E10, para z kurenia

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

tomas_pisek
nula
Dátum registrácie: Pondelok, 5. Apríla 2010, 22:56

E10, para z kurenia

Príspevok od používateľa tomas_pisek » Utorok, 6. Apríla 2010, 21:07

Zdravim, jazdim na corolle 1996, 1.4 a mam taky problem. Ked zapnem kurenie tak sa zacne z fukarov spolu s teplym vzduchom valit para. Teda myslim ze to je lebo by to vysvetlovalo aj to silné rosenie okien. Nevedeli by ste mi niekto poradit? Nemate s tym skusenosti? dakujem za odpoved.

Používateľov profilový obrázok
AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Re: E10, para z kurenia

Príspevok od používateľa AndyGTP » Utorok, 6. Apríla 2010, 21:45

caf tomino, jak som ti spominal, skus poriesit ten kabinovy filter, resp. nadava sa tomu aj pelovy filter:

viewtopic.php?f=6&t=3067&p=43938&hilit= ... ter#p43938

viewtopic.php?f=6&t=582&hilit=kabinovy+filter

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

tomas_pisek
nula

Príspevok od používateľa tomas_pisek » Streda, 7. Apríla 2010, 08:02

no niekde som tu cital ze E10 ten filter nemaju

tomas_pisek
nula

Príspevok od používateľa tomas_pisek » Streda, 7. Apríla 2010, 08:06

a este dostal som tip od kamarata, ze by mi do kurenia mohla tiect voda lebo som mal predvcerom mensi problem s cidlom ukazovalo mi asi 1000° rucicka bola az za stupnicou a zistil som ze chyba voda tak je mozne ze je niekde dierka a tesioe to do kurenia..... ale nemam ani sajnu kde je tam nejaky radiator kde sa ten vzduch ohrieva aebo nieco take??

liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Streda, 7. Apríla 2010, 08:40

myslim ze ten kamos ti radi dobre...aby sa ti valila para z kurenia, to nebude s kostolny poriadkom. para bude asi najskor z vody, ze jo. zisti, ako sa tam ta voda dostava. ci uz z chladiaceho okruhu,alebo to niekde prihnilo/prasklo a nateka z vonka....ale podla toho co pises asi najskor je to voda z motora.
radiator je v priestore pod/za palubnou doskou, musis demontovat pokial dobre viem spolujazdcovu stranu a tak sa k tomu (mozno) dostanes. aspon teda na e11 som to mal tak. ono e10 a e11 rozdiely nie su az nejake brutalne, ale mozu byt. je to tam ale dost schovane.
snad ti napise aj niekto, co uz ma s tym skusenost konkretne na e10.

ale ako poznam toyoty, ono to bude najskor nejaka pelovina typu povolena hadica, a nie prdnuty radiator. ved uvidis
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

tomas_pisek
nula

Príspevok od používateľa tomas_pisek » Streda, 7. Apríla 2010, 15:28

dik, bol by som rad keby sa k tomu vyjadril niekto kto ma e10 aby som vedel lepsie lebo to neni uplne moje auto.... takze sa nechcem pustat do nejakych extra rozoberani

grexos
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grexos » Streda, 7. Apríla 2010, 15:56

len tak ma napada ze chladiaca kvapalina neni len cista voda takze by to mohlo aj nejak zapachat ak je to chladiaca nie ? ;)
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi

jurosik.km
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 5. Októbra 2008, 13:09

Príspevok od používateľa jurosik.km » Streda, 7. Apríla 2010, 17:09

sewas tak len tak emdzi recu E10 nemaju pelovy ilter no domojej som napchal pelovy z YARIS ale to teraz nieje podstata.aksa chces dostat kukureniu tak musisi zhodit celu skrinku coje pri spolujazdcovy.odtial sato tiahne az ku soferovym noham.najlepsie by bolo kebyze si stiahnes knizku JAK NATO lebo pisat to neni ono to treba videt..respektivne pozret hadicku co ide od motora a vchadza do kabiny..aspon mas saunu zadara :lol:

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Streda, 7. Apríla 2010, 18:03

Tak tak...peľový filter v E10 nieje a súhlas aj s Grexom...keby to bola chladiaca zmes, tak to cítiš...skús na studenom motore otvoriť viečko chladiča a ovoňaj to....tak isto by to muselo smrdieť aj vo vnútri...
Možno zbytočná otázka: nemáš náhodou kúrenie prepnuté na vnútorný okruh? Prípadne: prepína ti páčka okruh z vonkajšieho na vnútorný a naopak?
Tiež skús pozrieť pod plastovú mriežku pod stieračmi....niekedy sa tam ľúbi dostať bordel z okolia, upchajú sa odtokové kanáliky a voda tam potom stojí...následne by sa mohla dostávať do kúrenia a odparovať sa z horúceho radiátora...
Zatiaľ nič veľkého nerozoberaj...možno to bude len nejaká capina...
Drž si ;-)
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

tomas_pisek
nula

Príspevok od používateľa tomas_pisek » Streda, 7. Apríla 2010, 22:19

no dneska som to pozeral a ako som nadvihol koberec pod spolujazdcovimi nohami a tam normalne skoro stala voda. a videl som ze tak pomaly kvapka z vrchu tak som skusil nastartovat a pustil som fukanie a ziadna zmena ale ako som prepol na vysoku teplotu voda zacala z toho plastoveho krytu co som tam videl skoro takym potocikom. tak auto islo dneska do servisu k znamemu co to uz mal rozobrate nech sa na to on pozrie..... takze som to zveril "odbornikovi" :D len dufam ze to spravi lebo ked naposledy riesili to ze sa rosia okna neprisli na nic.....

tomas_pisek
nula

Príspevok od používateľa tomas_pisek » Štvrtok, 8. Apríla 2010, 20:48

no takze auto rozobrate a radiator kurenia namaderu.... totalne deravy..... takze chya je v tom akurat teraz zohnat novy zatial mam jeden na ruke za 130€ ak by niekto vedel o lacnejsom aj z buraneho auta tak dajte vediet

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní