Rasťo napísal:Avensis napísal: Ešte raz mi niekto povie o zastaranosti Toyoťáckych diesel motoroch tak mu natrhnem sandál
Ach jaj...do roku 2000 (pred D4D) boli toyoťácke dízle oproti VW zastarané (o tomto sa nebudeme hádam ani baviť - účinnosť tých motorov bola naprd). A D4D má poruchovosť jak kráva - poznám viac Toyoťákov s vážnymi trablami s D4D ako majiteľov VW. Áno - VW má problémy s niektorými dielmi v TDi, ale aj to len u niektorých koncernových značiek - tam kde sa polka vecí robí v číne...
Ok fajn beriem, nejdem sa hádať, ty poznáš pár ľudí čo majú poruchy pri Toyotách, ja poznám pár na druhú viac ľudí čo má problémy od Fiatu až po Audi

Nechcem pôsobiť arogantne, ale mám to u prdele, že sa pár Toyot pokazí, každé auto sa pokazí, niektoré ľahšie a málokedy, niektoré vždy,všade a za akých koľvek podmienok

Netvrdím, že Toyota sa nepokazí, ale vravím o množstve, rozsahu a intervale kazivosti u Toyoty a iných áut. Neviem ako ty a väčšina, ale ja vcelku dôverujem nemeckým testom ADAC, zadám si kritéria a potom sa vynoria skutočnosti. Mne to stačí

+ vlastná skúsenosť.
K tej zastaranosti a celkovo Toyota dieslom len toľko, že možno sme (moja rodina) mali šťastie na naše diesel Toyotky, že všetky boli v kondícií, ale to by bola 5-násobná náhoda? Nejde mi to do hlavy