Kupa motora d4D,2.0l.
-
supertenerak
- panic
- Dátum registrácie: Štvrtok, 17. Decembra 2009, 20:59
Kupa motora d4D,2.0l.
Ahoj toyotaci,mam mensi problem.Natrafil som na nemenovanej stranke na pouzity motor d4d 2.0l,00-02,ma najazdenych 73000 mil,a vraj vymenene rozvody pri 63000 mil.Zvazujem o jeho kupe,lebo ten moj ma uz 230000km,a vydava divne zvuky.Ozyva sa z neho klepot ktory maju na svedomi zrejme 2 vstreky,ktore by trebalo premerat a pravdepodobne aj vymenit.Ked si to spocitam tak diagnostika plus premeranie a vymena vsrekov by ma vysla min.na 1000 eur,a to len v pripade ze chybne by boli len 2 kusy.Cena tohto pouziteho motora je 900 eur.Viem,je to ako kupovat macku vo vreci,ale investovat do stareho motora a cakat kedy zas nieco odijde,sa mi tiez nech
ce.Poradte.Dik.
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kupa motora d4D,2.0l.
No a čo chceš poradiť? - či kúpiť alebo nie?
Ak je to allegro, tak je to mačka vo vreci.
Inak neverím v to, že by Ti tu niekto kto je pri zmysloch povedal "kúp to" alebo "nekúp to" - dočkáš sa len dohadov a všeobecných nič nehovoriacich rád.
Zarátal si do peňazí čo Ťa to bude stáť aj prachy na samotný swap?
A detail - vstreky nemajú ako klepať...
Ak je to allegro, tak je to mačka vo vreci.
Inak neverím v to, že by Ti tu niekto kto je pri zmysloch povedal "kúp to" alebo "nekúp to" - dočkáš sa len dohadov a všeobecných nič nehovoriacich rád.
Zarátal si do peňazí čo Ťa to bude stáť aj prachy na samotný swap?
A detail - vstreky nemajú ako klepať...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
Vstreky sice nemaju ako klepat ale ked nepracuju spravne zle pracuje aj valec a motor viac klepe, preto aj HTP motory tak klepu, lebo su 3 valcove.
- smutok
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
Mozno ma vyznam to zobrat na suciastky, pokial si myslis, ze tie vstreky a ine suciastky by si mohol pouzit.
Musis k tomu este zaratat cenu za prehodenie motora a potom sa rozhodnut ci to ma pre teba vyznam.
Problem je skor v tom, ze ked kupujes pouzity motor, vobec nevies co s nim moze byt.
Musis k tomu este zaratat cenu za prehodenie motora a potom sa rozhodnut ci to ma pre teba vyznam.
Problem je skor v tom, ze ked kupujes pouzity motor, vobec nevies co s nim moze byt.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
-
supertenerak
- panic
To mi nehovor ani zo srandy Rasto,ze poskodeny vstrek nemoze klepat.Lebo doteraz som ta povazoval za pomerne znaleho cloveka v tychto veciach.Poskodeny vstrek nedodava palivo v takych intervaloch a davkach ako ma.To znamena v mojom pripade ked vezmem do uvahy zvysenu spotrebu nafty,ze vstreky "leju",cimz je vo valci ovela viac nafty ako ma byt.Tym padom je aj teplota a hlavne tlak v danom valci iny,co sposobuje detonaciu.Videl si uz zlomeny piest? Sused mechanik ich ma plny suflik.A vies preco sa tie piesty poskodili? Lebo v aute boli chybne vstreky.Asi tolko k vstrekom.A pytam sa preto ci mam kupit motor aby ma niekto kto ma s tym skusenosti vcas varoval pred niecim negativnym,aj ked viem ze je to tazka otazka.
- liguere
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
no hosi, sa tu netahajte za slovicka.
vstrek sam o sebe ako suciastka nema velmi ako klepat, to je vlastne pravda.
ale na druhej strane, chybnym vstrekom to klepanie vznikne ako nasledok nespravneho spalovania.
cize z pohladu dosledok/pricina, motor klepe kvoli blbym vstrekom, klepanie teda sposobuju vstreky. da sa povedat, klepe to, lebo vstreky... skratene ludovo = klepu vstreky.
a dost analyz slovenciny a slangov, ved nie sme jazykovedny ustav
vstrek sam o sebe ako suciastka nema velmi ako klepat, to je vlastne pravda.
ale na druhej strane, chybnym vstrekom to klepanie vznikne ako nasledok nespravneho spalovania.
cize z pohladu dosledok/pricina, motor klepe kvoli blbym vstrekom, klepanie teda sposobuju vstreky. da sa povedat, klepe to, lebo vstreky... skratene ludovo = klepu vstreky.
a dost analyz slovenciny a slangov, ved nie sme jazykovedny ustav
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
- Rasťo
- Vševed
Však ono to aj tak bolo myslené s tými vstrekmi.
- asi už prestanem používať ironické poznámky...
Denso vstreky majú tendenciu nie liať viac nafty do valca, ale práve opačnú - proste buď dávajú nafty málo, alebo žiadnu.
Čo sa týka pojmu "detonácia", tam je to o slovíčkárení
- princípom fungovania spaľovacích motorov je totiž detonácia stlačenej zmesy palivo + vzduch (prípadne zmes plynov - NO2 a podobne). Keď sa v motorarine hovorí o "detonáciách", myslia sa škodlivé detonácie. Vyskytujú sa u vysokoobrátkových atmosfér v oblasti otáčok, kde dochádza k poklesu ťahu motora (u 2ZZ sa vyskytujú v otáčkach tesne pred zopnutím "liftu") a u turbomotorov sú tieto "detonácie" spôsobené v drvivej väčšine šittuningom - nikdy nie chybou vstrekov ako takou - proste niekto prikázal vstrekom "dávaj viac paliva" a tým odrbal systém - ale len dočasne. Preto hovorím že šittuning je vždy len šittuning a likviduje auto. Preto si v živote nekúpim dízla od koncernu VW a ani žiadnu značku, ktorá ich dízle používa - napr Volvo.
Ale k veci - bavil si sa už s niekým o cene samotného swapu?
Denso vstreky majú tendenciu nie liať viac nafty do valca, ale práve opačnú - proste buď dávajú nafty málo, alebo žiadnu.
Čo sa týka pojmu "detonácia", tam je to o slovíčkárení
Ale k veci - bavil si sa už s niekým o cene samotného swapu?
-
supertenerak
- panic
Vidim ze sa vyznas,tak mi prosim Ta vysvetli preco moje auto klepe,strasne vela zerie (nafty),a preco dymi uz aj pri nizkych otackach? Zdoraznujem,olej nechyba.Tak co tieto negativa sposobuje ak nie zvysene mnozstvo nafty vo valcoch.A akym sposobom sa do valca dostane to vacsie mnozstvo nafty? A este mi vysvetli co je to swap,este som sa z tymto pojmom nestretol.Dik. 
- smutok
- Toyota guru
swap je vymena povodneho motoru za iny, vo vacsine pripadov za iny typ motora.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
- Rasťo
- Vševed
Vysokú spotrebu a dymenie nemusia zákonite spôsobovať zlé vstreky. Chlapi v dielni práve riešili jeden 81kW D4D motor. Maník prišiel že mu to neštartuje a veľa žerie. Rovno povedal že chce vymeniť vstreky. Diagnostika ukazovala zlý tlak v palivovej sústave. Bol moc múdry, nedal si povedať - niekto mu "dobre" poradil. Vstreky sa vymenili - kus po 400 euro - normálna oficiálna cena Denso vstreku pre daný motor od Toyoty. Motor stále zle štartoval a veľa žral. Tak vymontovali čerpadlo a poslali ho na otestovanie ako také - či pracujú ventily a podobne - všetko v norme - cena za test 70 euro. Vymenili vo funkčnom motore na skúšku turbo so zlého motora - turbo OK. Vymenili ECU - tiež OK.
Teraz buďte múdri.
U CR dízlov to proste môže byť milión vecí. Dokonca ani po diagnostike v Toyote nebudeš o moc múdrejší.
PS: Odteraz nepoužívam pojem "swap", aby vám to nevadilo...mimochodom len tak pre zaujímavosť - koľko tých "swapov" ste aspoň videli na vlastné oči, ak ste si pri tom sami nezababrali ruky?
Teraz buďte múdri.
U CR dízlov to proste môže byť milión vecí. Dokonca ani po diagnostike v Toyote nebudeš o moc múdrejší.
PS: Odteraz nepoužívam pojem "swap", aby vám to nevadilo...mimochodom len tak pre zaujímavosť - koľko tých "swapov" ste aspoň videli na vlastné oči, ak ste si pri tom sami nezababrali ruky?
-
saboter
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 19. Januára 2009, 21:33
Pojem je v pohode.Rasťo napísal:PS: Odteraz nepoužívam pojem "swap", aby vám to nevadilo...mimochodom len tak pre zaujímavosť - koľko tých "swapov" ste aspoň videli na vlastné oči, ak ste si pri tom sami nezababrali ruky?
Ja som si jeden pozrel celkom z blízka. Môj vlastný
ex: Corolla LB E11 Terra (vykuchaná), 1.4 4E-FE
- smutok
- Toyota guru
Tak swap v preklade znamena vymena, takze termin je v pohode, len to mas ako s pojmom detonacia co si popisoval.
Ale uz koncim s OT.
Ale uz koncim s OT.
-
supertenerak
- panic
Prave preto si necham poradit od skusenejsich.Mne radi sused mechanik z tymi vstrekmi,ale on je zvyknuty na volkswageny a podobne znacky.Bol som uz dvakrat na diagnostike v toyote,im nic neukazalo.Toyota je uplne ine auto nez na ake su nasi "ludovy"mechanici zvyknuty.Takze radsej sa stokrat opytam ako by som mal spravit nejaku blbost.Sice vela moznosti nemam.Auto v takom stave predat nemozem,to by som bol riadny hajzel.Neostava mi len bud ho dat do autorizaku nech ho tam poriadne prezru,alebo nejakemu ludovemu mechanikovy.Lenze tam sa tiez nevyhnem kupe novych dielov.Preto si myslim ze najrozumnejsie riesenie z hladiska financneho je kupa zachovaleho motora,prehodit ho a jazdit dalej.Zalezi uz len od toho ci ten motor je skutocne zachovali ako sa o nom pise.
-
saboter
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 19. Januára 2009, 21:33
S výnimkou servisov/mechanikov, ktorý ti dajú na ten motor záruku je to vždy velké riziko a mačka vo vreci.supertenerak napísal:Preto si myslim ze najrozumnejsie riesenie z hladiska financneho je kupa zachovaleho motora,prehodit ho a jazdit dalej.Zalezi uz len od toho ci ten motor je skutocne zachovali ako sa o nom pise.
A ten servis čo ti dá záruku ma aj primeranú cenu, rozumej väčšiu ako je cena za holý motor na vrakáči alebo v inzercii.
Cena motora + roboty na výmene sa často blíži k cene za generalku pokazeného. Takže pokiaľ nemáš naozaj dôveryhodný zdroj náhradného motora tak môže ľahko prísť k novým problémom, ktoré tvoj starý nemá.
Aj keď mechanik kúpi diel a ukáže sa že to nebolo v tom, tak tie diely sa vždy dajú s akceptovateľnou stratou predať.
Ja osobne som menil celý motor len preto, že som zohnal veľmi lacný náhradný, tak som to proste riskol. Prvé štartovanie som robil ja osobne a bol to veru adrenalín ... naskočí ? nenaskočí ?
ex: Corolla LB E11 Terra (vykuchaná), 1.4 4E-FE
- Rasťo
- Vševed
Chceš počuť, čo by som urobil ja? - www.allegro.pl - našiel by som si pár motorov, ktoré by mi vyhovovali (s osprzetom, lebo bez neho dostaneš len holý blok a holú hlavu), pekne by som oželel pár euro a s poliakom by som sa pokúsil dohodnúť a zistiť odkiaľ ten motor je.- ver že budú ochotní - poliak predá aj vlastnú mater, keď z toho budú bubáky - sú to neskutoční kšeftári. Sadol by som s chalanmi do dodávky, alebo by som zobral vozík a pekne by som si po motorček šiel aby som ho videl na vlastné oči - naj zobrať flexu a náradie a vybrať ho z búraného alebo UK auta so známym mechanikom - aby človek vedel či štartuje a ako beži. Potom je to už len otázka času, pomoci skúsenejších a dielenského vybavenia.
U toyoty by som s opravou motora vôbec nešpekuloval.
U toyoty by som s opravou motora vôbec nešpekuloval.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný