak spoľahlivé autíčko, ktoré v čase keď sa vyrábalo - 1987-1991 stálo od 500 tisíc korún hore!!!
Náhradných dielov na kašu, takže no problem.
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Pondelok, 11. Januára 2010, 21:45

ako hovori Rasto :) odbocuje od temy, ze aj on ma E9, ale GTi ;)

ja mam EE90 s 2E motorom z 1988, co znamena karburatorovu, ale ta tvoja z 91' bude asi uz so vstrekmi 2E-E co je mierne lepsie odpada nastavovanie karburatora ;) a je tam aj menej podtlakovych hadiciek ;)

ak nieje hrdzava a motor je ok tak sa jej nezbavis najblizsich 10 rokov, mile, spolahlive autocko.
Ak vsetko funguje ako ma tak sprav len udrzbu (rozvody, naplne, brzdy skontroluj a podla potreby)
a ak sa chces hrat asi by som prve riesil vymenu podtlakovych hadiciek a potom bezne veci podla penazenky.

Ale inak ak sa on normalne staras tak nesmrtelne auticko a ako hovori Rasto s dielmi nieje problem.

Moja mala najvacsi problem ked som ju kupil ze majitelka ju nepouzivala obcasne cca 4km do prace takze sa nikdy nestihla poriadne ani zahriat, nechceli klesat otacky akoby stale isla na sitici - to sa rozjazdilo (nechali sme ju zahriat a vybehli na dialnicu dali na 150 km/h a na jemnom plyne nechali nech ide niekolko km a prebrala sa k zivotu a vratila sa jej aj sila)

druhy problem co bol horsi ze na nizkych otackach mala nepravidelny, chod az obcas zdochla, ale to sa odstranilo u Lenulky a Vitu.

cena to tazko hovorit ak je fakt v dobrom stave tak hadam aj ako hovori Rasto ale veku a chosnovaniu primerane kusy aj okolo 600 E

Inak toto iste auticko ma aj Drgi ale ten si tam dal motor 4AF.

v podpise mam aj odklik na thread kde o mojej corollke (Pinďa) najdes aj viac.
a daj vediet ako si sa rozhodol a ci ju mas ;)

Rasťo
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Pondelok, 11. Januára 2010, 22:21

Ako hovorí Legon.
Tu je link na moje útrapy s Kačenkou: viewtopic.php?f=6&t=1717

countess
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Januára 2009, 09:54

Príspevok od používateľa countess » Pondelok, 11. Januára 2010, 22:50

ahoj.ako pise Rasto cena za fakt zachovalu s dobrym motorom aj do 1500 euro.K tomu co pozriet pri kupe pridam aj komplet vyfuk.Tak som menil aj ja pri kupe popri klasike - rozvody,naplne ,brzdy aj pletenec na vyfuku.Mam spominany 2E motor a zatial si spokojne pradie.
Toyota Corolla E9 1.3 XL,liftback
r.v.1990

ivo_PN
panic
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ivo_PN » Pondelok, 11. Januára 2010, 23:23

Dakujem vam. A este by ma zaujimalo, kolko by vychadzali diely na repas brzd? Platnicky, prachovky, valceky...
Pani to auticko ma motor taky ze by sa z neho dalo aj jest. Dokonca bez nejakych viditelnych amaterskych zasahov. Bolo servisovane v toyote. Ked sme to po pol roku statia nakopli, tak isiel pomerne slusne. Tichucko a krasne hladko...
Vytiahol som mierku oleja a sstrcil som tam prst. Cakal som ze ma osere olejom alebo aspon ze sa tam bude vytvarat tlak. Bol som velmi prekvapeny ked tlak pulzoval jak na dvojrocnom aute. Volnobezne otacky sa drzali stabilne na 800.
Previezol som sa na tom na koniec ulice. Po ceste mi to zdochlo ked som sa trochu rozbehol a hned skocil na brzdu. (podbehol mi pes)
Vsimol som si ze vsetko bolo zatuhnute a nerozbehane, a ani sa necudujem. Najviac sa bojim o tie brzdy, ci nezahrdzveli piestiky...
Potom sa tiez bojim o tlmice a v podstate vsetky gumove veci na aute. Tesnenia, gufera...
Kasna je pekna, nebola nikdy burana a dokonca ani tuknuta. Koroziu ma len na dvoch miestach. Na zadnom leme blatnika dole pri narazniku a to iste na druhej strane. No ale vsimol som si ze tam je asi dvojity plech a ten spodny je zdravy. takze mozno to nebude treba ani vyvarat...
Inac je cele zachovale pekne a ciste. Verim ze ma nabehanych poctivych 165 tis. vzhladom na stav interieru... Nezodrate pedale, volant, paka, sedacky...
Inac musim povedat, ze som sa do toho auticka zalubil a este neni ani moje. Len bude potrebovat trocha rozchodit... a spravit stk a ek...
Hned jak ho pojdem v piatok zobrat, ho nafotim a hodim sem nejake fotky.

ivo_PN
panic
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ivo_PN » Utorok, 12. Januára 2010, 00:18

Legon,
Neviem ci to je 2E-E ta ma tusim vzduchovy filter vyvedeny smerom k baterke. Teda aspon podla obrazkov v manuale...
Na tom mojom aute je sanie s filter okruhly plechovy vyvedeny smerom k nadobke na osdtrekovanie. A podla manualu je to tak nakreslene ako 2E.Take iste sanie ako na tvojej corollke.
Ja si myslim ze to bude karburator...

ivo_PN
panic
Kontaktovať používateľa:

UZ JU MAAAM

Príspevok od používateľa ivo_PN » Utorok, 12. Januára 2010, 20:41

Pani, dnes som kupil svoje druhe auto v zivote!
Toyotu corollu, ktoru som hore popisoval...
Moje prve dojmy.
Za 30 evry plna nadrz - to je super :lol: ale nie...
No je to verzia s karburatorom. SIce z roku pana 91.
-Auto skoro rok stalo, takze motor treba prevetrat a hlavne pomenit naplne!
-Olej tam chcem dat nejaku polosyntetiku od liqui moly s obsahom MoS2. 10w-40. Moze byt?
-Do prevodovky neviem aky by mal ist. Poradte prosim.
-Tiez by som chcel vypustit chladic. Ako sa to robi? Poradte pls.
-Brzdovku vymenit, len zase neviem ako mam vypustit staru...
-Rozvody si dam spravit mechanikovi.
-A termostat asi budem musiet vymenit, lebo nezapina vrtulu a takisto mi neukazuje teplotu motora na palubke.
Ten termostat je na tej hrubej hadici, cez ktoru prudi voda do chladica? Ai jo, ze?
-Neviem ci to tak ma byt ale palicka ktora ukazuje palivo ukazuje stale aj ked su kluce vonku...
-Nesvieti polka palubky takze budem menit ziarovky...
-Vymenim sviecky a asi aj kable...
Inac som prekvapeny ale tlmice tlmia super. cakal som ze budu suce na vymenu... ale su OK.
A este ked som na to stupil viac ako do pol plynu, tak ho zacalo dusit... Volnobezne otacky drzi na 500. Kolko by mali byt normalne? 750-800?

Co mam este pozret?
Prosim Dajte mi sem svoje tipy... Budem vas teraz potrebovat. diky.
Fotky porobim asi zajtra.

ivo_PN
panic
Kontaktovať používateľa:

Kolesa

Príspevok od používateľa ivo_PN » Utorok, 12. Januára 2010, 21:07

Chalani a este, co by sa stalo, keby pri prihlasovani toyotky na moje meno pripisem do ziadosti o zaradenie do evidencie nejaky iny rozmer pneu ako je v starom technicaku. Lebo tam je len jeden. 155 - R13S. Ale je to jeble nejake lebo tam nieje druhy rozmer. Neviem ci to mozu byt 155/60,65,70?... A keby to chcem dat na nejake 14ky alu disky tak mam problem. Da sa pri prepise nejako fizlov oklamat? A aky rozmer v 14kach toyota povoluje neviete?

Rasťo
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Utorok, 12. Januára 2010, 21:36

Fúúú - toľko otázok naraz... :lol: Asi bude najlepšie ak si kúpiť knihu "jak na to" od vydavateľstva KOPP... ;-)
Motorový olej 5W30 - OK ACEA A5, B5, C2. Ale osobne by som tam nalial sovnakú viskozitu aká tam bola pri kúpe
Prevodový 75W90 - tam nemáš čo špekulovať
Palivomer má ukazovať aj po vypnutí motora
Idle má byť medi 750-800 ako si napísal. Ak to na voľnobežných otáčkach skapíňa, bude treba vyčistiť škrtiacu klapku.
Chladič vypustíš ventilom na jeho dne. Rovno si tam nalej poriadnu glykolovú zmes.
Výmena brzdovky už taká jednoduchá nie je - na to potrebuješ ešte pomocníka - pekne postupne otvárať odvzdušňováky a šlapať a dolievať brzdovku - na všetkých 4 kolách.
Čo sa týka teploty, tak tam môže byť pes zakopaný aj inde, nie len v termostate...
S kolesami neurobíš nič - nič iné Ti tam nezapíšu ani keď sa potrháš - s tým máme trable všetci...

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Utorok, 12. Januára 2010, 22:16

Gratulujem k autíčku....súhlas s Rasťom...na kompletné vypustenie chladiacej zmesi aj z bloku motora pri olej. filtri výpustná skrutka...trochu bordelu pôjde mimo, ale to potom umyješ. Sviečkové káble by som zbytočne nemenil pokiaľ sú OK...je to dosť bubákov, vymeň sviečky a uviďáš ;-)

Ak chceš, tak mrkni sem...zadaj údaje a vypľuje ti to viacmenej všetky odporúčané náplne:
http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

ivo_PN
panic
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ivo_PN » Utorok, 12. Januára 2010, 22:26

Dakujem ti za info.
Co myslis ze moze byt s tou teplotou? Ja to zajtra pokukam, skontrolujem poistky, tu kvapalinu, termostat sa da premerat nejako?
K tym kolesam:
videl som tu na fore taku cervenu toyotku, ktoru prerabali, vyvarali... neviem koho bola ale na nej boli pekne elektrony...
tak nejak by som si to predstavoval aj ja. Ja to nejak skusim vybavit... Rozmery som nasiel v owners manuale...

countess
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Januára 2009, 09:54

Príspevok od používateľa countess » Utorok, 12. Januára 2010, 23:22

takisto gratulujem ku kupe.S tymi kolesami je to fakt na prd,ani mne nedali druhy rozmer,tiez mam len155R13S co je zda sa mi 155/80R13.Nejak som to dalej neriesil adal som si 175/70R13 elektrony aj plechace a v pohode.Co mas za kasnu hatchback,liftback ?Este k roku vyroby v technicaku mam 1991 no podla Vin-ka je to 1990.neviem ci to nebudes mat tak isto lebo podla tej vybavy co popisujes to tak vyzera.
Toyota Corolla E9 1.3 XL,liftback
r.v.1990

Lammer
panic
Dátum registrácie: Utorok, 12. Januára 2010, 19:01
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lammer » Streda, 13. Januára 2010, 00:25

ja sa len mozem pridat pred letom som dostal corollu liftback 1.6 16V rv 1988 akurat ze som na nej zacal makat .. turbo atd .. akurat ze tam chcem vopchat 17" kola ale 250mm podlozka je stale mala cu este aj vacsie podlozky .. chyba mi asi tak 200mm tak neviem ako to teraz zrobit .. za radu vdaka.. a co sa tyka motora tak na volnobehu mi zdochyna .. ale ked sa da volnobeh na 1500 ot/min. tak ide krasne akurat co zhanam tak je sportova spojka a sportovo ladene zvody.. auto cisto len na sport PAV popripade slalom,sprinty za rady vdaka
Toyota corolla AE 92 liftback 1.6 16V GL 4A-F 69 kW -projekt pozastaveny
Toyota corolla AE 82 GT 1.6 16V 4A-GE 89kW
Peugeot 307 1.6 16V break tankodrom (spotreba 14,8l/100Km)
http://kwscustoms.cholerik.cz/

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 13. Januára 2010, 08:14

Čo sa týka termostatu, tak ten nieje napojený na ukazovateľ na palubke...ten len "rozdeľuje" veľký a malý okruh a po zohriatí otvára ten veľký, teda do chladiča....pokiaľ máš po zohriatí motora teplý chladič, tak termostat funguje normálne. Ináč, termostat sa testuje v hrnci z horúcou vodou, ktorú na variči zohrievaš a mal by sa otvárať cca pri 80 stupňoch Celzia...na termostate je väčšinou vyrazené číslo, ktoré udáva teplotu pri ktorom sa otvorí ;-)

Keď budeš vymieňať žiarovky v palubke, tak rovno mrkni, či nieje vypadnutý káblik na ukazovateli tej teploty...možno to bude len nejaká capina...prípadne mrknúť či niesú vypadnuté káble na čidle...

Osobne by som tam nejaké veľké jelitá nedával...zbytočne budeš zaťažovať nápravy (hlavne, keby si tam rval nejaké brutal rozširovacie podložky) a ten "malý" motor a úžitok viacmenej žiadny...ale to už je vec vkusu...viac ti o tom povie Rasťo, ten riešil galusky na Kačenu dosť intenzívne...

Čo sa týka toho zdochýňania, tak toho môže byť viac...známemu začalo auto chcípať keď dupol na plyn hneď po tom, ako do palivovej hadičky narval ten priehľadný palivový filter....proste sa zmenil prietok benzínu, tak som mu to vyhodil a auto šľapalo v pohode...tým chcem povedať, že by to mohol byť aj benz. filter.
Problém môže byť v karburátore...ten treba prečistiť...môže to byť klapka, ale možno aj tryska...alebo obe...
Tiež mrkni, či máš všetky podtlaky od airboxu a karburátora pozapájané, prípadne, či niesú voľné a netreba ich upevniť.
Tiež mrkni, či nemáš zahumusený vzduchový filter.

Osobne by som ti doporučil chvíľu s autom pojazdiť a postupne vychytávať muchy...niektoré veci proste počkajú a radšej treba investovať do funkčnosti ako do krásy alebo dobrého pocitu...každopádne máš vysoko návykové vozidlo a keď ho raz predáš, tak ti už nič iné nebude tak dobré...teda myslím na autá ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní