dymivost diesla nad limitom
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: dymivost diesla nad limitom
Začína to byť OT.
V prvom rade si tankujem sám - sám beriem tankovaciu pištoľ zo stojana a nekukám len či je zelená, alebo čierna. A ak chcem bezsírnu naftu a oni majú len jeden druh nafty, tak odchádzam preč, lebo tam sulfur free naftu jednoducho nemajú.
Personám z 90% nevie vôbec nič - tí ľudia sa tam menia ako ponožky. Musíš sa hold spoliehať na vlastnú hlavu.
V prvom rade si tankujem sám - sám beriem tankovaciu pištoľ zo stojana a nekukám len či je zelená, alebo čierna. A ak chcem bezsírnu naftu a oni majú len jeden druh nafty, tak odchádzam preč, lebo tam sulfur free naftu jednoducho nemajú.
Personám z 90% nevie vôbec nič - tí ľudia sa tam menia ako ponožky. Musíš sa hold spoliehať na vlastnú hlavu.
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- Avensis
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
Bezsírnu naftu (sulfur free) ktorú som tankoval kým som mal Avensis som kupoval (čapoval) na Slovnafte. Inde som sa ani moc nezaujímal či majú alebo nie, vždy som hľadal Slovnaft kde mali Evo Diesel a tam som čurkol 
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Celica GT 94 LSD SS II + chladič prevodovky
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
ex. Toyota Avensis D4D 2,0 T22
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
Ok, tak ktora Pumpa je dobra ma Diesel ake to auto potrebuje, bez kompromisou? Zatial tankujem shell v-power ale to je paranoja aby som dal autu co potrebuje ...
Lulu - Avensis 2.0 Liftback ,D-4D r.v 2007
Lilu - E10 ostava s nami, kym nedozije
(Toyota Corolla 1.4,16V,1996)
Lilu - E10 ostava s nami, kym nedozije
(Toyota Corolla 1.4,16V,1996)
- Avensis
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
Tak ako som už spomenul vyššie ja som chodil a ešte aj chodím na Slovnaft, na Shell-ke som tankoval 3x za celý môj život
a aj to v CZ. Je to na tebe ako sa rozhodneš, bezsírnu naftu nájdeš na Slovnafte pod názvom EVO DIESEL
Poprípade obehaj na nete aj iné benzíky ktoré majú u nás zastúpenie a tam pohľadaj vhodné palivo pre tvojho tátoša
Poprípade obehaj na nete aj iné benzíky ktoré majú u nás zastúpenie a tam pohľadaj vhodné palivo pre tvojho tátoša
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
-
supertenerak
- panic
- Dátum registrácie: Štvrtok, 17. Decembra 2009, 20:59
Bohuzial,priatelia.Casy ked auta vydrzali 30 rokov su uz bohuzial za nami.Nastupil novy trend a automobilovy priemysel sa ubera uplne inym smerom ako niekedy.Nie aby auto sluzilo cloveku ale clovek po dvoch rokoch uzivania automobilu nenapadne zapadne do bludneho kruhu,kde sa stava sucastou automobiloveho biznisu a otrokom svojho tatosa.Jednoducho povedane auta su dnes robene na dva,tri roky a potom je treba bud ho rychlo predat a kupit si nove,alebo nekonecne don vrazat a menit nekvalitne sucasti za nove.Tak je to bohuzial vymyslene,inac by skolaboval automobilovy biznis,a je jedno ci si dnes clovek kupi Lexus,BMW,Toyotu ci Mercedes.Vsetko je na jedno kopyto.Moj nazor. 
Myslím že riešite vec príliš všeobecne. Jedna vec je postupný v podstate neodvratný odchod rôznych častí, druhá vec je jednorázové (alebo aspoň veľmi rýchle) zničenie, zapríčinené vodičom alebo palivom bez ohľadu na vek.
Ale súhlasím že všetko nové je tak trochu časované aby to nevydržalo večne, aby firmy mali obrat.. ale našťastie aj funguje konkurencia a to dosť krutá - kto to preženie ten nakoniec na to doplatí, lebo bez zákazníkov skončil.
Práve Toyota predáva autá v podstatnej miere vďaka dobrému menu z pohľadu spoľahlivosti. Aj u starých vozov, (prípadne opraviteľnosti a ceny dielov), lebo aj to či je použiteľná a teda za koľko sa dá predať jazdenka, napríklad po 3 alebo hoci aj po 10 rokoch, je dôležité aj pri výbere nového auta. Cena za rok používania nezodpovedá len cenníkovej cene nového.
Kto nemal meno, možno sa bude a možno ani nebude snažiť, ale stratiť meno získané za dlhé roky, by bola chyba ktorú hádam dobrí obchodníci nespravia.
Ale súhlasím že všetko nové je tak trochu časované aby to nevydržalo večne, aby firmy mali obrat.. ale našťastie aj funguje konkurencia a to dosť krutá - kto to preženie ten nakoniec na to doplatí, lebo bez zákazníkov skončil.
Práve Toyota predáva autá v podstatnej miere vďaka dobrému menu z pohľadu spoľahlivosti. Aj u starých vozov, (prípadne opraviteľnosti a ceny dielov), lebo aj to či je použiteľná a teda za koľko sa dá predať jazdenka, napríklad po 3 alebo hoci aj po 10 rokoch, je dôležité aj pri výbere nového auta. Cena za rok používania nezodpovedá len cenníkovej cene nového.
Kto nemal meno, možno sa bude a možno ani nebude snažiť, ale stratiť meno získané za dlhé roky, by bola chyba ktorú hádam dobrí obchodníci nespravia.
ex Camry 2000 2.0 (rv 1985)
ex Camry 2.2 XLi 2.2 (rv 1992)
ex Avensis 2.0 D-4D kombi (rv 2002)
Yaris 1.0 (2005)
Auris 1.6 vvt (2009)
Camry 2.4 vvt (2002) ... konečne zase Camry!
Auris TS hybrid LPG (2013)
ex Camry 2.2 XLi 2.2 (rv 1992)
ex Avensis 2.0 D-4D kombi (rv 2002)
Yaris 1.0 (2005)
Auris 1.6 vvt (2009)
Camry 2.4 vvt (2002) ... konečne zase Camry!
Auris TS hybrid LPG (2013)
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných